Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 15 Kwi 2015 09:01 
Awatar użytkownika

Zadzwoń do nich na darmowe numery co podałem wyżej i sprawa w ciągu kilku chwil rozmowy powinna się załatwić (u mnie trwało to całe 30 sekund).
 Profil Relacje PM off
mrruby lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 15 Kwi 2015 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
czy ktoś z Forumowiczów korzystał już z hotelu Mercure w Toruniu? gdzie w pobliżu można bezpłatnie zaparkować samochód?
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 15 Kwi 2015 09:46 

niebieski
Byłem w Mercure jakieś 6 miesiecy temu i zaraz obok hotelu jest kilka ulic na których nie ma już strefy płatnego parkowania. Oczywiście trzeba się trochę naszukać miejsca bo to jest blisko starówki...
 Profil Relacje PM off
Robertos lubi ten post.

#184 PostWysłany: 15 Kwi 2015 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Strefa zaczyna się tuż obok, na na zachód. Można postawić auto nawet bardzo blisko, przy akademiku nr 6 na ul. Słowackiego.
Robertos uważa post za pomocny.

#185 PostWysłany: 15 Kwi 2015 18:38 

Darmowe i bezpieczne miejsca przy ulicy Matejki 63A (tuż pod "pawilonem handlowo-usługowym"). Obok RabarBAR, czyli bar mleczny otwarty w tygodniu 12-18, a w weekendy 12-16. Tanie i dobre jedzenie.

Do hotelu 5 minut pieszo, po drodze mija się sklep Piwex, który posiada w swojej ofercie browary z całego świata.
 Profil Relacje PM off
Robertos uważa post za pomocny.

#186 PostWysłany: 16 Kwi 2015 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
My w Pradze otrzymaliśmy informację, że nie ma darmowego śniadania (mimo, że na Hotwire było "Free breakfast").

W hotelu pokazali potwierdzenie z Expedii po hiszpański (room only).

Natomiast hotwire odpisało, że zweryfikowali to i że było darmowe śniadanie. Obecnie odpisałem, że wcale nie i że jak chcą to przedstawię dokumenty.

Zobaczymy jak to się skończy.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 16 Kwi 2015 20:01 

srebrny
Jaki hotel w Pradze?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 17 Kwi 2015 11:45 

Loty: 114
Kilometry: 200 027
Krajów: 35 / 16.4%
Przetestowany Grand Hotel Garden w Malmo - wszystko przebiegło bezproblemowo. Pokój raczej cienki jak na ten standard (przede wszystkim ze względu na małą przestrzeń), ale śniadanie skutecznie to rekompensuje :D
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 18 Kwi 2015 17:13 

Gdzie można zostawić bezpłatnie i bezpiecznie samochód na weekend (sob.-ndz.) w okolicy Mercure Poznań?
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 18 Kwi 2015 17:21 

niebieski
Do godz. 14.00 w sobotę jest w okolicy płatna strefa, a po 14 gdziekolwiek naokoło możesz smialo parkować.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 18 Kwi 2015 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 746 940
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Lambert napisał(a):
Gdzie można zostawić bezpłatnie i bezpiecznie samochód na weekend (sob.-ndz.) w okolicy Mercure Poznań?

Bezpłatnie możesz zostawić na ulicy, po godzinach obowiązywania strefy płatnego parkowania, czyli od 14 w sobotę. Godzina parkowania też nie jest droga w razie gdybyś przyjechał wcześniej. Bardzo często stoję autem na ulicy Dąbrowskiego, czy Mickiewicza. Ewentualnie, gdy chcesz mieć super bezpiecznie, to przy Kochanowskiego / narożnik Krasińskiego też masz parking w strefie, który jest na przeciwko komisariatu policji ;)
http://goo.gl/maps/S9iCq
Lambert uważa post za pomocny.

#192 PostWysłany: 22 Kwi 2015 22:47 

Jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało: bądźcie ostrożni przy używaniu 'Hotdollars'. Przed chwilą chciałem je wykorzystać, kliknąłem 'zapłać cenę 14 centów' ... i zapłaciłem 50.14$. Niestety, jak amator użyłem swojej głównej karty :( Wydaję mi się, że stronka zapamiętała wcześniejszą cenę bez zniżki po tym jak musiałem poprawić błąd z polskimi znakami.
 PM off  

#193 PostWysłany: 22 Kwi 2015 22:54 
Awatar użytkownika

Miałem podobnie - napisz do nich - zmienią kwotę rezerwacji i oddadzą 50$ oraz ściągną gorące baksy.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 22 Kwi 2015 23:02 

Czyli to nie tylko ja miałem z tym problem :/ Pisałeś tutaj: https://www.hotwire.com/helpcenter/contact.jsp ? Rozumiem, że też miałeś rezerwację bezzwrotną i opisałeś problem w sposób podobny do tego jak ja go przedstawiłem?
 PM off  

#195 PostWysłany: 23 Kwi 2015 00:10 
Awatar użytkownika

Dokładnie - pisałem tam. Odpowiedź otrzymałem jeszcze tego samego dnia. Support mają na dobrym poziomie.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 23 Kwi 2015 00:32 

Dzięki, mnie trochę olewali jak do nich pisałem, ale może tym razem będzie lepiej.
EDIT: Nic z tego. Mimo godziny na telefonie, ktoś z 'odpowiedniego' departamentu powiedział, że się nie da zamienić formy płatności. Problem podobno leży w tym że nie byłem 'w pełni' zalogowany, więc nie mogło użyć pieniędzy z konta Hotwire. Chociaż wtedy nie powinienem widzieć kwot po odliczeniu "HotDollars'' :roll: Email oczywiście bez odpowiedzi. Będę miał nauczkę, żeby nie używać karty głównej.
 PM off  

#197 PostWysłany: 29 Kwi 2015 10:57 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Czy próbował ktoś zmienić u nich rezerwację bezzwrotną (podmienić tylko nazwiska)??
Wiem, że to rezerwacje typu: no refunds, changes or transfers.
Wykruszyła mi się osoba, a dwa noclegi w Brukseli są na jej dane (płatność moją kartą z moimi danymi)
Próbowałem najpierw kontaktować się z hotelami (powołując się przy tym płatnością/kartą w potwierdzeniu od Hotwire na moje dane), niestety nie da rady (zasłaniają się tam jakąś polityką, służbiści:)
W Warszawie przeszedł mi taki numer. Czy jest sens pisać do Hotwire, czy dać sobie spokój??
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 29 Kwi 2015 13:14 

To zależy od polityki stosowanej w danym hotelu.Hotwire niewiele może Ci pomóc przy takiej rezerwacji. Osobiście dwukrotnie już dokonałem małej zmiany ,ale bezpośrednio w hotelu. Pierwszym razem na 1 noc zamieniliśmy się hotelami w Pradze tak aby drugą noc mieć dwa pokoje w tym samym hotelu.Obyło się bez problemu. Dałem koledze swoją rezerwację na moje nazwisko i jego zameldowali w mojej obecności,tak samo odwrotnie.Hotele były blisko siebie,ale w tym wypadku jak system przydzielał ,to jemu przydzielił dwa różne hotele,a jego pani tego nie zaakceptowała i poszliśmy na kompromis.
Wczoraj wróciłem z Barcelony i miałem na dwóch rezerwacjach dwa różne nazwiska. Problem był taki że 2 osoby które nie miały rezerwacji zostały zakwaterowane do pokoju osób z rezerwacją a potem się zamieniliśmy za zgodą recepcji.
W twoim przypadku, myślę że też nie będzie problemu. Niech osoba która nie ma rezerwacji weżmie wydruk z Hotwire od osoby która nie jedzie i przedstawi ją z dokumentem tożsamości w recepcji. Jeśli jest zapłacone,pokój czeka, to co za problem dla hotelu. Może doliczyć opłatę za zmianę,ale negocjując można jej uniknąć.
W hotelach nad morzem na Costa Brava doliczają jeszcze dodatkowo opłate klimatyczną 1 e os/doba
 PM off
kacper451 lubi ten post.

#199 PostWysłany: 29 Kwi 2015 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
też uważam, że to wszystko zależy od samego hotelu a nie od hotwire. Mi Novotel bez problemu zmienił rodzaj pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 29 Kwi 2015 14:42 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
To jest jednak chyba zależne od Hotwire, bo w mailach od hoteli stanowczo twierdzą że nie mogą tego zmienić i odsyłają do pośrednika.

Napisałem przed chwilą do Hotwire i tekst jak zawsze w przypadku takich rezerwacji: reservations cannot be changed, transferred or refunded.

Jakby chcieli mi pójść na rękę czy to w hotelu czy Hotwire to by poszli, trzeba tylko chcieć :)
jakiejś wielkiej modyfikacji nie chciałem przeprowadzać.

Mógłbym i próbować wybłagać na recepcji, ale moje zdolności lingwistyczne są na kiepskim poziomie, także pozostaje mi za-bookować nowe hotele.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości