Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 26 Kwi 2015 10:15 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Misiatek napisał(a):
Natomiast robiąc rezerwację internetową od razu musisz zdecydować czy chcesz część zapłacić punktami. Jeśli potem zmienisz zdanie, jedyna opcja to odwołanie pierwszej rezerwacji (jeśli można zrobić to bezpłatnie) i zrobienie nowej.

Niekoniecznie - można zadzwonić na infolinię i powiedzieć, że chce się zapłacić voucherem w hotelu i oni wtedy robią adnotację na istniejącej rezerwacji. nie trzeba anulować poprzedniej rezerwacji ;)

Ostatnio edytowany przez maxima, 26 Kwi 2015 13:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#822 PostWysłany: 26 Kwi 2015 10:31 

srebrny
Ale co niekoniecznie? :D Przecież ja się zgodziłem z tym, że voucherem można płacić kiedy się chce. :D
 Profil Relacje PM off  

#823 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:06 

złoty
Cytuj:
Drogie Panie, Wasze zdanie jest dla nas najważniejsze. Wypełniając krótką ankietę dotyczącą hotelowych usług macie szansę wygrać 2-osobowy voucher na weekendowy pobyt w wyjątkowym hotelu Sofitel Grand Sopot. Dodatkowo każdą wypełnioną ankietę premiujemy 100 punktami lojalnościowymi programu Le Club Accorhotels: http://bit.ly/ankieta-dla-kobiet

dostał ktoś punkty za tą ankietę?

wg info z Accora:
Cytuj:
Przypominamy, że zgodnie z regulaminem punkty Le Club za wypełnienie ankiety z okazji Dnia Kobiet zostaną naliczone w ciągu 31 dni od zakończenia oferty, czyli od 26 marca 2015 r.

#824 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:23 

srebrny
Niestety jeszcze nie.

Natomiast zauważyłem nowość: pojawiają się na koncie noce rezerwowane przez OTA (zgłaszałem mailowo prośbę o podpięcie konta) z takim opisem:
[Hotel Mercure Torun Centrum] Not Eligible Stay Online Travel Agency
Oczywiście bez punktów. Tego chyba wcześniej nie było.
Oznacza to chyba, że zmieniają i porządkują system w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:38 

niebieski
Misiatek napisał(a):
Niestety jeszcze nie.

Natomiast zauważyłem nowość: pojawiają się na koncie noce rezerwowane przez OTA (zgłaszałem mailowo prośbę o podpięcie konta) z takim opisem:
[Hotel Mercure Torun Centrum] Not Eligible Stay Online Travel Agency
Oczywiście bez punktów. Tego chyba wcześniej nie było.
Oznacza to chyba, że zmieniają i porządkują system w tym temacie.

Miałem taki opis z nocki z HT w sofitelu w Berlinie w zeszłym roku już w sierpniu.
A opis wynikał tam jak wspomniałeś z podpięcia platyny pod rezerwację. Także żadna nowość.
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:40 

srebrny
Pewnie znowu zależy od Pani na recepcji, co jej się chce - lub nie chce - odklikać w systemie rezerwacyjnym. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#827 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:40 

niebieski
maxima napisał(a):
Cytuj:
Drogie Panie, Wasze zdanie jest dla nas najważniejsze. Wypełniając krótką ankietę dotyczącą hotelowych usług macie szansę wygrać 2-osobowy voucher na weekendowy pobyt w wyjątkowym hotelu Sofitel Grand Sopot. Dodatkowo każdą wypełnioną ankietę premiujemy 100 punktami lojalnościowymi programu Le Club Accorhotels: http://bit.ly/ankieta-dla-kobiet

dostał ktoś punkty za tą ankietę?

wg info z Accora:
Cytuj:
Przypominamy, że zgodnie z regulaminem punkty Le Club za wypełnienie ankiety z okazji Dnia Kobiet zostaną naliczone w ciągu 31 dni od zakończenia oferty, czyli od 26 marca 2015 r.

Czyli 31 dni od 26 marca. Zatem jutro powinny wskoczyć??
 Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:45 

złoty
jest napisane w ciągu 31 dni - więc niekoniecznie ostatniego dnia. Może ktoś jakimś cudem dostał :)

#829 PostWysłany: 26 Kwi 2015 19:47 

niebieski
maxima napisał(a):
jest napisane w ciągu 31 dni - więc niekoniecznie ostatniego dnia. Może ktoś jakimś cudem dostał :)

Ja się właśnie wczoraj zastanawiałem co z tymi punktami się stało. Ale mnie to magiczne dotknięcie accora póki co nie dotyczy.
 Profil Relacje PM off  

#830 PostWysłany: 27 Kwi 2015 10:57 

Czy rezerwując tą taryfę mogę zapłacić voucherami w hotelu, czy skoro nie można użyć punktów przy rezerwacji, to w hotelu też nie da rady?
Image
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 27 Kwi 2015 11:36 

niebieski
Nowa promocja: 10 000 punktów za 3 pobyty. Promocja będzie budzić wielkie emocje, jak przy Big Win'ie, więc założony ma osobny temat.
accor-promocja-majowa-200-eur-w-punktach,1522,71456

Uwaga na zmianę warunków. Pobyt musi trwać min. 2 noce.
 Profil Relacje PM off  

#832 PostWysłany: 27 Kwi 2015 11:48 

niebieski
maddog napisał(a):
Czy rezerwując tą taryfę mogę zapłacić voucherami w hotelu, czy skoro nie można użyć punktów przy rezerwacji, to w hotelu też nie da rady?
Image

Możesz zapłacić voucherami w hotelu. Zasada jest taka:
Stawka elastyczna - możesz płacić voucherami w hotelu
Stawka bezzwrotna - płatność punktami podczas dokonywania rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#833 PostWysłany: 27 Kwi 2015 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Czas zacząć się pozbywać punktów z konta, bo po takiej ilości promocji, coś czuję, że zaraz będziemy mieli podwyżkę jak w IHG, np. 40E=3000 pkt lub coś podobnego.

#834 PostWysłany: 27 Kwi 2015 13:10 

Punkty z poprzedniego big wina pójdą na 3 pobyty do nowego ;)
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 27 Kwi 2015 13:46 

niebieski
Juz pytałem na otwartym, ale rozumiem ze pobyt za punkty kwalifikuje di promocji??
 Profil Relacje PM off  

#836 PostWysłany: 28 Kwi 2015 19:46 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
trochę z innej beczki - wymieniał ktoś te punkty u innych partnerów - chciałem wykorzystać je na wynajem auta w Europcar ale coś ceny wynajmu mają z czapki. Robił ktoś taki manewr?
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 28 Kwi 2015 19:54 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Wymiana punktów Accora na mile lub inne programy jest raczej mało opłacalna ;)
Chyba, że ktoś znalazł jakiś dobry deal?
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 28 Kwi 2015 20:19 

niebieski
no auto w każdym razie nie :) na tydzień wyszło prawie o 100 eur niż w innych wypożyczalniach.
Ciekawi mnie czy można opłacić nocleg punktami i wziąć fakturę na normalną kwotę ( z racji noclegów służbowych wyszedłbym chyba tak najkorzystniej).
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 28 Kwi 2015 20:51 

srebrny
Na fakturze jest kwota płatność ogółem w danej walucie, ale poniżej jest rozbicie na formy płatności, np. karta Mastercard i voucher. Także widać faktyczną kwotę zapłaconą za nocleg.
.
klimas uważa post za pomocny.

#840 PostWysłany: 28 Kwi 2015 20:54 

niebieski
no to lipa...chyba faktycznie najlepiej wykorzystać te punkty na noclegi na wakacje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości