Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:03 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Dobry kasjer lotniczy powinien sobie poradzić z manualnym znalezieniem większości taryf dostępnych w Matrixie.
Pamiętam jak w poprzedniej firmie jeden chłopak z działu zakupów wyczyniał takie cuda w Amadeusie, że nigdy bym sam takich taryf nie znalazł w ogólnodostępnych metawyszukiwarkach i OTA.

Oczywiście pewnie trzeba będzie mu za to zapłacić, ale i tak może to być bardziej opłacalne.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:13 

niebieski
sebciu88 napisał(a):
Podróżnicy,

Czy macie jakiś sposób na to, żeby znaleźć taryfy pokazujące się w Matrixie w któejkolwiek wyszukiwarce. Od 2-óch miesięcy poluje na bilet z IXZ do DEL w terminie 16.10 i owszem pokazują mi się świetne taryfy, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Aktualnie w rozpaczy próbuje znaleźć IXZ do CCU na tą samą datę bo kosztuje "całe" 150zł linią Jet Airways. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Bardzo ładnie proszę :)

Seba

Wklej screenshot z ITA.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:25 

Przesyłam Print Screena. Dzięki w ogóle za odzew :)

Załączniki:
ixztoccu.png
ixztoccu.png [ 135.89 KiB | Obejrzany 5213 razy ]

#24 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Zawsze polecam najpierw przeczytać fare rules ;)

Wtem, znienacka:
Cytuj:
TICKETS MAY ONLY BE SOLD IN INDIA.
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#25 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:33 

Niva napisał(a):
Zawsze polecam najpierw przeczytać fare rules ;)

Wtem, znienacka:
Cytuj:
TICKETS MAY ONLY BE SOLD IN INDIA.

Tak wiem, czytałem to, ale tu tyle mądrych głów to człowiek ma nadzieje, że umieją to jakoś obejść ;)

Żeby nie było, ze ide na łatwizne pisząc tutaj. Lecimy ze znajomymi do Indii za niecały miesiąc, mamy kupione w promocji WAW - BOM - DEL - PRG za całe jakieś 940zł, plus do tego BOM- IXZ za 220, DEL-VNS - za 180, VNS - AGR za 200 i brakuje tego jednego cholernego biletu z Andamanów ;) a trochę szkoda płynąć statkiem 3 dni do Kalkuty :)

#26 PostWysłany: 12 Wrz 2014 15:40 

niebieski
Ten lot możesz kupic tylko na indyjskiej wersji językowej ota.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 28 Wrz 2014 08:30 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
A ja z kolei szukam lotu WAW-GVA RT by Swiss, który jest w bardzo dobrej cenie na matrixie, a w wyszukiwarkach, których sprawdzałem nie widzę go w żaden sposób. 9.11-12.11 za 486PLN, natomiast ledwo poniżej 1000PLN w OTA. Poradzicie coś?

#28 PostWysłany: 28 Wrz 2014 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Swiss, Jet Airways, Turkish, Travel Service - tutaj najczęściej wyniki z ITA odbiegają od rzeczywistości.
 Profil Relacje PM off
humptydumpty lubi ten post.

#29 PostWysłany: 03 Paź 2014 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Wracając do tematu (sorry za post nad postem).
Ostatnimi dni narzędzie ITA matrix jest praktycznie bezużyteczne ze względu na permanentnie wyskakujące błędy. Kiedyś to się zdarzało od rzadziej lub częściej, obecnie nie dość że za każdym razem, to jeszcze dwadzieścia razy pod rząd. Powoli tracę cierpliwość, a szkoda, bo było to genialne narzędzie do multicity, OJ i innych skomplikowanych zapytań, dzięki któremu udało mi się pomóc wielu użytkownikom tego forum w znalezieniu taniego połączenia.
W sieci można znaleźć wypowiedź supportu ITA w sprawie problemu i jego przyczyn:
https://productforums.google.com/d/msg/ ... x-dP9-wqwJ
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:10 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Błędy w ITA Matrix występują gdy jest długie oczekiwanie na odpowiedz (duże obciążenie ich serwerów lub wolne łącze ). Miałem już tak że cały wieczór nie mogłem dostać żadnej informacji a na drugi dzień działało normalnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#31 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:14 

niebieski
darekd napisał(a):
Błędy w ITA Matrix występują gdy jest długie oczekiwanie na odpowiedz (duże obciążenie ich serwerów lub wolne łącze ). Miałem już tak że cały wieczór nie mogłem dostać żadnej informacji a na drugi dzień działało normalnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie tylko. Jeśli zapytanie jest skomplikowane to jego wyniki także mogą być niedokładne. Silnik ITA wyszukuje odpowiedzi na zapytanie przez określony czas i po jego upływie pokazuje najlepsze, uzyskane do tego czasu wyniki. Nie znaczy to, że są to ogólnie najlepsze wyniki dla danego zapytania.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Problem "padania" Matrixa w czasie wyszukiwania trwa już od jakiegoś czasu i żalą się na to na różnych forach, z FlyerTalk'iem na czele. Mam wrażenie, że strona padła ofiarą swej popularności. Cały czas wierzę jednak, że ITA coś na to poradzi, bo w zasadzie nie ma alternatywy dla tego narzędzia.
Wysłane z Lumii przez Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:28 

niebieski
tropikey napisał(a):
Problem "padania" Matrixa w czasie wyszukiwania trwa już od jakiegoś czasu i żalą się na to na różnych forach, z FlyerTalk'iem na czele. Mam wrażenie, że strona padła ofiarą swej popularności. Cały czas wierzę jednak, że ITA coś na to poradzi, bo w zasadzie nie ma alternatywy dla tego narzędzia.
Wysłane z Lumii przez Tapatalk

Nie tyle popularności, ile kalkulacji biznesowej (czytaj: zachłanności) Google. To oni jakiś czas temu ograniczyli czas wyszukiwania. Od kilku lat mówi się też o wprowadzeniu płatnej wersji narzędzia.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Lut 2015 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 193 314
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Witam,
Jestem świeżak ale już powoli łapie o co w tym biega. Znalazłem w Matrixie połączenie z PRG do MEL (Male Maledivy) za ciekawa kasę.a w zasadach jak poniżej
TICKETS MUST BE ISSUED ON FZ AND MAY ONLY BE SOLD IN
UNITED ARAB EMIRATES/SAUDI ARABIA/QATAR/BAHRAIN/OMAN/
KUWAIT/RUSSIA/PAKISTAN/ROMANIA/TURKEY/MACEDONIA,THE FORMER
YUGOSLAV REPUBLIC OF/UKRAINE/SERBIA/MONTENEGRO/LEBANON/
JORDAN/CROATIA/INDIA/SLOVENIA/BOSNIA AND HERZEGOVINA/
YEMEN, REPUBLIC OF/KAZAKHSTAN/UNITED KINGDOM/CZECH
REPUBLIC/AUSTRIA/SLOVAKIA/BULGARIA/TANZANIA,UNITED
REPUBLIC OF/UGANDA/KYRGYZSTAN
OR - TICKETS MUST BE ISSUED ON FZ OR HR AND MAY NOT BE
SOLD IN UNITED ARAB EMIRATES/QATAR/BAHRAIN/OMAN/SAUDI
ARABIA/KUWAIT/CROATIA/MACEDONIA,THE FORMER YUGOSLAV
REPUBLIC OF/SERBIA/MONTENEGRO/LEBANON/BOSNIA AND
HERZEGOVINA/UNITED KINGDOM/CZECH REPUBLIC/AUSTRIA/
SLOVAKIA/BULGARIA/KYRGYZSTAN

czy to oznacza że musze kupić bilet przez jakiś OTA w tych krajach wymienionych, możecie polecić jakiegoś bo na wyszukiwarce kajakowej cena zupełnie inna, nawet wyższa niż na stronie Flydubai.

#35 PostWysłany: 20 Lut 2015 17:29 

Nie, bo po "OR" masz już możliwość wystawienia biletu przez każdy inny kraj. Zadzwoń do jakiegoś polskiego agenta i sprawdź, czy da się kupić Twój "składak".
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 20 Lut 2015 18:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzieki,
A tak btw dla upewnienia FZ to kod IATA Flydubaji i HR to Hahn Air, Tak?
Możecie polecić na Priv sprawdzonego agenta?

#37 PostWysłany: 20 Lut 2015 18:40 

1) Tak
2) Ten, z którego korzystam, o tej porze już nie pracuje. Poszukaj w sieci.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Lut 2015 19:33 
Awatar użytkownika

niebieski
spoko ciśnienia z czasem nie mam, możesz podrzucić jutro albo w poniedziałek mi swój kontakt, a ja sobie posprawdzam tych z wujka googla :)

#39 PostWysłany: 28 Kwi 2016 13:12 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
odswieżę temat
spotkaliście się z sytuacją, że IATA MAtrix nie widzi jakiś lotów?
mam taką sytuajcę z Vietnam Airlies gdzie nie ma w ogóle widocznych lotów bezpośrednich a na stronie jest ich mnóstwo!
Załącznik:
Komentarz do pliku: iata
iata.jpg
iata.jpg [ 76.85 KiB | Obejrzany 2883 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: VN
VN.JPG
VN.JPG [ 79.88 KiB | Obejrzany 2883 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 28 Kwi 2016 14:08 

Loty: 405
Kilometry: 1 081 381
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Jak najbardziej - zdarza się, że matrix nie widzi niektórych lotów. Zdarza się, ze cena na stronie linii jest niższa niż matrix to pokazuje (zdarzyło mi się ze 2-3 razy).
Są też loty których matrix z zasady nie pokazuje - np. na Kubę. (tu akurat z powodów politycznych).

Matrix to nie wyrocznia - trzeba sprawdzać także na innych stronach.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości