Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 874 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: odprawa PLL LOT
#121 PostWysłany: 31 Paź 2014 08:20 

Chodzi o Poznan gdzie po sezonie kolejek sie nie spotyka :-) no ale chyba nie będę ryzykować i pojadę trochę wcześniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#122 PostWysłany: 31 Paź 2014 09:59 

Z Poznania odprawiam się dość często panują tam totalne pustki, nigdy nie jestem wcześniej niż 50 min przed odlotem, a i tak po odprawie jest mnóstwo czasu nawet gdy nadaję bagaż. Do odprawy LOT nigdy nie widziałem większej kolejki niż dwie trzy osoby. Oni tam mają maksymalnie 4 samoloty LOTu na dobę. Przy security trochę gorzej bo tempo pracy nie powala a często otwierają tylko jedno przejście. Warto sprawdzić czy w okolicach wylotu nie ma jakiegoś lotu czarterowego.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 31 Paź 2014 11:31 

Ja bardzo często latam dokładnie tym lotem, wiem jak wygląda sytuacja na lotnisku w tym czasie tylko zawsze miałam mobilną kartę pokładową i nie nadawałam bagażu dlatego informacja o tym, że odprawa bagażowa jest zamykana godzinę przed odlotem mnie zaskoczyła. Boarding jest 30 min przed odlotem więc zawsze byłam na lotnisku 40 min przed odlotem i zdążałam bez żadnego problemu. No ale jak już napisałam w poprzednim poście, dla świętego spokoju pojadę dziś wcześniej ;)
 PM off  

#124 PostWysłany: 15 Lis 2014 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 8.2%
Odprawiłem się właśnie na jutrzejszy lot krajowy, do wylotu 24 i pół godziny. Na stronie lot.com błąd "Wystąpił nieoczekiwany błąd podczas przetwarzania danych. Przyczyna Odprawa na jeden z Twoich lotów nie jest jeszcze otwarta.". Na lufthansa.com odprawa bez problemu, karta pokładowa wysłana od razu na telefon komórkowy. Nr karty pokładowej 1. Czy jednak chyba jest trochę wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 13 Gru 2014 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 782
Kilometry: 1 158 008
Krajów: 85 / 41.1%
HON fly4free
Odprawiłem się przez apkę LOT i w nagrodę dostałem kartę pokładową do wydrukowania. Przy WAW CDG wszystko było OK. Czy ktoś może powiedzieć czy i jak na tej trasie można uzyskać kartę mobilną?
Na Lufthansa i Austriak dostaje informacje o problemie technicznym niezależnie czy mam zrobiona czy anulowana odprawę w apce LOT.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 13 Gru 2014 19:53 

Sa problemy z odprawa online LOTu, mnie w aplikacji LOTu od dłuższego czasu sie nie udaje, w aplikacji lufthansy w 70% przypadków sie udaje no ale czasem trzeba kartę wydrukować w domu albo odebrać na lotnisku. Pan w check in mi ostatnio potwierdził, ze sa jakieś problemy z aplikacja i często nie udaje sie wygenerować mobilnej karty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#127 PostWysłany: 13 Sty 2015 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 12.1%
niebieski
Informacyjnie odnośnie odprawy z Bydgoszczy do Wwy i z Wwy dalej. Lot Bydg-Waw wykonywany przez Eurolot, codeshare LO, ale nie jest to połączenie lotowskie.
Wygląda na to że nie ma możliwości odprawy poprzez strony mobilne LOT czy LH (mimo że na stronie lotniska zachęcają do odprawy przez internet , hehe).
Pozwoliłem sobie podjechać na lotnisko i tam stwierdzono że odprawią mnie do Wwy, a potem sobie odbiorę kartę pokładową przy gate w Wwie. Zadzwoniłem więc na odprawę online, żeby się dowiedzieć że pani nie może nic więcej niż przez internet, czyli jej tak samo nie działa jak mi.
Czyli w skrócie lipa totalna. A potem się dziwią że puste samoloty Bydg-Waw. Jaki serwis takie obłożenie klientów....

#128 PostWysłany: 15 Sty 2015 18:33 

srebrny
BrunoJ napisał(a):
Informacyjnie odnośnie odprawy z Bydgoszczy do Wwy i z Wwy dalej. Lot Bydg-Waw wykonywany przez Eurolot, codeshare LO, ale nie jest to połączenie lotowskie.
Wygląda na to że nie ma możliwości odprawy poprzez strony mobilne LOT czy LH (mimo że na stronie lotniska zachęcają do odprawy przez internet , hehe).
Pozwoliłem sobie podjechać na lotnisko i tam stwierdzono że odprawią mnie do Wwy, a potem sobie odbiorę kartę pokładową przy gate w Wwie. Zadzwoniłem więc na odprawę online, żeby się dowiedzieć że pani nie może nic więcej niż przez internet, czyli jej tak samo nie działa jak mi.
Czyli w skrócie lipa totalna. A potem się dziwią że puste samoloty Bydg-Waw. Jaki serwis takie obłożenie klientów....

A na stronie Eurolotu?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 15 Sty 2015 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie eurolotu nie widzi rezerwacji.
Na lotnisku miałem to samo co wyżej - odprawili mnie tylko do Warszawy, i w Warszawie 5 na 7 pasażerów (!) samoloty z Bydg poszlo do stanowiska transferu żeby wygenerować sobie karty pokładowe dalej. Szcześliwie srodek tygodnia więc nie było zle z miejscami.
Teraz sie odprawiłem na powrót, elektronicznie, dostałem boarding na lot powrotny do Warszawy, i odmowę na Waw-Bydg "skontaktuj się ze stanowiskiem transferowym K2 na lotnisku" - hehe, już to cwiczyłem, w LOTowskim transferze karzą się gonić, a Eurolot pojawia się z godzine przed odlotem przy bramce. Mam 3h w Wwie do zadekowania, i zdaje się że moge o saloniku zapomniec, bo - pomijajac ze to nie jest rejs *A, wiec pewnie i tak sie nie nalezy - nie bede mial karty pokladowej. Czyli nawet gazety sobie nie kupie?!

#130 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:21 

srebrny
A próbowaliście się odprawić przez appsa eurolotu?
Mi przez stronę ostatnio nie wychodziło, sugerowało appsa - ale nie zdążyłem sprawdzić.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:24 

srebrny
BrunoJ napisał(a):
Na stronie eurolotu nie widzi rezerwacji.
Na lotnisku miałem to samo co wyżej - odprawili mnie tylko do Warszawy, i w Warszawie 5 na 7 pasażerów (!) samoloty z Bydg poszlo do stanowiska transferu żeby wygenerować sobie karty pokładowe dalej. Szcześliwie srodek tygodnia więc nie było zle z miejscami.
Teraz sie odprawiłem na powrót, elektronicznie, dostałem boarding na lot powrotny do Warszawy, i odmowę na Waw-Bydg "skontaktuj się ze stanowiskiem transferowym K2 na lotnisku" - hehe, już to cwiczyłem, w LOTowskim transferze karzą się gonić, a Eurolot pojawia się z godzine przed odlotem przy bramce. Mam 3h w Wwie do zadekowania, i zdaje się że moge o saloniku zapomniec, bo - pomijajac ze to nie jest rejs *A, wiec pewnie i tak sie nie nalezy - nie bede mial karty pokladowej. Czyli nawet gazety sobie nie kupie?!

Hm, co to ja w tym wątku pisałem o elastyczności odprawy u przewoźników "tradycyjnych" i funkcjonalności ich serwisów w podrównaniu z tymi niedobrymi, prymitywnymi tanimi liniami?
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 15 Sty 2015 22:01 

niebieski
Wiem, że lamerskie pytanie, ale na jakich dokładnie rejsach LOTowskich działa odprawa przez mobilną aplikację Lufthansa?
Bo sama Lufthansa twierdzi, że tylko na lotach pomiędzy Niemcami a Polską (i jak mniemam, odwrotnie też). A tu ktoś chyba pisał, że na krajówce się odprawiał.

http://www.lufthansa.com/pl/pl/Odprawa-online-info

Niby fajnie, ale trochę bez ładu i składu.
Pytam z czystej ciekawości, bo LOTem latam bardzo rzadko i raczej się nie zanosi na to w najbliższej przyszłości- ale apkę Lufthansy mam sprawdzoną i wolałbym korzystać z niej także dla rejsów LOT, o ile to możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 15 Sty 2015 22:52 

srebrny
Jezeli mnie pamiec nie myli to dziala na wszystkie loty operowane przez LOT ( na pewno odprawa z M&M powinna dzialac, a nie wiem czy ona nie jest przypadkiem podpieta pod system Lufy).
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Sty 2015 23:29 

srebrny
Pamięć Cię myli - na wszystkie rejsy LOT-u.
Wielokrotnie odprawiałem się mobilnie na stronie LH (gdyż po zmianie systemu lotowskiego nie jestem w stanie się odprawić na stronie LOT-u przez telefon).

#135 PostWysłany: 15 Sty 2015 23:46 

srebrny
Da sie zatem odprawic na loty Eurolotu z CS LOTu?
Bo to tez lot LOTu, ale przez niego nieoperowany i chyba nie ma takiej mozliwosci.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 16 Sty 2015 00:24 
Awatar użytkownika

niebieski
nie da sie, przynajmniej nie do/z Bydgoszczy, nie cwiczylem innych lotnisk drugiej kategorii w PL, tam pewnie podobnie. Przy czym to akurat nic nowego, nawet kiedys gdy było to prawdziwy lotowski lot (wykonywany przez Eurolot czy Sprint czy kto tam jeszcze latal) to LH nie dawalo takiej opcji, tak jakby nie rozpoznawalo lotniska w ogole. Wszystko inne dalo sie przez strone/apps LH czy nawet SASu. Z kolei na lotowskiej niekoniecznie dawalo sie odprawic loty LH. Ja specjalnie nie wnikałem, najcześciej uzywalem LH lub SAS, glownie dlatego ze takimi liniami latam i generuja one karte boardingowa do passbooka (lot jeszcze tego nie wymyslil). Oczywiście z wyjątkami typu United, które część lotow, operowanych przez western/eastern/*ern costam airline musiało być zrobione przez stronie/apps UA. Ale tam miałem osobny nr PRN na te odcinki, było wprost wymienione która część przelotu jest LH a która UA (ktokolwiek ją wykonuje). CHociaz i tak zdarzało mi się ze w GDN dostawałem karte tylko do FRA, we FRA tylko do IAD (np.), a w IAD dalej, przy czym lądowałem na waiting liscie, i prawie do ostatniej chwili nie wiadomo czy się załapie. Więc to się i dużym zdarza, pewnie zależy jak bardzo skombinowany bilet jest.
W przypadku obecnego biletu BGZ-WAW-CDG-WAW-BGZ mam jeden "lotowski" PRN, który nie jest rozpoznawany przez appke Eurolotu. A innego nie mam.
Jedyne dobre jest to że w Wwie bilet na mnie czeka, pan ma wydrukowane skąd kto przyleciał, itp. Tyle ze nie mogę sobie wybrać miejsca (bez znaczenia przy pustym samolocie).
Jeśli już miałbym na coś narzekać to właśnie na to że nie mogę na lotnisku zrobić zakupów bez karty, i nie mogę wejść do salonika (jeśli w ogole mogę). A to jest wprost utrudnienie dla mnie. Pewnie nie będę jedyny który po 29 Marca nie wsiądzie nigdy do Eurolotu i będzie smigal BGZ-FRA-xxx z LH.
Przy okazji dostarłem do jakichś starych artykułów prasowych gdzie chwalono że LOT jednak podpisał CS z Eurolotem (bo jak uruchamiali to połączenie to nie było), i że to oznacza że się przesiadają bagaże (prawda), że będzie można teraz bilet w całej siatce *A (prawda) i się odprawić w Bydgoszczy (nieprawda), że będzie można wejść na taki bilet do LOTowskich saloników (jeszcze nie wiem), że będzie można normalnie zbierać punktu (chyba nieprawda, przynajmniej w Bydg pani nie wiedziała do czego taka karta służy i nie miała miejsca w systemie żeby ją gdzieś wpisać (Eurolot nie ma żadnego swojego programu)

#137 PostWysłany: 16 Sty 2015 01:09 

srebrny
novart napisał(a):
Pamięć Cię myli - na wszystkie rejsy LOT-u.
Wielokrotnie odprawiałem się mobilnie na stronie LH (gdyż po zmianie systemu lotowskiego nie jestem w stanie się odprawić na stronie LOT-u przez telefon).

Mi się ostatnio udało - chyba mi się otworzyła mobilna wersja strony. Ale wcześniej to był koszmar, podobnie zresztą jak korzystanie z ich strony w komputerze.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 16 Sty 2015 01:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Cos się zmienilo w ostatnich dniach, mam wrazenie ze ikonki inaczej wygladaja i inne menu wskakują. Co jest dziwne bo aplikacja się nie updatowala. Wiec ona pewnie tylko przekierowuje na strone mobilna i tam zrobili zmiany. Ale caly czas jest to mocno drewniane.

UPDATE: chciałem wycofać swoją poprzednią kwestię.
Otóż udało mi się odprawić na lot Waw-bydg ze strony Eurolotu. Po podaniu lotowskiego PRNa rezerwacja się pojawila z innym numerem, który jest już poprawnym nr rezerwacji w K2. Normalnie wybor miejsca itp. Oczywiście zero FLT, co więcej na boarding nie jest już nigdzie napisane ze to jest LO 5881, czyli brak informacji o ShareCode w ogole. A to chyba trochę inaczej niż gdy oni drukowali mi na lotnisku, tam miałem na karcie pokładowej info o LO.
Sprobuje to jutro pomacać w Warszawie.

#139 PostWysłany: 16 Sty 2015 09:34 

srebrny
Obstawiam, że punkty MM trzeba będzie naliczać ręcznie albo przez infolinię albo przez stronę MM podając LOTowski numer rezerwacji.
Ale tak to jest jak się ma 2 państwowe linie, które ze sobą konkurują (ot pomysł).
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 16 Sty 2015 10:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Zobaczymy. Wczesniej przez stronę mi sie nie udało . Po paru dniach dostałem info ze nie ma mnie na liście pasażerów. Ale to mogl byc jakiś automatyczny komunikat. W każdym razie nie udało sie i poszło papierowo, na razie ze odzewu. Gdyby sie okazało ze jednak to działa to w zasadzie byłaby furtka zeby krajowe wrzucać na M&M (250mil + bonus statusowych, podczas gdy w A3 wyliczyło mi 30 czy 70, juz nie pamietam) a dalsze odcinki na cos innego np na A3.

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 874 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości