Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 03 Mar 2015 15:54 

niebieski
zakino napisał(a):
Jest jakiś sposób na platynę teraz? Niestety nic nie widzę a może coś mi umknęło

Akcje:)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#582 PostWysłany: 03 Mar 2015 16:46 

Loty: 72
Kilometry: 100 193
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
No właśnie widziałem.

#583 PostWysłany: 04 Mar 2015 00:05 

Loty: 797
Kilometry: 1 027 865
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Odkryj słodki sekret hoteli Mercure

http://www.accorhotels.com/pl/leclub/hotels-offers/promotion-39120-promotion.shtml?xtor=AL-40

Załącznik:
Odkryj słodki sekret hoteli Mercure.png
Odkryj słodki sekret hoteli Mercure.png [ 230.74 KiB | Obejrzany 3730 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 04 Mar 2015 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Sprawdziłem Grand W Warszawie i taryfa promocyjna o 10 % droższa od najdroższej bez śniadania, jeżeli ktoś faktycznie i tak miał kupić śniadanie to wtedy się opłaca + bonus w postaci czekoladek.
Te 30% jest chyba od najdroższej taryfy + śniadania ale i tak nie ma zniżki 30% tylko 25 % przykładowo, 600 pln w promocji, a najdroższa taryfa 540 + 260 śniadania = 800 pln.
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 04 Mar 2015 01:35 
Awatar użytkownika

Loty: 767
Kilometry: 1 307 392
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Przez tydzień:
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-pri ... xtor=AL-40
dotyczy wybranych krajów Europy
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#586 PostWysłany: 04 Mar 2015 12:22 

niebieski
Szanuje zaangażowanie nowych i starych użytkowników ale ilość dubli, trebli i innych wartości występujących po nich świadczy o jakimś chorym pędzie w ramach jakiejś punktacji. Tak sam jak powyższa wrzutka, promo jest co tydzień organizowane od stycznia i jak się nie mylę to już było o tym pisane.
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 05 Mar 2015 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Wraca Ibis budget za 49 PLN

Cytuj:
Cena od 49 PLN obowiązuje przy rezerwacjach z minimum 15 dniowym wyprzedzeniem w hotelach marki Ibis Budget w Polsce i zalezy od dostępności oferty w danym hotelu. Cena 49 PLN jest najniższą obowiązującą pośród hoteli ibis Budget w Polsce i nie oznacza to ze jest dostępna w kazdym z hoteli.

http://www.accorhotels.com/pl/hotels-offers/promotion-26681-wczesna-rezerwacja.shtml
pabien lubi ten post.
pabien uważa post za pomocny.

#588 PostWysłany: 07 Mar 2015 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Ja o tym burgerze z promocji I-Burger za którą dostajemy 300pkt.(nie trzeba burgera zamawiać).

Burgera najlepiej zamówić podczas rezerwacji pokoju przez stronę wtedy kosztuje 19zł i mamy do wyboru dowolnego burgera z menu.
Normalne ceny burgera to od 26-35zł.
Burger I-Stefcio słusznej postury i smaczny, do tego dostajemy gratis lemoniadę do wyboru cytrynowa /malinowa /ananasowa , cena w menu 12zł.

Załącznik:
rps20150307_182730.jpg
rps20150307_182730.jpg [ 61.37 KiB | Obejrzany 3115 razy ]

#589 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:45 

niebieski
Informacyjnie podam dla osób, które rezerwowały nocleg w hotelu z promocji Hotwire i otrzymali jakiś hotel Accor, że otrzymałem punkty za pobyt w Novotelu Budapest Danube. Zastrzegali się oczywiście w e-mailu, że nie ma mowy o żadnych punktach chociaż pytałem o rzecz w ogóle odmienną (benefity statusu - pokój z przepięknym widokiem na parlament).

A tutaj po pobycie miła niespodzianka na koncie:)
Warto jednak zaznaczyć, że chociaż nocleg był już po zapisaniu się do wszelkich aktualnie możliwych promocji to przyznano mi tylko standardowe punkty.

(Oczywiście myślę, że to żadna zależność a po prostu błąd czy też nie błąd pracownika hotelu :) )
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:50 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
A jak się skończyła sprawa z dodatkowymi benefitami związanymi ze statusem? Abstrahując od pewnie przypadkowo otrzymanych punktów, zgodnie z regulaminem nie powinno Ci nic przysługiwać, jeśli nie rezerwowałeś przez stronę Accor.
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 07 Mar 2015 22:59 

niebieski
Ostatnio byłem w Ibis Koeln przez pośrednika i dostałem wszystko z listy.
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:01 

niebieski
-upgrade do pokoju na 7 (najwyższym piętrze) - centralnie na przeciwko parlamentu :)
-welcome drink
-wczesne zameldowanie
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 07 Mar 2015 23:09 

srebrny
Może za granicą nie znają dobrze regulaminów. ;)

Mi ostatnio coraz częściej w Polsce marudzą, że przy rezerwacji przez pośrednika nic się nie należy, a zwłaszcza upgrade pokoju. :(
Ostatnio w Sofitelu Warszawa.
I niestety mają rację, bo regulamin jest tutaj bezwzględny, ale dobrze wiedzieć, że jednak w wielu Accorach mimo tego często się udaje otrzymać te benefity.
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.

#594 PostWysłany: 08 Mar 2015 01:14 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
sranda napisał(a):
Mi ostatnio coraz częściej w Polsce marudzą, że przy rezerwacji przez pośrednika nic się nie należy, a zwłaszcza upgrade pokoju. :(

Od paru miesięcy mają bardziej szczelny system i bardziej restrykcyjnie podchodzą do regulaminu :( Od paru lat dostawałem punkty za noclegi za które wg regulaminu nic się nie należy ale ostatnio nic :(

#595 PostWysłany: 08 Mar 2015 01:19 

Jak mają rację to chyba nie "marudzą"? ;)

To że przy bukowaniu przez pośrednika nie dają upgrade'ow wynika z tego że hotel mniej zarabia na takich klientach, bo nie dosc ze zazwyczaj cena nizsza to jeszcze posrednik bierze swoja prowizje.
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 08 Mar 2015 20:58 

srebrny
Koniec ze statusem platinium dla akcjonariuszy. Od teraz daja "tylko" golda ;-)

http://www.accor.com/en/finance/retail- ... -club.html

#597 PostWysłany: 09 Mar 2015 15:26 

Zbanowany
niebieski
Nie wiem, czy informacja bardziej nie nadaje się do TS, ale skoro już nie mam tam dostępu, to podaję tutaj.

Wszyscy, którzy rezerwują nocleg w hotelach grupy Accor przez pośredników i w związku z tym nie otrzymują punktów Le Club, mogą składać reklamację odnośnie zaliczania takich noclegów do ilości potrzebnej do przedłużenia statusu.
W obecnym regulaminie nigdzie nie ma wzmianki, iż do całkowitej liczby noclegów potrzebnych do przedłużenia statusu wliczają się tylko te noclegi, które były rezerwowane przez stronę Accor, a zatem system powinien je zaliczać. Ale ponieważ system Accor nie pozwala zaliczyć noclegu bez naliczenia punktów, po reklamacji za takie noclegi również otrzymuje się punkty Le Club. Sprawdzone przeze mnie już dwukrotnie w różnych Novotelach w ostatnim czasie.

Pewnie będzie działać tylko do czasu, gdy nie zmienią i doprecyzują to w regulaminie, ale warto wiedzieć, iż jest obecnie taka 'dziura' w ich systemie.
 Profil Relacje PM off
forever89 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#598 PostWysłany: 09 Mar 2015 22:38 

Loty: 184
Kilometry: 271 868
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
wszystko zależy od życzliwości obsługi, a nie systemu, wiem wiem lubią się tym tłumaczyć.
a)Nocleg przez pośrednika (Hotels, na dodatek za jakieś eurogrosze)w Mercurym Eindhoven tylko się zapytałem czy otrzymam jakieś podwyższenie, obsługa w mailu zaproponowała, że podepnie rezerwacje pod ich system , dostałem zarówno punkty jak i drinki , gifty itp -widzę nocleg jak rezerwowany przez stronę
b)Mercure Wrocław nocleg przez Hotels.com, poinformowano mnie że co prawda nic się nie należy ale będą honorowali platynę , ale bez punktów system nie naliczy - jak ich poinformowałem że w Eindhoven punkty przyznali to potwierdzili że mogą naliczyć ale nie muszą :)
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 09 Mar 2015 23:10 

srebrny
art77 o jakim systemie piszesz, jak w regulaminie (http://www.accorhotels.com/pl/leclub/pd ... itions.pdf) p. 7.1 stoi jak byk:

Do naliczania Punktów nie uprawniają: pobyty hotelowe zarezerwowane u
pośredników, tour operatorów lub poprzez internetowe biura podróży (takie
jak expedia.com, booking.com itp.).

oraz w p. 8

Członkowie programu o statusie Silver lub wyższym, poza zbieraniem
punktów, korzystają z dodatkowych przywilejów związanych z ich statusem
członkowskim. Tylko członek programu posiadający kartę może korzystać
z dodatkowych przywilejów związanych z kartą lojalnościową.
Przywileje te zostaną zaoferowane pod warunkiem, że pobyt Członka
Programu jest kwalifikowany do przyznania punktów.

I jeśli już to raczej jest to niedouczenie pracowników niż ich życzliwość, ale ja nie mam nic przeciwko, by wszyscy pracownicy hoteli w sieci Accor byli niedouczeni. ;)
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 09 Mar 2015 23:27 

Loty: 184
Kilometry: 271 868
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
znam regulamin i myślę że obsługa też go zna, ale najczęściej przywileje tak naprawdę nic nie kosztują hotel ( i tak wolny apartament, późniejsze wymeldowanie czy drink), dlatego stosunkowo najtrudniej uzyskać pkt przy rezerwacji przez pośrednika , po pierwsze pozostawiające trwały ślad " niegospodarności menażerów" po drugie mający realne przeliczenie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości