Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Sycylia
#1 PostWysłany: 10 Sty 2012 18:42 

Witam,

mam pytanko - macie jakieś informacje odnośnie tego kiedy w systemie Ryana pojawią się połączenia na 2012 rok na Sycylię?
A może jakiś inny przewoźnik również za pół darmo?;)

Z góry za wszelkie informacje, ostatnio wypadłem z 'obiegu' i chyba nie jetem na bierząco:/

zdr.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
 Temat postu: Re: Polska - Sycylia
#2 PostWysłany: 10 Sty 2012 20:53 

niebieski
Już są z Krakowa do Trapani.

#3 PostWysłany: 10 Sty 2012 22:47 

Faktycznie na kwiecień są. W lutym/marcu nic nie ma - a patrzyłem na tą datę. Tak czy inaczej, nie umiem sobie poradzić z tymi kretyńskimi napisami, które trzeba wklepywać:/ ktoś wie, który z nich trzeba wpisac? Jakieś możliwości obejścia tego? Echh chwile człowieka nie było i się odnaleźć nie może :roll:

dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sty 2012 22:55 

obydwa zawsze trza wpisywac, czasem faktycznie nie widać tego gówna - wtedy odswiezam strone. Faktycznie żenujące to jest ze trzeba to wklepywac, strona wizzaira jest 100 razy lepsza.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Sty 2012 23:02 

Dzięki.

Jeeezu, przecież to teraz jakaś paranoja... za dużo mieli klientów, czy co do cholery?! W głowach im się poprzewracało.

Btw, ktoś się wybiera na sycylię w 2012, na 2-4 dni?:) MUSZĘ tam wrócić ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Sty 2012 23:15 

Ja sie wybieram na koniec kwietnia - poczatek maja, ale lece wizzairem z Bukaresztu. Dwa bilety RT kosztowaly mnie ok 310 PLN z karta Xclub + ominieciem haraczu dzieki pomocy użytkowników forum.

Obecnie jestem na etapie zastanawiania sie czy lepiej zostac 3 dni w syrakuzach i 2 na taorminie czy odwrotnie:D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Sty 2012 23:26 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
Krajów: 31 / 14.5%
xmugenx napisał(a):
obydwa zawsze trza wpisywac, czasem faktycznie nie widać tego gówna - wtedy odswiezam strone. Faktycznie żenujące to jest ze trzeba to wklepywac, strona wizzaira jest 100 razy lepsza.

Do niedawna było tak że jeden napis był kursywą a drugi zwykły i wystarczyło wpisać tylko ten kursywą.
Teraz faktycznie dwa są kursywą ale dalej jak się wpisze jeden kod to przechodzi dalej ( choć nie zawsze).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Sty 2012 23:32 

xmugenx napisał(a):
Ja sie wybieram na koniec kwietnia - poczatek maja, ale lece wizzairem z Bukaresztu. Dwa bilety RT kosztowaly mnie ok 310 PLN z karta Xclub + ominieciem haraczu dzieki pomocy użytkowników forum.

Obecnie jestem na etapie zastanawiania sie czy lepiej zostac 3 dni w syrakuzach i 2 na taorminie czy odwrotnie:D

Bukareszt? To w środku jakiegoś większego tripa?:) ile czasu na sycylii?

Co do syrakuz vs. taorminy - ciężko powiedzieć na podstawie przewodnika. Sam tam nie dotarłem ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Sty 2012 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jako ciekawostka, moze kogos natchnie :)
Swego czasu, gdy jeszcze nie bylo polaczenia z Krakowa lecialam ryanem Wroclaw-Bolonia (mialo byc Wroclaw-Bergamo, ale wizzair skasowal mi polaczenie 3tyg przed wylotem, a ryanerowe dni nam nie pasowaly...) a nastepnie Malpensa-Palermo easyjetem (dojazd pociagiem Bolonia-Mediolan). W sumie bilety kosztowaly 130zl plus dojazdy na lotnisko i nieplanowany koszt pociagu. Dzieki temu mielismy mozliwosc zwiedzenia Mediolanu (kupilismy 1 nocleg zeby cos zobaczyc) i najlepsza pizza jaka kiedykolwiek jadlam, gdzies w promieniu 2km od dworca, kiedys odnajde to miejsce ;)
W tym roku znow Sycylia na tapecie, to chyba takie miejsce, ze raz zobaczysz i chcesz tam wracac :D Ale ja dopiero we wrzesniu, wiec jeszcze biletami sie nie interesuje.

#10 PostWysłany: 11 Sty 2012 21:39 

Magaa napisał(a):
Swego czasu, gdy jeszcze nie bylo polaczenia z Krakowa lecialam ryanem Wroclaw-Bolonia (mialo byc Wroclaw-Bergamo, ale wizzair skasowal mi polaczenie 3tyg przed wylotem, a ryanerowe dni nam nie pasowaly...) a nastepnie Malpensa-Palermo easyjetem (dojazd pociagiem Bolonia-Mediolan). W sumie bilety kosztowaly 130zl plus dojazdy na lotnisko i nieplanowany koszt pociagu. Dzieki temu mielismy mozliwosc zwiedzenia Mediolanu (kupilismy 1 nocleg zeby cos zobaczyc) i najlepsza pizza jaka kiedykolwiek jadlam, gdzies w promieniu 2km od dworca, kiedys odnajde to miejsce ;)
W tym roku znow Sycylia na tapecie, to chyba takie miejsce, ze raz zobaczysz i chcesz tam wracac :D Ale ja dopiero we wrzesniu, wiec jeszcze biletami sie nie interesuje.

Z jakim wyprzedzeniem kupowałaś lot easyjetem, że wyszło tak tanio?:)

Pizzy zazdroszczę. Generalnie, nigdy nie jadłem tak dobrego pieczywa jak we włoszech/na sycylii:)
A co do opinii o sycylii - podpisuję się rękoma i nogami :))
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Sty 2012 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
sunday.driver napisał(a):

Pizzy zazdroszczę. Generalnie, nigdy nie jadłem tak dobrego pieczywa jak we włoszech/na sycylii:)

Jako ze nie mialam zbyt duzego doswiadczenia z easyjetem i nie wiedzialam czy i kiedy zmieniaja ceny, bilety kupilam jak tylko zobaczylam ze cena nam pasuje, to bylo jakos w maju (na lot 1 wrzesnia). Placilismy chyba ok 17.99, ale to byly lepsze (tansze) czasy dla podroznikow ;)
Dla mnie Palermo to niesamowite miejsce, takie arabskie miasto z wloskim charakterem (lub na odwrot :) ) Dlatego wszystkim ladujacym w Trapani polecalabym kilkudniowy pobyt tam, z tego co sie orientuje z lotniska Trapani jezdza tez schuttlebusy do Palermo.

#12 PostWysłany: 12 Sty 2012 17:15 

Magaa napisał(a):
sunday.driver napisał(a):

Jako ze nie mialam zbyt duzego doswiadczenia z easyjetem i nie wiedzialam czy i kiedy zmieniaja ceny, bilety kupilam jak tylko zobaczylam ze cena nam pasuje, to bylo jakos w maju (na lot 1 wrzesnia). Placilismy chyba ok 17.99, ale to byly lepsze (tansze) czasy dla podroznikow ;)
Dla mnie Palermo to niesamowite miejsce, takie arabskie miasto z wloskim charakterem (lub na odwrot :) ) Dlatego wszystkim ladujacym w Trapani polecalabym kilkudniowy pobyt tam, z tego co sie orientuje z lotniska Trapani jezdza tez schuttlebusy do Palermo.

To i tak świetna cena;) Tak jak mówisz - czasy były 'ciut' lepsze.

W Palermo przesiedziałem niestety tylko 3 dni. Ale na pewno tam wrócę. To miasto, mimo że jak niektórzy uważają, na początku odpycha - zyskuje przy bliższym poznaniu. Niesamowity klimat. Polecam koniecznie monreale i górujący nad nim zameczek Castellacio - wieczorem, siedząc u jego bram, słychać szum palermo, mimo że to kilkaset metrów nad ziemią.

A lądując w Trapani owszem, polecałbym Palermo - ale najpierw jest kilka innych miejsc na trasie;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Sty 2012 22:54 

Magaa napisał(a):

Hej Magaa.

Mam do Ciebie zapytanie. Też planuje lot na Sycylie w podobnym okresie tzn. połowa września. Myśle o locie na zachodnią część Sycyli.
Możesz powiedzieć kiedy najlepiej kupić bilet, żeby cena była najniższa. Druga sprawa to lecisz bezposrednio czy z przesiadkami? Ja planuje wylot z Wrocławia lub Poznania.
Będe wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Sty 2012 23:06 

waldik23 napisał(a):
Magaa napisał(a):

Hej Magaa.

Mam do Ciebie zapytanie. Też planuje lot na Sycylie w podobnym okresie tzn. połowa września. Myśle o locie na zachodnią część Sycyli.
Możesz powiedzieć kiedy najlepiej kupić bilet, żeby cena była najniższa. Druga sprawa to lecisz bezposrednio czy z przesiadkami? Ja planuje wylot z Wrocławia lub Poznania.
Będe wdzięczny za pomoc.

Co prawda nie jestem Magda, ale.. ;)

Planuj w takim razie z krakowa, masz bezpośredni Ryanairem do Trapani, akurat na zachodzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Sty 2012 13:11 

Hej,
o Ryanairze wiem. Myślałem o czymś z Poznania:) Poprostu bliżej na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Sty 2012 22:26 

Też szukam przelotów na Sycylię. Mam Azuona demo i pokazuje mi on połączenia Catania-Venice i Venice Treviso-Wrocław. Mógłby ktoś pomóc mi rozszyfrować o jakie linie chodzi? Ogólnie jaka i czy jest alternatywa dla Ryana?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Sty 2012 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
waldik23 napisał(a):
Hej Magaa.

Będe wdzięczny za pomoc.

Jest duzo mozliwosci przelotu, najlepiej kombinowac z przesiadka we Wloszech, bo loty krajowe powinny byc tanie.
Z Poznania np do Rzymu (wizzairem na Fumicino, a Ryanem na Ciampino) a dalej easyjetem z Fumicino do Palermo. Mozesz tez tak jak pisalam wyzej, ryanairem do Bergamo, przemiescic sie na Malpensa i dalej do Palermo Easyjetem.
Ja mieszkam w Brukseli, wiec bede leciec z Charleroi do Trapani prawdopodobnie, albo przez Pize.
Bilety na wrzesien zacznij przegladac na poczatku czerwca, powinny zaczac sie pojawiac promocje
@jasiustasiu - to co podajesz to oczywiscie Ryan;) Nowe polaczenie z Wenecja rusza chyba od marca.
Jesli chcesz leciec z Wroclawia, to raczj innej opcji LC niz Ryanair nie bedzie

#18 PostWysłany: 20 Sty 2012 14:20 

A Catania - Venice to WindJet? Czy są jakieś inne lepsze opcje?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Sty 2012 00:52 

Widzę, że pojawiło się kilka nieco lepszych opcji cenowych tu i ówdzie. Mam pytanie - czy byłby ktoś tak miły i pomógł mi złożyć przeloty na 2-4 dni w kwietniu? Dwa warunki - wylot najlepiej z gdańska (ale w zasadzie obojętnie skąd), i cena. Szukam czegoś taniego.

Kurde nie mam azuona, a bez niego ciężko, przynajmniej mi, cokolwiek wykombinować.. I nie mam tez teraz możliwości uczenia się jak go obsługiwac;/

Przychylę nieba temu, kto pomoże ;))

zdr.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 01 Lut 2012 05:43 

Witam,
planuje krótki urlop w kwietniu. Pomyślałem, że może być Sycylia. Proszę doświadczonych forumowiczów o sugestie w temacie połączeń lotniczych. Wyloty z WAW / GDA / POZ.

Z góry dziękuje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości