Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 12 Sty 2015 12:55 

srebrny
No właśnie tak jak chciałbyś - przez pośredników. :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#82 PostWysłany: 12 Sty 2015 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Sam sobie odpowiedziales. Rezerwujac 'indirectly' nie zalicza Ci zadania tak jak nie musza dawac punktow ani upow.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
Okey, tego zadania nie zaliczy, to zrozumiałe. Ale czy zaliczy pobyt dla zadania np. pobyt w dwóch różnych Holiday Inn Express?

#84 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:43 

niebieski
tego noclegu nie zaliczy do żadnego z zadań
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie. W ogole takiej rezerwacji zrobionej przez posrednika nie uznaje do niczego - to jest non-qualifying stay, rownie dobrze moglo by go nie byc.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 12 Sty 2015 13:45 

srebrny
Czasem wpadają za noce u pośredników jakieś drobne punkty, jeśli masz je podpięte do konta, ale zawsze są oznaczone jako niekwalifikujące. Nie słyszałem, żeby przez pomyłkę komuś zaliczyły się w poprzednich edycjach Big Wina.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 12 Sty 2015 14:15 

srebrny
Od tego roku za te dodatkowe wydatki też nie powinno być punktów zgodnie z uaktualnionymi T&C (jeśli rezerwacja przez pośrednika):
12. IHG Rewards Club: OTA Earn Restriction. IHG® Rewards Club members will not earn points during a stay or retroactively on any reservations booked through Online Travel Agencies (OTA). This restriction includes but is not limited to: earning points on food and beverage purchases, parking, in room dining, movies, and any other incidental charges incurred during the member’s length of stay.
Czasem oczywiście może być błąd system i punkty wpadną, ale szanse są na to niewielkie.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 12 Sty 2015 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):
To do końca nie rozumiem zadania Book Directly with IHG. Jak w inny sposób nie zaliczają noclegów to jak można rezerwować inaczej niż "Directly with IHG"?

Przez sam hotel na przykład.

Większość sieci uznaje też normalnie rezerwacje zrobione przez Virtuoso czy FHR, ale ja akurat z IHG nie testowałem.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:24 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
mam prośbę o pomoc w ustaleniu czy dobrze kombinuję ;)
mam takie same zadanka jak tu: ihg-set-your-sights-2015,222,61301#p493282

I teraz planuję 2 pobyty dla 3 os dorosłych (1 pokój):
1. pobyt w HIX w terminie czw-sob (2noce)
2. pobyt w HI w terminie sob-pon (2noce)

wg mnie uda mi się wszystko wypełnić, choć nie wiem czy za 1 pobyt można dostać punkty z bonusu 2 razy.
Warunki wydają się spełnione:
1. apka wiadomo
2. 3 noce - tak (w sumie będę 4 noce)
3. zabukuje oba pobyty w HI i HIX via www - tak
4. pobyt weekendowy - no właśnie, czy skoro zameldowanie w sob, check-out w pon to sie to liczy?
5. będę w HIX i HI - tak

Będę wdzięczna za ew. uwagi, jeśli coś źle rozumuję.
Czy jednocześnie za te pobyty dostanę "normalne" punkty?

#90 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:39 

HON fly4free
maxima napisał(a):
4. pobyt weekendowy - no właśnie, czy skoro zameldowanie w sob, check-out w pon to sie to liczy?

Tak, kliknij "terms" w zadaniu, tam masz wyjaśnione co to pobyt weekendowy
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:41 
Awatar użytkownika

niebieski
4 - sobota-niedziela-poniedziałek zawiera nocki sobotnią i niedzielną, więc się powinno kwalifikować.

Normalne punkty oczywiście również są naliczane.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:46 

złoty
Cytuj:
Must be an IHG® Rewards Club member and must register your member number in advance to participate in this Offer ("Registration"). Number of bonus points listed above will be awarded after member consumes required number of Qualifying Stays, including a Saturday night and for a minimum of 2 nights, between 1 January 2015 and 30 April 2015 (both dates inclusive) at InterContinental®, Crowne Plaza®, Hotel Indigo®, Holiday Inn®, Holiday Inn Express®, Staybridge Suites®, Candlewood Suites®, EVEN™ or HUALUXE™ hotels worldwide. Stays at Holiday Inn Resorts , Holiday Inn Select, Holiday Inn Sunspree and the Holiday Inn Club Vacation properties count as Stays at Holiday Inn brand and Stays at InterContinental Alliance Resort properties count as Stays at the InterContinental brand. A Saturday Stay is defined as any Stay with an unlimited number of nights, minimum of 2 nights, having a Saturday night included within the Stay period. The Offer is subject to the General Promotion Terms and standard IHG® Rewards Club Membership Terms and Conditions and earning structure, which can be obtained by visiting http://www.ihgrewardsclub.com. This exclusive Offer is valid and applies to the original recipient only. IHG® reserves the right to remove a member's bonus points if fraudulent use of the Offer is detected. IHG® Rewards Club reserves the right to cancel, suspend and/or modify the Promotion/Offer at any time with or without notice. IHG® reserves the right of final interpretation of this Offer.

czy jesli check-in jest w sobotę to sobotnia noc się zalicza? logicznie rzecz ujmując chyba tak :)

#93 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:50 

niebieski
Tylko drugi pobyt bedzie pobytem weekendowym - reszta tak jak myslisz.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 13 Sty 2015 14:07 

złoty
digger napisał(a):
Tylko drugi pobyt bedzie pobytem weekendowym - reszta tak jak myslisz.

jasne, na tym mi zależy :)
dzięki za pomoc!

#95 PostWysłany: 13 Sty 2015 22:07 

niebieski
Witam! Mam pytanie do zawodowców :))
Czy zaliczenie zadania Set Your Sights jest uzależnione od tego, że w Earning Preferences na moim koncie IHG muszę mieć wybrane zbieranie punktów IHG czy mogę mieć wybranego, jakiegoś partnera lotniczego?
Muszę dozbierać trochę mil w jednej z linii, aby potem wymienić na punkty w IHG (można wymienić jak się ma 10.000, a ja mam dopiero 8.400). Za 5 noclegów, które zrobię w ramach Set Your Sights dostałbym 1.600 mil, czyli tyle ile mi brakuje do 10.000. Tylko czy tak można? Czy zaliczą mi wtedy wykonanie zadania Set Your Sights, bo to jest dla mnie oczywiście ważniejsze?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 14 Sty 2015 00:51 

niebieski
Już pisałem, że Set Your Sights jest tylko dla zbieraczy punktów. Dozbieraj do 10k. punktów i zamień to na 2k. mil. Jak skończysz SYS dostaniesz dodatkowo minimum 50k. punktów bonusu. Możesz też zapisać się do Double Up Miles i zamiast punktów dostać jako bonus 10k. mil, a wszystkie punkty za pobyty będziesz miał w czasie trwania promocji przeliczone na mile w proporcji 5:2
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 17 Sty 2015 16:44 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Podpowiedzcie proszę po jakim czasie logując się przez Set Your Sights będę widział ( i czy wogole będę widział ) postep wykonywanych zadań ?
Rezerwacje już zrobiłem a po logowaniu widze caly czas komplet zadań do zrobienia .
Czy w/w "postep" widać dopiero po odbyciu noclegu czy po rezerwacji ?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 17 Sty 2015 17:38 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Śledząc choćby ostatnią promocję IHG ITN, wiadomo, że oni tam strasznie się ślimaczą z zaliczaniem poszczególnych zadań i możesz sobie tochę poczekać, a tak naprawdę trzeba się uzbroić w cierpliwość a w końcu powinni wszystko naliczyć. Gdyby się coś nie naliczyło pozostaje jak zawsze reklamację a i z tymi odpowiedziami wiadomo jak u nich jest - długo:) IHG nie za bardzo raczy błyskawicznymi ripostami swoich członków, z drugiej strony jak ich cały świat zawala ich pytaniami/reklamacjami nie pozostaje nic innego jak trzymanie nerw na wodzy:)
Mnie osobiście nigdy nic u nich nie uciekło ale trzeba było z nimi dużo korespondować/reklamować. Taki urok zabawy z nimi:)
 Profil Relacje PM off
silazak lubi ten post.

#99 PostWysłany: 17 Sty 2015 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
rezerwacja--->nocleg--->4 dni i pojawiają się punkty na głównym koncie--->dopiero później można się spodziewać "postępu"
w żadnym wypadku od razu po rezerwacji...przecież można ją odwołać ;)
silazak lubi ten post.

#100 PostWysłany: 17 Sty 2015 20:17 

A punkty za zalogowanie się do appki? :P Minęły już z 2 tygodnie albo i więcej i cisza...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości