Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 244 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Lut 2012 22:25 
Awatar użytkownika

srebrny
ExGliwice napisał(a):
Dla tych co sie wybieraja, lista zamknietych plaz (kapiele zabronionie), ze wzgledu na meduzy:

http://www.lanzaroteguidebook.com/news/ ... -jellyfish

The ban on bathing in the sea was extended to cover the beaches at Playa Honda yesterday, after numerous purple stinging jellyfish washed ashore here during Wednesday. This means that the beaches in Teguise, Tias and San Bartolomé remain closed to the public due to the presence of these sea creatures.

On Wednesday it was also discovered at the Playa Las Cucharas in Costa Teguise that there were in fact three different types of jellyfish being brought in by the tides. Apart from the purple stinging jellyfish which are common to both the Mediterranean and the Atlantic, there was also a Portuguese caravela or man o’war, which are known to have very venemous stings.

This latest invasion of ‘aguavivas’ (live water) as they are also known in Spanish is the second major infestation of local waters in the last few months. At present, therefore, bathing is banned at the beaches of Costa Teguise, Puerto del Carmen, Los Pocillos, Matagorda and Playa Honda.

Nic takiego nie ma miejsca, ludzie kapią się bez przeszkód
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#42 PostWysłany: 02 Lut 2012 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 9.2%
niebieski
Jedynie jest informacja o zakazie kąpieli na Famarze.

Ostatnio edytowany przez Roku, 13 Paź 2017 22:10, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Lut 2012 13:52 
Awatar użytkownika

niebieski
tylko kto sie kapie w styczniu na famarze... :)

tam to raczej tylko surferzy plywaja o tej porze roku

i zabijecie mnie, ale jeszcze jeden film z lanzarote :P

Ostatnio edytowany przez Roku, 13 Paź 2017 22:11, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Lut 2012 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):

a było takich dwóch śmiałków :)
Co do pobytu na Lanzarocie to zakwaterowanie mieliśmy w Apartamentos Sol w Costa Teguise http://www.booking.com/hotel/es/apartam ... se.pl.html 5 nocy w cenie 130 euro, kuchnia dobrze wyposażona (mikrofalówka, toster itp.), mieliśmy duży taras z widokiem na "miasto" oraz ocean. Autko wypożyczyliśmy z polecanego Plus Car'a (ponad 5 dni nissan micra koszt 86 euro). Wyspa bardzo ciekawa i warta odwiedzenia. Byłem na Gran Canarii i Lanzarote przypadła mi również do gustu. Jeśli miałbym wybierać ponownie miejscowość zakwaterowania to wybrałbym zdecydowanie Playa Blancę.
Zakupy robiliśmy w Hiperdino w Playa Hondzie (dzięki jeszcze raz za pomoc w zlokalizowaniu supermarketu) oraz Lidlu w Arrecife. Odwiedziliśmy plażę Famarę i wioskę, Jameos del Aqua, Mirador del Rio, Park Timanfaya, Plażę Papagajo, Los Hervideros, El Golfo, Playa Blancę, Harię, Ogólnie polecam :):):)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 04 Lut 2012 12:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):

Na famarze może i nie, ale na wschodnim wybrzezu ludziska kapią się i to bez opamiętania - sprawdziłem, woda nasz Bałtyk więc dla niektórych byc może wystarczająco ;-)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 04 Lut 2012 13:09 
Awatar użytkownika

niebieski
ale inne plaze to zupelnie inna bajka. Sam sie kapalem w grudniu na papagayo i playa blanca ;) Chodzilo mi o fakt, ze famara jest dosc specyficzna (zimna, wietrzna, wielu surferów ;))

Ostatnio edytowany przez Roku, 13 Paź 2017 22:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 04 Lut 2012 13:27 
Awatar użytkownika

srebrny
No tam nie byłem, ale jak jest tak jak piszesz to nie żałuje. Swoją drogą dzięki za info o tym Hiperdino po drugiej stronie drogi koło lotniska. Ja tam dotarłem jadąc drogą od San Bartolome, zjezdzajac w pewnym momencie na Playa Honda.

Ostatnio edytowany przez Roku, 13 Paź 2017 22:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 04 Lut 2012 13:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):

No tam nie byłem, ale jak jest tak jak piszesz to nie żałuje. Swoją drogą dzięki za info o tym Hiperdino po drugiej stronie drogi koło lotniska. Ja tam dotarłem jadąc drogą od San Bartolome, zjezdzajac w pewnym momencie na Playa Honda.

tzn jest relatywnie zimno i wietrznie, w cieplejsze miesiace jest pewnie ok do kapania ;)

aczkolwiek widoczki polecam, my bylismy chwile ale IMO warto :) taki 'koniec swiata' otoczony z jednej strony górami (podobnie do cofete na fuerte)

Image
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 04 Lut 2012 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
Andi napisał(a):

tzn jest relatywnie zimno i wietrznie, w cieplejsze miesiace jest pewnie ok do kapania ;)

aczkolwiek widoczki polecam, my bylismy chwile ale IMO warto :) taki 'koniec swiata' otoczony z jednej strony górami (podobnie do cofete na fuerte)

Image

na Famarze można było się spokojnie opalać :)

Załączniki:
DSCN3330.JPG
DSCN3330.JPG [ 88.01 KiB | Obejrzany 14636 razy ]
DSCN3329.JPG
DSCN3329.JPG [ 89.06 KiB | Obejrzany 14636 razy ]
DSCN3336.JPG
DSCN3336.JPG [ 156.37 KiB | Obejrzany 14637 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 05 Lut 2012 00:06 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Pozdrawiam pasjonatów wysp, w szczególności hiszpańskich!
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 16 Lut 2012 02:35 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 20.3%
przeglądając dzisiaj joemonstera, natrafiłem na coś takiego

http://www.joemonster.org/art/19380/Res ... El_Diablo_

może komuś się przyda :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Lut 2012 01:53 

surfowałem na Famarze w czerwcu, chłodno w wodzie zaczęło się robić gdzieś po 2 h, oczywiście miałem na sobie piankę ;) Najlepsze fale na wyspie !

#53 PostWysłany: 18 Lut 2012 04:00 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 23.2%
platynowy
Wrocilem przed momentem z Lanzaroty
Na wszelkie pytania z checia odpowiem :)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Lut 2012 13:49 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Wrocilem przed momentem z Lanzaroty
Na wszelkie pytania z checia odpowiem :)

jaką pogodę miałeś?? byłem w styczniu słoneczko praktycznie cały czas i ok 23 stopnie
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Lut 2012 14:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Kazdego dnia krecilem sie autem po wyspie temp na wyswietlaczu miedzy 16-23 stopnie
10-12 luty niebo z chmurkami
13-17 luty czysty błekit
Mankament jedyny to dosc silny wiatr.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 24 Lut 2012 23:48 

wczoraj wróciliśmy z tej ciekawej wysepki. Pogoda pozostawia trochę do zyczenia, mimo dość silnego słońca ( mam ciemną karnację a i tak po 3 godzinach plażowania bez filtra tak mi zjarało paszcze że mi skóra schodzi) było chłodno głownie przez wnerwiający wiatr, ale to jedyny mankament, no i mogłoby być trochę cieplej, spaliśmy 1 noc w aucie i faktycznie było wręcz zimno ( około 10 stopni albo i mniej), w dzień tak 18-20 stopni, bardzo optymalnie do zwiedzania, ale do plażowania tym bardziej pływania w oceanie trzeba było sobie przypominać polskie mrozy by zebrać w sobie siły:) mielismy auto przez cały tydzień i zjeździliśmy te wyspe baaardzo dokładnie ( praktycznie każda droga i miejscowość), narobiliśmy pare tysiecy fotek, jak znajdę wieksza chwile czasu to coś wrzucę i napisze krotki opis wycieczki. Ogólnie w miarę tanio nas to wyniosło (2 x groupon na holidaycars--zadziałąl bez zarzutu, tyle ze wypozyczalnia Goldcar kantuje na paliwie, 3 nocki za 5GBP dzięki promocji Hotel4U, przy okazji Hotels4U ma dobra komunikację z hotelami, jeśli komuś anulowali rezerwację to raczej mu się nie uda już spać w tym hotelu prawie za darmo). wyspa ciekawa, mój ranking wysp na których byłem: nr 1. Teneryfa, praktycznie na równi nr. 2 Lanzarote, nr 3 Gran Canaria, nr. 4 Fuerteventura. Wyspa bardzo zadbana , taka kanaryjska Szwajcaria. Byliśmy na karnawale w Arrecife, niezła impreza była:) jak cos chętnie odpowiem na pytania piotrek.ciszek@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 25 Lut 2012 00:26 
Awatar użytkownika

niebieski
flighter napisał(a):
nr 1. Teneryfa, praktycznie na równi nr. 2 Lanzarote, nr 3 Gran Canaria, nr. 4 Fuerteventura.

o, ktos sie w koncu ze mną zgodził i podał praktycznie identyczny ranking :) Nie wiem czemu wiekszosc ludzi (np w watku o top3) zachwala Fuerte.. IMO najnudniejsza z tych 4 wysp. Fakt, plaże ma ładne, pico de zarza i inne górki tez ok, ale do Teneryfy czy Lanzarote wg mnie jest troche brakuje.. tego czegoś :)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 25 Lut 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.8%
niebieski
Blackall napisał(a):
flighter napisał(a):
nr 1. Teneryfa, praktycznie na równi nr. 2 Lanzarote, nr 3 Gran Canaria, nr. 4 Fuerteventura.

o, ktos sie w koncu ze mną zgodził i podał praktycznie identyczny ranking :) Nie wiem czemu wiekszosc ludzi (np w watku o top3) zachwala Fuerte.. IMO najnudniejsza z tych 4 wysp. Fakt, plaże ma ładne, pico de zarza i inne górki tez ok, ale do Teneryfy czy Lanzarote wg mnie jest troche brakuje.. tego czegoś :)

Ja też bym dała Fuertę na ostatnim miejscu. Jedynie plaże tam są i to z huraganowym wiatrem i nudystami, a po za tym nic.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off
radas86 lubi ten post.

#59 PostWysłany: 02 Mar 2012 12:17 
Awatar użytkownika

platynowy
W lutym 2012 byłem na Lanzie ale robilem wypad na Fuerte.

Kilka cennych mam nadzieje uwag. Prosze nie bookowac biletu na zaden prom jesli jestescie bez auta.
Zarowno Fred Olsen jak i Naviera Armas ceny duzo wyzsze niz stateczek Princess Ico bilet 10 euro w jedna strone.
Playa Blanca-Corraleyo. Bilety do kupienia w budkach na nabrzezu i pelno ich reklam w porcie. Jesli jestescie z dziecmi przeszklone dno widac rybki czasem delfiny etc.
Wypozyczyc auto mozna zarowno w porcie na LAnzie jak i Fuercie, o dziwo w Cicar nei wiem czy byl martwy sezon z lutym nei bylo zadnego problemu z wynajeciem auta bez karty kredytowej mało tego nawet na 10 godzin, niby liczone za 1 dzien ale rabat od ceny i za Astre III 20 euro zapłacilem. Zwrot paliwa z stanem jaki otrzymałem - jedym slowem warto negocjowac. O plazach juz pisano sa piekne ja skupilem sie na trasie Morro Jable-Costa Calma-Pajara-La Oliva- Corralejo widoczki bajkowe. cena paliwa okolo 1 euro za Eurosuper 95
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 30 Mar 2012 21:08 

Loty: 162
Kilometry: 209 324
Krajów: 29 / 14.0%
Czy cena promu na Fuerteventure jest cena za osobe czy za samochod? Chce tam przeplynac w jedna strone. Jakie to koszta dla samochodu i trzech osob?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 244 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości