Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Kwi 2015 22:06 

Loty: 14
Kilometry: 35 188
Krajów: 8 / 3.7%

Dokąd
  • Tajpej [Tajwan]

Data wylotu
  • 04.08.2015

Data powrotu
  • 19.02.2016

Długość pobytu
  • 6-7 miesięcy około, daty w miarę elastyczne, wylot początek sierpnia, powrót od połowy lutego do marca

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Jedyne co znalazłem sensownego to Emiraty za 3200zł/os (ze stop-overem w Dubaju na 2-3dni). Szukam czegoś tańszego, trasa może być zróżnicowana i ze stop-overami, albo pobytem kilkudniowym (najlepiej w Azji).

Dodatkowe informacje
  • Będziemy mieli ze sobą m.in. 2 bagaże rejestrowane, co trzeba wziąć pod uwagę. Jeśli chodzi o loty, to tak jak mówię, mogą być składaki ze stop-overami, dlatego, że musimy dolecieć pod koniec sierpnia na Tajwan :P Interesuje mnie oczywiście jak najlepsza cena w stosunku do jakości. Ktoś może coś ciekawego znajdzie, byłbym mega wdzięczny. Przeszukałem póki co wiele stron, ale najtaniej na razie Emiraty za 3200zł..
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 16 Kwi 2015 22:44 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
W tej chwili chyba nie działa system rezerwacyjny Cebu Pacific, więc trudno sprawdzić, czy ma to sens... Niemniej można próbować dolecieć najpierw do Dubaju (np. z Pragi), a następnie Cebu lot Dubaj-Manila-Taipei. Najlepiej robić to, gdy Cebu ma promocję.

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2015 14:56 

Cześć, też wybieram się do Tajwanu na pół roku, ale będę leciała trochę później ( na początku września) i z chęcią dowiedziałabym się jak znaleźć tańsze bilety.

Z tego co widziałam to poniżej 3tys. można znaleźć Turkish Airlines ( z przesiadką w Stambule) albo China Southern.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Maj 2015 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Przerabiałem ten temat w zimie. Jeśli chcesz mieć stopovery to opcji jest całkiem sporo:) Bezpośrednio na Tajwan tanie loty trafiają się bardzo rzadko.
Najlepiej znaleźć tanie loty do:
a) Chińskiego Guangzhou albo Hong Kongu - stamtąd od około 100-150 zł w jedną stronę można dolecieć na Tajwan liniami :
- HK Express: Hong-Kong - Taichung
- Tiger Air: Macau - Taipej albo Kaohsiong
- Fly V Air: Macau - Taipej - to połączenie otworzyli kilka dni temu i obecnie cena w jedną stronę to około 80 zł + bagaż
b) Bangkoku i dalej Fly V Air do Tajpej (od około 200 zł, latają też z Chiang Mai- zazwyczaj wtedy trochę taniej)
c) Ho Chi Minh City i dalej Vietjet do Tajpej (150 -200 zł)
d) Kuala Lumpur i dalej Air Asia do Tajpej, ale tutaj już zazwyczaj trochę drożej
Można też kombinować z Japonią i dolotami z Vanilla Air albo Peach.
e) Singapur i dalej Jet Star.
Ogólnie dość często są promocje. W ostatnich tygodniach było Kuala Lumpur za 160 zł RT, Singapur za 220 zł RT.
Możliwości jest cała masa:)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości