Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 07 Sty 2015 17:50 

Moje pierwsze doświadczenia z Blacklane.

Zamówiłam samochód klasy economy w Singapurze (czyt. Azjatyckiej Szwajcarii), w Ogrodzie Botanicznym (dobrze znany punkt na obrzeżach centrum z "jedynym słusznym" dojazdem do konkretnego adresu), na 18:30 (tuż po godzinach szczytu).

Dostałam kierowcę z Ubera, który nie znał żadnych szczegółów przejazdu i pojawił się - UWAGA! - 50 min. po czasie i "polowaniu" telefoniczno-terenowym, w którym wspierała mnie także obsługa restauracji. W - na oko - 10-letnim samochodzie z dawno nieczyszczonym filtrem powietrza i bardzo nieciekawą tapicerką... Nie chce mi się streszczać wymówek kierowcy.

W ramach dość arogancko sformułowanych przeprosin dostałam opiewający na niepełną cenę kursu voucher, którego realizacja też nie okazała się bezproblemowa... Oraz 0 (słownie: zero) zwrotu kosztów telefonów i smsów (które okazały się 3 razy wyższe niż cena przejazdu).

Doświadczenie nr 2 było zgodne z oczekiwaniami. Nr 3 okazało się dokładnym przeciwieństwem nr 1 - problemy z zamówieniem samochodu, ale sama jazda już OK.

Nie wiem, czy będzie doświadczenie nr 4... Nie lubię nieprofesjonalnego podejścia do klienta.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1062 PostWysłany: 14 Sty 2015 18:10 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

dostałem dziś maila od blacklane proponującego przejście na konto firmowe. Czy ktoś korzysta już z takiego konta? Jeśli tak, to czy ma ono jakieś szczególne zalety?

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 14 Sty 2015 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Witajcie, mam 3 pytania, może odpowiedzi są już w tym wątku, nie przeczę.
1. Jakimi autami Business Class / Business Van SUV jeździliście w Polsce (szczególnie trójmiasto)
2. Czy w Business Class gdzie mamy 3 osoby domyślnie próbował ktoś pojechać w 4? Co na to kierowcy?
3. Jak wyglądają przejazdy wewnątrz miasta, to znaczy nie z lotniska do centrum (lub odwrotnie) tylko powiedzmy z centrum na osiedle ? :P Wszystko tak jak z lotniskami?

1000 post :mrgreen:

#1064 PostWysłany: 14 Sty 2015 21:13 

niebieski
Macieqx napisał(a):
1. Jakimi autami Business Class / Business Van SUV jeździliście w Polsce (szczególnie trójmiasto)
2. Czy w Business Class gdzie mamy 3 osoby domyślnie próbował ktoś pojechać w 4? Co na to kierowcy?
3. Jak wyglądają przejazdy wewnątrz miasta

1. W Krakowie dostałem nowiutką BMW 7 oraz Mercedesa E-klasa - też nówka, obie czarne;)
2. Zamawiane dla 3 osób - jechały 4, dla kierowcy nie ma to żadnego znaczenia. Warto wcześniej zadzwonić, mnie Pan zapytał czy życzę sobie większego Vana (mimo zamówienia Business dla 3 os.)
3. Bez różnicy.
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 14 Sty 2015 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Gratuluję, i życzę kolejnego tysiąca pożytecznych postów.

1. S klasa (trójmiasto), vito Warszawa;
2. Nie próbowałem (chociaż mogłem), nie ma co przeginac, pisze dla 3osób to dla 3, ja tam wolę dopłacić te parę groszy do vana lub poszukać innego transportu. A np. W trójmieście ma z tyłu na środku rozłożony podłokietnik, i żeby weszły 4 os to musiałby to złożyć.
3. Tak samo, (tylko bez ceregieli z kartkami jak na lotnisku), po prostu dzwoni że już czeka pod danym adresem.
jesion83 uważa post za pomocny.

#1066 PostWysłany: 14 Sty 2015 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Macieqx napisał(a):
Witajcie, mam 3 pytania, może odpowiedzi są już w tym wątku, nie przeczę.
3. Jak wyglądają przejazdy wewnątrz miasta, to znaczy nie z lotniska do centrum (lub odwrotnie) tylko powiedzmy z centrum na osiedle ? :P Wszystko tak jak z lotniskami?

1000 post :mrgreen:

2. W Gdańsku bardzo miły kierowca na pytanie czy przewozi 4 osoby odpowiedział zgodnie z prawdą, że przejazd jest przeznaczony dla 3 osób, a nie jest to taksówka i przejazd ma być na wysokim poziomie, myślę, że mógłby być problem na szczęście jechałem w 3 osoby bo czwarta zrezygnowała z wyjazdu.
Co nie zmienia faktu, że kilka razy jechałem w 4 osoby, ale dwoje to dzieci.
Niektórzy kierowcy dziwnie patrzyli, ale kto odmówi dzieciom ;)
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#1067 PostWysłany: 14 Sty 2015 21:53 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
to ja dopowiem jeszcze:
przejazd w mieście z punktu A do punktu B bez żadnych problemów. W okresie świątecznym w gratisie na Mercedesie S-klasa zamontowane pluszowe rogi renifera :D
 Profil Relacje PM off  

#1068 PostWysłany: 14 Sty 2015 23:36 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Ja podpowiem, że generalnie w Polsce Kraków wypada najlepiej.
Najlepsze samochody, z reguły zwykle S klasa, bez żadnych ceregieli.
Dodatkowo obsługa bardzo kulturalna.
W Warszawie obsługa bez uwag, ale jeśli trafisz na Pana G.G., to na 100% podjedzie starym mercedesem z 70' :)
Z kolei o Trójmieście jak pisano w tym wątku, było sporo problemów.
Przy first class, kierowca podjeżdżał wanem nie widząc tym samym żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#1069 PostWysłany: 14 Sty 2015 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
W Poznaniu chyba 3 na 4 samochody jakie jeżdżą w BL to stare E-class w211, srebrne, materiałowe siedzenia, w bagażniku kogut iTAXI.

Za kody nie wybrzydzam, ale gdybym jako firma zamówił taką limuzynę to byłby niezły hałas.

#1070 PostWysłany: 15 Sty 2015 00:43 

niebieski
scorpion1077 napisał(a):
Z kolei o Trójmieście jak pisano w tym wątku, było sporo problemów.
Przy first class, kierowca podjeżdżał wanem nie widząc tym samym żadnego problemu.

W hali przylotów na GDN owy Pan dorobił się swojego kiosku oferując transfery we wszelakie miejsca. Czyli interes się kręci więc to my jesteśmy dziady i nie potrafimy docenić profesjonalnej obsługi i floty w perfekcyjnej formie :mrgreen:.
A stoisko cacy, niebieskie barwy, baloniki, jakieś ulotki na desku. Jedynie zabrakło hostessy z kiełbasą i jogurtem.
Sorry za OT.
 Profil Relacje PM off
Macieqx lubi ten post.

#1071 PostWysłany: 17 Sty 2015 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
ehhh
rezerwacja zrobiona pod koniec roku na 19.01
a dziś taki mail :?
Cytuj:
Thank you again for choosing Blacklane. Unfortunately, we were unable to fulfil your booking this time.

This was either due to a driver shortage or due to our drivers not being able to satisfy the special requests made in the "Additional Comments" box.

As an apology for this inconvenience, we would like to offer you a voucher worth 10 USD/EUR/GBP for your next ride. Simply enter the voucher code ********** during checkout and click the "Apply" button. We will automatically deduct the value of your voucher.

żadnych szpeszoł rekłest nie miałem :roll:

miał ktoś taką sytuację ?

#1072 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale miałeś potwierdzone to kiedykolwiek czy ciągle wisiało na "requested"? Jeśli było "requested" to po prostu nie znalazł się żaden chętny na Twój kurs kierowca i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 18 Sty 2015 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Ja mam pytanie z innej beczki: jakoś z pol roku temu zamowilem sobie transport z centralnego na Okęcie, a okazuje się, ze potrzebuje transport z okolic UM(po drodze na Okęcie), w jaki sposób najlepiej to rozegrać?

#1074 PostWysłany: 18 Sty 2015 23:51 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
szczota1992 napisał(a):
Ja mam pytanie z innej beczki: jakoś z pol roku temu zamowilem sobie transport z centralnego na Okęcie, a okazuje się, ze potrzebuje transport z okolic UM(po drodze na Okęcie), w jaki sposób najlepiej to rozegrać?

Zdarzyło mi się pare razy zmienić miejsce odbioru. Z zasady jak otrzymywałem smsa z danymi kierowcy, dzwoniłem i prosiłem żeby podjechał w inne miejsce. Nigdy nie było problemu.
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 19 Sty 2015 00:00 
Awatar użytkownika

Kilometry: 14 922
szczota1992 napisał(a):

A jak chcesz oficjalnie, to zadzwoń do BL i powiedz, jaka zmiana Cię interesuje. Ja w ten sposób zmieniałem dzień i godzinę, więc lekka zmiana trasy nie powinna być problemem.

#1076 PostWysłany: 26 Sty 2015 15:38 
Awatar użytkownika

Kilometry: 1 679
niebieski
Kraków/Wieliczka
transport na studniówkę 2 osób ;)

przyjechał Mercedres VITO :shock: :x bo właściwe auto niby złapało kapcia :roll:
pasażerowie poprosili o wysadzenie ciut wcześniej...
Gaszpar lubi ten post.

#1077 PostWysłany: 26 Sty 2015 15:44 
Awatar użytkownika

Praga - bez problemów. No może nie licząc tego, że trochę zdziwioną minę miał kierowca, gdy mnie zobaczył niedomytego po 3 dniach w samolotach i 2 noclegach na lotniskach :D
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 30 Sty 2015 22:30 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

wydaje mi się że w tym przepastnym wątku nie ma chyba odpowiedzi na następujące pytanie:

jaki adres w Gdańsku podać, by uniknąć meet&greet na lotnisku. Juliusza Słowackiego 200 (adres urzędowy lotniska) odpada, bo to dość daleko od terminali.

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 30 Sty 2015 22:31 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Sprawdź adres hotelu znajdującego się obok
Zreszta Słowackiego 200 to także adresy obu terminali
 Profil Relacje PM off  

#1080 PostWysłany: 30 Sty 2015 22:38 
Awatar użytkownika

platynowy
Chodzi Ci o Hampton Inn? Tam jest J. Słowackiego 220. Czy jeśli wskaże ten adres, będę musiał podejść tam z terminala, czy też mogę skontaktować się z kierowcą i poprosić o podjechanie na parking kiss&fly?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1132 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość