Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lut 2015 16:53 

• Warszawa, ewentualnie inne polskie miasto z sensownym dojazdem pociągiem

Dokąd
  • Oviedo, ale że lotniska tam brak to najszybciej Santander albo Madryt, bo do reszty lotnisk mało co lata.

Data wylotu
  • 08.08.2015

Długość pobytu
  • 14+

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Ryanair WMI→MAD 260zł z przylotem o północy, WMI→CRL→Santander 240zł, ale nie chcę ryzykować z 1h na przesiadkę, a nocleg na lotnisku też niezbyt. Prócz tego Norwegian WAW->MAD i opcja przez Brukselę z Wizzem, obie istotnie droższe na tą chwilę i jeszcze WMI→CRL→MAD Ryanem jakby loty bezpośrednie podrożały

Dodatkowe informacje
  • Chcemy ze znajomymi przejść kawałek Camino de Santiago ruszając z Oviedo. Wylot najlepiej jak najwcześniej po 8 sierpnia. Z powrotem jeszcze będziemy kombinować.

Samo znalezienie lotu nie jest problemem, natomiast zastanawia mnie kiedy najlepiej będzie nam kupić bilety? Patrząc po przewoźnikach to na moje oko jedyne możliwe opcje to Ryan, Norwegian, który ma na chwilę obecną chore ceny na sierpień albo Wizz, ale wtedy będziemy musieli bulić za duży podręczny (i ceny chwilowo też nie zachwycają). Czy można się spodziewać, że ceny na sierpień np. w kwietniu czy czerwcu będą niższe niż dzisiaj?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 08 Lut 2015 01:56 

Loty: 267
Kilometry: 513 209
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
To są jednak wakacje, szczyt sezonu na takie trasy, więc znalezienie czegoś poniżej 250 złotych może być bardzo trudne. Może być jakaś promocja na stronie Ryanaira, ale ceny na wakacje raczej nie spadną.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lut 2015 03:20 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Norwegian raczej nie obniża ceny, będzie tylko drożej.

Co do reszty loteria, a na za dużo bym nie liczył.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lut 2015 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Aeropuerto de Asturias (OVD)

Czasami dobre ceny ma U2, ale raczej nie sierpień.

#5 PostWysłany: 08 Lut 2015 12:20 

niebieski
Ceny na początek sierpnia w U2 raczej nie zachęcają, jeszcze trzeba dolecieć do Stansted.
Bierz lot do Madrytu i Alsę do Oviedo - ceny od 6,03 euro nawet na 8. sierpnia.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lut 2015 12:59 

Jak dokładnie działa cennik Alsy? Jak chcę bilety dla 4 osób od razu, to sobie liczą po 17 EUR. Są w ogóle jakiekolwiek alternatywy z Madrytu? Pociągów bezpośrednich nie ma jak widzę, a nie znalazłem jeszcze wyszukiwarki, która by znajdywała połączenia z przesiadką.

EDIT: odnośnie pociągów to mój błąd: renfe po prostu publikuje cennik dopiero na 90 dni przed odjazdem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Lut 2015 13:22 

niebieski
To bierz najpierw 2 po 5 euro (6 z opłatami) i następne 2 w osobnej rezerwacji, powinno wyjść taniej.
Alternatywa to jeszcze blablacar, z tym trasa Madryt-Oviedo nie jest zbyt popularna z tego co widzę, ewentualnie podjechać gdzieś bliżej i renfe/alsa dalej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości