Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Przesiadki
#1441 PostWysłany: 04 Sty 2015 15:15 

Anonymous napisał(a):
Jak na jednym bilecie to już linia się tobą zajmie, a bagaż dostaniesz dopiero na lotnisku docelowym (no chyba, że gdzieś po drodze będzie obsuwa i się spóźnisz, wtedy z pomocą linii lotniczej polecisz później)

Tylko, ze tak na prawde to na tym jednym bilecie beda trzy rozne linie lotnicze (przelot jest znaleziony przez skyscanner). Czy to cos zmienia, czy smialo moge kupic online taki bilet przesiadkowy i niczego sie nie obawiac?

Z gory dzieki
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1442 PostWysłany: 04 Sty 2015 15:31 

Skyscanner jest tylko wyszukiwarką, a sam bilet/y kupujesz np. u pośrednika opodo, flipo itp lub linii lotniczej. Sprawdź kto jest rzeczywistym operatorem Twojego lotu, zapewne AirSerbia (ja tam widzę, że w podanej konfiguracji wszystkie loty obsługuje AirSerbia)
 PM off  

#1443 PostWysłany: 04 Sty 2015 15:35 

Anonymous napisał(a):
Skyscanner jest tylko wyszukiwarką, a sam bilet/y kupujesz np. u pośrednika opodo, flipo itp lub linii lotniczej. Sprawdź kto jest rzeczywistym operatorem Twojego lotu, zapewne AirSerbia (ja tam widzę, że w podanej konfiguracji wszystkie loty obsługuje AirSerbia)

Rzeczywiscie jest to AirSerbia. Czyli rozumiem, ze ta linia bedzie odpowiedzialna, zebym dostal bagaz juz w Sydney i zebym zdarzyl przesiasc sie na kolejny lot, a w przypadku opoznienia znajdzie mi lot zastepczy?
 Profil Relacje PM off  

#1444 PostWysłany: 04 Sty 2015 15:38 

TAK (jak rezerwację masz na jednym bilecie muszą się tobą zająć), zwłaszcza, że:
http://businesstraveller.pl/wiadomosci/ ... z-lotniczy
 PM off
qwertyu lubi ten post.
qwertyu uważa post za pomocny.

#1445 PostWysłany: 04 Sty 2015 18:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
qwertyu napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Rzeczywiscie jest to AirSerbia. Czyli rozumiem, ze ta linia bedzie odpowiedzialna, zebym dostal bagaz juz w Sydney i zebym zdarzyl przesiasc sie na kolejny lot, a w przypadku opoznienia znajdzie mi lot zastepczy?

Ja pier... ile razy można na tym forum powtarzać to samo... TAK! A poza tym to Air Serbia może być co najwyżej operatorem na odcinkach WAW-BEG-AUH, na ostatnim a zarazem najdłuższym odcinku operatorem rejsu jest najprawdopodobniej Etihad, za to Air Serbia na 100% nie.
 Profil Relacje PM off  

#1446 PostWysłany: 04 Sty 2015 18:56 

kemot napisał(a):
Ja pier... ile razy można na tym forum powtarzać to samo... TAK! A poza tym to Air Serbia może być co najwyżej operatorem na odcinkach WAW-BEG-AUH, na ostatnim a zarazem najdłuższym odcinku operatorem rejsu jest najprawdopodobniej Etihad, za to Air Serbia na 100% nie.

wyluzuj (bo ci jeszcze coś tam pęknie), wystarczy napisać, że pośrednik na bilecie łączonym wyszczególni, która linia jest wiodąca (rzeczywista)

Załączniki:
Sydney.PNG
Sydney.PNG [ 14.71 KiB | Obejrzany 1627 razy ]
 PM off  

#1447 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:42 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
Sroda, 11.00 Wizz z Luton laduje we Wroclawiu, czy zdaze sie przesiasc na lot Ryanair do Bolonii o 12.15?

#1448 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:16 

jeżeli wizz wyląduje o czasie to zero problemów, bo to też stosunkowo małe lotnisko
 PM off
sawiet lubi ten post.

#1449 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:25 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
Zastanawiam sie tylko czy mnie nie przyblokuja na odprawie paszportowej, bo lot spoza Schengen... Czy bede musial przejsc ponowne security czy moge isc prosto do gate'u?

#1450 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:37 

ja akurat miałem przerwę w lotach, ale z tego co już napisano w tym temacie kontrolę bezpieczeństwa trzeba przejść (masz świadomość pędzącego czasu i zapewne tak go zagospodarujesz by zdążyć)

viewtopic.php?f=15&t=980&hilit=rygge+przesiadk%C4%99&start=160
 PM off  

#1451 PostWysłany: 08 Sty 2015 07:04 

Czy wystarczą 3 godziny na przesiadkę Ryanairem w Rygge? Przylot o 10:25 i odlot o 13:45. Często się spóźniają tam samoloty?
 Profil Relacje PM off  

#1452 PostWysłany: 08 Sty 2015 07:22 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Wystarczą.
Balin uważa post za pomocny.

#1453 PostWysłany: 08 Sty 2015 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Balin napisał(a):
Czy wystarczą 3 godziny na przesiadkę Ryanairem w Rygge?

Wystarczą nie tylko na przesiadkę ale i na solidne wynudzenie się na tym małym lotnisku. Nawiasem mówiąc 3 godziny to chyba wystarczy na przesiadkę na każdym lotnisku. Oczywiście pomijając sytuację dużego opóźnienia ale tego się nie da przewidzieć.
 Profil Relacje PM off
Balin uważa post za pomocny.

#1454 PostWysłany: 08 Sty 2015 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
maczala1 napisał(a):
Balin napisał(a):
Czy wystarczą 3 godziny na przesiadkę Ryanairem w Rygge?

Wystarczą nie tylko na przesiadkę ale i na solidne wynudzenie się na tym małym lotnisku. Nawiasem mówiąc 3 godziny to chyba wystarczy na przesiadkę na każdym lotnisku. Oczywiście pomijając sytuację dużego opóźnienia ale tego się nie da przewidzieć.

Dokładnie.
Ja miałem przesiadkę na Heathrow z terminalu 3 na terminal 5(trzeba jechać autobusem potem pociągiem). Jeśli jest tłok to trochę to może zająć(jeśli ktoś jest pierwszy raz). Ja byłem pierwszy raz i miałem 1 godzinę i 20 minut do przesiadki. I udało mi się na spokojnie :)
 Profil Relacje PM off  

#1455 PostWysłany: 12 Sty 2015 21:28 

Witam forumowiczów,
sorry to będzie mój pierwszy lot.
Poznań Stansted Lizbona a pozniej taka sama droga powrotna.
W stansted mam ok 2 godz na przesiadke.
Mam pare pytań do zaawansowanych forumiarzy.
Jak to zrobic najszybciej (bagaz ppdręczny)?
Czy jeśli kupie jakies alko w Poznaniu w wolnoclowym (oczywiscie odpowiednie opakowanie, paragon, itd) to przez Stansted przewioze dalej do Lozbony?
Przy powrocie z lizbony takze stansted okolo 1:55 do wroclawia
Mam dwie opcje w lizbonie w wolnoclowym jakies porto przejdzie przez Stansted i doleci ze mna do wroclawia oczywiscie w poddecznym?
Druga opcja nadac jako rejestrowany, ale czy w ta 1:55 zdaze sie przesiasc w stansted.
Z gory dzieki za porade dla pierwszorazowca.
 Profil Relacje PM off  

#1456 PostWysłany: 12 Sty 2015 22:29 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Chyba nie do końca ten dział. 2h to moim zdaniem absolutne minimum przy przesiadce na Stansted. Lotnisko jest spore, do tego dochodzi kontrola paszportowa.

Jeśli kupisz coś w wolnocłowym i powiesz im, że będziesz się przesiadał, to jak zapakują odpowiednio nie powinieneś mieć problemów. Z rejestrowanym bez szans przy takim czasie na przesiadkę.
 Profil Relacje PM off  

#1457 PostWysłany: 13 Sty 2015 16:40 

NA stansted nie ma połączenia tranzytowego?? lecę z bagażem podręcznym i mam ok 2,5 h na przesiadkę??
wystarczy czy moze być problem??
 Profil Relacje PM off  

#1458 PostWysłany: 13 Sty 2015 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Nie ma tranzytu, powinieneś zdążyć, ale nikt ci tu gwarancji nie da :)
 Profil Relacje PM off  

#1459 PostWysłany: 13 Sty 2015 21:15 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
zabamich napisał(a):
NA stansted nie ma połączenia tranzytowego?? lecę z bagażem podręcznym i mam ok 2,5 h na przesiadkę??
wystarczy czy moze być problem??

Nie ma, a w ramach rekompensaty jest kontrola paszportowa ;)
 Profil Relacje PM off  

#1460 PostWysłany: 15 Sty 2015 18:23 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Lot WRO - WAW - KRK do WAW przylatuje 6:45. Da rade zdążyć na lot do KRK na 7:40 ? Powrót podobnie. 55 min na przesiadkę
elber_2004 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości