Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lut 2015 01:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pomogłem b.dużej ilości osób z tego forum, a teraz sam potrzebuję pomocy :)
Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza, która pracuje lub zna kogoś, która pracuje w LOT.

W tamtym roku na stronie LOT kupiłem grzecznościowo bliskiemu znajomemu lot za 1100 zł/2 osoby (nie miał środków na karcie debetowej, a akurat trafiła się promocja).
Lot jest na początku marca. Dziś chciał wydrukować bilet i zauważył, że na rezerwacji jest inne niż jego imię. Okazało się, że zrobiłem czeski błąd i pomyliłem 3 litery, ale powstało inne polski imię. Nazwisko jest ok, drugi pasażer (jego żona) też ma prawidłowe dane. Dzwoniłem na infolinię, ale niestety nie chcą zmienić (oczywiście za opłatą, którą chętnie uiszczę). Gdybym teraz chciał zwrócić bilet dla 1 os. to oddadzą 110 zł, ale nowy bilet kosztuje ponad 2000 zł.
Najgorsze jest to, że to ich podróż poślubna, mają już opłacony hotel, kupioną wizę itd.

Zlitujcie się nade mną i uruchomcie swoje kontakty :( :( :(
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 25 Lut 2015 01:57 
Awatar użytkownika

niebieski
A może zróbmy listę osób, które zrzuciłyby się po dychu na ten nowy bilet :idea:
Skrzat to dobry duszek tego forum, bez niego forum nie będzie nigdy wystarczająco uduchowione.
Pierwszy raz chyba prosi o coś, zwykle to on dawał od siebie co mógł.

Fakt, czasu jest mało, ale w razie, gdyby nie wyszło ze zmianą imienia, zawsze jakaś tam kwota na nowy bilet się przyda.

Robimy listę? Wypłata wg wskazań Skrzata.

1. Jobi
2. ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 25 Lut 2015 01:59 
Awatar użytkownika

niebieski
nie znam goscia, ale wchodze w to :D

1. Jobi
2. fortuna
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Lut 2015 02:00 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Chętnie dorzucę jak będzie trzeba.

1. Jobi
2. fortuna
3. ciacho_majonez
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Lut 2015 02:11 

jobi prz zrzutce po dyszce 200 osob by trzebabylo :?

jaki to jest blad? Jan -> Janusz?

Ja bym poprobowal podzownic z 20 razy a nuz ktos sie ugnie, zwlaszcza podajac taka historie jaka nam podales.
kupowales to bezposrednio w LOTcie czy na jakims OTA? Jaka jest odpowiedz LOTu? Ze to zmienia calkowicie nazwe osoby co leci i dlatego nie moga zmienic? Zatem dla osob z Polski to widoczna roznica ale w innych krajach to tak naprawde zerowa..
moze by cos pomoglo dzwoniac na niepolsko jezyczna infolinie - taka gdzie nie-Polacy pracuja?

Powodzenia!
 PM off  

#6 PostWysłany: 25 Lut 2015 02:22 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Tak, jak pisze Andiron. Dzwoń do skutku. Konsultant, konsultantowi nierówny. Każdy z nich ma swoją własną interpretację tego, co wolno, a czego nie. Dzwoniłem czasami w sprawach rezerwacji robionych przez OTA (akurat nie do LOTu, ale chodzi o przykład) i jedni mówili, że nic się nie da zrobić, inni kazali się kontaktować z OTA, a jeszcze inni robili, co trzeba bez zastanowienia.

#7 PostWysłany: 25 Lut 2015 02:32 

sprobuj tez zadzwonic i powiedziec ze przed chwila inny pan sie zgodzil i juz ci zmienial ale ci bateria padla w telefonie i sie rozlaczylo
badz tez powolywanie sie na prawo ze masz taka mozliwosc 8-)
 PM off
korpus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 25 Lut 2015 04:04 

Loty: 48
Kilometry: 90 575
Krajów: 13 / 6.1%
1. Jobi
2. fortuna
3. ciacho_majonez
4. bugimen
nie 200 tylko 189 a w tej chwili już 185:)
zdradzisz imię?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lut 2015 07:42 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Panie skrzacie nie znam Pana, ale trzeba sobie pomagac, a w jednosci sila ;) Wiec sie grzecznie wpisuje na pozycji nr. 5 :)

1. Jobi
2. fortuna
3. ciacho_majonez
4. bugimen
5. chaleanthite

#10 PostWysłany: 25 Lut 2015 08:58 

Zadzwoń raz jeszcze i wyjaśnij ze podróż poślubna ze prezent itp... Jak nie to poproś przełożonego do telefonu - zwykle działa.

Jak powyżej nie zadziała to idź do biura Lotu i spróbuj znowu powiedzieć ale juz osobiście.

Wg mnie pozycja 1 pomoże. Ludzie boja sie kierowników a kierownik z kolei udowodni swoją wyższość.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lut 2015 09:12 

Możesz też spróbować opisać im tę historię na Facebooku, jeśli zobaczą lajki i inne szery też może pomóc.
 PM off  

#12 PostWysłany: 25 Lut 2015 09:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Niestety 3 telefon do LOT od wczoraj i każdy mówi to samo, że regulamin nie pozwala dokonać zmiany. Teraz jest MARcin, a powinno być MARek. Chwilę wcześniej rezerwowałem bilet dla szwagra Marka, który ma na imię Marcin i formularz w przeglądarce zapamiętał to imię. Podczas wpisywania imienia kolejnego pasażera (Marek), po wpisaniu pierwszych liter podpowiedział się Marcin i prawdopodobnie wtedy nastąpiło automatyczne wypełnienie pola.
Czyli zamiast 3 ostatnich liter "cin" powinno być "ek".
Co ciekawe nie mówią, że nie byłoby problemu np. ze zmianą marek/darek, a przecież to też zupełnie inne imię. Widać stosują wybiórczo ich regulamin.

Każdy z konsultantów nie chciał zmienić sam tylko dzwonił do przełożonego a ten odmawiał.
Z przełożonym nie łączą i nie da się porozmawiać.

Dzięki za chęci pomocy finansowej, ale wolałbym, aby udało się zmienić te literówki.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:09 

Na Facebooka z tym - zgodnie z sugestią panlukasz. Szczególnie ze wzmianką o autowypełnianiu. Poklikamy i polajkujemy jak gimbaza, to może LOT dopuści błędy nie tylko na początku, ale i na końcu wyrazu. Wrzuć, proszę, komentarz (np. z pytaniem, czy 3 literki mają stanąć na drodze LOT of Love i zepsuć komuś podróż poślubną) na ich stronę i podaj linka.
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
skrzat napisał(a):
Niestety 3 telefon do LOT od wczoraj i każdy mówi to samo, że regulamin nie pozwala dokonać zmiany. Teraz jest MARcin, a powinno być MARek. Chwilę wcześniej rezerwowałem bilet dla szwagra Marka, który ma na imię Marcin i formularz w przeglądarce zapamiętał to imię. Podczas wpisywania imienia kolejnego pasażera (Marek), po wpisaniu pierwszych liter podpowiedział się Marcin i prawdopodobnie wtedy nastąpiło automatyczne wypełnienie pola.
Czyli zamiast 3 ostatnich liter "cin" powinno być "ek".
Co ciekawe nie mówią, że nie byłoby problemu np. ze zmianą marek/darek, a przecież to też zupełnie inne imię. Widać stosują wybiórczo ich regulamin.

Każdy z konsultantów nie chciał zmienić sam tylko dzwonił do przełożonego a ten odmawiał.
Z przełożonym nie łączą i nie da się porozmawiać.

Dzięki za chęci pomocy finansowej, ale wolałbym, aby udało się zmienić te literówki.

Ja mam następującą propozycję.

Zadzwoń jeszcze "do bólu" - ze 3-4 razy na infolinię - za każdym razem jeżeli nie uda się załatwić sprawy to poproś o imię, nazwisko i adres mailowy konsultanta. Po każdej rozmowie napisz do tych osób maila z prośbą o tą samą sprawę - pisz do skutku aż ci odpiszą.

Jak nic nie wskórasz, to pisz maila do "wszystkich świętych" załączając odmowne maile od konsultantów.

Tutaj masz cały Zarząd LOT-u: http://www.lot.com/pl/pl/organy-spolki

Moim zdaniem schemat maila to: pierwsza litera imienia.nazwisko@lot.pl - jak ktoś z forum ma doświadczenie to niech podpowie czy może jest inny.
U siebie w firmowej bazie znalazłem też takie: lot_info@lot.pl , warszawa.office@lot.pl, mam też maila do cash managera LOT (PW) Myślę, że możesz też spróbować zarzad@lot.pl

Napisz do każdej z osób osobno opisując sprawę - że błąd nastąpił przez zapamiętanie imienia w formularzu, że konsultowałeś już to z "szerokim" gronem na FB, że pytałeś na różnych forach pasjonatów latania, no i żę każdy doradzał kontakt z infolinią "bo to przecież nie powinno być problemu" no a ty dzwoniłeś już kilkakrotnie i nie udało ci się załatwić.

Opisz sprawę z podróżą poślubną, obiecaj w imieniu znajomych fajną relację z fotkami samolotu LOT w tle...

Myślę, że spokojnie załatwisz sprawę.

Moim zdaniem

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
tez jestem za tym, zebys to poruszyl na Facebooku napewno chetnie admini fly4free podchwyca temat i utowrymy hashtag #lotjestnieprzyjazny czy cos takiego i bedziemy shareowac :) potem wrzuc na wykop itp
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 25 Lut 2015 10:37 

Z samym hashtagiem bym uważała. Lepiej wybrać coś pozytywnego typu #GimmeLOTofLove (celowo piję do nazwy ich konkursu) albo #3LiteryLOTu.

Natomiast pisanie do "wszystkich świętych" może przydać się - ewentualnie - kolejnym etapie. Szczególnie "świętych" od marketingu i sprzedaży, bo reszta od razu znajdzie odpowiedni folder. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dzięki za chęć pomocy finansowej, z której i tak nie śmiałbym skorzystać, ale dzięki ogromne. Odnośnie FB, niestety nagłaśnianie sprawy potrwa, ale lot już za kilka dni. Rozmawiałem właśnie ze znajomym o alternatywach i chyba uda się uniknąć kosztów po mojej stronie w przypadku konieczności zakupu nowego biletu.
Znajomy okazał się uczciwy w tej niezręcznej sytuacji, bo zrobiłem grzecznościowo mu rezerwację, pomyliłem się, ale on nie sprawdził zaraz po otrzymaniu rezerwacji z LOTu czy wszystkie dane są OK. Tak więc temat można zamknąć. Jeszcze raz dzięki wszystkim za próby pomocy.

Spróbuję jeszcze dziś do popołudnia coś wskórać :)
Dam znać czy się udało.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:28 

Moim zdaniem powinieneś opisać sprawę na faceboku, a my zalajkujemy. Przez jeden dzień setka może być, co pewnie zwróci uwagę działu PR. Każda firma chce pokazać publicznie, ze potrafi być przyjazna dla klienta, a nie wykorzystywać jego błędy - to jest typowy przykład takiej sytuacji. Myślę, że dość szybko poproszą Cię o kontakt bezpośredni. Nic nie tracisz, a zyskać możesz wiele.
 PM off  

#19 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:34 

@skrzat, uwierz w siłę mediów (a)społecznych. Nagłośnienie sprawy zajmie może... godzinkę.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Lut 2015 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
dokladnie, przynajmniej beda mieli nauczke na przyszlosc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: QbaqBA, Trendiction [Bot] oraz 2 gości