Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Kwi 2015 20:15 

ale też nie wszyscy jada z Katowic, skąd dojazd jest w miarę wygodny i szybki... z Łodzi, Poznania, Trójmiasta czy Szczecina to już nie jest takie szybkie, łatwe i przyjemne...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 10 Kwi 2015 20:21 

Ale za to np do Berlina mają bliżej z Poznania czy Wrocławia. Wszędzie nie może być blisko.
A w temacie tego wątku, myślę, że jeszcze długo Lwów nie wejdzie do "obiegu" tanich lini z Polski.
I pozostanie jednak własny pojazd, albo transport publiczny "po ziemi" :D
 PM off  

#23 PostWysłany: 10 Kwi 2015 20:41 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Myślę że do Polski lotów nie będzie , raczej chodzi o zachód. Codziennie widzę pełne autobusy Budapeszt-Kraków, a jakoś nikt nie odpala lowcostow bo pewnie za blisko.
P.S. Te autobusy ,a raczej passażerowie ostro są kontrolowani przez naszą dzielną SG.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Kwi 2015 21:16 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Dla porównania szybkości przejazdu ze Lwowa do Katowic. Mój przypadek w ten poniedziałek tj 6 kwietnia.
17.00 start z lwowskiego rynku tramwajem nr 9 na Wokzał
17.30 odjazd marszrutki do Szegini
19.20 Szeginie
19.45 nie ma kolejki, jestem po drugiej stronie w swoim aucie , na parkingu pod Biedronką w Medyce
23.15 wjeżdżam do Katowic ( 300 km autostrady i jakieś 40 km zwykłą DK, bo kawałka A4 brakuje koło Przeworska
Razem ok 6 godzin. Koszt paliwa 90 PLN za 5 osób OW.
Samolotem będzie szybciej ??

Wow, ja kiedyś ponad 20h jechałem z Lwowa do Gdyni a przeważnie około 13-15 godzin
Jak by było połączenie dajmy na to Gdańsk - Lwów albo Warszawa Lwów to ja bardzo chetnie się na nie pisze.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Kwi 2015 21:47 

niebieski
Połączenie Warszawa-Lwów jest i zdaje się że ma się dobrze.

#26 PostWysłany: 10 Kwi 2015 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Jasne że jest, chodziło mi o ryanairowo wizzairowe połączenie. :D
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Kwi 2015 23:10 

Warszawa Lwów jest obsługiwane przez LOT, ale powiedzmy sobie szczerze, przy otwartym niebie może być tańsze w low-costach. Co do czasu podróży, to nawet jeśli z wszystkim będzie on trwał ok 4,5-5h to tak czy siak jest to jakościowo podróż inna niż autokarem. Plus odpadają przyjemności graniczne. Dlatego też ja liczę na jakieś sensowne połączenie z Polski do Lwowa. Poza tym, jak już zauważono, rozbudowa low-costowej siatki ze Lwowa to kolejny potencjał. Gruzja czeka, Turcja czeka ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Kwi 2015 23:48 

niebieski
Obserwuję (choć przyznaję niezbyt pilnie) to co się dzieje na lotnisku LWO i stwiedzam że trochę mają pecha z rozwojem siatki. Analogia taka ogólna jaka mi się nasuwa to podobieństwo do Łodzi (nikogo nie obrażając). Podobna ilość mieszkańców i podobny ruch na lotnisku. Przy czym dla LWO bliskość PL jest tym samym czym dla Łodzi bliskość WAW/WMI.
Jak w6(WU) wszedł do Lwowa zapowiadała się prawdziwa rewolucja. Bilety do Kijowa (na KBP!) oraz na Krym (SIF) można było kupić za 4 PLN (wtedy 9 UAH). Najpierw odstrzelili SIF, potem Kijów. Siatka stałą się ubożuchna.
Później sławetny lubelski przewoźnik oferował bogatą (kilkadziesiąt) siatkę połączeń europejskich z przesiadką w Timiszoarze. Ceny nie były dla nas niskie (200-300 EUR RT) ale dla Ukraińców akceptowalne. Przewoźnik zniknął.
Później (a może wcześniej) padł Aerosvit. Również oferujący rozbudowaną siatkę z przesiadką w KBP.
UIA też przez jakiś czas oferowała loty do innych miast ukraińskich niż KBP. Padło.
Niejaka firemka windrose.aero odpaliła loty do Moskwy. Ceny były niegłupie od 100 EUR RT. Padło.
Gdzieś tam w międzyczasie ogłaszali połączenie LWO-Łódź(bodajże) oraz LWO-RZE. Padło.
W ubiegłym roku W6(WU) zaplanował zbazować maszynę na LWO. W sprzdaży było chyba z 15 kierunków. Padło.
Na pewno istnieje jeszcze kilka takich epizodów o których nie pamiętam/nie wiem.
Pomimo EURO 2012 siatka ze LWO nie rozwinęła/ustabilizowałą się.
Kondycja UIA też taka sobie. Za chwilę może ich braknąć.
UTair (przyzwoita siatka połączeń prze VKO) drogi a przyczyny polityczne mogą doprowadzić do likwidacji i tego połączenia.
W zasadzie oprócz Lufy, Austriana, Turków i LOT to nie ma tam żadnego stabilnego przewoźnika. (Wiem, wiem LOT stabilny :) )
Dla obecnego ruchu pewnie wystarczyłby stary terminal. Nowy generuje tylko koszty.
Może to otwarcie nieba to taki już desperacki ruch?
horacy19 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 11 Kwi 2015 23:59 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Za czasów EURO 2012 i OLT były jeszcze połączenia eurolotu do KRK i WRO. Tak słabo wypromowane i tak krótko, że chyba mało kto skorzystał. Sam się tłukłem z KRK pociągiem do Przemyśla i dalej busami bo samochodu nie mam, żeby zostawić na parkingu jak niektórzy, więc nawet za 100 zł OW będzie to dla mnie super atrakcyjna oferta.
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 12 Kwi 2015 00:31 

szumny napisał(a):
Obserwuję (choć przyznaję niezbyt pilnie) to co się dzieje na lotnisku LWO i stwiedzam że trochę mają pecha z rozwojem siatki. (...) Może to otwarcie nieba to taki już desperacki ruch?

Faktycznie mieli pecha do tej pory, ale także inną koniunkturę polityczną. Ja w obecnych zmianach dopatruję się - być może niesłusznie - wiatru zmian dla biznesu w Ukrainie, czego sygnałem może być właśnie otwarte niebo. Chciałbym się nie mylić :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Kwi 2015 01:02 

niebieski
Odbiegając nieco od tematu:
Może się okazać że UA w akcie desperacji pootwiera się na wszelkie możliwe sposoby na UE czyli zrobi np. to do czego była zobowiązana w niepodpisanym traktacie stowarzyszeniowym. A w zamian od UE dostanie wielkie g...ucio a obowiązek wizowy pozostanie.
Czy czasem ten konflikt nie jest wygodny dla wszystkich oprócz nich samych?
Ot, takie moje subiektywne , choć być może nie odosobnione , przemyślenia.

-- 12 Kwi 2015 01:03 --
JarekGdynia lubi ten post.

#32 PostWysłany: 22 Cze 2015 13:59 

Update: do końca roku Ukraina podpisze umowę o otwartym niebie na terenie całego kraju.
http://project.ukrinform.ua/news/the_en ... sky_76106/
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 21 Lis 2016 12:11 

i jakoś wszystko ucichło...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 21 Lis 2016 12:57 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Trochę szkoda, liczyłem na wejście Wizza do LWO, skoro można sporo papierków ominąć :(
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 21 Lis 2016 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Są plany, że Wizz będzie latał do Lwowa.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 21 Lis 2016 16:13 

a gdzie te plany do zajrzenia?

Ostatnio edytowany przez michzak, 21 Lis 2016 19:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Lis 2016 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Jeszcze nie ma konkretnych dat, tak jak Wilno na jesieni 2017. Gdzieś w internecie czytałem taką wypowiedź przedstawiciela Wizz. Czekam z niecierpliwością na loty do Lwowa.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 23 Lis 2016 14:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Kiedyś wizz WU latał do Symferpola

#39 PostWysłany: 24 Lis 2016 14:55 

niebieski
Oczywiście UTair (jak wczesniej prorokowałem) zwinął się. Zastanawia kierunek stambulski. Aktualnie ze Lwowa lata czterech przewoźników: Pegasus (SAW) oraz Turkish, Atlas i narodowy ukraiński (wszystkie na IST).

#40 PostWysłany: 26 Lis 2016 15:30 

wtak napisał(a):
Kiedyś wizz WU latał do Symferpola

Nawet udało mi się w sierpniu 2008 polecieć za 100 pn RT ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości