Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Mar 2015 01:56 

Loty: 20
Kilometry: 26 815
Krajów: 4 / 1.9%
  • Miasto wylotu jak w temacie, ewentualnie "od biedy" Warszawa, Modlin, Lublin

Dokąd
  • Amsterdam, Londyn, Manchester, Rzym, Mediolan, Berlin, Monachium, Paryż, Madryt, Barcelona, Zurych, Wiedeń...(+pobliskie lotniska)

Data wylotu
  • 08.05.2015

Data powrotu
  • 14.06.2015

Długość pobytu
  • 2 - 3 dni, pobyt okołoweekendowy np. w piątek - niedziela lub sobota - poniedziałek (min. 1 pełny dzień w miejscu docelowym)

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • RZE - STN: ok. 290 zł (RYR, maj), KRK - CIA: ok. 450 zł (RYR, maj), KRK - BCN: ok. 280 zł (RYR, maj), RZE - MAN: ok. 390 zł (RYR, czerwiec), WAW - AMS: ok. 380 zł (LOT, maj)

Dodatkowe informacje
- celem wyjazdu jest spotting, na lotnisku gdzie nie brakuje dużych maszyn - stąd taki wybór miast. Marzy mi się Amsterdam
albo Londyn, no ale trzeba mierzyć siły (finansowe) na zamiary,
- Skandynawia (Kopenhaga) - odpada, na miejscu drożej niż gdziekolwiek (niestety kiedyś się o tym przekonałem w Oslo),
- brak na liście Frankfurtu - zaliczony w ubiegłym roku (za niecałe 510 zł RT z Rzeszowa), zresztą aktualnie cenowo bez szału,
- miasta wylotu takie a nie inne - bo jestem z Rzeszowa, natomiast WAW i WMI uwzględniam z racji w miarę dużej liczby opcji dojazdu,
- przesiadki - nie ma problemu,
- pobyt idealny długościowo - wg schematu: wylot wczesnym rankiem w sobotę - powrót wieczorem w niedzielę (wiadomo, nie ma
potrzeby brania urlopu + tylko jeden nocleg w miejscu docelowym),
- to, co sam znalazłem, przedstawia ceny w dwie strony (RT), jest to tylko część moich wyszukiwań (brak czasu na więcej...).

Gdyby ktoś wiedział/znalazł jakieś lepsze opcje niż moje i podzielił się nimi, to będę niezmiernie wdzięczny.
Z góry dzięki wszystkim za pomoc.

P.S. A może ktoś z Was Forumowiczów też planuje wyjazd tego typu?...

Ostatnio edytowany przez Dominix 14 Mar 2015 02:18, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Mar 2015 02:01 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Spróbuj azair.eu, dodajesz miasta jakie chcesz ;)

np masz Londyn w Wmi za ok 47E 12-14.06

-- 14 Mar 2015 02:06 --

Dobra, teraz widzę, że w lepszej cenie znalazłeś :)
 Profil Relacje PM off
Dominix uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 14 Mar 2015 02:09 

Zobacz Kraków - Zurich Swiss-sem w czerwcu widziałem po 400 zł RT, koszty na miejscu też jednak wysokie, CDG za 350 zł 11-16 czerwca. Budżetowo może warto rozważyć Hamburg z Krakowa easyjetem, loty do kupienia za 100-150 złotych
 PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2015 02:09 

niebieski
Mediolan z Wmi 36E 16-19.05 (sobota-wtorek)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2015 02:29 

niebieski
Bardzo dobrze ceneowo (120 zł RT) i datowo wychodzi Kopenhaga z WMI by FR. Uda Ci się bez urlopu. Krótka nocka na lotnisku. Cały dzień na spotting. Termin 9-10.05.2015
Dokupisz dojazd neobusem (jeszcze nie wrzucili taniej puli na ten termin) albo PB z Rzeszowa. PB za 10 zł do W-wa Wilanowska w odpowiedniej godzinie.
Można też 08.05 (pt) lecieć "tam" ale 2 nocki oraz pewnie droższy dojazd do W-wy/Modlina.

-- 14 Mar 2015 01:35 --

Filek napisał(a):
Mediolan z Wmi 36E 16-19.05 (sobota-wtorek)

Chyba Bergamo?
Dominix uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 14 Mar 2015 06:59 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Skoro chcesz amsterdam to bierz ten lotem, cena dobra, a w kazdej z pozostalych destynacji musiz doliczyc dojazdy na lotnisko glowne z tego lowcostowego a tutaj lecisz bezposrednio do celu no i jest co poogladac chyba bardziej niz w Barcelonie jezeli chodzi o samoloty. A do Waw z Rzeszowa dolecisz za niewielkie pieniadze dzieki promocji LOTu.
Dominix lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 14 Mar 2015 12:31 

niebieski
@szumny dokładnie, zapomniałem dodać :)

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Mar 2015 14:09 

Filek napisał(a):
Spróbuj azair.eu, dodajesz miasta jakie chcesz ;)

np masz Londyn w Wmi za ok 47E 12-14.06

-- 14 Mar 2015 02:06 --

Dobra, teraz widzę, że w lepszej cenie znalazłeś :)

Albo wpisz w okienku do: "Główne europejskie lotniska"
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Mar 2015 14:40 

Loty: 135
Kilometry: 254 214
Krajów: 28 / 13.1%
ja ze swojej strony polecam LHR i miejscowke Myrtle Avenue , bylem juz dwa razy i zawsze jak jestem w Londynie staram sie odwiedzic to miejsca .... a miejscowka miazdzy , ladujaca 'czworka' tuz nad glowa to cos pieknego (zawsze mam ciary na plecach)

Co minute laduje jakis samolot a co 10-15 minut jakis cztero silnikowiec :)

Ponizej kilka linkow :

http://www.bbc.com/news/uk-19045365

Dolot do Londynu z Polski jest jednym z tanszych kierunkow wiec ceny sa dobre, dojazd do centrum Londynu tez za kilka funtow mozna wyhaczyc potem z centrum masz metro na same Heatrow

Goraco polecam to miejscowe :)
kondziu98 lubi ten post.
kondziu98 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 14 Mar 2015 15:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Niektóre male lotniska maja lepsze możliwości obserwacyjne, np. Blackpool w north-west UK. Rynek w Poznaniu jest pod tym względem warty odwiedzenia :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość