Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Automatyczny przydział miejsc zacznie obowiązywać na wybranych trasach od 4 maja, a na wszystkich od 19 maja, poinformowała spółka. System zacznie przydzielać miejsca na te loty począwszy od 8 kwietnia.

Rozkład miejsc w samolotach W6

Gdy nie mamy urządzenia z androidem:
[+] Pokaż
Darmowe przydzielanie miejsc - wizzair!

wojtkow napisał(a):
Osobom nie mającym telefonu z iOS czy Android podpowiadam obejście. Potrzebujecie:
- przeglądarki Google Chrome
- wtyczki do Chrome https://chrome.google.com/webstore/deta ... ngdoccbadn będącej symulatorem androida
- aplikacji wizzair - do pobrania z http://play.google.com przy pomocy dowolnego APK Downloadera, np http://storage.evozi.com/apk/dl/15/03/1 ... 1428160080

Po uruchomieniu Chrome instalujemy wtyczkę ARC Welder. Następnie uruchamiamy ją w programach Chrome i przy pomocy wtyczki uruchamiamy pobraną aplikację WizzAir.
Sprawdzałem i aplikacja działa, ale nie mam w chwili obecnej żadnej rezerwacji, którą mógłbym sprawdzić.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 197 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 04 Maj 2015 14:14 

srebrny
Dla mojej rezerwacji na II połowę maja przydział miejsc pojawił się już na etapie wyboru usług dodatkowych na stronie wizz (zmieniałem bagaż na duży). Potem celowo wyszedłem i wszedłem raz jeszcze do tej rezerwacji, zanim zrobiłem odprawę. Miejsca pozostały te same. Wygląda więc na to, że każda zmiana rezerwacji powoduje docelowy przydział miejsc. Nie trzeba się nawet odprawiać.

Dla drugiej - na lipiec (robionej również dawno temu) - przeszedłem teraz przez zmiany rezerwacji, nie dodając nic dodatkowego, a jedynie zapisując zmiany z "zerową" dopłatą. Miejsca przydzielone się zapamiętały i wizzair przysłał od razu "your itinerary" z podanymi numerami miejsc, na adres mailowy. Jest więc chyba tak jak napisałem wcześniej: każda zapamiętana zmiana wcześniejszej rezerwacji "bezmiejscowej" powoduje przydzielenie miejsc zgodnie z obecnymi zasadami. Nie ma chyba sensu wojować z aplikacją mobilną.

Ostatnio edytowany przez Misiatek, 04 Maj 2015 14:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#182 PostWysłany: 04 Maj 2015 14:25 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Krajów: 2 / 0.9%
zipski napisał(a):
no właśnie nie było opcji przejścia na drugiego współpasażera, tylko trzeba było od początku wpisać imię i nazwisko wraz z numerem rezerwacji, w innych systemach jest taka opcja? No ogólnie zastanawiam się czy płacić teraz te kilkadziesiąt złotych za zmianę, ale z drugiej strony te miejsca są wolne (dla drugiej osoby by siedziała koło pierwszej) i to chyba debilny błąd systemu bo inne linie bezproblemowo zawsze przydzielają koło siebie...

Możesz do nich napisać, skoro miejsca obok są wolne to rzeczywiście powinni to uznać za błąd systemu, tylko ja na odpowiedź czekałem ponad 2 tygodnie, więc nie wiadomo jak w tym czasie się ukształtuje sytuacja z wolnymi miejscami. Lepiej zadzwonić, ale znowu koszt rozmowy może przewyższyć koszt zmiany miejsca :) W moim przypadku, o którym kilkakrotnie pisałem w tym wątku, zmienili bezpłatnie miejsca dla mojej 3 osobowej rodzinki (w tym 4-letnie dziecko) na miejsca obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 04 Maj 2015 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
zipski napisał(a):
czy płacić teraz te kilkadziesiąt złotych za zmianę,

jak w tamtym tygodniu kupowałem bilety to najtańsze miejscówki były po 4zł.... więc te kilkadziesiąt złotych to gruba przesada ;)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 04 Maj 2015 14:44 

no przydzielił mi z przodu, więc zmiana dwóch miejsc na przednią część to chyba niecałe 2 dyszki ale chodzi o sam fakt, że to bezsensu:)

-- 04 Maj 2015 14:46 --

no jak wszedłem w aplikacji i zaakceptowałem wybór miejsc dla siebie to również od razu przyszedł mi mail z potwierdzeniem. Chciałem zrobić to samo dla drugiej osoby i wtedy zauważyłem że miejsca nie są koło siebie...
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 05 Maj 2015 11:28 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Jeśli odprawię się "normalnie" i nie spodobają mi się miejsca to mogę następnie wybrać inne, płatne?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 05 Maj 2015 11:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Od razu na etapie odprawy można zmienić miejsca na odpłatne. Potem pewnie też, tak jak z bagażami i usługami dodatkowymi. Byle wydrukować ponownie pokładówkę.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 05 Maj 2015 11:41 

srebrny
Na etapie zmian w rezerwacji można już to zrobić, przed odprawą.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 11 Maj 2015 17:32 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
A mi powiedzieli że pomimo że mam na dzisiaj 13d to mi się nie należy bo to był test i nie mam wykupionego miejsca. Miał ktoś tak, bo w lipcu lecę z rodziną i nie chcę mieć takich niespodzianek.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 11 Maj 2015 18:28 

Darek_2003 napisał(a):
Wszedłem właśnie w rezerwację na czerwiec i przydzieliło mi miejsca automatycznie i jednym słowem masakra!!! Lecę z żoną i 4 letnią córką. Dla mnie z automatu zostało przydzielone miejsce 21C, dla dziecka 21F, a dla żony 22B. Wszystkie miejsca wkoło wolne! Jak to są miejsca z jednej rezerwacji koło siebie to ja dziękuję...

Ja mam tak samo na lot GDN-NYO na sierpień: 22A, 22C, 22E :geek:

-- 11 Maj 2015 18:28 --

Darek_2003 napisał(a):
Wszedłem właśnie w rezerwację na czerwiec i przydzieliło mi miejsca automatycznie i jednym słowem masakra!!! Lecę z żoną i 4 letnią córką. Dla mnie z automatu zostało przydzielone miejsce 21C, dla dziecka 21F, a dla żony 22B. Wszystkie miejsca wkoło wolne! Jak to są miejsca z jednej rezerwacji koło siebie to ja dziękuję...

Ja mam tak samo na lot GDN-NYO na sierpień: 22A, 22C, 22E :geek:

-- 11 Maj 2015 18:33 --

Darek_2003 napisał(a):
Możesz przez aplikację mobilną. Jak wejdziesz w szczegóły lotu to powinien wyskoczyć komunikat dotyczący automatycznego przydziału miejsc.

Swoją drogą wygląda na to, że rzeczywiście coś się poprawiło odnośnie przydziału miejsc z jednej rezerwacji. Z tego co piszecie, to każdy dostaje miejsca obok siebie.

Wcale nie. Jedne wielkie warcaby... :shock:
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 11 Maj 2015 18:45 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Więc wyjścia masz dwa :) Piszesz do nich maila i cierpliwie kilka tygodni czekasz na odpowiedz, albo za prawdopodobnie 6zł zmieniasz miejsce 22E na 22B.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:44 

Napisałem do nich maila i odpowiedzieli, że podczas odprawy będę mógł zmienić to bezpłatnie. Zobaczymy w sierpniu.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 22 Maj 2015 09:08 

niebieski
mik111 napisał(a):
A mi powiedzieli że pomimo że mam na dzisiaj 13d to mi się nie należy bo to był test i nie mam wykupionego miejsca. Miał ktoś tak, bo w lipcu lecę z rodziną i nie chcę mieć takich niespodzianek.

Dziś się odprawiałem na pierwszy z lotów z "promocyjnym" XtraLegoom i miejsce w rzędzie 13-tym utrzymało się.
aarongeru uważa post za pomocny.

#193 PostWysłany: 05 Cze 2015 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Krajów: 15 / 7.0%
Możecie mi podpowiedzieć czy to jest jakiś inny samolot? Widzę, że rozkład siedzeń jest jakiś niestandardowy.

Załączniki:
w6.png
w6.png [ 12.53 KiB | Obejrzany 3504 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 05 Cze 2015 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 439 732
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
To jest A321, który ma w tym roku zadebiutować w W6.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 05 Cze 2015 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Gleba3 napisał(a):
mik111 napisał(a):

Dziś się odprawiałem na pierwszy z lotów z "promocyjnym" XtraLegoom i miejsce w rzędzie 13-tym utrzymało się.

U mnie również utrzymane podczas odprawy "promocyjne" miejscówki XXL na lot za tydzień.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 05 Cze 2015 16:46 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
5 kupionych lotow tego samego dnia na podobne terminy:
1: 11D 11E
2: 17E 17F
3: 25D 25E
4: 22B 22C
5: 11A 11B

Gdzie tu logika? :D To naprawde warcaby, jak wchodzi sie n a przydzial miejsc nie ma mowy o zastosowaniu zadnego systemu przydzielania miejsc, to loteria :D

#197 PostWysłany: 22 Wrz 2017 22:21 

Po odprawie w Wizzair i bezpłatnym przydzieleniu miejsc przez Wizzair można je zmienić tylko na te niemożliwie drogie w pierwszym rzędzie albo z dodatkową przestrzenią na nogi (też bardzo drogie). Czy ktoś wie czy jest możliwość zamiany na standardowe miejsca? (wiem, że na pewno są dostępne).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 197 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości