Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Paź 2014 21:07 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Cześć, widzę że sporo osób wypożyczało na Cyprze samochód. Którą wypożyczalnie radzicie wybrać?

Szperając po necie trafiłem na http://www.lowpricecypruseconomycarrentals.com/ i to był mój wybór. Szybki kontakt, oferta jak dla mnie super ale niestety Pan poinformował że na okres w którym się wybieram nie mają już żadnych wolnych samochodów w swojej flocie (ponad 25 aut). Mimo, że ponad 100 dni zostało ;/ Tym bardziej mi szkoda, bo to dobrze o nich świadczy. Na placu boju, zostały dwie opcje:

Sixt - wiadomo, międzynarodowa firma, dość dobrze oceniana ale mam u nich słabe doświadczenia. Sam fakt, że do tej pory nie mogę uzyskać informacji czy pobierają jakieś zabezpieczenie na karcie mnie martwi, korzystał ktoś? Nie tną na paliwie?

Stevens Car Rental - tutaj i oferta wygląda super i bardzo wiele pozytywnych opinii. Może aż za dużo, bo na Tripavisorze temat że to scam, a próby kontaktu z nimi kończą się porażką ... Ale oferta, jej zakres i cena mnie jak najbardziej interesuje.

Ewentualnie poleca ktoś jakąś inną lokalną wypożyczalnie? Interesuje mnie mały samochód, najlepiej z automatem i full opcją + ubezpieczenie. Najlepiej z opcją odbioru na lotnisku w godzinach nocnych (przylot lotem o 3:00)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Paź 2014 21:34 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ja brałem przez arguscarhire od Dollar Thrifty. Ok. 170€ za 14 dni. Polityka full-full, jedynie ubezpieczenie wykupiłem w zewnętrznej firmie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Paź 2014 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Mnie również zachęciły opinie i ceny Stevensa, ale w moim okresie nie mieli wolnych samochodów. Skończyło się na Budget. Dostaliśmy Hyundai i10, nazwaliśmy go pieszczotliwie mydelniczką. Za 3 dni wynajmu z opcją full zapłaciliśmy 122€ (wypożyczenie - 32€, zniesienie udziału własnego 900€ - 30€, pełny bak paliwa - 45€, drugi kierowca - 15€). Przylatywałem tym samym lotem z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lis 2014 12:12 

niebieski
Czy korzystał ktoś z was z wypożyczalni aut economycarrentals. com na Cyprze? Ceny maja konkurencyjne ale mało czytelne są warunki paliwowe.

Najlepiej byłoby wziąć full/full ale nie wiem, czy maja taka opcję
dziękuję za informacje
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lis 2014 12:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
ECR to pośrednik.
Jeśli mają "fair fuel policy" to jest to full-full.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lis 2014 13:08 

HON fly4free
dmirstek napisał(a):
ECR to pośrednik.
Jeśli mają "fair fuel policy" to jest to full-full.

dokładnie takie miałem warunki
w terminach, które mnie interesowały ECR był bezkonkurencyjny, na miejscu żadnych problemów (oprócz ruchu lewostronnego ;) )
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lis 2014 13:41 

hej, ja tez wynajmowalam przez ECR na cyprze i w paru innych miejscach. pamietam ze placilam 50 euro za caly tydzien ale to bylow styczniu :) wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lis 2014 16:56 

niebieski
Dziękuję za odpowiedzi.
Wnioskuję, że w ERC obowiązuje opcja, że biorę z pełnym bakiem i oddaję z pełnym. Tak jest najkorzystniej. Ale zdziwiła mnie podejrzanie kwota wynajmu 6 dni 51 euro, Czy to nie podejrzane? Lecę 11-16 listopada.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lis 2014 17:15 

srebrny
Moim zdaniem nie, bo zaczyna się już niski sezon, ale sprawdź jeszcze dokładnie warunki wynajmu.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lis 2014 17:30 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris21 napisał(a):
Dziękuję za odpowiedzi.
Wnioskuję, że w ERC obowiązuje opcja, że biorę z pełnym bakiem i oddaję z pełnym. Tak jest najkorzystniej. Ale zdziwiła mnie podejrzanie kwota wynajmu 6 dni 51 euro, Czy to nie podejrzane? Lecę 11-16 listopada.

Wynajęcie poza sezonem + wypożyczalnia którą ECR Ci proponuje znajduje się nieco poza lotniskiem (oczywiście transferują z/na lotnisko).
Najpewniej jest to -> AutoDirect CarRental.

Wszystko spoko, dopytają czy życzysz sobie ubezpieczenie kół, podwozia i szyb (WUG) i jak sami stwierdzą, jesteś Fully Insured!
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Mar 2015 09:42 

Witam,

Wybieram się na Cypr w dniach 10-13 maja. Potrzebuję auto na cały wyjazd, z pełnym ubezpieczeniem od jakichkolwiek uszkodzeń/wypadków/kradzieży i polityką paliwa Full-Full. Gdzie byście sugerowali zamówić takie autko?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Mar 2015 10:51 

srebrny
Ja korzystałem z Dollar/Thrifty za pośrednictwem arguscarhire. Polityka full-full, najniższa cena, w okresie w którym wynajmowałem, a ubezpieczenie brałem od icarhireinsurance oddzielnie (więc miałem blokadę exceesu na karcie kredytowej). Biuro mają poza lotniskiem niedaleko miejscowości Dromolaksia o tutaj więc zabierają ludzi busem spod terminala o umówionej wcześniej godzinie i tak samo odwożą na lotnisko przy zwrocie auta. Nie miałem żadnych problemów, auto nie było jakoś dokładnie sprawdzane przy zwrocie (ogólne oględziny plus stan paliwa).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Mar 2015 20:52 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
JackD napisał(a):
Szperając po necie trafiłem na http://www.lowpricecypruseconomycarrentals.com/ i to był mój wybór. Szybki kontakt, oferta jak dla mnie super ale niestety Pan poinformował że na okres w którym się wybieram nie mają już żadnych wolnych samochodów w swojej flocie (ponad 25 aut). Mimo, że ponad 100 dni zostało ;/ Tym bardziej mi szkoda, bo to dobrze o nich świadczy. Na placu boju, zostały dwie opcje:

Ostatecznie udało mi się skorzystać z usług tej firmy i jak najbardziej polecam. Za 4 dni w lutym zapłaciłem 50 euro za Mitshubishi Colta w automacie. Samochód nówka (nieco ponad 30 tys. km). Dodatkowo dokupiłem ubezpieczenie opon i szyb za 20 euro. Polityka paliwowa to dostajesz auto z połową baku i z około połową baku zwracasz. Nie pobierają żadnej kaucji ani nie blokują środków na karcie. Jedynie spisują jej numer. Formalności trwają 5 minut. Sympatyczny Christos przyjeżdża na lotnisko i na lotnisku się samochód zwraca. W moim przypadku przyjechał w środku nocy (03:30) i nie było z tym żadnych problemów. Da Ci jeszcze mapy i wskaże drogę jak dojechać do hotelu. Kiedy chce się zwrócić samochód piszę się do niego sms i ktoś przyjeżdża na lotnisko po auto. Nie ma mowy o żadnym sprawdzaniu auta czy czepiania się jakiś dupereli jak np. drobna ryska na zderzaku ;) Dodatkowy kierowca bez opłat. Jak dla mnie rewelacja ale jak się wypożycza auto i nie ma żadnych problemów to ciężko powiedzieć jakby było z ew. szkodami. Mimo wszystko polecam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Mar 2015 00:22 

niebieski
Też Dollar/Thrifty, najlepsza cena. Transport busem w obie strony w środku nocy bardzo sprawny.
Wyjątkowo jak na południe Europy nie mamy pełnego ubezpieczenia, bo ludzie spokojni i prawdopodobieństwo szkód parkingowych niewielkie, a sami nie będziemy się przecież rozbijać :) Ruch lewostronny, ale wszystkie samochody z wypożyczalni mają inne tablice, więc tubylcy powinni uważać (gdybyśmy wiedzieli jak karkołomny wyjazd będzie w ostatnich dniach pobytu z naszej willi w górach ...).
W samochodzie brak instrukcji i map. Ruszamy z przywiezioną nawigacją do Protaras, ale zanim wyjechaliśmy na autostradę przestała działać. Przy pomocy policji odnajdujemy drogę, ale zanosi się na długie błądzenie w miejscu docelowym. Zupełnie przypadkowo nasz hotel zauważamy przy drodze. Następnego dnia sprawdzamy nawigację dzięki uprzejmości innych gości w ich samochodzie i jest O.K., czyli brak zasilania w gnieździe zapalniczki. Jak w fordzie otworzyć maskę i sprawdzić bezpieczniki?
Przez pół godziny szukamy bez powodzenia jakiejkolwiek wajchy wewnątrz. Dzwonimy do wypożyczalni - mogą wpaść ale wieczorem i musielibyśmy na nich czekać w hotelu. Odpuszczamy, bo następnego dnia będziemy się przemieszczać na zachód w pobliżu Larnaki, więc wpadniemy o nam odpowiadającej godzinie. Po przyjeździe facet odsuwa logo Ford z przodu, otwiera maskę, wymienia bezpiecznik, razem dwie minuty.

Poza tym sympatyczni goście i luzacy jeśli chodzi o zarysowania i poziom paliwa.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 31 Mar 2015 10:53 

Właście wypożyczyłem auto u Stevensa
Za okres 10-17 maja zapłaciłem 154 E z pełnym ubezpieczeniem i fotelikiem.
Wszystko załatwiałem na mail.
Na wyjazd zabieram nawigację Tom Toma jako nieliczna ma pokrycie na Cyprze. Wersja map albo Europa albo nawet wystarczy Europa wschodnia.
Ktoś ma doświadczenie z tą wypożyczalnią?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Kwi 2015 09:56 

wizek napisał(a):
Właście wypożyczyłem auto u Stevensa
Za okres 10-17 maja zapłaciłem 154 E z pełnym ubezpieczeniem i fotelikiem.
Wszystko załatwiałem na mail.
Na wyjazd zabieram nawigację Tom Toma jako nieliczna ma pokrycie na Cyprze. Wersja map albo Europa albo nawet wystarczy Europa wschodnia.
Ktoś ma doświadczenie z tą wypożyczalnią?

Zapomniałem dodać że auto otrzymuje z 1/2 zbiornika i oddaje z pustym w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Kwi 2015 11:10 

niebieski
Sixt: 3 dni za 70eur, auti Kia Rio prosto z salonu.
Cena z pelnym ubezpieczeniem bez wkład własnego. Odbiera się z pełnym bakiem I zwraca się z pelnym. Przy odbiorze skasowali mi dodatkowo 50eur na poczet paliwa gdybym oddal z pustym. Oprócz tego zero blokad na karcie. Po trzech dnia pieniądze za paliwo wrocily

#18 PostWysłany: 13 Kwi 2015 10:43 

Tak samo. Wypożyczyliśmy z chłopakiem auto od Stevensa. Klasa C. Polityka półpełny-pusty (jedyny minus). 182E + koszt dodatkowy za pół baku paliwa.

Mamy rezerwacje na nasz wyjazd (13-20maj), ale sie zastanawiamy czy to dobra oferta... Auta niby dobre, zadbane, bezpieczne , max 5 lat.

Czy ktoś by był chętny na wspólne wyjazdy i zwiedzanie? Mamy miejsca dla 2-3 osób. Będziemy startować z Ayia Napa. Mamy awesome plan wycieczki :D Chcemy zwiedzić najważniejsze miejsca/atrakcje/plaże/widoki na Cyprze, takie okolice jak: Larnaka, Nikozja, Limassol, Ayia Napa, Protaras, Paphos, Akamas...

info na priv
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Kwi 2015 21:45 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
Jakby ktoś był chętny na wspólne wypożyczenie samochodu i zwiedzanie Cypru od 24 czerwca do 1 lipca, to proszę o wiadomość na priv.
Bruner lubi ten post.

#20 PostWysłany: 08 Maj 2015 10:20 

Czy ktoś wypożyczał autko w Larnace z wypożyczalni AutoDirect(pośrednik Economy Car Rentals)? Czy ich biuro jest na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości