Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2945 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 05 Mar 2015 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
livien napisał(a):
A ja mam pytanie o ubezpieczenia z najkrótszym okresem karencji dla osoby przebywającej aktualnie za granicą. Na razie znalazłam tylko Wartę - tam jest 3 dni.
Interesuje mnie pakiet zawierający jazdę na snowboardzie (najlepiej gdyby objęta ubezpieczeniem była też taka poza trasą).

sprawdź sobie tutaj:
http://www.worldnomads.com

powinno zadziałać...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#382 PostWysłany: 05 Mar 2015 16:21 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Tutaj tez masz, z karencja 5-dniowa: http://www.erv.pl/article/24462_Polisa_ ... encja..htm
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 05 Mar 2015 16:25 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.7%
5-dniowa karencja jest bardzo często, mnie interesuje jak najmniejsza. :)

---------------------------------------------------------
edit: http://www.worldnomads.com też ma 3 dni, czyli to samo co Warta. :/

#384 PostWysłany: 05 Mar 2015 17:04 

Chyba Ergo Hestia nie ma karencji
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 05 Mar 2015 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
TU Europa ma 2-3 dni (zależy jak liczyć).
Cytuj:
W przypadku zawarcia umowy ubezpieczenia na rachunek Ubezpieczonego przebywającego poza granicami Polski, odpowiedzialność
Ubezpieczyciela rozpoczyna się po upływie 2 dni (karencja), licząc od dnia następnego po zawarciu umowy ubezpieczenia i opłaceniu składki,
przy czym składka kalkulowana jest wyłącznie za okres świadczonej ochrony ubezpieczeniowej
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 08 Mar 2015 11:57 

Ja też zastanawiałam się nad wykupieniem ubezpieczenia turystycznego przed urlopem. Doszłam do tego, że niewykupienie polisy jest szczytem nieodpowiedzialności, a poza tym szkoda kasy. Jechaliśmy na własną rękę do Chorwacji, tam są zbyt wysokie koszty leczenia w porównaniu do wysokości składki ubezpieczenia. Ostatecznie zdecydowałam się na compensę. W prawdzie nic się nie wydarzyło, ale przynajmniej miałam zapewnioną ochronę na wszelki wypadek.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 11 Mar 2015 08:58 

Mam dobre doświadczenia z euro 26. Korzystalem dwukrotnie w Egipcie (rozliczenie bezkosztowe) i na Slowacji (zwrot kosztów po powrocie). Możesz tez się zastanowić nad isic/istc. Nie wiem kto jest ubezpieczycielem ale można dokupić dodatkowe ubezpieczenie OC + USA i Kanada
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 30 Mar 2015 18:39 

Podepnę się i zapytam. Mam ubezpieczenie NNW i OC załatwiane na uczelni, przeglądam i jest napisane, że dotyczy 24/h, na cały świat, w ferie i wakacje niby. Myślicie, że przejdzie? Na spokojnie będę przeglądał jeszcze warunki, ale na co zwrócić uwagę? Wiem, że koszty leczenia w zależności czego dotyczą obejmują w %, w razie śmierci kasa jest wypłacana coś koło 80 tysięcy, . Nie wiem tylko jak się ma gdyby było coś strasznego i trzeba byłoby trumnę szykować.
Czy może takie ubezpieczenie jest nic nie warte i mimo to inwestować w zewnętrzne.
Niby Bałkany blisko są, długo nie będę, ale wolałbym nie oszczędzać na zdrowiu.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 30 Mar 2015 18:46 
Awatar użytkownika

Dowiedz się jakie to ubezpieczenie, poproś o ogólne warunki ubezpieczenia. Pełny zakres właśnie tam znajdziesz.

Z doświadczenia wiem, że w takim NNW szkolnym zakres ochrony jest mocno okrojony.
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 30 Mar 2015 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
maacieek00 napisał(a):
Podepnę się i zapytam. Mam ubezpieczenie NNW i OC załatwiane na uczelni, przeglądam i jest napisane, że dotyczy 24/h, na cały świat, w ferie i wakacje niby. Myślicie, że przejdzie? Na spokojnie będę przeglądał jeszcze warunki, ale na co zwrócić uwagę? Wiem, że koszty leczenia w zależności czego dotyczą obejmują w %, w razie śmierci kasa jest wypłacana coś koło 80 tysięcy, . Nie wiem tylko jak się ma gdyby było coś strasznego i trzeba byłoby trumnę szykować.
Czy może takie ubezpieczenie jest nic nie warte i mimo to inwestować w zewnętrzne.
Niby Bałkany blisko są, długo nie będę, ale wolałbym nie oszczędzać na zdrowiu.

Sprawdź czy to ubezpieczenie obejmuje w ogóle koszty leczenia, bo OC i NNW to są inne ubezpieczenia i w tym nie ma kosztów leczenia.

#391 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Nigdy mi nie przyszło do głowy żeby sprawdzać czy w miejscu do którego jadę jest szpital
z takim nastawieniem to sprawdźcie gdzie znajduje się najbliższa komora dekompresyjna :lol:
Wykupuję ubezpieczenie w ergo hestia, ale nigdy na szczęście z niego nie skorzystałem więc nie wiem czy jest ok.
Na pewno warto mieć takie ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#392 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:33 

Zawsze kupuję ubezpieczenie na wyjazd, przecież to tylko kilka - kilkanaście złotych z kosztami leczenia. Gwarantuję, że zwrócą się wszystkie polisy z kilku wyjazdów w przypadku jednego zdarzenia. Byle porada lekarska to 100 euro, nie mówiąc o poważniejszych zdarzeniach.
 PM off  

#393 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
A ja się ciesze że chociaż w tym aspekcie nie jestem do niczego zmuszany. Nie ma żadnych przymusów i obowiązkowych ubezpieczeń. Chcę to sobie wykupie, nie chce to lecę licząc że nic mi się nie stanie.
Volenti non fit iniuria :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#394 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:36 

Ja kupuję Planetę Młodych. Wcześniej miałem Euro 26 (ta sama firma), złamałem rękę w Albanii - kosztów leczenia nie było, o pieniądze rozpocząłem starania po dwóch latach. Poszło szybko i bez problemów. Suma nie była duża, ale jak policzyłem wysokość stawek jakie płaciłem i porównałem z tymi w normalnych NNW to wychodzi na to, że jestem sporo do przodu.
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:59 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Tez nie zapominaj, ze EKUZ to tylko koszty leczenia. Ubezpieczenia turystyczne ida zazwyczaj w pakietach wiec masz zwykle dodatkowo NNW plus bagaz np czy cokolwiek jeszcze tam sobie wybierzesz.

Nie wiem, czy czesto wyjezdzacie, ale jak kilka razy do roku co najmniej to warto sie zastanowic nad ubezpieczeniem rocznym (tzn obejmujacym niekonczona ilosc wyjazdow o ile nie przekraczaja X dni).

Jezeli chodzi o jakosc/ cena to to z Planety Mlodych i EURO26 (nawet nie wiem czy to jeszcze istnieje) bylo nie do pobicia - niestety stracilem zainteresowanie ze wzgledu na wiek ;)
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Zgadzam się z przedmówcami co do EKUZ, oczywiście nie jest to ubezpieczenie ... dlatego napisałem "osobiście".

#397 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
heniek napisał(a):
Ja zawsze wykupuję ubezpieczenie przed wyjazdem, koszt niewielki, a przynajmniej nie mam stresu.
Miałem okazję korzystać z EKUZ na Majorce w miejscowej przychodni, bez rewelacji, nikt nic nie wie, nikomu się nie chce i żaden z lekarzy nie mówił ani słowa po angielsku.

Prawdopodobnie analogiczne odczucia miałby Hiszpan korzystający ze świadczeń w przychodni w przykładowej Łebie.

#398 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:37 

niebieski
Nie ma chyba różnicy czy Łeba czy Majorka. Mieszkam w Poznaniu i bardzo rzadko mam pozytywne odczucia przy zetknięciu z państwową służbą zdrowia ;)
Dlatego zawsze warto mieć ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:42 

niebieski
Dla wszystkich zastanawiających się nad celowością kupowania dodatkowego ubezpieczenia, które kosztuje kilka złotych za dzień, napiszę coś mocnego.
Sprawdźcie ile kosztuje transport zwłok do kraju.
Następnie sprawdźcie ile z tego pokryje EKUZ albo ZUS.
Oczywiście każdy decyduje za siebie.
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 02 Kwi 2015 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
@kendi
To co piszesz jest bardzo ważne. Niektórzy ubezpieczyciele przeznaczają bardzo małą kwotę na ten cel.
Jak wspomniałem w UE zazwyczaj nie kupuję upezpieczenia. Poza UE zawsze.
Mogę korzystać z ubezpieczenia, które mam w karcie M&M z mbanku. Niestety na transport zwłok o ile pamiętam to ubezpieczenie przewiduje zaledwie 7 tys.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2945 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 148  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości