Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 24 Mar 2015 17:00 

srebrny
hej, bylem w 4 hotelach Ibisa w Niemczech.
Pobyt w tygodniu od 16.03
za 3 dostalem punkty lacznie ze wzgledu na promocje 8718 czyli calkiem fajnie :)
4 hotel rezerwowalem przez topcashback.com i byl to Ibis budget czy przez to punkty sie nie naleza ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#682 PostWysłany: 24 Mar 2015 17:03 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Za ibis budget punkty nie przysługują, hotel ten nie uczestniczy w programie
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#683 PostWysłany: 24 Mar 2015 19:01 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Mnie dziś Accor pozytywnie zaskoczył, pod koniec marca kończy mi się status Platinum, ale otrzymałem maila, iż mój status Platinum ulega przedłużeniu na kolejny rok,
A to wszystko pomimo, iż nie spełniłem formalnych warunków, nawet na golda, w ostatnim roku mialem 18 noclegów, z tym kilka przez innych pośredników i nazbieralem tylko trochę ponad 7k punktów.

W poprzednim roku również tych warunków nie spełniłem, a status był przedłużony, więc być może mają jeszcze jakiś inny klucz przydziału statusów...?
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 24 Mar 2015 19:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Tez tak mialem pomimo chyba jednego pobytu jedynie... Natomiast po dacie wygasniecia statusu jednak zdegradowali mnie (do najnizszego poziomu). Wtedy przydal sie wlasnie ten mail i 'reklamacja' w obsludze klienta. Szybka akcja i powrot do platyny.

Dlatego polecam - zapisz sobie tego maila gdzies na wszelki wypadek ;)
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#685 PostWysłany: 24 Mar 2015 23:04 

niebieski
maxima napisał(a):
spałam w hotelu Grand Mercure Roxy Hotel w Singapurze, który na podstronie figuruje jako hotel golf - nie mogę nigdzie znaleźć tych ikonek
W czwartek będę nocować w Mercure Porto Centro Hotel - on tez jest na liście jako hotel golf.

Co do akceptacji meldunku - u mnie nawet z 1-2 miesiące, czesto muszę się upominać. Ale punktów za apkę nie dostałam żadnych od sierpnia 2013 :(

W lutym spałem w Mercure Porto Centro i nie zaliczyło mi meldunku jako hotel golf
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 25 Mar 2015 15:01 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Mi chyba coś naliczyli za ten golf hotel bo mam extra 500 pkt na koncie, ale maila jeszcze nie dostałam za co to :) więc zobaczymy :))

#687 PostWysłany: 25 Mar 2015 15:08 

srebrny
Maila nie przysyłają. W aplikacji Places pojawia się komunikat po zalogowaniu o przyznaniu nowej odznaki.
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 25 Mar 2015 16:01 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
To nie jest za Places tylko jakiś Bonus. Pewnie przyślą maila za co - może za reklamacje właśnie za brak odznaki ;)

#689 PostWysłany: 25 Mar 2015 16:49 

srebrny
To wklej nam tę informację, jak prześlą. Będziemy wiedzieli czy warto "golfa reklamować". ;)
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 25 Mar 2015 17:02 

niebieski
Potwierdzam działanie bonusu 500 pkt z noclegiem big wina (pierwszy nocleg) oraz burgera ibisowego również z big winem (drugi nocleg)
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 25 Mar 2015 20:10 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Od jutra 2x więcej punktów za noclegi weekendowe na Litwie, Łotwie i w Polsce.
http://www.accorhotels.com/pl/leclub/ho ... kend.shtml

Zarezerwuj stawkę Weekend z Le Club Accorhotels, dostępną wyłącznie dla naszych Członków, w wybranych hotelach w Polsce, na Litwie i Łotwie i rozkoszuj się upragnionym odpoczynkiem. Aby Twój weekend był jeszcze przyjemniejszy śniadanie dla dwóch osób oferujemy gratis, a Ciebie nagradzamy podwójnymi punktami.

Dokonaj rezerwacji w terminie między 26 marca a 31 maja 2015 na pobyty weekendowe w kwietniu i maju w wybranych hotelach w Polsce, na Litwie i Łotwie i odbierz punkty x 2!

OFERTA OBEJMUJE POBYTY OD : 01/04/2015 DO 31/05/2015
REZERWACJA OD : 26/03/2015 DO 31/05/2015
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 25 Mar 2015 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
ZFR napisał(a):
Jak długo trwa proces akceptacji w Places ?

Pierwszy pobyt (Ibis Kielce) zaakceptowało mi mniej więcej po dwóch miesiącach.
Kolejny (Sofitel Wrocław) po miesiącu otrzymał status "meldunek odrzucony" - napisałem do Accora w ichnim formularzu kontaktowym i odpisali mi, że meldunek ma status "oczekujący" > faktycznie zmienili.

PS. w tej chwili nie działa logowanie do Accora, więc czas oczekiwania podałem z pamięci

#693 PostWysłany: 25 Mar 2015 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Pobyt w Novotelu 27/28 XII.
Dwie nieudane próby zameldowań w Places (mimo naliczenia punktów).

Kilka dni temu kolejny mail z wkurzeniem i paroma słowami...
Efekt: 300 punktów extra i 50 z aplikacji Places (po interwencji).

WARTO REKLAMOWAĆ WSZYSTKIE BŁĘDY

#694 PostWysłany: 27 Mar 2015 08:48 

Pewnie się powtarzam więc z góry przepraszam ale temat jest długi i ciężko się go przeszukuje.

Czy można dostać punkty wstecz, tzn. czy teraz mogę wystąpić o punkty za pobyty sprzed kilku tygodni? I drugie pytanie czy ze rezerwacje robione przez pośredników też przysługują punkty czy tylko za rezerwacje robione bezpośrednio na stronie?
 PM off  

#695 PostWysłany: 27 Mar 2015 08:52 

niebieski
Tak można reklamować punkty do 6 miesięcy w tył, a pobyty rezerwowane przez inne podmioty niż oficjalne kanały accor się nie zaliczają ani do statusu ani nie dają punktów.
 Profil Relacje PM off
silazak lubi ten post.

#696 PostWysłany: 27 Mar 2015 10:12 

niebieski
Jeśli już i tak do nich piszesz o naliczenie punktów to robione przez pośredników też dołącz i napisz, że chcesz, żeby zaliczyli pobyty (status możesz zmienić przy zdobyciu odpowiedniej ilości punktów ale też i samych pobytów).
Ktoś wcześniej pisał, że zawsze mu to uwzględniają, czyli doliczają pobyt i przy okazji wszystkie punkty dodatkowe, czyli nie za podstawowy pobyt tylko z promocji.

Jedno pisanie, a może ci więcej punktów wpadnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 27 Mar 2015 10:46 

Zbanowany
niebieski
To ja pisałem, ale to nie jest jedno 'pisanie', tylko długi proces dzwonienia oraz wymiany maili.
Standardowo punkty i pobyty za rejestracje dokonane u pośredników nie przysługują. Trzeba kilkukrotnie ich prosić (ew. gnębić) ;) o podanie konkretnego ustępu w regulaminie, który wyklucza naliczanie pobytów przy rejestracji u innych pośredników. Na końcu okaże się, że takiego wykluczenia nie ma i pobyt (a przy okazji punkty) są naliczane, ale zdecydowanie nie jest to łatwy, ani krótki proces.
Trzeba przygotować się na dłuższą walkę. ;)
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#698 PostWysłany: 27 Mar 2015 11:08 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Jeśli komuś brakuje "kilku" punktów do pełnych 2000, to polecam zarejestrowanie się na stronie http://www.e-rewards.co.uk/ adres musi być angielski.
Kilka razy w tygodniu przysyłają ankiety, za wypełnienie których otrzymuje się punkty, które można wymienić na punkty w Le Club Accorhotels.
Jest teraz taka oferta, że można dostać 250 punktów powitalnych w Le Club Accorhotels, punkty pojawiły się na moim koncie w przeciągu tygodnia :)
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 27 Mar 2015 11:47 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
wszystko pięknie tylko jak założyć konto na tym "e-rewards"???

-- 27 Mar 2015 10:49 --

"Joining e-Rewards is FREE and by invitation only. Our Sponsors send invitations to their customers inviting them to join the programme. If you've provided your email address to one of our Sponsor companies, you could receive an invitation to join e-Rewards".

Czyli lipa ...
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 27 Mar 2015 12:19 

niebieski
Na stronie Accora nic nie napisali, że tylko by invitation, a tylko, że:
Not valid for members previously enrolled in or opted out of e-Rewards

http://www.accorhotels.com/gb/leclub/be ... ards.shtml
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości