Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Mar 2015 13:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli zdobywają mniej punktów bo wydają mniej kasy to ja nie mam nic przeciwko takim złudnym obniżkom. Choć gdybym cudzymi pieniędzmi dysponował to może mniej by mi to pasowało.

W 2013 było -25/-35% zniżki przy wykorzystaniu punktów za kwalifikację Gold/Plat (też do Cat 6) - dla wszystkich.
Ostatnie promo na 1 darmo za 3 było chyba w 2012 i dotyczyło resortów, też dla wszystkich. Nowsze to faktycznie zastrzeżone dla regionów lub nowych kont.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 06 Mar 2015 15:51 

Zbanowany
L4FF napisał(a):
Jeśli zdobywają mniej punktów bo wydają mniej kasy to ja nie mam nic przeciwko takim złudnym obniżkom. Choć gdybym cudzymi pieniędzmi dysponował to może mniej by mi to pasowało.

Przeciez klienci musza wydac wiecej kasy bo EUR zjechalo z 1.35 na 1.12 w stosunku do USD, punkty masz przydzielane na podstawie wydanych USD netto przeliczonych z waluty rachunku hotelowego. To samo z BA milami dla tych co mieli mile na koncie nowe zmiany nie za bardzo ruszaja ale dla zbierajacych aktualnie to dewaluacja. Ci co maja punkty SPG na koncie europejskim chwilowo przez rok sie beda cieszyc ze tansze nagrody maja do czasu wyczerpania sie starych punktow na ich kontach.

Znizka 25%/35% byla w 2014 na nagrody za status wyrobiony w 2013, a w tym roku nic nie dali.
Pisze ze takie promo 1 darmo za 3 jest marketingowym chwytem bo cenowo to wychodzi zazwyczaj tyle ile 3 noce w normalnej cenie dla danego hotelu (jesli ktos zna jaki zakres cen ma dany hotel).
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 06 Mar 2015 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Zależy od waluty hotelu i waluty dochodu klienta. Czytałem ostatnio, że w NYC stawki spadły właśnie ze względu na drogiego dolara.

O statusie w 2013 właśnie pisałem - to dość świeża promocja mimo wszystko.
3-za-2 czy 4-za-3 to normalne marketingowe promocje, nic nowego, pisałem o promo które było w 2012 OIDP otwarte dla wszystkich, gdzie się dostawało 1 nockę w resorcie za 3 pobyty/noce (nie pamiętam).
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 17 Kwi 2015 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Nowa promocja sieci SPG, w której do zdobycia jest 10tys. punktów. Wystarczy odbyć 5 kwalifikujących pobytów. Szczegóły poniżej:

http://www.spgpromos.com/tributeportfolio/?EM=VTY_SPG_TRIBUTEPORTFOLIO

Edit. Wygląda na to, że póki co, tylko jeden hotel wlicza się do Tribute Portfolio, a jest nim Royal Palm South Beach Miami.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2015-04-17 o 00.51.30.png.jpg
Zrzut ekranu 2015-04-17 o 00.51.30.png.jpg [ 212.07 KiB | Obejrzany 7884 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 20 Maj 2015 00:52 

srebrny
Szkoda, że @Turndown został zbanowany, bo cisza w tym temacie od jakiegoś czasu.

To może ja coś skrobnę :)

W SPG są obecnie promocje zarówno dla lojalnych członków:
aktualnie https://www.spgpromos.com/selectmemberexclusive4
jak i dla tych już zarejestrowanych, ale z małą ilością nocy.
Wydaje mi się, że poprzednie edycje dla uśpionych członków były łatwiejsze (są nawet opisane w tym wątku, czyli po 1 nocy 1 dodatkowa, czy po 2 nocach 2 darmowe noce w hotelu do 6 kat.).
Teraz obowiązuje https://www.spgpromos.com/selectmemberexclusive7 i akurat do tej mogłem się zarejestrować.
U LL pojawiło się 6 odmian tej ostatniej promocji:
– SPG Gold status after two stays valid through February 2017
– 1,500 bonus Starpoints after first stay, 2,500 bonus Starpoints after second stay and 3,500 bonus Starpoints after third stay for maximum of 7,500 bonus Starpoints after three stays
– 2,000 bonus Starpoints after second stay, 2,500 bonus Starpoints after third stay and 3,000 bonus Starpoints after fourth stay for maximum of 7,500 bonus Starpoints after four stays
– Double elite qualifying nights and stays (note that these don’t count towards the lifetime status)
– One free category 1 – 5 award after first stay, second one after second eligible stay and third one after third qualifying stay for maximum of three category 1 – 5 awards after three stays
– One free category 1 – 5 award after second stay, second one after third eligible stay and third one after fourth qualifying stay for maximum of three category 1 – 5 awards after four stays.
Mi się trafiła 2 opcja i nie byłem na początku zbyt zadowolony.
Po rozważeniu za i przeciw zdecydowałem, że wchodzę w to, gdyż oprócz 7.500 Starpoints za 3 pobyty (mam po jednej nocy zarezerwowane) dojdzie jeszcze 3 x 2.000 za BRG (plus wyrównanie stawki). Oprócz tego dojdą standardowe punkty za pobyt.
BRG w SPG jest łatwe dla tych co mają praktykę, choćby z użeraniem się w IHG.
Co ważne nie trzeba wcześniej robić rezerwacji, czyli zero stresu - po uznaniu BRG ma się 24 godziny na jej zrobienie.
Jak ktoś nie chce 2.000 pkt., to stawkę mu obniżają o 20%.

Jak ktoś nie ma konta w SPG to radzę założyć. Nie zaszkodzi mieć tam uśpione konto, bo może w kolejnej edycji Wasz nr załapie się na dobrą promocję.

-- 02 Cze 2015 17:05 --

Obecnie jest promocja "Make It Count" z bonusem 1.000 Starpoints za przynajmniej dwudniowy pobyt uwzględniający weekendową noc (dla naszego regionu to piątek, sobota lub niedziela).
https://www.spgpromos.com/makeitcount/
T@C
https://www.spgpromos.com/makeitcount/? ... tCount_DEF
Nie jest to jakaś lukratywna oferta.
Ale już niedługo ma się pojawić ciekawsza promocja "Sheraton Free Weekends".
Za 5 nocy w Sheratonie certyfikat na bezpłatną weekendową noc w dowolnym Sheratonie, max 3 noce do zdobycia.
Póki co szczegółów oficjalnych nie ma (nieoficjalne, że od 09.07 do 30.09, noce do wykorzystania do 13.12, trochę krótko).
Promocja jakoby ma się łączyć z innymi promocjami z przykładowo "Make It Count".
Przykłady ciekawszych miejsc gdzie można wykorzystać taki certyfikat:
Sheraton Madives Full Moon Resort & Spa,
Sheraton Waikiki (Hawaje)
Sheraton Bijou Beach Resort (Panama)
Sheraton Doha,
Sheraton Denarau Villas (Fidżi)
Sheraton New York Times Square Hotel,
Sheraton Kauai Resort (Hawaje),
Sheraton Macao Hotel,
Sheraton Barra Rio de Janeiro Hotel,
Sheraton Iguazú Resort & Spa.

-- 06 Sie 2015 08:20 --

Za 3 pobyty w hotelach Four Points, Aloft or Element otrzyma się $50 Prepaid MasterCard.
Pobyty do 30.11.
Rejestracja do promocji konieczna:
https://www.spgpromos.com/mastercardfif ... Code=en_US
W warunkach jest niestety, że "Guest must reside in the U.S. or Canada.", pewnie dlatego, że kartę wysyłają jedynie pod tam zarejestrowany adres.
Więc raczej mało kto skorzysta :(
T@C: https://www.spgpromos.com/mastercardfif ... _SOUTH_NAD
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 21 Wrz 2015 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 182
Kilometry: 464 715
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Postanowiłem właśnie założyć konto. Może z czasem przyjdzie jakaś oferta. Ostatnio rozsyłali maile z opcją 2, lub 4 noce w dowolnym hotelu, a w bonusie 1/2 noce w dowolnym cat 1/5.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 25 Wrz 2015 09:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
200 darmowych punktów SPG: http://www.travelcodex.com/2015/09/200- ... at-offers/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#128 PostWysłany: 29 Wrz 2015 18:41 

skrzat napisał(a):

Potwierdzam dziala. Wypisalem sie z newsletterow i od razu sie nie dalo ale na nastepny dzien dostalem spersonalizowana oferte z SPG z mozliwoscia zgarniecia max 12k punktow i gdy przeszedlem do dashboard byla propozycja zapisania sie do newsletterow za 200pkt.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 09 Paź 2015 18:41 
Awatar użytkownika

niebieski
150 darmowych punktów za poprawienie bezpieczeństwa swojego konta SPG przez wybranie 4 pytań w profilu i udzielenie na nich odpowiedzi.

Oferta jest ważna dla tych, którzy byli zarejestrowanymi członkami SPG przed 08/10/2015 i obowiązuje w okresie 08/10/2015 - 31/10/2015.

Oto link: https://goo.gl/lXAFvY (trzeba się zalogować na konto)

SZCZEGÓŁY: Bonus offer: Member can earn a onetime bonus of 150 Starpoints after selecting and answering four (4) security questions on spg.com from October 8, 2015, through October 31, 2015 (the "promotion period").

This promotion is not transferable. Offer available to existing SPG members only (as of October 8, 2015).

Bonus Starpoints will be credited to the member's account within 2–4 weeks of the close of the promotion on October 31, 2015.

This promotion may be combined with other Starpoints promotions in market during the same time; however, earnings are exclusive of each other.

All promotions are subject to the Starwood Preferred Guest® program terms and conditions, which are subject to change without notice and can be found at spg.com. Offer is applicable to individual members only and not to groups. Not responsible for omissions or typographical errors. Starwood reserves the right to discontinue this offer at any time. To update your communication preferences or learn about our privacy practices, view our Privacy Statement on spg.com/privacy, or access our privacy information line by calling 1-877-782-0071 in the U.S. and Canada or +353-21-4930474 in all other countries. Void where prohibited by law.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#130 PostWysłany: 16 Lis 2015 18:53 

Zbanowany
Wlasnie nastal z dniem dzisiejszym koniec programu SPG.
Popluczyny w Marriot wiekszosc prawdziwej elity pojdzie go Hyatt.
 Profil Relacje PM off
bobo77 lubi ten post.

#131 PostWysłany: 16 Lis 2015 18:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko Hyatt ma niecałe 500 hoteli na świecie w porównaniu z ponad 1200 grupy Starwood (sam Marriott operuje około 3300) więc trudo iść gdzieś gdzie się nie da iść chyba.

Program SPG się nie skończył jeszcze i myślę, że na wykorzystanie punktów mamy minimum pół roku. Po tym okresie rzeczywiście wydaje mi się, że programy będą konsolidowane i nie będzie to dobre dla obecnych członków SPG.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 17 Lis 2015 00:55 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Minimum rok, bo sama transakcja będzie w połowie 2016 i pewnie po tym dadzą jeszcze trochę czasu.
Albo wymalują całkowicie nowy program. Też byłoby fajnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 18 Lis 2015 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Co i jak będzie to się jeszcze okaże. Większość hoteli pewnie zostanie tam gdzie była, więc jedyne zmiany to kwestia przywilejów i punktów.

Marriott na pewno nie jest tak hojny jeśli chodzi o przywileje, jednak jeśli chodzi o punkty to już kwestia dyskusyjna. Podstawowy przelicznik wydatki/punkty w SPG raczej nie jest zbyt lukratywny.
Nocka w topowym hotel w Marriocie to wydatek rzędu 4,5k USD (7k dla RC). W SPG jest to 15k USD (lub spokojnie >2x tyle dla apartamentowców).
Podobnie dla najtańszej nocki będzie to 600-750 USD vs 1000-1500 USD.

Druga sprawa to zasięg. Przywileje pewnie będą gorsze, ale będzie można skorzystać z nich w większej ilości miejsc. Będzie też więcej opcji wykorzystania punktów.

Choć sytuacja pewnie nie jest wymarzona, to jakieś plusy można dostrzec.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 19 Lis 2015 04:57 

Zbanowany
Poniewaz pobyty w SPG mialem tylko jako wakacyjne wiec dla mnie nie ma znaczenia ze Hyatt ma TYLKO 500 hoteli i tak glownie azja i europa mnie interesowaly.

A liczyly sie tak naprawde gwarantowana mozliwosc zameldowania o dowolnej godzinie (doba hotelowa 24h od tej godziny) i gwarantowany pozny wymeldunek o 16 oraz upgrade do suit, planujac wakacje z zona mielismy mozliwosc ulokowac sie w hotelu juz np. o 9 rano (jesli byla loza to sniadanie tez od razu) a wymeldowac o 16 (w niektorych hotelach moglem siedziec do 18). W ten sposob weekendowe wypady wychodzily kosztem jednej doby hotelowej. Tak owszem pokoje do tanich (wg. tego forum) nie nalezaly ale 90% swoich pobytow mialem upgrade min. do junior suite od najtanszej rezerwacji bez sniadania czyli przecietnie 150EUR/noc mialem sobote/niedziele z dwoma sniadaniami i duzym apartamentem i nie chodzi tutaj o powierzchnie bo dla dwoch osob to czesto niepotrzebne ale o lokalizacje takiego apartamentu w budynku, widok czy duzy balkon.

Raczej nalezy liczyc ze program potrwa do konca 2016 roku jesli planowane przejecie SPG dojdzie do skutku w polowie 2016 (przejecie bo to nie jest polaczenie jak pisza w emailach od Marriot czy SPG). Ale w T/C SPG jest punkt mowiacy ze program MOZE zostac zakonczony w DOWOLNEJ chwili i SPG nie ponosi odpowiedzialnosci za punkty, przywileje. Tylko po co bawic sie w lojalnosc ktora wygasnie najdalej w marcu 2017 lepiej budowac cos innego w jakims innym programie lub tylko decydowac portfelem bez zadnej lojalnosci.

Czy hotele zostana tam gdzie byly to nie jest takie oczywiste bo w wiekszosci SPG jest siecia franchising-owa i jesli wlascicielom nie spodoba sie nowy parasol w postaci Marriot moze przebrandowac hotel do innej sieci.

Przelicznik punktow SPG JEST BARDZO lukratywny mial duzo opcji i dlatego wlasnie amerykanie tak placza odnosnie tego przejecia przez Marriot, informacja odnosnie przejecia przez Marriota trafila mnie na lotnisku w Genevie wracalismy z dlugiego weekendu w 'W Verbier' podczas trzy dniowego pobytu za sam pokoj uzbieralismy 10000 punktow SPG (koszt 1200EUR pobytu w Verbier) a za 14000 punktow mam zarezerwowane 5 dni w Sheratonie Fuerteventura koncem listopada plus stopover w Barcelonie w 4 Points gdzie BRG dalo mi 2000 punktow a koszt pobytu 65EUR za ta jedna noc. Gdzie za punkty Marriota uzyskam takie przebicie ? Nie mowiac juz o wymianie na mile 1:1+25% bonusu. Co do zasiegu do Accor tez ma niezly zasieg a ceny nizsze.

Nie bede lojalny dla sieci hotelowej wydajac 200EUR/noc za jakas butelke wody czy vouczer na jeden drink, patrzac na opisy 'upgradow' w watku Accor i IHG to nie obrazcie sie ale wystepujecie w roli indian kupionych swiecidelkami.

Ja tam zadnych 'plusow' nie widze Marriot w wiekszosci to zuzyte biznesowe hotele bez zadnej 'rozpoznawalnosci elity', nadzieja w tym ze moze upichca calkiem nowy program kasujac przy tym czlonkow LT obu programow niech zaczynaja od nowa beda se bardziej starac.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 19 Lis 2015 11:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Biorąc pod uwagę, że doba hotelowa 24 godziny liczone od meldunku (czyli "Your24") jest benefitem (nie gwarantowanym, tylko "on-request") tylko i wyłącznie Platynowego członka (minimum 25 osobnych pobytów lub 50 nocy rocznie) to nic tylko zazdrościć długości wakacji. ;)

Co do Marriotta, też plusów raczej nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 19 Lis 2015 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Przelicznik punktow SPG JEST BARDZO lukratywny mial duzo opcji i dlatego wlasnie amerykanie tak placza odnosnie tego przejecia przez Marriot, informacja odnosnie przejecia przez Marriota trafila mnie na lotnisku w Genevie wracalismy z dlugiego weekendu w 'W Verbier' podczas trzy dniowego pobytu za sam pokoj uzbieralismy 10000 punktow SPG (koszt 1200EUR pobytu w Verbier) a za 14000 punktow mam zarezerwowane 5 dni w Sheratonie Fuerteventura koncem listopada plus stopover w Barcelonie w 4 Points gdzie BRG dalo mi 2000 punktow a koszt pobytu 65EUR za ta jedna noc. Gdzie za punkty Marriota uzyskam takie przebicie ? Nie mowiac juz o wymianie na mile 1:1+25% bonusu. Co do zasiegu do Accor tez ma niezly zasieg a ceny nizsze.

1200 x (2 (normalna stawka) + 2 (bonus Plat75) + 2 (trwajace promo) + 500 to jeszcze parę punktów do 10k brakuje. Starczy na 1/3 nocki w Verbier.
W Marriocie byś dostał conajmniej 20k punktów (plus cokolwiek teraz maja promo, x2 są też) daje conajmniej 1/2 nocki w najwyższej kategorii.

Przelicznik SPG jest lukratywny dla "zużytych biznesowych hoteli". Te najfajniejsze są zwykle zupełnie nieopłacalne za punkty.

Marriot ma też kilka fajnych JW czy chociażby Ritzów, tak jak SPG ma sporo wyplutych Sheratonów.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 19 Lis 2015 16:37 

Zbanowany
@L4FF: Dokladnie naliczylo mi 9586 punktow za wszystko, zapomniales o 2x 500pkt MAKE A GREEN CHOICE - 1000, 500pkt za STAY FOR MORE 500 (E2M).
Dodatkowo 500pkt za Sixta w Szwajcari, 500pkt za Sixta na Fuerteventura a w Barcelonie za BRG 4points 2000pkt i nocleg 65EUR, 20% znizki za 2 nocki BRG w W Barcelona 140EUR/noc. Sumarycznie bede mial 12586 punktow za pobyt w szwajcarii i pol nocy w 3Points Barcelona (przylatujemy do Barcelony o 23:30 a w W Barcelona melduje sie juz o 9 rano nastepnego dnia) - 5 dni w wyplutym Sheratonie Fuerteventura mam za 14000 punktow.
Przelicz na wartosc cent/punkt ile to jest warte w Marriot a ile w SPG, 30k punktow za W Verbier w zimie to i tak dobra stawka niz placic 900CHF za dobe a hotel sie ceni tylko z powodu miejscowosci trendy (dwa budynik dalej Sir Richard Branson ma swoja posiadlosc).

Dlaczego rozpowszechnia sie w internecie ze Sheratony sa "zużytych biznesowych hoteli" tak to dotyczy terenu USA gdzie calosc programu SPG dzialala fatalnie albo wlasciwie wogole nie dzialala z powodu natloku 'elity' programowej. Pozostale rejony swiata maja nowe hotele Sheraton chocby w polsce to nie przypomina nic takiego o czym piszesz sami amerykanie sa zdziwieni ze tak moga wygladac Sheratony. Warszawski Westin za 3000pkt jest podrzednym przdroznym motelem ? Cale SPG ma dodatkowo jeszcze 9 brendow oprocz Sheratonow, a Marritot ma tylko JW i wiekszosc jest w USA, 3x Bulgari z wyzszej klasy bo RC sa ale tam obowiazuje inny program mozesz sobie tylko nocki liczyc na konto Marriot.

@billabong: Your24 jest za 75nocek rocznie nie za 50, ale i tak te 75 nocek latwiej uzbierac w SPG niz w Marriot (do niedawna Marriot nie naliczal pobytow za punkty do swojego programu). W sumie dysponujemy 60dniami wakacji rocznie a do tego dochodza jeszcze wypady weekendowe czy wolne swiateczne pomostowe dni wiec jakos dawalo rady.

Jesli nie Hyatt to chyba pozostanie Accor gdzie tanio mozna utrzymac paltynowy status a 5* hotele tez maja w ofercie.

Kiedys mialem status Silver w Marriot z promocji HP i zaowocowala ona dwoma pobytami w Marriotach po ktorych dalem sobie spokoj z tym programem i nie wieze ze z tego przejeca wyjdzie cos dobrego dla obecnych czlonkow obu programow ktorzy maja jakis ugruntowany status w danej sieci.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 19 Lis 2015 17:15 
Awatar użytkownika

niebieski
1) Green choice czy rezygnacja ze śniadania to raczej indywidualny wybór, więc nie wliczałem.
2) Sixta tymbardziej nie wliczam w bilans rachunku hotelowego.
3) 1 punkt SPG jest na pewno więcej warty niż 1 punkt Marriota. Tylko, że również w "zakupie" jest on droższy.
4) Gdyby mnie było stać na wydanie 900 CHF za nockę to bym zdecydowanie inaczej do wyboru hoteli podchodził niż z perspektywy opłacalności. Ba, 400E to już jest całkiem sporo nawet gdybym miał z Bransonem dzielić przedpokój.
5) Im wyższy standard/cena tym Marriott wychodzi taniej poniekąd, ze względu na absurdalne ceny nagród w topowych lokalizacjach.
6) Westin w WAW jeszcze rok temu był za 7k. I club miał zdecydowanie znoszony.
7) Nie wszystkie Sheratony są zużyte, tak jak nie wszystkie Marrioty to zużyte.
8) Pomijając już kwestie urlopowe, to 75 noclegów raczej nie jest profil typowego klienta.
9) Ja nawet darmowego Golda w Marriocie nie aktywowałem z UA, bo mi jakoś nie po drodze było.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 27 Lis 2015 02:08 

Zbanowany
L4FF napisał(a):
1) Green choice czy rezygnacja ze śniadania to raczej indywidualny wybór, więc nie wliczałem.
2) Sixta tymbardziej nie wliczam w bilans rachunku hotelowego.
3) 1 punkt SPG jest na pewno więcej warty niż 1 punkt Marriota. Tylko, że również w "zakupie" jest on droższy.
4) Gdyby mnie było stać na wydanie 900 CHF za nockę to bym zdecydowanie inaczej do wyboru hoteli podchodził niż z perspektywy opłacalności. Ba, 400E to już jest całkiem sporo nawet gdybym miał z Bransonem dzielić przedpokój.
5) Im wyższy standard/cena tym Marriott wychodzi taniej poniekąd, ze względu na absurdalne ceny nagród w topowych lokalizacjach.
6) Westin w WAW jeszcze rok temu był za 7k. I club miał zdecydowanie znoszony.
7) Nie wszystkie Sheratony są zużyte, tak jak nie wszystkie Marrioty to zużyte.
8) Pomijając już kwestie urlopowe, to 75 noclegów raczej nie jest profil typowego klienta.
9) Ja nawet darmowego Golda w Marriocie nie aktywowałem z UA, bo mi jakoś nie po drodze było.

ad.1 Jaki sensma sprzatanie ranne pokoju jesli jestem na weekend a lazienka ma okolo 15 recznikow, tuzin mydelek i zeli - lozko sami sobie umiemy zascielic. A wieczorne sprzatanie i tak bedzie ;)
Sniadanie i tak w wiekszosci hoteli pozniej okazuje sie ze jest gratis mimo 'podchwytliwego' pytania przy meldowania sie.
ad.2 Do tych 10000pkt nie byly liczone punkty Sixta, napisales ze duzo Twoim zdaniem brakuje do tej ilosci
ad.3 nigdy nie kupilem zadnego punktu nawet jak na koniec roku sa obnizki 25%, a normalne zbieranie mi wychodzi taniej niz przygladam sie mozliwosciom zbierania w Marriot (widac to tez po forach)
ad.4 Tak ale Verbier jest 'trendy' i w sezonie tam wiecej celebrytek pozujacych do zdjec niz narciarek wiec cena jak cena zalezna od popytu
ad.6 Westin Wawa stara loza BYLA 100% lepsza od tej teraz odnowionej, obecnie zamknieta po 22 a jedzenia juz prawie nie ma w happy hours, rozszerzono za to oferte darmowego alkoholu (ale to nie moje zainteresowanie)
ad.8 nie widze sensu nabijanie 75dni urlopowych w Marriot ktory ma rdzen pobytow biznessowych dla czegos co nic nie daje mi w zamian, wole juz decydowac portfelem i odwiedzac bardziej egzotyczne 5* hotele
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 27 Lis 2015 08:22 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
aktualnie mozna zrobić status match z SPG Platinum do Hyatt Diamond:
http://www.fly4free.pl/forum/hyatt-gold-passport-status-match-aktualnie-dla-spg-platinum,1522,84004

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości