Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#301 PostWysłany: 05 Mar 2015 16:27 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.1%
Macie jakies doswiadczenie z hotelem Blue Sea St George's Park & La Vallette Resorts mieszczacym sie w St.Jullians ?

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#302 PostWysłany: 05 Mar 2015 16:50 

Mamy. :D
Na zdjęciach wygląda o wiele lepiej niż w rzeczywistości. Zresztą ta niska cena na wyszukiwarkach też wiele podpowiada.
Już miałem tam rezerwować 3 dni będąc na miejscu, obok w Sliemie. Na szczęście wcześniej tam zajrzałem, żeby nie wtopić.
To ponure , ciemne gmaszysko, obok deptaka z dyskotekami w Paceville. Towarzystwo to głównie "złota" angielska młodzież, która w tej norze odsypia nocne szaleństwa.
W lobby atmosfera jak na dworcu kolejowym. Brudno, ciemno, straszno :mrgreen:
W pokojach wszystko stare, zniszczone, pourywane.
Ogólnie nie polecam nikomu.
 PM off  

#303 PostWysłany: 05 Mar 2015 18:41 

Anonymous napisał(a):
Mamy. :D
Na zdjęciach wygląda o wiele lepiej niż w rzeczywistości. Zresztą ta niska cena na wyszukiwarkach też wiele podpowiada.
Już miałem tam rezerwować 3 dni będąc na miejscu, obok w Sliemie. Na szczęście wcześniej tam zajrzałem, żeby nie wtopić.
To ponure , ciemne gmaszysko, obok deptaka z dyskotekami w Paceville. Towarzystwo to głównie "złota" angielska młodzież, która w tej norze odsypia nocne szaleństwa.
W lobby atmosfera jak na dworcu kolejowym. Brudno, ciemno, straszno :mrgreen:
W pokojach wszystko stare, zniszczone, pourywane.
Ogólnie nie polecam nikomu.

bardzo dziekuje za informacje.
w tamtym roku bylem w the bugibba hotel i zastanawiam sie miedzy wyborem bugibba hotel a tym w st.jullians.

#304 PostWysłany: 05 Mar 2015 18:56 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
Potwierdzam to, co jacakatowice napisał.

Jak w zeszłym roku byłem na Malcie, to skorzystałem z tego hotelu a te 3* zdecydowanie przesadzone, i tam nie wrócę na pewno.

#305 PostWysłany: 05 Mar 2015 19:00 

niebieski
The Bugibba Hotel i Primera Hotel w Bugibbie można śmiało rezerwować ten drugi prawie przy samym morzu :)
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 05 Mar 2015 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
br1989 napisał(a):
Macie jakies doswiadczenie z hotelem Blue Sea St George's Park & La Vallette Resorts mieszczacym sie w St.Jullians ?

Hotel składa się z dwóch części, ta gorsza (chyba o niej pisali Panowie) i ta lepsza bardziej w głębi, przy basenie.
Mieszkaliśmy 2 lata temu w studio przy basenie z widokiem na morze z balkonu i nie było cudownie, ale było cicho i czysto, kuchenka nie działała, a lodówka ledwo chodziła, ale to był darmowy upgrade z dwójki (dla rodziny 2+2). ;)

Myślę , że młodzież umieszczają w tej gorszej części bo przy basenie widać było tylko rodziny i osoby starsze.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 05 Mar 2015 21:28 

Dziekuje za zainteresowanie tematem.
W takim razie postawie na the bugibba hotel.
w tamtym roku rezerwowalem przez hotels4u

w tym roku zauwazylem ze ten sam hotel (the bugibba hotel) ma dwie rozne nazwy w dwoch roznych cenach. wiece moze dlaczego?

ponizej zdjecie

Załączniki:
hotel.jpg
hotel.jpg [ 55.79 KiB | Obejrzany 1250 razy ]

#308 PostWysłany: 06 Mar 2015 09:18 

Loty: 27
Kilometry: 39 504
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Zwróć uwagę, że to hotel i apartamentowiec. Możliwe, że w jednej ofercie są pokoje hotelowe (economy, standard, deluxe itp) a w drugiej apartamenty (np. Apt 1bedroom, apt 2bedroom). Często tak bywa w tego typu hotelach
 Profil Relacje PM off
filipk90 uważa post za pomocny.

#309 PostWysłany: 06 Mar 2015 09:30 

Zawsze były pokoje hotelowe i apartamenty. Teraz zmieniła się nazwa ponieważ hotel jest w trakcie odnawiania. Teoretycznie pod koniec marca powinny zakończyć się prace Jak im to wyjdzie....zobaczymy.
br1989 uważa post za pomocny.

#310 PostWysłany: 06 Mar 2015 10:40 

Loty: 89
Kilometry: 184 070
Krajów: 24 / 11.2%
A Primera Hotel jest ok?
Wybieram się na Maltę w kwietniu 22 i hotelik ten jest niedrogi ze sniadaniem ale opinie ma różne. Szukam tylko lokum do spania z dobrym sniadaniem,ponieważ planujemy przez 3 dni maksymalnie pojeździć po wyspie
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 06 Mar 2015 10:53 

Primera jest bardzo popularna wśród polskich biur podróży i organizatorów. Dużo kolonii językowych tam śpi w wakacje. Hotel przy małym deptaku, kilka fajnych knajp nastawionych na brytoli. Warunki znośne, tzn na gwiazdki nie patrz bo 3* to hotele w Buggibie czy Qawrze może miały ale w latach 90-tych. Jak dobra cena to bym brał,
Kumara uważa post za pomocny.

#312 PostWysłany: 09 Mar 2015 22:35 

A jest ktoś kto mógłby się podzielić doświadczeniem związanym z hotelem Canifor Court Apartments?

#313 PostWysłany: 09 Mar 2015 22:54 

niebieski
br1989 napisał(a):
Dziekuje za zainteresowanie tematem.
W takim razie postawie na the bugibba hotel.
w tamtym roku rezerwowalem przez hotels4u

w tym roku zauwazylem ze ten sam hotel (the bugibba hotel) ma dwie rozne nazwy w dwoch roznych cenach. wiece moze dlaczego?

ponizej zdjecie

Sprawdz przez: travelrepublic.uk
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 09 Mar 2015 23:33 

br1989 napisał(a):
A jest ktoś kto mógłby się podzielić doświadczeniem związanym z hotelem Canifor Court Apartments?

Na początek trzeba oddzielić hotel (Canifor Hotel) od apartamentów (Canifor Court Apartments) i apartamentów z kompleksu (Cardor Holiday Complex) .Piszę o tym bo część infrastruktury jest dzielona.

Hotel posiada maltańskie 4 gwiazdki, bardzo popularny wśród emerytów brytyjskich, standard....hmmm...późne lata 90-te aczkolwiek remontowany i generalnie tragedii nie ma. Standard trzyma ale nowoczesny nie jest. Pokoje masz na zdjęciach w necie więc nie będę opisywał. Jedzenie znośne, wystarczające w zupełności jeżeli chodzi o ilość, trochę nastawione pod wyspiarzy. Zdarzają się i mięso rekina, i jakieś owoce morza, ryby. Jest basen na terenie obiektu, mały, leżaki okupowane od samego rana, jest strefa wyznaczona dla dzieci ale nie polecam.

Apartamenty z kompleksu są w głębi całego założenia hotelowego, trochę zaniedbane, dawno nie remontowane, sprzęt zużyty, generalnie widać, że naprawiają tylko to co konieczne. Pozostała infrastruktura dzielona z hotelem, łącznie z restauracją.

Same apartamenty o które pytasz znajdują się trochę na uboczu, niby trochę kameralniej ale to tylko pozory. Standard ciut lepszy od apartamentów wakacyjnych z kompleksu ale też bez rewelacji. Dalej koniec lat 90 jeżeli chodzi o stylistykę i datę produkcji wyposażenia. Infrastruktura j.w i możesz z niej korzystać.

Sieć ma jeszcze hotelik Coral, w sumie 3 gwiazdki ale nie wiele różni się od 4 z Caniforu, mniejszy, kameralny i do tego wracam ze względu na jakość/cenę a ta może być na prawdę dobra przed i po sezonie.

Skąd to wiem? W moich maltańskich przygodach zdarzył się jeden z wyjazdów w którym za sprawą maltańskiego kombinatorstwa przenosili mnie do każdego ze swoich obiektów. Ot trafił się turysta, który zapłacił za singla kilka euro z HB i trzeba było go gdzieś upchnąć, a to zawadzał od samego początku w Coralu, to go przeniesiemy do hotelu Canifor, ale tam zajmował dwójkę a zmieniał się turnus brytyjski to go przewalili do apartamentów Canifor ale i ten okazał się potrzeny, szybka zmiana na apartament z komplesku i tam zakończyła się moja przygoda maltańska. Wszystkie zmiany za moją zgodą oczywiście bo ja mało problematycznym turystą jestem. Ostatecznie wylądowałem u Mario na Gozo ;) Ale to inna historia.
br1989 lubi ten post.
br1989 uważa post za pomocny.

#315 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:11 

piopen napisał(a):
br1989 napisał(a):

Na początek trzeba oddzielić hotel (Canifor Hotel) od apartamentów (Canifor Court Apartments) i apartamentów z kompleksu (Cardor Holiday Complex) .Piszę o tym bo część infrastruktury jest dzielona.

Hotel posiada maltańskie 4 gwiazdki, bardzo popularny wśród emerytów brytyjskich, standard....hmmm...późne lata 90-te aczkolwiek remontowany i generalnie tragedii nie ma. Standard trzyma ale nowoczesny nie jest. Pokoje masz na zdjęciach w necie więc nie będę opisywał. Jedzenie znośne, wystarczające w zupełności jeżeli chodzi o ilość, trochę nastawione pod wyspiarzy. Zdarzają się i mięso rekina, i jakieś owoce morza, ryby. Jest basen na terenie obiektu, mały, leżaki okupowane od samego rana, jest strefa wyznaczona dla dzieci ale nie polecam.

Apartamenty z kompleksu są w głębi całego założenia hotelowego, trochę zaniedbane, dawno nie remontowane, sprzęt zużyty, generalnie widać, że naprawiają tylko to co konieczne. Pozostała infrastruktura dzielona z hotelem, łącznie z restauracją.

Same apartamenty o które pytasz znajdują się trochę na uboczu, niby trochę kameralniej ale to tylko pozory. Standard ciut lepszy od apartamentów wakacyjnych z kompleksu ale też bez rewelacji. Dalej koniec lat 90 jeżeli chodzi o stylistykę i datę produkcji wyposażenia. Infrastruktura j.w i możesz z niej korzystać.

Sieć ma jeszcze hotelik Coral, w sumie 3 gwiazdki ale nie wiele różni się od 4 z Caniforu, mniejszy, kameralny i do tego wracam ze względu na jakość/cenę a ta może być na prawdę dobra przed i po sezonie.

Skąd to wiem? W moich maltańskich przygodach zdarzył się jeden z wyjazdów w którym za sprawą maltańskiego kombinatorstwa przenosili mnie do każdego ze swoich obiektów. Ot trafił się turysta, który zapłacił za singla kilka euro z HB i trzeba było go gdzieś upchnąć, a to zawadzał od samego początku w Coralu, to go przeniesiemy do hotelu Canifor, ale tam zajmował dwójkę a zmieniał się turnus brytyjski to go przewalili do apartamentów Canifor ale i ten okazał się potrzeny, szybka zmiana na apartament z komplesku i tam zakończyła się moja przygoda maltańska. Wszystkie zmiany za moją zgodą oczywiście bo ja mało problematycznym turystą jestem. Ostatecznie wylądowałem u Mario na Gozo ;) Ale to inna historia.

Bardzo Ci dziekuje za wyczerpująca odpowiedz.
Generalnie jak czytam Twoje opisy o tych hotelach to tak jakbym byl w The Bugibba Hotel :)

Zastanawiam sie który hotel wybrać bo szczerze powiedziawszy, potrzebuje tylko miejsca do spania, wykąpania się i zrobienia jedzenia. TBH był jaki był ale posciel byla czysta, aneks kuchenny byl sprawny, robactwa nie było, małe zastrzezenia co do łazienki bo nie byla w najlepszym stanie ale ogolnie spoko.

Zaryzykował bym wybór Blue Sea St George's Park & La Vallette Resorts w St.Jullians ze wzgledu na cene (bo widzialem za 100funtów - 7 dni/4os.) i miejsce. Bylem w Bugibbie i szczerze mówiąc nic sie tam nie dzieje (w maju).

Jednak opinie osób które odwiedziły ten hotel troche odpychaja. Czy na tyle by z niego zrezygnować? Zobaczymy :)

#316 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:23 

Jeżeli tylko spanie Cię interesuje to w zasadzie sam sobie już odpowiedziałeś. Bierzesz to co odpowiada Ci cenowo a reszta to tylko dodatki. Dla mnie najważniejsza na Malcie zawsze była lokalizacja względem dostępu do autobusów.

#317 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:27 

piopen napisał(a):
Jeżeli tylko spanie Cię interesuje to w zasadzie sam sobie już odpowiedziałeś. Bierzesz to co odpowiada Ci cenowo a reszta to tylko dodatki. Dla mnie najważniejsza na Malcie zawsze była lokalizacja względem dostępu do autobusów.

Masz racje jesli chodzi o dostep do autobusów to Bugibba pod tym wzgledem jest idealna.
Nie mam niestety doswiadczenia z St.Jullians.
W tym roku postanowilismy zwiedzic wszystkie plaze i na nich spedzac najwiecej czasu.

#318 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:32 

Loty: 26
Kilometry: 40 946
jak byłam na Malcie to spałam w NSTS Campus Residence and Hostel w Msida, zarezerwowałam pokój 1os. a dostałam 6os.do własnego użytku, nocleg kosztował mnie 66 euro za 3 noce + śniadania w formie bufetu (dobre!), blisko do przystanku, dobry dojazd z lotniska, a Valetta...można przejść spacerkiem :-) bardzo mi się podobało :-)
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 13 Mar 2015 14:34 

Loty: 215
Kilometry: 411 922
Krajów: 45 / 21.0%
6 osób, 22-26.04, WRO-MLA-WRO: celowaliśmy w Bay View & Apartmenst - Il-Gżira, ale niestety apartament z 3 sypialniami już niedostępny :cry: Myśleliśmy też o Bugibbie, jak jest komunikacyjnie - lepiej/gorzej niż w Il-Gżira? Za wszelkie rady wielkie dzięki :)

#320 PostWysłany: 13 Mar 2015 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Il-Gżira to praktycznie Sliema, moim zdaniem zdecydowanie lepsza miejscówka od getta jakim jest Bugibba. Z Bugibba to tylko dobry/szybki dojazd na Gozo a z Gziry wszędzie praktycznie i blisko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości