Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:05 

srebrny
pomoc napisał(a):
ad. 1. Pol godziny "przyzwoicie sie przespales". dla mnie to zaledwie krotka drzemka... :P

Nie pisałem, że się pół godziny przespałem.
Cytuj:
ad. 2. Nie wiem jak czesto jezdzisz Luxem, ale na prawie kazdym kursie i na Wilanowskiej i w Krk znajduje sie ktos bez biletu kto placi Luxowi 59 pln za przejazd, co wiecej jeden (z wygladu to klasa business, tak akurat po pracy w Mordorze :P ) z biletem internetowym wyrazal zywne zainteresowanie kupienia za nastepnym razem biletu u kierowcy (czyli min. 2x drozszego) :P

No i?
Cytuj:
ad. 3. pol godziny czekania na metro to tez okienko, wyobraz sobie. (4:53-5:28)

W międzyczasie jest masa tramwajów. To takie żółto-czerwone, z pantografem.

Poza tym teraz mowa o 35 minutach, wcześniej było straszenie godziną. No a pierwsze M1 jest o 5:04. Natomiast wielokrotnie stałem tam po 20 minut, zdarzyło mi się też w nocy chodzić pieszo, gdy mi spierniczył nocny tramwaj, także zimą. Gdybym miał się przejmować takimi drobiazgami, to bym założył bambosze i oglądał podróżowanie na National Geographic.
 Profil Relacje PM off
wars007 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:19 

Zbanowany
1.ale pisales ze dzieki pol godziny wczesniej mogles porzadnie sie przespac.
2.
Cytuj:
"zwłaszcza gdy klientów ma się i tak z biletami internetowymi"
od kiedy bilety internetowe sa kupowane u kierowcy?
3.od kiedy tramwaje jezdza na Kabaty? I ja widze jak byk 1. metro w tym kierunku o 5:28. Moze masz stary rozklad.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:26 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
@obibok daj spokój... tak trudno wyobrazić sobie sytuację, gdy ktoś wybiera ten konkretny kurs pod dalszą przesiadkę (w tym wypadku metro) i średnio mu się uśmiecha stanie z bagażami w środku nocy w tak ciekawej okolicy jaką jest Wilanowska? Akurat wtedy wyrzucają średnio ciekawe towarzystwo z pobliskiego dansingu ;)

PS. Pozdrawiam z LUXa :)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:35 

srebrny
Widzisz, wyobrazić sobie potrafię. Tak samo potrafię sobie wyobrazić ludzi jeżdżących tylko taksówkami.
Tyle że:
1) Mówimy o polepszeniu warunków podróży, czyli przyspieszeniu przyjazdu. Jak ostatnio PB przyjechał godzinę przed czasem, to czułem się, jakby mi ktoś wyrządził wielką przysługę. A tu nagle malkontenci. Dobra, ja też potrafię marudzić (chyba to zresztą widać po moich wpisach) i to na rzeczy, które innym się podobają i z reguły znajduję złe strony. Ale tu rozwiązanie jest proste - autobus ma zaczekać, z pasażerami wewnątrz. I po temacie.
2) Na tym forum dominują ludzie, których pasją jest podróżowanie. Dla taniej / atrakcyjnej podróży są gotowi do wielu poświęceń - spanie na lotnisku, długie dojścia piesze itd. Straszenie tragedią w postaci 20 minut czekania na autobus to trochę jakby sygnał z innego świata.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#185 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:41 

ciacho_majonez napisał(a):
@obibok daj spokój... tak trudno wyobrazić sobie sytuację, gdy ktoś wybiera ten konkretny kurs pod dalszą przesiadkę (w tym wypadku metro) i średnio mu się uśmiecha stanie z bagażami w środku nocy w tak ciekawej okolicy jaką jest Wilanowska? Akurat wtedy wyrzucają średnio ciekawe towarzystwo z pobliskiego dansingu ;)

Ale obibok ma rację. Irytujące jest to jak ktoś wyżala się gdzieś na forach, że mu rozkład nie pasuje, że musi czekać, że musi potem marznąć, że musi jeszcze 10 jakichś rzeczy robić... Planuj z głową swoją podróż, a nie potem zalisz się że za wcześnie byłeś, że czekałeś, że metro nie jeździło itp. Może zamiast psioczyć na Lux Express napisz do Hanki żeby ci zmienili rozkład metra "pod" ciebie, albo zaprotestuj Metro Warszawskie dlaczego późno otwierają stacje. Może niech otwierają wcześniej? Masz wiele narzędzi ale najłatwiej uderzyć w Luxa... Skoro masz taki rozkład jak jest to musisz się Ty sam dostosować, albo wybrać inny środek lokomocji, może jakiś wolniejszy skoro Lux jest "za szybki"...
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#186 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:48 

srebrny
Mnie dodatkowo drażni, gdy ktoś z komunikacji uznaje tylko metro. Jak powiedziałem, o tej porze jest sporo tramwajów. I to że ktoś nie wie, jak się z nich korzysta, to nie powód, by robić tutaj wodę z mózgu naszym gościom z LE, że niby nie chcemy szybszych podróży. Od tego są (niestety) "krokodyle".
 Profil Relacje PM off
wars007 lubi ten post.

#187 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:50 
Redaktor F4F

Kończąc coraz mniej merytoryczną dyskusję. W poprzednich postach wyraziłem swoją opinię na temat przejazdu z Lux Express. W przeważającej części bardzo pozytywną. Poza tym, z tego co widzę Lux Express przegląda to forum i jest otwarty na sugestie.

Napisałem o wczesnym przyjeździe, bo uważam że forum to platforma do wymiany informacji i być może komuś taka informacja się przyda. Oczywiście, że lepiej żeby autobus czy jakikolwiek inny środek transportu przyjeżdżał przed czasem niż spóźniony. Rozwiązanie z możliwością przeczekania w autobusie rozwiązałoby problem.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 29 Kwi 2015 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
A problem by rozwiązała jedna prosta monitorowana, ogrzewana buda, z wygodnymi siedzeniami i automatem z kawą.
Ja na ten przykład muszę od siebie ze wsi dostać się na 6:00 na Okęcie i modlił się chyba będę całą drogę, żeby pb czy inny le był min. 30 minut wcześniej.
Więc trochę zrozumienia też dla innych pasażerów jak i kierowcy, bo kto by nie chciał (jeśli by miał taką możliwość) skończyć wcześniej pracę i pójść spać? A kierowca jeszcze pewnie po kursie musi doprowadzić autokar do stanu Lux.
2 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:18 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
wars007 napisał(a):
Może zamiast psioczyć na Lux Express napisz do Hanki żeby ci zmienili rozkład metra "pod" ciebie, albo zaprotestuj Metro Warszawskie dlaczego późno otwierają stacje. Może niech otwierają wcześniej?

Załączniki:
gdgd.jpg
gdgd.jpg [ 29.36 KiB | Obejrzany 1202 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:19 

Zbanowany
obibok napisał(a):
Mnie dodatkowo drażni, gdy ktoś z komunikacji uznaje tylko metro. Jak powiedziałem, o tej porze jest sporo tramwajów
. :lol: NA KABATY :lol:
obibok napisał(a):
I to że ktoś nie wie, jak się z nich korzysta, to nie powód, by robić tutaj wodę z mózgu naszym gościom z LE, że niby nie chcemy szybszych podróży. Od tego są (niestety) "krokodyle".

wars007 napisał(a):
ciacho_majonez napisał(a):

Ale obibok ma rację. Irytujące jest to jak ktoś wyżala się gdzieś na forach, że mu rozkład nie pasuje, że musi czekać, że musi potem marznąć, że musi jeszcze 10 jakichś rzeczy robić... Planuj z głową swoją podróż, a nie potem zalisz się że za wcześnie byłeś, że czekałeś, że metro nie jeździło itp. Może zamiast psioczyć na Lux Express napisz do Hanki żeby ci zmienili rozkład metra "pod" ciebie, albo zaprotestuj Metro Warszawskie dlaczego późno otwierają stacje. Może niech otwierają wcześniej? Masz wiele narzędzi ale najłatwiej uderzyć w Luxa... Skoro masz taki rozkład jak jest to musisz się Ty sam dostosować, albo wybrać inny środek lokomocji, może jakiś wolniejszy skoro Lux jest "za szybki"...
Pozdrawiam
Gdybys znal rozklad LUXa, wiedzialbys ze LUX jest idealnie 'wolny'. Tylko jakiemus kierowcy zachciewa sie nagle szarzowac po krajowej 7 ktora nie, nie jest autostrada po 90 km/h. (00:30-4:06=3:36 na 300 km jakby ktos mial problemy samodzielnie)

@horacy19, akurat ty dobrze prawisz. O ile nie bylaby CALKOWICIE zazulona tak jak ta na Mlocinach.

Ostatnio edytowany przez pomoc, 29 Kwi 2015 22:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
I to będzie koniec off topicu ;)
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.

#192 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:31 

srebrny
pomoc napisał(a):
:lol: NA KABATY :lol:

Właśnie na ten tekst czekałem (to się nazywa manipulować rozmową). Komentarz jest zbyteczny, więc zgadzam się z Zeusem.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 02 Maj 2015 11:12 

Loty: 255
Kilometry: 466 859
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
http://www.luxexpress.eu/pl/tajemnicza-promocja
Warszawa-Kraków
Bilety za 15 zł
Okres sprzedaży: 29.04-04.05.2015 r.
Okres podróży: 29.04-10.05.2015 r.
Liczba miejsc ograniczona
Kod promocyjny: sekret
Image

#194 PostWysłany: 07 Maj 2015 09:23 

Zbanowany
LuxExpress na Grouponie

https://www.groupon.pl/oferty/warszawa/ ... a/62843704

Dzięki za możliwość podzielenia się dealem :)
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#195 PostWysłany: 07 Maj 2015 12:33 
Redaktor F4F

Jeśli ktoś nie zagląda na główną: http://www.fly4free.pl/nowe-trasy-lux-express-w-polsce/
Nowe trasy krajowe, zmiana lokalizacji przystanku w Warszawie i trasa międzynarodowa do Wilna.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#196 PostWysłany: 07 Maj 2015 20:54 

Loty: 2
Kilometry: 830
Krajów: 3 / 1.4%
Nigdy nie jechałam LuxBusem i mam kilka naglących pytań:

1. Chcę przewieźć rower, czy wystarczy zdjąć przednie koło jak w PB, czy serio trzeba bawić się w jakieś foliowanie (jak napisano na stronie - łańcuch i amor mogę ofoliować, by nie brudził, ale ramę?). W PB też niby jest powiedziane, że rower trzeba pakować i skręcać pedały, kierownicę, ale rzadko ktoś na to patrzy. Także pytam o praktykę. Na razie (patrząc na wybór możliwych miejsc siedzących) widzę, że mój autobus nie będzie raczej obłożony, więc miejsce powinno być.

2. Rozumiem, że linia WWa-Kraków to jest krajówka i zaczyna się w WWie, tzn. jest to pierwszy przystanek, więc podjedzie punktualny i pusty. Jeśli ktoś kojarzy, gdzie ten autobus staje na Wilanowskim to też może napisać.

3. Czy kierowcy na tych liniach są polscy (podatni na polskie, dziewczęce prośby), czy będę musiała im tłumaczyć, że mnie oczien wiełasipied nużnyj, iś myśte farad or sth like that?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

#197 PostWysłany: 07 Maj 2015 21:00 
Redaktor F4F

LuxBusem też nie jechałem, ale zakładam że skoro pytasz w tym temacie to chodzi o Lux Express.

1. Teoretycznie jest wymóg ściągnięcia przedniego koła i ofoliowania. Sam byłem ostatnio świadkiem sytuacji, gdzie chłopak po prostu podjechał na rowerze z pytaniem, czy może się zabrać. Kierowca nie robił problemów i nie kazał zabezpieczać roweru, ale powiedział, że to dlatego, że miał pusty bagażnik. Na innym kursie dwa dni później bagażnik był solidnie wypełniony i pewnie drugi raz by nie przeszło.

2. Tak, zresztą w czym problem czy to początek trasy - miejsca są numerowane. Autobus podjeżdża na przystanek "Metro Wilanowska", tam gdzie Polski Bus.

3. Nie wiem co to ma do rzeczy, za każdym razem rozumiałem kierowcę, a on mnie rozmawiając po polsku. W paszporty im nie zaglądałem.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 07 Maj 2015 21:04 

Tak, chodzi o Lux Express pomyliłomisię ;). Dla mnie to ma znaczenie, czy kierowca powie mi srogie niet, czy polskie nie (po polsku odmowy zwyczajnie nie przyjmę bo się na pewno dogadam).

#199 PostWysłany: 07 Maj 2015 21:07 
Redaktor F4F

Z aparycji i pogadanki wygląda, że polacy ;)
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 07 Maj 2015 21:09 

Super, czyli rower zabieram i żadnego ksenofobicznego embarga nań się nie obawiam! Dziękuję.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość