Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat z ogłoszeniami:

www.fly4free.pl/forum/wspolne-wejscie-d ... 1522,70431

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Kwi 2015 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Krajów: 17 / 7.9%
Zbanowany
Popełniłeś takiego "fopasa", że musisz się teraz chować za "visavisem". :mrgreen:

#42 PostWysłany: 15 Kwi 2015 21:59 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
art77 napisał(a):
14 maja będę w Londynie , będę miał ze sobą bułkę i kiełbasę , mogę kupić tez kawę w macu wiadomości na PW

Ja przyniosę serek ale zluzuj :D
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#43 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:19 

platynowy
art77 napisał(a):
kacper451 napisał(a):
a osoba zainteresowana może podejść np na śniadanie sama

czy naprawdę są na tym forum osoby mające problemy z zakupem składników na śniadanie ??
jeśli tak ja zaczynam wątek
14 maja będę w Londynie , będę miał ze sobą bułkę i kiełbasę , mogę kupić tez kawę w macu wiadomości na PW

a tak na poważnie jeśli można się było we wspólnym śniadaniu doszukiwać sensu , uwzględniając wątki towarzyskie , wpuszczanie osobę by zjadła śniadanie już wcale nie jest śmieszne

Robi się co raz ciekawiej :) A czy Ty nie dopuszczasz do siebi myśli, że ktoś może być w tym samym hotelu albo hotelu w bliskiej odległości i może nie mieć takiego śniadania/lounge w cenie,
a skoro to forum o tanim podróżowaniu, to wydaje mi się taki pomysł jak najbardziej racjonalny.
Nikt przecież nie będzie jeździł na śniadanie skoro mu ono będzie zbędne (z powodu czasu, odległości, bądź ewentualnego spotkania i niechęci do rozmowy)

To tak samo jaki jest sens rozdawania biletów PB
skoro nie jedziemy to lepiej do śmietnika, niech delikwent sobie kupi bilet to też żaden problem.
Poza tym ceny hotelowych śniadań to na pewno nie jest cena bułki z kiełbasą:>
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:21 

niebieski
Jadę tramwajem. Kupiłem zwykły bilet jednoprzejazdowy i skasowałem. Przejechałem 4 przystanki i wysiadam w moim miejscu docelowym. Wychodząc, daję swój skasowany bilet przypadkowej, wsiadającej właśnie do "mojegu" tramwaju osobie żeby sobie "na nim" pojechała parę kolejnych przystanków. Jestem cwaniakiem, oszustem czy może dobrodziejem? Przecież sam mogłem "obciążyć" ten tramwaj do samej pętli, więc "obciążenie" tramwaju się nie zmienia.
To pytanie/wątek chyba ma właśnie taki charakter.
Kiedyś na Malcie, na przystanku przy lotnisku, obcy ludzie (wyjeżdzali) dali mi jakąś "tygodniówkę" ważną jeszcze przez 1 dzień. Zrobiłem dokładnie to samo przy moim wylocie. Pewnie podwójny złodziej i oszust jestem...

#45 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:43 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
W Norwegii są takie prywatne drogi, gdzie przy wjeździe wrzuca się monetę do puszki i podnosi szlaban, nikt nie pilnuje, bo znakomita większość uiszcza opłatę i nie wjeżdża w pięć samochodów płacąc za jeden (a mogli wjechać jednym z czterema na barana). Udostępniane są też takie chatki górskie, gdzie należy zostawić opłatę w puszce lub ew. uzupełnić drewno, właściciel przybywa raz na miesiąc. W finlandii w latach 90, przy wejściu na prom w Turku nie sprawdzali biletów, brali tylko kilka osób na wyrywki. Po cóż było zatrudniać pracowników, skoro i tak wszyscy, lub znakomita większość te bilety mieli. Bywało ciekawiej, mieszkańcy wsi i miast zostawiali całkiem drogi dobytek na werandach i w ogrodach. Po cóż było chować, skoro nikt nie tykał cudzego... We Wrocławiu niedawno jeszcze był taki kort tenisowy, gdzie zostawiało się opłatę w puszce, a zamawiało termin przez sms. Nikt nie pilnował godzin. Nie trzeba było większych zabezpieczeń, bo mało kto wiedział i wszyscy myśleli, że działa jak wszędzie...

#46 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:48 
Awatar użytkownika

srebrny
szumny napisał(a):
Jadę tramwajem. Kupiłem zwykły bilet jednoprzejazdowy i skasowałem. Przejechałem 4 przystanki i wysiadam w moim miejscu docelowym. Wychodząc, daję swój skasowany bilet przypadkowej, wsiadającej właśnie do "mojegu" tramwaju osobie żeby sobie "na nim" pojechała parę kolejnych przystanków. Jestem cwaniakiem, oszustem czy może dobrodziejem? Przecież sam mogłem "obciążyć" ten tramwaj do samej pętli, więc "obciążenie" tramwaju się nie zmienia.
To pytanie/wątek chyba ma właśnie taki charakter.
Kiedyś na Malcie, na przystanku przy lotnisku, obcy ludzie (wyjeżdzali) dali mi jakąś "tygodniówkę" ważną jeszcze przez 1 dzień. Zrobiłem dokładnie to samo przy moim wylocie. Pewnie podwójny złodziej i oszust jestem...

nie wolno przekazywać użytych biletów
akurat to jasne jest określone w przepisach prawa
u mnie w wawie nie widziałem żeby ktoś przekazywał ale pamiętam jak kiedyś śmigałem do laski w rzeszowie to tam przekazywanie biletów było powszechne

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
art77 lubi ten post.

#47 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:52 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
@szumny
sam sobie odpowiedz - zaczynają tak robić wszyscy i jak myślisz co się stanie??
zapłacisz wiecej za bilet?? przewoźnik wprowadzi bilety czasowe??
do muzeum jak wchodzisz na jednorazowy bilet ale jesteś godzinę też wprowadzisz kogoś na swoje miejsce??
Przecież masz prawo tam siedzieć do godziny zamknięcia a obłożenie sal będzie takie same??
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Kwi 2015 22:57 

niebieski
W Polsce są takie miejsca że szlabanu i puszki nie ma chociaż droga prywatna. W Polsce są też takie chatki górskie że nie trzeba zostawiać opłaty tylko zostawić wszystko w stanie jakim zastałeś. Jest żarcie, opał,świeczki a nawt kielunek wódki na rozgrzewkię.
Od 15-tu lat chałupy nie zamykam. Klucze w aucie, w stacyjce non-stop. Dokumenty auta w schowku.
Są takie miejsca w Polsce...

-- 15 Kwi 2015 23:01 --

art77 napisał(a):
@szumny
sam sobie odpowiedz - zaczynają tak robić wszyscy i jak myślisz co się stanie??
zapłacisz wiecej za bilet?? przewoźnik wprowadzi bilety czasowe??
do muzeum jak wchodzisz na jednorazowy bilet ale jesteś godzinę też wprowadzisz kogoś na swoje miejsce??
Przecież masz prawo tam siedzieć do godziny zamknięcia a obłożenie sal będzie takie same??

Drugi raz w ciągu doby zacytuję klasyka:

"Nie bądźcie natrętni! Natrętny pasażer… (Sprawdza hasło w podręczniku). O! A gdyby tu wasz synek z grupą stuosobową odlatywał i każdy z rodziców chciałby wejść, to jaki byłby tłok, sami widzicie i nie mówcie, że nie macie synka, bo w każdej chwili mieć możecie (sprawdzić, czy nie ksiądz)."

To tak odnośnie Twojego " a gdyby tak wszyscy..."
tartal lubi ten post.

#49 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:04 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Co do przekazywania biletów w WWA, to ludzie zwyczajnie się boją, że coś się będzie za to chciało, skoro w centrum są i niedogoleni "parkingowi", którzy trzymają miejsce dla dobrodzieja haha
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Bliety w Warszawie zostawia się na kasowniku, siedzeniu lub parapecie, do ręki jeszcze nie widziałem ;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:10 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
no dobra przekonaliście mnie.. to kto jutro stawia te śniadanie?? :D
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:17 

niebieski
mashacra napisał(a):
Bliety w Warszawie zostawia się na kasowniku, siedzeniu lub parapecie, do ręki jeszcze nie widziałem ;)

Myślałemże tylko ja uprawiam ten proceder. Widzę że są sprzymierzeńcy.

art77 napisał(a):
no dobra przekonaliście mnie.. to kto jutro stawia te śniadanie??

Ja. Czarny chleb. Czosnek niedźwiedzi. Masło 73% tłuszczu. Kawałek sała i 100 g (nie ml) horyłki. A wszystko to w Uhercach Zapłatyńskich ok. godz. 10:00 na lokalnym cmentarzu bo muszę przemierzyć i zamówić nową tablicę nagrobkową przodkom moim.

Ostatnio edytowany przez szumny, 15 Kwi 2015 23:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
szumny napisał(a):
mashacra napisał(a):

Myślałemże tylko ja uprawiam ten proceder. Widzę że są sprzymierzeńcy.

Nie ma sprzymierzeńców :P
Piszę tylko, że do ręki nie widziałem. :D

Ale śniadanie to co innego, lekko używanego nie dajesz ;)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Kwi 2015 23:34 

niebieski
To znaczy że u nas naród bardziej uczciwy - znaczy darzący się zaufaniem. U Was pewnie jak się daje (bilet :) ) do ręki to podejrzenie że prowokacja kontrolowana.

#55 PostWysłany: 16 Kwi 2015 01:21 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.6%
niebieski
Tak wracając do tematu to ostatnio rezerwowałem pokój w Marriotcie i było napisane ze śniadanie dla dwóch osob w cenie. Z ciekawości zapytałem przy meldunku czy to obowiązuje skoro jestem w pokoju sam a pani powiedziała za tak ale mam sie zadeklarować ze chce dwa śniadania (pewnie wlasnie na listę wpisywali do sprawdzenia). Wiec pewnie bez większych problemow sie da to załatwić. Ale zgadzam sie ze logistycznie słabiutko.

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 16 Kwi 2015 08:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 16 Kwi 2015 02:22 

niebieski
Niektórzy uważają że jak kupię sobie ciuch na szmateksie to okradam obywateli bo nie daję im pracy (w szwalni, prasowalni, transporcie, marżach detalicznych, itd.) A ja po prostu jestem proekologiczny. Po co ktoś tę szmatę (którą kupiłem) ma spalić jeśli mi się przyda. Przyda na jakiś czas. Potem sam spalę. W piecu. Bez filtrów. Z korzyścią dla wszystkich i środowiska.
Można pomyśleć: złodziej, cham, idiota, dewastator środowiśka, głupek, burak, fuckyouer i cuś tam jeszcze.
A ja po prostu patriota.
2 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:54 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Widzę że mój pomysł wyzwolił w forumowiczach o wiele więcej emocji niż się spodziewałem :)
Poddałem ten pomysł tylko z tego względu że mi jako podróżnikowi sie chce.

- chce się napisać że mam się czym podzielić - jak mam
- chce się odebrać , telefon / wiadomość na pw jak ktoś zapyta o konkretne wejście i ustalić warunki (np juto punkt 9:00 w lobby - jak nie będzie Cie do 9:05) Twoja sprawa idę sam.
- chce mi się zejść po mojego gościa
- chce mi się z kimś porozmawiać / współtowarzyszyć przy stole.

To samo dotyczy innych aspektów na forum (np chce mi sie schować przedmiot , którego nie mogę zabrać do samolotu i napisać o tym na forum, chce mi się napisać ze za 3 dni będę w saloniku na lotnisku i poczekać / wyjść przed salonik po gościa)
Generalnie osobą dającym wkład w to forum się chce .. z jakiegoś powodu.

Jeśli uważasz ze Ci sie nie chce nie zawracaj sobie głowy .. tanim podróżowaniem , wyrabianiem niszowych kart do płatności, szukaniem hoteli itp. Zleć to do biura podróży problem z głowy no i ile czasu zaoszczędzonego.

Jeśli pomysł się nie przyjmie trudno wiele tu już takich było , jeśli komuś się przysłuży dobrze dla Was :)
6 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 16 Kwi 2015 11:19 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
Pomysł jak pomysł, każdy oceni według własnych kryteriów.
Ale nie dorabiajmy do tego ideologii, proszę.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 16 Kwi 2015 11:29 

srebrny
kredka napisał(a):
lendziro napisał(a):

W styczniu byłem w Kambodzy razem z kolegą. Każdy z nas miał osobny pokój 2 osobowy. Zarówno ja jak i mój kolega mieszkaliśmy w pojedynkę. Przy checkin-ie otrzymaliśmy po jednym voucherze śniadaniowym. Śniadanie było w postaci porcji a nie bufetu. Wobec czego rano poszliśmy na recepcję , przedstawiłem fakt ze pokój jest 2 osobowy i opłacony za 2 osoby i bez problemu wydano nam po kolejnym voucherze.

Serio? :shock:
I co zrobiłeś, zjadłeś dwie porcje śniadaniowe? Czy zaprosiłeś jakiegoś tubylca?

Ten portal nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

A mnie zadziwiac nie przestanie mentalnosc osob "wszystko i najlepiejwiedzacych",szczegolnie w Polsce rozpowszechniona.
Ja sie nie wstydze powiedziec,ze jesli dostalbym na sniadanie malego rogalika, a bylbym sam w pokoju trzyosobowym, ktorego cena bylaby skalkulowana na rowni z cena pokoju do jednosobowego uzytkowania, to zjadlbym trzy rogaliki i jeszcze powiedzial przy wymeldowaniu,ze zawiodlem sie na sniadaniu.
Cebulak :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#60 PostWysłany: 16 Kwi 2015 11:41 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Widzę, że temat się rozwija, wieć mam takie propozycje:
- Po co zapraszać gości na śniadanie. Może od razu zrobić wątek, gdzie oferent będzie wynosił w reklamówce sniadanie dla okreslonej ilości osób (przecież mógł tyle sam zjeść - hotel nic nie traci)
- Można też zrobić wątek o wynoszeniu alkoholi z hoteli All-Inclusive - to dopiero będzie hit (przecież gość mógł sam tyle wypić)

Dopisujcie swoje propozycje, na pewno będzie ich bez liku. Taka przedsiębiorczość jest bardzo doceniana przez właścicieli hoteli, ich pracowników i gości...
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości