Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Trapani
#21 PostWysłany: 02 Wrz 2014 18:38 

Za tydzień wylatujemy do Trapani. Chcielibyśmy m.in. popłynąć na wyspę Favignana. Czy ktoś zwiedzając lub wypożyczając tam rower zauważył czy dostępne są też foteliki a najlepiej przyczepki dla dzieci? Może ktoś korzystał i może się wypowiedzieć w tym temacie? Jedziemy z dwójką dzieciaków: 3 lata i 7 miesięcy i chcielibyśmy jak najlepiej wykorzystać czas na wyspie. Albo jakieś wskazówki na ile ma sens pobyt/zwiedzanie wyspy bez rowerów? Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 17 Lis 2014 14:47 

Loty: 534
Kilometry: 919 444
Krajów: 54 / 26.1%
Zdecydowanie polecam wszystkim osobom udajacym sie na kilka dni do Trapani wjazd kolejga do Erice oraz przejaz do San Vito la Copo gdzie znajduje sie naprawde piekna plaza :-)

#23 PostWysłany: 18 Mar 2015 11:19 

Trochę już spóźnione, ale podzielę się również swoimi spostrzeżeniami z Trapani i okolic (podróż na początku września, czyli jeszcze sezon, który trwa tam bodajże do 15 dnia tego miesiąca)
Trapani - jest bardzo klimatyczne, ale też nie ma tam za wiele do zwiedzania, można je "zrobić" przy okazji, plaże w Trapani raczej słabe, choć warte żeby pod koniec dnia jeszcze wskoczyć do wody.
Erice -również polecam, ale i odradzam jedzenie czegokolwiek na górze, po dziś dzień śni mi się ohydna lasagna na plastikowej zastawie za którą zapłaciłem o wiele za dużo. Tak dobra widoczność, ciepło i jakaś kanapka w plecaku.
Zbiory soli, Marsala - wybraliśmy się rowerem w tą okolicę, generalnie bez szału, widzieliśmy flamingi na wątpliwej jakości lagunie, kopce soli przy drodze, i grabienie owej z laguny. Problem taki, że to wszystko bardzo zaniedbane.
San Vito - trochę przereklamowane, na pewno nie jest to najładniejsza plaża we Włoszech, a nawet nie na Sycylii (ta była w rezerwacie przy Taorminie), piasek nie jest biały, a woda nie jest krystaliczna, za to jest pełno ludzi ocena autora 6/10
Palermo - to trochę już dalej, ale napiszę - miasto z ogromnym potencjałem, ale zamiast tego wybrało by być wielkim brudnym śmietnikiem z kupami na ulicy, nawet autochtoni się dziwili co my tam robimy.

Zingaro - nie wiem :), pytałem o to sam przed rokiem, i teraz mogę też sam odpowiedzieć jest autobus z Trapani do Scopello (przystanek przy porcie, za stanowiskami promów w stronę cypla), ale nie bardzo wiadomo kiedy i o której odjeżdżają bo na pewno nie tak jak na rozkładzie, ani tak jak myślą w informacji turystycznej. Przynajmniej ja miałem dwie próby i obie chybione.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Mar 2015 11:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Warto sprawdzić czy kolejka na Erice jest czynna, my zostawiliśmy wyjazd na Erice na ostatni dzień i niestety nie mogliśmy skorzystać z kolejki ze względu na silny wiatr.
Tutaj jest informacja czy kolejka na Erice działa: http://www.funiviaerice.it/eng.php
Godziny kursowania: http://www.funiviaerice.it/eng.php
Cennik: http://www.funiviaerice.it/rates.php
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 18 Mar 2015 12:02 
Awatar użytkownika

A interesuje Cię tylko Trapani czy np. chciałbyś do Palermo wyskoczyć :) ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Mar 2015 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 10.1%
niebieski
A kogo pytasz? Bo ketri to pewnie wrócił/a w listopadzie 2014 ;)
 Profil Relacje PM off
PawelGa lubi ten post.

#27 PostWysłany: 01 Kwi 2015 13:39 

Zingaro jest dla mnie bajeczne, ale nie trasa wzdłuż wybrzeża, a szlaki po górach. Super widoki, natura i brak turystów.
Plaża w San Vito jest przepiękna, ale gdy nie ma ludzi i tych wszystkich krzesełek, budek na plaży. Czyli przed sezonem, gdy dla nas jest już ciepło - luty/marzec.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Kwi 2015 23:48 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 126 865
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Jakby nie patrzeć trasa wzdłuż wybrzeża jest również górską wspinaczką, żeby zejść na którąś z plaż i z powrotem wrócić na szlak trzeba się trochę natrudzić ;)

Załączniki:
Sycylia 3092.jpg
Sycylia 3092.jpg [ 81.35 KiB | Obejrzany 585 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości