Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Maj 2014 01:30 

Witam poszukuję taniej jednodniowej wycieczki z Las Vegas do Wielkiego Kanionu najlepiej taką która też zachacza o tame Hoovera. Czy może bardziej opłaca się wynająć auto?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 06 Maj 2014 02:31 

srebrny
koza napisał(a):
Witam poszukuję taniej jednodniowej wycieczki z Las Vegas do Wielkiego Kanionu najlepiej taką która też zachacza o tame Hoovera. Czy może bardziej opłaca się wynająć auto?

Moim zdaniem auto jest dużo lepszą opcją (nawet jeśli wyjdzie drożej). Nie przepadam za bieganiem z zegarkiem w ręku za całą grupą.

Jeden dzień na przejazd z/do LV i zobaczenie kanionu to strasznie mało.Na zwiedzanie tamy Hoovera nie będziecie mieli czasu - co najwyżej na przejście się tam i z powrotem (na szczęście jest po drodze ;-) )

Nie wiem ile czasu planujesz być w Las Vegas, ale spędzanie tam więcej niż 1 nocy to strata czasu. Jeśli miałbym wybierać to zrezygnowałbym z LV na rzecz kanionu

#3 PostWysłany: 06 Maj 2014 19:48 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 264 727
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
koza napisał(a):

jak poszukasz to jest dużo ofert wycieczek z Las Vegas, plus wycieczki jest taki ze na miejscu jesteś wyspany i wypoczęty i po powrocie możesz sprawdzić dlaczego to miasto nie zasypia.autem to jest spory kawałek a w stanach nie warto jechać szybciej niż przepisowe prędkości bo się można bardzo zdziwić[ zero tolerancji ] oprócz tamy i kanionu polecam jeszcze jezioro.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Maj 2014 21:49 

HON fly4free
Z Las Vegas do najbardziej popularnego miejsca, czyli południowej krawędzi kanionu (Grand Canyon Village South Rim) jest jakieś 470 km. Sam sobie odpowiedz jaki jest sens jechać prawie 1000 km w dwie strony w jeden dzień. Żeby przez 1-2 h popatrzeć na kanion? Koszmar... Jeśli zastanawiasz się nad proporcjami Las Vegas - Kanion, to każdy ci powie, zero dla Las Vegas, wszystko dla Kanionu. Kawałek dalej (220 km) jest miasteczko Page, a obok niego sławne Horseshoe Bend (znajdź sobie zdjęcia) oraz Antelope Canyon (też znajdź sobie zdjęcia). Wtedy jesteś też przy drugiej zaporze (Glen Dam) oraz jeziorze (Lake Powell). Wracając drugą stroną (o wiele ciekawszą) jedziesz przez Utah (widoki takie jak na Dziki Zachód przystało...), przecinasz Zion National Park, z obłędnymi widokami. Spotykasz po drodze bizony... Ale razem wychodzi jakieś 1200 km. Najlepiej jest zanocować, zarówno niedaleko South Rim jak i w Page są fantastyczne hotele w genialnych cenach...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:10 

cyt. "Z Las Vegas do najbardziej popularnego miejsca, czyli południowej krawędzi kanionu (Grand Canyon Village South Rim) jest jakieś 470 km." ale do Skywalk'a czyli najbardziej znanego turystycznie miejsca z mozliwością suuuper widoków bezpośrednio z urwiska - bez ogrodzenia (bo samego Skywalk'a nie polecam - drogo) to tylko 124 mile tj. ok 2 i pół godz drogi samochodem, a po drodze Hover Dam.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Maj 2014 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 282
Kilometry: 679 077
Krajów: 62 / 29.0%
Byłem na takiej wycieczce w styczniu tego roku. Kupiłem ją w przeddzień wyjazdu, w jakimś centrum handlowym w LV do którego przypadkowo wszedłem. Firma z którą pojechałem na drugi dzień nazywała się Let's Go Tours. Zapłaciłem, jeśli dobrze pamiętam 125 USD. Cena była zdecydowanie niższa, niż ta podana w folderze, ale agent widząc moje niezdecydowanie ( udawane ) sam ją zaproponował. W cenie dwa skromne posiłki, bilet wstępu do Parku Narodowego i oczywiście transport wygodnym autokarem. Po drodze przystanek przy tamie Hoovera, ok. 30 min. Spokojnie wystarczyło aby zrobić bez pośpiechu zdjęcia pamiątkowe i przyjrzeć się dokładnie konstrukcji tej budowli. W czasie jazdy oglądaliśmy film o budowie tej zapory. Dopiero po obejrzeniu filmu można w pełni docenić ogrom pracy i poświęceń jaki włożono w ten projekt. Po przyjeździe nad Wielki Kanion kierowca wysadził nas przy Mother Point, a odebrał z Bright Angel Lodge. Do przejścia trochę ponad 4 km. w czasie 3 godzin. Każdy dostał mapę i życzenia wspaniałych wrażeń. Mapa w zasadzię nie jest za bardzo potrzebna, trasa jest wspaniale oznakowana i nie sposób się nigdzie zgubić, po prostu idzie się wzdłuż krawędzi, co chwilę odbijając w stronę punktów widokowych.
Nie zastanawiałem się nad wynajęciem samochodu, ponieważ byłem w pojedynkę, być może przy kilku osobach wychodzi to korzystniej cenowo i jak zauważyli poprzednicy, daje pewną niezależność, co pomaga ulepszyć plan wycieczki.
Wydaje mi się że wcześniejsze rezerwowanie, nie ma sensu, bo te wycieczki organizuje codziennie dużo biur podróży w Las Vegas, a na miejscu można porównać ceny i oferty. W moim autokarze zajętych była tylko połowa miejsc, ale styczeń to chyba nie jest szczyt sezonu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Maj 2014 17:35 

www.taketours.com
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lut 2015 15:50 

Loty: 43
Kilometry: 143 112
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
korzystaliśmy z tego biura:

http://www.viator.com/Las-Vegas-tours/D ... 684-g5-c15
 Profil Relacje PM off
LTHX uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 10 Lut 2015 23:03 

niebieski
można też zarezerwowac takie wycieczki "na raty" (sprawdzone) tzn jednodniowa wycieczke zamowic tak że wyjazd i dojazd do Kanionu ma się w dzien 0 a powrot w dzien +1, lub +2. Wtedy rezerwuje sie samemu nocleg w rezerwacie i korzysta z shuttle bus w celu przemieszczania sie.
Opcja sprawdzona i wygodna jesli ktos nie wypożycza samochodu a chce zostac dluzej niz kilka godzin w rezerwacie.
pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości