Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2015 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 65 696
Krajów: 6 / 2.8%
Witam

Moja pierwsza wrzutka, niestety sam w tym terminie nie mogę skorzystać ;(
Wcześniej miałem okazję lecieć również za pośrednictwem Expedii z Lipska na Fuerteventure i wszystko odbyło się bez żadnych problemów, bagaż podręczny i rejestrowany był w cenie oraz posiłek podczas lotu. POLECAM.

TENERYFA (południe) z Lipska (Niemcy) w terminie 1-13.05.2015 za świetne 253zł (63e)/os RT
Świetna oferta dla zachodniej Polski np. z Poznania 410km samymi autostradami na lotnisko.
Przelot czarterowy, czyli mamy bagaż podręczny i rejestrowany w cenie biletu.

Brać i się nie zastanawiać bo to MEGA okazja :)

-> kliknij tutaj <-

Załączniki:
teneryfa expedia.png
teneryfa expedia.png [ 45.08 KiB | Obejrzany 3515 razy ]

Ostatnio edytowany przez luziczek 17 Kwi 2015 20:18, edytowano w sumie 3 razy
skrócenie linka rozjeżdżającego forum
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
wawerek uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2015 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Krajów: 17 / 7.9%
Zbanowany
Cena wyczes! Szkoda, że też nie mogę skorzystać.
Eryk_79 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:03 

Absolutnie nie krytykuję znaleziska. Cena świetna i warto to brać.
Zwracam tylko uwagę, że buszując po niemieckich stronach, ltur, flugladen itp, takie ceny na Kanary, znajdziemy co parę dni.
Zresztą była ok rok temu, dyskusja na forum, jak to robią, że im się opłaca.
 PM off  

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:13 
Awatar użytkownika

Jaca nie masz racji bo ogladam od kilku miesiecy prawie codziennie chartery z niemiec i to pierwsze znalezisko moje w tym roku w takiej cenie.
Glownie miesiac kwiecien i maj "obfituje" w takie oferty z moich obserwacji. Jesli ty widzisz co kilka dni podobne oferty to dawaj na forum. Wszyscy bedziemy wdzieczni ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:37 

Ok. Będę wrzucał.

Naprawdę , nie pomyślałem, że dla niektórych , oferty niemieckich czarterów są sensacyjne.
Zaglądam na ichnie strony prawie codziennie. I jest tak jak napisałem.
Oczywiście chodzi o wyloty last minute. Podobnie jak w naszym TUI.
A że majówka wkrótce, to są teraz dobre ceny w tym terminie.
Na lato, bliżej lipca, sierpnia też będą.
Np na Ltur, świeże lasty wrzucają po godź.20.
 PM off  

#6 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:46 

Zbanowany
niebieski
Jaca ma rację, ja też czasem jak przeglądam strony niemieckich biur to widzę loty na Kanary za kwoty rzędu 70-80 EUR, może nie jest to tak mało jak Twoje znalezisko, ale też pewnie jakbym poświęcił dużo więcej czasu na poszukiwania, to i ceny byłyby lepsze.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:47 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Widzę że ktoś się skusił :) dobre znalezisko.
Co do cen charterów to nie taka prosta sprawa przynajmniej z Berlina, owszem trafiają się, ale nie za często.
 Profil Relacje PM off
Eryk_79 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 17 Kwi 2015 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja dodam od siebie, że niezłe lasty wpadają też u naszego drugiego sąsiada. Na startour.dk (duńskie TUI) można znaleźć RT za 300-500dkk - zimą Teneryfa, w pozostałych miesiącach m.in Bułgaria i Cypr.
W połączeniu z niezłymi cenami gdn-bll i wmi-cph może być niezłą alternatywą z Legolandem w pakiecie ;)

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2015 17:01 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Ok. Będę wrzucał.

Naprawdę , nie pomyślałem, że dla niektórych , oferty niemieckich czarterów są sensacyjne.
Zaglądam na ichnie strony prawie codziennie. I jest tak jak napisałem.
Oczywiście chodzi o wyloty last minute. Podobnie jak w naszym TUI.

Jaca, a dlaczego cie dziwi ze oferta lotu na Kanary za 1/3 sredniej ceny z polskiego biura dla kogoś jest super oferta? Przecież to chyba oczywiste?
Dla np poznaniaka który ma tak "mądrze" ułożone godziny wylotów polskich czarterow ze traci cale dwa dni wakacji jest obojętne czy dojedzie do Warszawy/Katowic czy do Berlina/Lipska bo z POZ nie ma sensu latac na kanary. A cena duuuzo lepsza wiec nie rozumiem twojego komentarza.
Druga sprawa to naprawdę marzę o tym, aby widzieć "co kilka dni takie oferty z niemieckich lotnisk" na tym forum i nie z lotnisk typu Basel, Hannover czy Monachium tylko ze wschodnich Niemiec gdzie można jeszcze komfortowo dojechać również z dziećmi, a nie mordować się po 600km i więcej. Takie oferty z dalekich lotnisk wyglądają tylko fajnie na papierze bo ich stosunek ceny do jakości diametralnie spada. I jeśli o takich ofertach mowisz to nie ma sensu ich podawać bo to wtedy zadna sensacja.
Czartery z Niemiec dla mnie jak najbardziej sa super byle nie dalej niż z Lipska i wtedy jest komfortowo. Mam porównanie bo lecialem z lipska, Berlina i Bremen-600km - nigdy więcej, ponadto zwiększa się znacznie koszt dojazdu i oferta traci juz na atrakcyjności. Oczywiscie tez bez przesiadek/dolotow bo tylko wtedy taka oferta jest porównywalna z bezposrednim lotem np. z wawy/katowic.

Mam nadzieje ze ktoś z forum z tej okazji skorzystał :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Kwi 2015 17:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Wątek o czarterach z Niemiec istnieje na forum od dłuższego czasu ltur-watek-glowny,233,2363&hilit=ltur?start=400
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Kwi 2015 17:48 

Nie było moją intencją wykłócanie się ,czy są takie czartery, czy nie ma.
Są na pewno.
Ale skoro nie jestem akurat zainteresowany, to trudno wymagać, żebym teraz na siłę szukał czegoś podobnego. Aby udowodnić swoje racje . Kto poszukuje takich lotów i mieszka blisko niemieckich lotnisk, sam znajdzie. I po to napisałem swojego posta.
Że warto zaglądać na te strony..
Ok 2 lata temu sam wrzuciłem , tu na forum Teneryfę z Berlina, w podobnej cenie.( niestety ten post jest obecnie skasowany)
Jednak jak widać, ciągle pojawiają się nowi userzy, którzy tego nie wiedzą.
Trzeba wpisać w wyszukiwarkę OST Deutschland, jako lotnisko wylotu. Wtedy mamy wyniki tylko z Berlina, Drezna, Lipska, Erfurtu. ;)
 PM off  

#12 PostWysłany: 17 Kwi 2015 18:16 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Uważam że wrzuta fajna i może ktoś skorzysta :D i po co komentarze że takie ceny są co chwilę :roll: jeżeli są to warto je na forum wstawić ;) może ktoś skorzysta i będzie szczęśliwy 8-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 17 Kwi 2015 18:31 

Przecież napisałem, że wrzuta dobra i dzięki autorowi.
A komuś kreatywnemu, nie totalnemu leniowi, chyba przyda się info , że to nie jest jednorazowe. I warto przeglądać niemieckie strony. A nie czekać z założonymi rękami, aż ktoś za mnie znajdzie.
@ olo
Dostałeś "wędkę".
Wiesz gdzie szukać.
Szukaj i wrzucaj na forum, a ja będę Ci klikał lubię i pomocny.
 PM off  

#14 PostWysłany: 17 Kwi 2015 19:04 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Jednak jak widać, ciągle pojawiają się nowi userzy, którzy tego nie wiedzą.
Trzeba wpisać w wyszukiwarkę OST Deutschland, jako lotnisko wylotu. Wtedy mamy wyniki tylko z Berlina, Drezna, Lipska, Erfurtu. ;)

Jaca z całym szacunkiem, ale wiem jak jest wschód po niemiecku żeby wpisać w wyszukiwarkę interesujące mnie lotniska...
I powiem ci że jak nie jesteś zainteresowany to nie troluj niepotrzebnie tematu bo zniechęcasz do wstawiania takich OKAZJI.
Jak sam wspomniałeś dwa lata temu wrzuciłeś podobną ofertę i ubolewasz że ją skasowali, więc naprawdę nie opowiadaj głupot że są one dostępne co tydzień bez większych problemów bo pierdoły gadasz.
Gdyby były co chwilę kanary za 250-300zł RT ze wschodnich niemieckich lotnisk, to jak trzeba by nazywać kombinacje lotów przesiadkowych na kanary WIZZAIR + RYANAIR z małym podręcznym za 400-500zł na kanary, czasami wyszperane i podawane tu na forum? Na pewno nie MEGA HITAMI, a tak są nazywane.
Wiec sory ale dla mnie Ta oferta była MEGA HITEM. Jesli dla ciebie nie, to widocznie nie twoja destynacja i nie potrzebnie komentujesz, każdy kto obserwuje ten kierunek marzy o takiej cenie przelotu.
W ubiegłym roku kupowałem prawie rok wcześniej bilety na teneryfe na styczeń 2015, easyjetem z Berlina + 1 walizka płatna żeby się jakoś pomieścić za 1530zł 4 osoby (info HIT z forum) i to była super okazja...
Teraz gdybym tylko mógł lecieć w tym terminie poleciałbym z rodziną (4os.) za 1012zł z 4 walizkami w cenie. I miałbym nie 3 dni jak w polskim tui na wylot tylko 14 dni do wylotu! Polskie tui jak kilka razy w roku ma hitową cenę 399zł to masz max 2-3 dni na wylot... i znika po 30 minutach.
To że jesteś aktywnym użytkownikiem forum nie znaczy że jesteś bardziej zorientowany we wszystkim od nowego usera, ja akurat obserwuję tylko kanary i trochę o nich wiem. I faktycznie teraz będzie okres ok. 2 miesięcy ciekawych ofert czarterowych z niemiec (również wschodnich lotnisk) a potem dopiero grudzień przed swiętami, reszta miesięcy to z lupą można szukać takich okazji bo inne kierunki europejskie są niedostępne lub przed/posezonowe.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Kwi 2015 19:19 

Spokojnie.
Podtrzymuję, że Twoja wrzutka jest b.dobra.
Ale o wylotach z Niemiec na Kanary, akurat mam pojęcie. Vide moje flighdiary.
Akurat obenie faktycznie nie jestem tym zainteresowany, bo są mniej męczące, niż dojazd do Niemiec, opcje dotarcia na W.K. :D

Weź pozytywy z tego wątku. :mrgreen:
Może przeszedł by bez echa.
Ktoś by tam kupił i cisza..
A tak ?
Wszyscy zapamiętają Ciebie i czartery z Niemiec.
Pozdrowienia.

Ps Normalnie, miałbyś najwyżej 200 wyświetleń .
A tak ?
Już ponad 1000. :D

Nie męczyłeś się na darmo. ;)
 PM off  

#16 PostWysłany: 17 Kwi 2015 19:41 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Anonymous napisał(a):
@ olo
Dostałeś "wędkę".
Wiesz gdzie szukać.
Szukaj i wrzucaj na forum, a ja będę Ci klikał lubię i pomocny.

Przecież to Ty w piątym poście od góry obiecałeś te tanie loty wrzucać :lol: to po co mamy się dublować jak jesteś takim znawcą Wysp 8-) i tanich całorocznych czarterów w tym kierunku :P a zwlaszca z takich lokalizacji nie mających nic wspólnego z lotniskami w Niemczech :lol: chyba sam się zamotałeś w tym temacie trochę :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
Eryk_79 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 17 Kwi 2015 19:49 

Zero zamotania z mojej strony.
Chciałem dać Ci fory, żebyś się wykazał.
Ale jak coś mi wpadnie w oko to wrzucę. Czemu nie.
 PM off
luziczek lubi ten post.

#18 PostWysłany: 17 Kwi 2015 23:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
No tak... następny post nie na temat w tym wątku będzie nagrodzony BEZWGLĘDNYM ostrzeżeniem. Pozostałe idą do przejrzenia przez grono.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości