Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Kwi 2015 14:38 

Dokąd
  • Azja (nie ma znaczenia)

Data wylotu
  • 27.07.2015

Data powrotu
  • 15.08.2015

Długość pobytu
  • 15

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 5

Sam znalazłem
  • Air Asia około 280 Indonezja

Dodatkowe informacje
  • Cześć,
    Miałem ochotę wakacje spędzić w Gorganach, ale naczytałem i nasłuchałem się głupot, że Azja jest tania, znalazłem lot do Koala Lumpów (za 1800PLN) no i widzę, że dalej wcale nie zapowiada się tanio. Najtańsze bilety z KL do Indonezji (Sumatra Medan) to około 270PLN (czyli wcale nie tak tanio w porównaniu z Europą). Będę w tych okolicach pierwszy raz (niestety z dużymi dziećmi więc mnożę wydatki x4). Nie zamierzam oglądać wieży przez 3 tygodni, nie jest moim celem włóczyć się po knajpach, nie jestem przekonany do plantacji herbaty i truskawek z okien jeepa i wycieczki dla emerytów po dżungli (chyba że w towarzystwie orangutanów na Sumatrze), towarzystwo innych białasów poza moją rodziną nie jest mi potrzebne do szczęścia, raz na jakiś czas mogę coś pooglądać w niemętnej wodzie. Próbuję ustalić sobie marszrutę, nie musi być samolot ani Indonezja. Czy tanie loty Air Asia (lub czymś podobnym) to mit? Może ma ktoś jakiś pomysł?
    Może jednak taniej będzie wynająć auto i bujać się po półwyspie malezyjskim? No ale z tego co się zorientowałem to tak jakbym pojechał na wycieczkę do sterylnych Niemieć zamiast do słowiańskiej rozpierduchYi? Mam nadzieję,że nie urażam nikogo moim stylem pisania.

Pozdrawiam,

Centuś
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 27 Kwi 2015 14:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Poszukaj do Tajlandii (jest sporo linii), możesz pojechać pociągiem do Singapuru, albo się przejechać Jungle Line.
 Profil Relacje PM off
Wegrzce lubi ten post.
Wegrzce uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Kwi 2015 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale nikt nie mówił, że będą darmowe te loty :)
Zobacz loty na Borneo, ja na szybko znalazłem za ~180 zł RT do Kuching.
Wegrzce lubi ten post.

#4 PostWysłany: 27 Kwi 2015 16:19 

grondo napisał(a):
Ale nikt nie mówił, że będą darmowe te loty :)
Zobacz loty na Borneo, ja na szybko znalazłem za ~180 zł RT do Kuching.

Na darmowe nie liczyłem, ale aż tak tania Asia w porównaniu z Europą nie jest. Trzeba spojrzeć prawdzie w portfel

Dokładnie za 241.62 z podatkami ;-). Wysokie mają te podatki.

-- 27 Kwi 2015 16:29 --

Zeus napisał(a):
Poszukaj do Tajlandii (jest sporo linii), możesz pojechać pociągiem do Singapuru, albo się przejechać Jungle Line.

Do Tajlandii już lepiej ~~140PLN
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Kwi 2015 16:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Kuala Lumpur - Krabi - Kuala Lumpur 745 PLN dla 5 pasażerów
Kuala Lumpur - Penangg - Kuala Lumpur 260 pln
 Profil Relacje PM off
Wegrzce lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Kwi 2015 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Linie Malindo Air mają dobre ceny, zwłaszcza na loty po Malezji, a dzisiaj dodatkowo mają poniedziałkową promocję:
http://malindoair.com/promo/marvellous-monday-promo
Wegrzce lubi ten post.

#7 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:44 

Dzięki. Zainspirowałeś mnie. Zapisałem się na newslettera do nich (na razie nic nie przyszło). To może być czarny koń zawodów (bagaż!) , chociaż różnie piszą o ich punktualności i zwrotach kasy.

Może masz jeszcze jakieś podobne wynalazki o tej okolicy?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości