Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2015 15:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Od 16/04/2015 bedzie drozej. Cena biletu normalnego wzrośnie z 30 do 40, a ulgowego z 20 do 30 złotych. Za bilet rodzinny trzeba będzie już zapłacić 120 zł. Więcej za wejście do zoo zapłacą też studenci – już nie 25, a 35 zł – w środy będą jednak mogli zwiedzić ogród po promocyjnej cenie 20 zł. Uwaga 13/14/15/04/2015 Afrykarium będzie zamknięte.
http://afrykarium.com.pl/ceny_i_godziny-s175.html

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 31 Mar 2015 18:17 

srebrny
W momencie otwarcia afrykarium wszędzie informowali że w kwietniu ceny pójdą w górę i to więcej niż w rzeczywistości się okazało, więc zaskoczenia chyba nie ma. Może warto za to powiedzieć, że ta podwyżka jest na sezon letni i na kolejny zimowy ceny znowu zostaną obniżone.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Mar 2015 18:19 

Tylko szkoda że Afrykarium nie jest warte tych zachwytów:(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Mar 2015 18:24 

Loty: 26
Kilometry: 40 946
Krajów: 10 / 4.7%
byłam w Afrykarium i uważam, że cena jest adekwatna do jakości, nie jest wcale za drogo, w końcu te zwierzęta pochłaniają tony jedzenia... opieka... a to też kosztuje...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Mar 2015 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 154 305
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
A mi się bardzo podobało i polecam każdemu. Trzeba się cieszyć z tego typu obiektów, a nie ciągle narzekać. Chociaż przyzam, że ceny biletów są mocno wygórowane.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Mar 2015 20:56 

Cena do jakości bez przesady nie na zwykłą polska kieszeń trochę przegięcie

#7 PostWysłany: 31 Mar 2015 22:09 
Site Admin

Loty: 539
Kilometry: 996 635
Krajów: 82 / 38.3%
Cena dość pokaźna, ale jeśli weźmiemy pod uwagę że otrzymujemy wstęp nie tylko do Afrykarium ale całego zoo - jest już adekwatna. Przy ładnej pogodzie jest to całodzienna przyjemność. (ostatnio byłem w deszczu a i tak spokojnie prawie 5h spędziliśmy zwiedzając)

#8 PostWysłany: 31 Mar 2015 22:22 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Warto dodać ze np studenckie środy za 10zł wciąż się ostały oraz np dzien dla seniorów.

#9 PostWysłany: 31 Mar 2015 22:34 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Lipa straszna, od miesiąca mam bilet na PB z KRK do WRO na 14 kwietnia tylko z myślą zwiedzenia Afrykarium.
A tu taka niespodzianka :/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Mar 2015 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
W mojej opinii mimo podwyżki afrykarium jest warte swojej ceny. Gdyby reszta zoo została zagospodarowana w taki sposób to Wrocław stałby się naprawdę mocnym turystycznie miejscem nie tylko na skalę krajową, choć i tak wypada całkiem dobrze.

Zerknij na bilety online za kilka dni http://bilety.zoo.wroclaw.pl/ - a nuż nie zmienią ceny i kupisz taniej? ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 31 Mar 2015 23:20 

niebieski
Mi nie chodzi o cenę, tylko akurat w tym dniu Afrykarium jest zamknięte :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Mar 2015 23:30 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
@pieerx jak juz jedziesz a tu taki zonk to może takie ciekawostki z Wrocławia:
http://www.ogrod-japonski.wroclaw.pl/
http://galeria.skytower.pl/punkt-widokowy.html
http://www.ogrodbotaniczny.wroclaw.pl/
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#13 PostWysłany: 31 Mar 2015 23:33 

niebieski
@Amcio dzięki, właśnie potrzebowałem inspiracji :)
Zoo i afrykarium będzie przy kolejnej okazji.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Kwi 2015 08:03 

srebrny
maluszek napisał(a):

A może uzasadnisz dlaczego tak uważasz?
Ja i moi znajomi uważamy że jest warte. Niektórzy mylą je z OCEANARIUM i nastawiają się na taką właśnie atrakcję porównując je na dodatek z tymi najlepszymi na świecie. A Afrykarium to jednak zupełnie co innego może najpierw warto przeczytać czym jest i co można zobaczyć w tym kompleksie. Poza tym w cenie biletu jest ZOO z masą innych atrakcji (choćby ODRARIUM).
Gdzie w europie (nawet nie mówiąc o Polsce) zobaczysz to wszystko za takie pieniądze?
 Profil Relacje PM off
ali lubi ten post.

#15 PostWysłany: 01 Kwi 2015 23:31 

Byłem tam dziś i też uważam, że jest warte odwiedzenia.
Bardzo podobało się też mojej 10-letniej córce-także jak macie dzieci-nawet się nie zastanawiajcie :)
A i jeszcze wskazówka- jak ominąć drogie parkingi (nawet 60zł za całodzienny !)
Darmowy parking znajdziecie na ul Okólnej przy samym łączniku z ul Na Grobli, tam samochód zostawiamy pod instytutem wzdłuż chodnika. Stamtąd parę minut na nogach przez wiszący most dla pieszych nad Odrą i... juz jesteśmy przy kasie Zoo:)
 Profil Relacje PM off
jekyll uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 01 Kwi 2015 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
maluszek napisał(a):

W Afrykarium we Wrocławiu byłem w listopadzie (za 85 PLN za 2+2) i w styczniu byliśmy (też 2+2) w Aquarium w Barcelonie (ok. 250 PLN).

Wrażenia bardzo podobne, a cena 3 x wyższa...

Ja Afrykarium gorąco polecam !

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Pacyfa lubi ten post.

#17 PostWysłany: 02 Kwi 2015 00:54 

niebieski
Ja również polecam, chociaż byłem w styczniu i w ZOO było trochę mało zwierząt na wybiegach to i tak z Afrykarium zajęło nam ponad 4h. Nie ma drugiego takiego obiektu w Polsce a i ze świecą szukać w Europie.
Trzeba też pamiętać, że pomimo otwarcia Afrykarium cena wstępu do ZOO się nie zmieniła a koszty utrzymania znacząco wzrosły. Było oczywiste, że musi to w końcu przełożyć się na podwyżkę cen biletów.
Bilet Rodzinny będzie kosztował 120zł. - jest na dwoje dorosłych + max troje dzieci - wychodzi po 24zł. od osoby - taniej niż bilety do kina na jakiś głupi film.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Kwi 2015 01:43 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Ja po listopadowej wizycie mam niestety uczucia dość mieszane. Wszystko na pierwszy rzut oka wygląda fantastycznie, jednak podczas odwiedzin można niekiedy posmutnieć. Wiadomo - zwierzęta w zoo nigdy nie będą w pełni szczęśliwe, ale skoro buduje się z rozmachem taki obiekt, wkłada w niego ogromne pieniądze, to możnaby po prostu pomyśleć o jednakowo odpowiednich warunkach dla wszystkich jego mieszkańców. I tak: pingwiny mają ekstra wybieg i miejsce do pływania, tunel i akwaria z rybami też robią pozytywne wrażenie. A z drugiej strony w małej dziurze gnieżdżą się sporej wielkości manaty, miejsce dla mało urodziwych golców to jakiś pułapko-koszmar, no i nora dla sąsiadów mrówników jest takich rozmiarów, że z trudem mogą się tam ułożyć, poza tym wypycha się za pomocą kija specjalnym tunelem na zewnątrz, by na górze nie było pustych wybiegów i ludzie mogli się sfotografować na tle śmiesznego zwierzęcia. To wszystko pozostawia słabe wrażenie i przynajmniej mnie (a nie jestem bynajmniej działaczką Vivy!) w jakimś stopniu burzy pozytywny odbiór tego miejsca.

Niemniej zdaję sobie sprawę, że dla rodzin z dziećmi jest to super atrakcja i czy będzie taniej czy drożej, zawsze będzie tam spory tłum.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Kwi 2015 06:44 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Afrykarium jest bardzo fajnie zrobione, zawsze można znaleźć plusy i minusy.

Mi osobiście też nie podoba się trzymanie zwierząt w klatkach, ale nie każdy ma możliwość polecieć do Afryki czy na inny kontynent i oglądać te wszystkie zwierzaki w ich naturalnym środowisku. Starają się zapewnić wszystkim zwierzakom jak najlepsze warunki, wiadomo niektóre będą miały mniejsze i ciasne klatki...

Cena jest odpowiednia, 50zł to byłaby przesada ale 40zł w sezonie letnim jest ok!!

#20 PostWysłany: 06 Kwi 2015 21:25 

Zbanowany
Afrykarium było niewątpliwie dużą inwestycją, co może tłumaczyć wyższe, niż w innych podobnych obiektach. Chociaż uważam, że jednak jest trochę wygórowana.
Moje ogólnie wrażenia z wizyty we wrocławskim ZOO są pozytywne. Trochę fajniej niż w warszawskim, za to cena we WRO dwa razy wyższa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości