Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Sty 2015 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Idąc w ślad za anglojęzycznymi forami pomyślałem, że warto stworzyć wątek, w którym będziemy się dzielić naszymi wrażeniami i doświadczeniami z hoteli IHG. Fajnie by było gdybyśmy polecali sobie wzajemnie, w których hotelach warto przenocować za punkty lub wymienić certyfikaty na darmowe noclegi. Na początek wymienię może kilka hoteli, które uchodzą za te najbardziej wartościowe. Ciekawe, czy macie jakieś inne ciekawe pomysły.

IC London Park Lane
IC Paris Le Grand
IC Sydney
IC Amstel Amsterdam
IC Carlton Cannes
IC Bora Bora (oba resorty)
IC Hong Kong
IC Times Square

Może jakieś ciekawe propozycje na hotele nie będące stricte IC, np. Indigo, Staybridge lub Crowne Plaza? :)

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Sty 2015 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 280 289
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
crowne plaza
SOUTH BEACH - Z OCEAN HOTEL Miami
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Sty 2015 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
w NY wole Barclays od Time Square, w Waszyngtonie Willard InterContinental i Presidente InterContinental Cozumel w Meksyku,
IC Sydney jakos szczegolnie dla mnie sie nie wyroznia poza tym, ze ma fajny club lounge z tarasem
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Sty 2015 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
To może jak piszecie co polecacie, to może choć pół zdania dlaczego? :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Sty 2015 01:44 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
IC Hangzhou - niesamowity z zewnątrz i od środka, świetna obsługa, na wypasie. Fotki z pobytu (tylko jedną noc :() zawarłem tutaj: http://explore-world.you2.pl/lecimy-z-s ... szanghaju/

#6 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:27 

niebieski
Byłem jedynie w dwóch IC - Berlin i Wawa. Oba hotele na poziomie, każdy z nich ma coś innego do zaoferowania. To co podoba mi się w Wawie - lokalizacja, basen (widok!), dość duże pokoje i bardzo wygodne łóżka. Do całości nie mam żadnych zastrzeżeń, jedynie co bym zmienił - Lounge jest jedynie do 21, a o 20 już Panie delikatnie sugerują, żeby brać drinka i się zwijać :) Do do głownej sali śniadaniowej - śniadania bardzo dobre (świetny łosoś i pierogi dim-sum), harfistka fajnie umila czas. Jak dla mnie 9+/10.

Co do Berlina - widać, że hotel ma już ładnych kilka lat, zresztą tak samo jak Wawa. Lokalizacja bardzo dobra, świetne centrum SPA, choć pozbawione widoków za oknem jak to Warszawskie. Rewelacyjna obsługa - zawsze życzliwa i pomocna, zdarzały mi się tam check-iny o 8:00 i nikt nie robił problemu. A w przypadku, gdy pokój był nie gotowy - zapraszali na poczekanie w Lounge (jednak gdy rezerwacja dotyczy pokoju z dostępem do klubu). Lounge w porównaniu do Wawy wypada zdecydowanie lepiej pod kątem jedzenia - zawsze można wpaść w ciągu dnia i zjeść jakąś kanapkę bądź sałatkę. Jest też dłużej czynny, z tego co pamiętam to do 22. Jeszcze jedno - wieczorny serwis akurat mi nie przeszkadza, zawsze podrzucą jakiś sok z wodą mineralną i czekoladę i kartkę z prognozą pogody na jutro. Wiem, że niektórych to irytuje, ale od tego jest przycisk DNB żeby z niego korzystać ;) Całościowa ocena - 9+/10.

Miło wspominam także HI Józefów. Byliśmy tam zimą żeby nabić punkty, więc nie było można skorzystać ze wszystkich atrakcji ;) Fajny kompleks rekreacyjny, możliwość darmowego wypożyczenia rowerków. Przytulne pokoje z balkonem. Śniadania bardzo dobre i różnorodne, chociaż z tego co pamiętam soki nie były świeżo wyciskane. Jednak za tą cene polecam każdemu. Dla mnie 9/10.

Dla kontrastu - HI Milan Garibaldi. W dwóch słowach - smród i stęchlizna ;) Całe szczęście że płaciłem punktami, byliśmy tam 3 noce i nie udało się wywietrzyć porządnie pokoju. Widać po hotelu, że już swoje lata ma. Śniadania kiepskie. Jak dla mnie 5/10.
 Profil Relacje PM off
kubucha lubi ten post.

#7 PostWysłany: 17 Kwi 2015 23:43 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Ciut offtopic, ale post chyba najbardziej tu pasuje. Przed spodziewaną dewaluacją punktów, która nastąpi 1 maja (300 hoteli będzie kosztowało więcej pkt niż obecnie) staram się upchać swoje punkty w noclegi. Jeśli interesujący mnie hotel nie podrożeje, rezerwację mogę anulować, a punkty wrócą. Ponieważ ostatnie dwie duże promocje (certyfikaty na noclegi) i obecne Set Your Sights powodują, że multum ludzi ma punkty do wykorzystania - dostępność ciekawych obiektów w szczytach sezonów (szukam na sylwestra) jest dramatycznie zła. I tu informacja, którą chcę się podzielić. Okazuje się, o czym nie wiedziałem, że dostępność zmienia się wraz z długością rezerwacji. Zawsze szukałem dostępności dla 1 nocy. Tymczasem gdy szukam dostępności dla większej liczby nocy pojawiają się nowe dostępne daty. I tak okres 30 XII - 3 I miał każdą z interesujących mnie nocy niedostępną - gdy szukałem dla pojedynczych dat. Gdy jednak podałem zapytanie na cały okres (4 noce) - okazało się, że są dostępne. Być może komuś się przyda.
namteH lubi ten post.
digger uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2015 16:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak też jest dla rezerwacji normalnych, minimum pobytu jak w biletach lotniczych :-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Kwi 2015 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Indigo Bangkok Wireless Road - nowy hotel, oddany do użytku w tym roku. Największym plusem basen, wiadomo - daleko mu do Marina Bay Sands ;) ale mimo wszystko bardzo fajna opcja w BKK.

Załącznik:
20150226_163310.jpg
20150226_163310.jpg [ 55.77 KiB | Obejrzany 1892 razy ]
piotrek13a lubi ten post.

#10 PostWysłany: 19 Kwi 2015 15:15 

niebieski
Kamil napisał(a):
Ciut offtopic, ale post chyba najbardziej tu pasuje. Przed spodziewaną dewaluacją punktów, która nastąpi 1 maja (300 hoteli będzie kosztowało więcej pkt niż obecnie) staram się upchać swoje punkty w noclegi. Jeśli interesujący mnie hotel nie podrożeje, rezerwację mogę anulować, a punkty wrócą. Ponieważ ostatnie dwie duże promocje (certyfikaty na noclegi) i obecne Set Your Sights powodują, że multum ludzi ma punkty do wykorzystania - dostępność ciekawych obiektów w szczytach sezonów (szukam na sylwestra) jest dramatycznie zła. I tu informacja, którą chcę się podzielić. Okazuje się, o czym nie wiedziałem, że dostępność zmienia się wraz z długością rezerwacji. Zawsze szukałem dostępności dla 1 nocy. Tymczasem gdy szukam dostępności dla większej liczby nocy pojawiają się nowe dostępne daty. I tak okres 30 XII - 3 I miał każdą z interesujących mnie nocy niedostępną - gdy szukałem dla pojedynczych dat. Gdy jednak podałem zapytanie na cały okres (4 noce) - okazało się, że są dostępne. Być może komuś się przyda.

To jeszcze warto wspomnieć o możliwościach jakie daje ręczny wybór dat w URL strony, zamiast w kalendarzu - w ten sposób dostajemy możliwość rezerwacji dodatkowych terminów, w których nagrody są dostępne. Ale to myk dla nielicznej grupy userów, takich jak ja, którzy zawsze muszą mieć minimum 3-4 wyjazdy zaplanowane i powoli zabierają się za planowanie majówki 2016 :D

A skoro już jesteśmy w temacie hoteli IHG to moje krótkie opinie po pobytach z ostatniego tygodnia:

IC Amsterdam - niezmiennie dobry, jajka po benedyktyńsku na śniadanie godne polecenia
IC San Francisco - nie jest źle, dobre śniadanie podawane w Luce - restauracji z gwiazdką Michelina, late check-out o 14:00
IC Times Square - świetna lokalizacja, pokoje dobre, niezłe śniadanie, late check-out o 14:00
CP Times Square - świetna lokalizacja, pokoje słabe, internet fatalny, śniadanie niezłe pod względem wyboru, ale jakościowo średnie
 Profil Relacje PM off
Kamil lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości