Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lut 2015 00:37 

Loty: 108
Kilometry: 206 272
Krajów: 23 / 10.8%
Hej, planuje wypad do Włoch wczesną wiosna kiedy temperaturka juz w granicach 15 stopni :)
Dokładniej 09.03-16.03
Leca ja z żoną i małym dzieckiem (rok i 3mce)
Plan był taki:

Lot Gdańsk - Bergamo 09.03
Przejazd Bergamo - Mediolan 09.03 (terravision 5eur/os po wyszukaniu nie liczy za dziecko)
Przejazd Mediolan - Bolonia 11.03 (kolej wyszukała mi 9eur/os i z tego co widzę dodać dziecko można od 4 lat więc wnioskuje że jedzie gratis, czy ktoś może potwierdzić? Czy trzeba mieć bilet dla dziecka poniżej 4 lat? W Polsce np trzeba jest za 0zł ale musi być)
Przejazd Bolonia - Wenecja 13.03 (Kolej jak wyżej 9eur/os)
Przejazd Wenecja - Mediolan 15.03 (Kolej jak wyżej 9eur/os)
Przejazd Mediolan Bergamo (terravision 4eur/os dziecko free) czy jest opcja aby dostać się jednak do centrum bergamo, chcieliśmy spędzić dzień zwiedzając bergamo i noc w hotelu w bergamo i 16.03 jechać na lot do polski do Gdańska

Z góry dzięki jak ktoś kto może odbył podobna podróż sprawdzi czy może coś można lepiej zaplanować

Dzięki z góry

Marcin

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 06 Lut 2015 00:40 

srebrny
Sprawdź ceny pociągów na konkretne godziny, bo 9 euro jest na ogół tylko za część z nich. Te o lepszych godzinach odjazdu (rano lub wieczorem) mają wyższe ceny.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lut 2015 15:47 

dzięki za info, faktycznie tylko Mediolan - Bolonia wychodzi około południa taka cena, reszta 28 i 38, wiec jakies 30eur więce, nie jest to problem :)

Nie wiesz może czy dla dziecka muszę jakoś kupować bilet czy jak to jest?
U nas w Intercity dostaje się bilet i miejscówkę dla dziecka za darmo ale bilet jest wystawiony, nigdzie na stronie http://www.trenitalia.com/ próbuje szukac jakis informacji ale nie widze, jedynie co znalazłem to jak strona jest po włosku to jest do wyboru Adulti czyli dorosły i Ragazzi (4-14) czyli dziecko 4-14 lat, nasza mała ma rok i 3 miesiące więc nie ma dla niej opcji do wyboru.
Marcin

#4 PostWysłany: 06 Lut 2015 16:02 

srebrny
W angielskiej wersji też jest tak opisane, ze dzieci od lat 4. Ja nie jechałem z dzieckiem, może ktoś potwierdzi. Ale wydaje mi się, że zakładają, że dziecko do 4 lat jedzie na kolanach rodziców i nie ma wtedy własnego numerowanego miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lut 2015 21:40 

Przejazd Wenecja - Mediolan 15.03 (Kolej jak wyżej 9eur/os)
Przejazd Mediolan Bergamo (terravision 4eur/os dziecko free) czy jest opcja aby dostać się jednak do centrum bergamo, chcieliśmy spędzić dzień zwiedzając bergamo i noc w hotelu w bergamo i 16.03 jechać na lot do polski do Gdańska

Jeśli chcesz dostać się do centrum Bergamo to proponowałbym:
Przejazd Wenecja - Brescia (kolej za 9 euro)
Przejazd Brescia - Bergamo - kolej regionalna - koszt biletu 4.55 euro
Bilet w Brescii kupisz w automacie na poczekalni.

#6 PostWysłany: 07 Lut 2015 15:03 

Misiatek dzięki, właśnie pisałem maila przez stronę trenitalia.com i jest do 4lat gratis i jedzie na kolanach rodziców także jest ok, pisze bo może się kiedyś komuś przyda
Kasim super, właśnie o coś takiego mi chodziło, dzięki bardzo :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość