Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Niedługo wybieram się do Krakowa i potrzebuję pomocy. Chodzi o komunikację miejską. Konkretnie chciałbym się dowiedzieć jaką linią dojadę z dworca PKP (lub w pobliżu) pod hotel Ibis Budget Bronowice na Armii Krajowej 11A. Domyślam się, że nic nie jeździ pod sam hotel (chociaż może :)), wystarczy mi numer w który mam wsiąść i czy jest to autobus czy tramwaj :) Dodam jeszcze, że chodzi o transport w godzinach wieczornych ok. 21:00-22:00.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:18 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
jakdojade.pl
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:23 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
SJK napisał(a):
Niedługo wybieram się do Krakowa i potrzebuję pomocy. Chodzi o komunikację miejską. Konkretnie chciałbym się dowiedzieć jaką linią dojadę z dworca PKP (lub w pobliżu) pod hotel Ibis Budget Bronowice na Armii Krajowej 11A. Domyślam się, że nic nie jeździ pod sam hotel (chociaż może :)), wystarczy mi numer w który mam wsiąść i czy jest to autobus czy tramwaj :) Dodam jeszcze, że chodzi o transport w godzinach wieczornych ok. 21:00-22:00.

208

#4 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobra, znalazłem :) Dzięki za pomocną stronkę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:27 

niebieski
Chciałem zaproponować wyszukiwarkę połączeń krakowskiego MPK, ale widzę, że nawet oni sugerują "jak dojadę". I faktycznie, działa super:
http://krakow.jakdojade.pl/

Możesz wpisać nie tylko nazwy przystanków, ale też np. nazwę hotelu. Dojedziesz praktycznie pod sam hotel, do dojścia będzie maksimum 200m- hotel nie jest w szczerym polu :) Tramwaj jest spoooro dalej i to już dłuższy spacer.

Na szybkiego, polecam znalezienie połączenia linią 501- na pewno najwygodniej, bo bez przesiadek.

Startujesz z: Dworzec Główny Zachód
Dojeżdżasz do: Ibis Budget Bronowice (przystanek: Przybyszewskiego)
Zaznacz opcję "bez przesiadek" i powinno pokazać trasy właśnie 501-ką.

Jedyne "utrudnienie" w korzystaniu z "Jak Dojadę" przy dworcu głównym w KRK polega na tym, że są tam 3 przystanki MPK: Tramwajowy, Dw. Główny Wschód i Dw. Główny Zachód.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:33 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
208 jak na lotnisko , ale nie wiem jak często wieczorem śmiga . A naszybciej to wsiadasz w tramwaj kierunek Bronowice np 4 i na placu Inwalidów przesiadasz się na autobus 139 .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
john_doe napisał(a):
Startujesz z: Dworzec Główny Zachód
Dojeżdżasz do: Ibis Budget Bronowice (przystanek: Przybyszewskiego)
Zaznacz opcję "bez przesiadek" i powinno pokazać trasy właśnie 501-ką.
501 nie przejeżdża przez przystanek "Dworzec Główny Zachód". W pobliżu dworca zatrzymuje się na przystanku "Uniwersytet Ekonomiczny" i "Politechnika".
john_doe napisał(a):
Jedyne "utrudnienie" w korzystaniu z "Jak Dojadę" przy dworcu głównym w KRK polega na tym, że są tam 3 przystanki MPK: Tramwajowy, Dw. Główny Wschód i Dw. Główny Zachód.
Jest ich więcej: Dworzec Główny, Dworzec Główny Wschód, Dworzec Główny Zachód, Dworzec Główny Tunel.
noyle napisał(a):
208 jak na lotnisko , ale nie wiem jak często wieczorem śmiga . A naszybciej to wsiadasz w tramwaj kierunek Bronowice np 4 i na placu Inwalidów przesiadasz się na autobus 139 .
208 jeździ rzadko. Polecam również autobus linii 292 (jeździ co 20 min) z przystanku "Dworzec Główny Wschód" (tuż obok dworca autobusowego i przed kolejowym) na przystanek "Plac Inwalidów" i tam przesiadka w 139, 439, 208 lub 501 do przystanku "Przybyszewskiego".
john_doe lubi ten post.

#8 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:47 

niebieski
scomin napisał(a):
Jest ich więcej: Dworzec Główny, Dworzec Główny Wschód, Dworzec Główny Zachód, Dworzec Główny Tunel.

No jednak troszkę czasu minęło odkąd korzystałem z MPK :) Dzięki za poprawki. Z autopsji ostatnie co pamiętam to to, że Ikarusy 501 zatrzymywały się tam, gdzie dziś tramwaje, na Lubicz. To już 10 lat jak nie korzystam z MPK (z racji miejsca zamieszkania, bo normalnie to się łza w oku kręci i teraz to chyba jeszcze lepiej dziala niż wtedy).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Sty 2015 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Ikarusów w Krakowie nie ma od ładnych paru lat, a teraz na linii 501 jeżdżą najnowsze krzyki mody autobusowej, czyli Solaris Urbino 18 Metrostyle oraz Solaris Urbino 18 Hybrid :)
Metrostyle: http://fotozajezdnia.pl/details.php?image_id=49310
Hybrid: http://fotozajezdnia.pl/details.php?image_id=49925

#10 PostWysłany: 17 Sty 2015 21:07 

niebieski
Nie no, tyle to ja wiem- nadal żyję w Krakowie tyle, że już nie przy pomocy MPK (zresztą jestem "krakusem" i tak...) A o Ikarusie pisałem właśnie dlatego, żeby zobrazować jak dawno to było :) Oczywiście też przed czasami KKM, tylko zwykłych plastikowych okresowych, które czasem koledzy na akademikach lubili przerabiać ;)

Miło powspominać. Jeśli moja okolica doczeka sie rozsądnego P+R (niby południe Krakowa, to nie jest najgorzej...) lub zmieni mi się miejsce pracy na bardziej nieprzyjazne samochodom, to chętnie wrócę do MPK.

Autorowi wątku życzymy miłego pobytu w Krakowie!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości