Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 408 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:06 

Zbanowany
niebieski
kupilem wro-waw za 0,25€, dostalem potwierdzenie na maila,a co z biletem?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#62 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Awerik napisał(a):
wtak napisał(a):
kurczę działa ? Trudno uwierzyć :)

Działa jak działa - są po prostu zakładane rezerwacje. Szanse na wystawienie biletu oceniam na 1% ;) ale i tak postanowiłem spróbować. ;)

No pewnie, że trzeba próbować :)
To teraz doradźcie proszę - kiedy spodziewać się biletu lub anulowania ?

#63 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli chcecie mieć chociaż cień nadziei na utrzymanie tych rezerwacji to przynajmniej moglibyście sobie darować to dodawanie niemowlaka (powodujące powstawanie kwot ujemnych) i poświęcili już to 2 czy 4€...
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie dodawałam niemowlaka-kupiłam 3 bilety za 4 euro. Mam rozumieć, że to pomyłka-nie promocja : ((

#65 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Suite à la réservation que vous avez récemment effectuée sur
Opodo, veuillez trouver ci-dessous le numéro de billet électronique de
chaque passager :

nazwisko- Nð de billet - 1234546788
Pour revoir tous les détails de vos billets électroniques (trajet,
horaires, etc), nous vous invitons à vous rendre sur http://www.checkmytrip.com
et à saisir votre référence de réservation X2SKHN ainsi que le nom de
famille d’un des passagers. Vous pourrez alors imprimer cette page et la
présenter au comptoir d'enregistrement de votre vol le jour du
départ avec la pièce d'identité nécessaire à votre voyage.

Cordialement,

Czy to nie oznacza, że mamy już bilet ?

#66 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:22 

mam 2 pytania:
czy jeżeli mam już potwierdzenie na stronie lotu to mogą mi jeszcze nie wystawić biletu/anulować rezerwację?
i drugie, czy przechodzą rezerwacje z kwotą ujemną, co wtedy z płatnością?

#67 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:23 
Awatar użytkownika

niebieski
A jak sprawdzić potwierdzenie na stronie lotu?

#68 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:27 

HON fly4free
Jeśli nie ma wystawionego biletu, rezerwacja może zostac anulowana i trudno będzie w praktyce skutecznie domagać sie jej ponownego zrobienia.
Jesli bilet jest wystawiony, zasadniczo anulowanie jego ni jest juz proste, tzn podlaga zasadom taryfowym i przewoźnika. W tej sytuacji jest duża szansa, że nie bedzie problemow z ich realizacją.
Co do zwrotu kasy - jeśli bilet nie zostanie wystawiony, kasa ma trafić swpowrotem na konto/kartę. Nie mogą obarczać za swoje błędy systemowe odpowiedzialnością konsumntow, więc bylbym spokojny raczej o to, chodziać nie da się wykluczyc konieczności "poużerania " się z nimi.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:35 

Jak już przestało działać też dzwoniłem do LOTu bo chciałem zmienić rezerwacje bo wziąłem na inne daty niż chciałem i powiedzieli że za rezerwację może zmienić lub anulować tylko agent u którego był brany bilet (opodo), a taryfa którą mamy to wg Lotu Crazy:D
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:42 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
wtak: w sumie masz potwierdzenie
tam masz podany link do strony gdzie masz swoja rezerwacje - numer rezerwacji, wydrukowac , i sprawdzić i przedstawic przy odprawie z dokumentem ID, mozna sprawdzic na stronie LOT.pl podac meila i nr rezerwacji ten X2SKHN
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:48 

Czy tylko ja nie potrafię nic znaleźć? Specjalnie zalogowałam się na fly4free,licząc, że trafi się jakaś dobra duszyczka,która podpowie mi co robię źle. Interesuje mnie warszawa dokądkolwiek, byle wrócić tego samego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 24 Sty 2012 23:54 
Awatar użytkownika

srebrny
marek2011 napisał(a):
Jeśli nie ma wystawionego biletu, rezerwacja może zostac anulowana i trudno będzie w praktyce skutecznie domagać sie jej ponownego zrobienia.
Jesli bilet jest wystawiony, zasadniczo anulowanie jego ni jest juz proste, tzn podlaga zasadom taryfowym i przewoźnika. W tej sytuacji jest duża szansa, że nie bedzie problemow z ich realizacją.
Co do zwrotu kasy - jeśli bilet nie zostanie wystawiony, kasa ma trafić swpowrotem na konto/kartę. Nie mogą obarczać za swoje błędy systemowe odpowiedzialnością konsumentów, więc bylbym spokojny raczej o to, chodziać nie da się wykluczyc konieczności "poużerania " się z nimi.
Generalnie ten post powinien zostać przyklejony. Rezerwacja to nie bilet, ale jeśli dostaliśmy już bilet (mail z "Nð de billet"), to nie bardzo widzę sposób, aby agent (tu: Opodo) to skasował, bo taryfa jest "non-refundable", bez możliwości dokonywania żadnych zmian i Opodo kasy od LOT-u za bilet nie dostanie z powrotem na pewno. Ale prawdę mówiąc stać ich na taką promocję, do niedawna zresztą byli częścią Amadeusa.
Co do popłochu związanego z "przepaścią" pieniędzy, to tu w ostateczności (tzn. mam nadzieję, że nikt już nie zaczął składać wniosków) pozostaje chargeback (było: cashback, głupia pomyłka), nie jest możliwe, aby Opodo kasę zatrzymało, a biletu nie wystawiło, niezależnie od tego, co sobie piszą.
Swoją droga jeśli wymowa tego maila jest własnie taka (trudno mi powiedzieć, francuskiego nie znam prawie wcale), tzn. że zupełnie nie potrafią działać w sytuacjach kryzysowych, zamiast przeprosić za własny błąd i dać ludziom bon choć na parę euro, to wysyłają maile z groźbami, tym samym przeciwstawiając klientów przeciw sobie i ryzykując, że skończy się na pisaniu do ichniejszego urzędu ds. konsumentów, turystyki czy też banku o chargeback.

Ostatnio edytowany przez shagrat, 25 Sty 2012 00:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:04 

Kupił ktoś Poznań-WAW za mniej niż 11 euro?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:05 

shagrat procedura o której piszesz nazywa się chargeback a nie cashback :).
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:10 

Tylko się nie śmiejcie, ale to moja pierwsza taka akcja więc mam dwa pytania:
1. ile mi doliczą do biletu za płatność kartą kredytową citibanku?
2.czy jak sobie wklepię, że lecę z dzieciatkami, których nota bene nie posiadam, a na lotnisku pojawię się bez nich,to coś się stanie?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:10 
Awatar użytkownika

Nasuwa się pytanie - Ile czasu ma agent na wystawienie biletu po potwierdzeniu rezerwacji ?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:12 
Awatar użytkownika

niebieski
emi napisał(a):
2.czy jak sobie wklepię, że lecę z dzieciatkami, których nota bene nie posiadam, a na lotnisku pojawię się bez nich,to coś się stanie?

tak sie tylko wtrace - ta promocja jest juz nieaktywna. Cokolwiek kupisz nie bedzie juz po 2€.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:15 
Awatar użytkownika

emi napisał(a):

2.Każdy dostanie swój odrębny nr biletu, nie ma obowiązku stawiania się razem do odprawy (z wyjątkiem niemowląt i dzieci, ale ich i tak nie ma) Optymistycznie ;)

Ostatnio edytowany przez pio, 25 Sty 2012 00:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:24 

Radmek napisał(a):
shagrat procedura o której piszesz nazywa się chargeback a nie cashback :).

14 euro bodajże.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Sty 2012 00:24 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
a z innej beczki, jak to jest z lotami krajowymi i odprawami ? sa robione online ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 408 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości