Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Codeshare
#1 PostWysłany: 05 Sty 2015 23:53 

niebieski
Witam,

Pierwszy raz mam taką sytuację. Zakupiłem przelot AB w której mam status Gold, ale dzisiaj dostałem informację, że lot będzie wykonywał Bulgaria Air, wszystkie przywileje wynikające ze statusu w AB przysługują mi mimo, że lot jest obsługiwany przez FB?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Codeshare
#2 PostWysłany: 06 Sty 2015 09:14 

Bułgarystan Erlajns powiadasz :D Do saloniku powinieneś wejść, na priority boarding bym nie liczył, bo wołają tylko biznesy (albo też w ogóle go nie ma). Ogólnie wesoła linia, z klasycznym bułgarskim burdelem i niekiedy bezczelnymi (acz sympatycznymi) CC.
 PM off  

#3 PostWysłany: 06 Sty 2015 11:18 

niebieski
A nakarmią jako tako? Nie wiem czy kabanosy brać do podręcznego :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sty 2015 12:03 

Karmią. W ekonomicznej jest zawsze jakaś buła + coś do picia (z alkoholami włącznie).
 PM off  

#5 PostWysłany: 06 Sty 2015 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 53.6%
srebrny
Lecisz TXL-SOF?

#6 PostWysłany: 06 Sty 2015 13:08 

niebieski
Tak
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Sty 2015 13:46 

panlukasz napisał(a):
Bułgarystan Erlajns (...) Ogólnie wesoła linia, z klasycznym bułgarskim burdelem i niekiedy bezczelnymi (acz sympatycznymi) CC.

O rany! Już ich pokochałem :)
Masz jakieś fajne doświadczenia, którymi mógłbyś się podzielić?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Sty 2015 14:03 

niebieski
Potwierdzam słowa panlukasz, bula całkiem zjadliwa, coś do picia, chyba wino polewali, czekoladka. Całkiem przyjemnie aczkolwiek zawsze opóźniony lot. Leciałem sof-txl oraz sof-boj rt
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Sty 2015 18:29 

Poochaty napisał(a):
O rany! Już ich pokochałem :)
Masz jakieś fajne doświadczenia, którymi mógłbyś się podzielić?

Mój pierwszy lot z FB z TXL do SOF. Samolot prawie pusty, siedziałem w ostatnim rzędzie, przede mną jegomość narodowości romskiej, mocno zawiany, nie wiem jakim cudem go wpuścili na pokład. Ale OK. I nie zdążył on nawet dobrze usiąść, a już pokrzykiwał do stewardessy, że on alkohol chce. Stewardessa zaś, dość młoda i lekko bezczelna, powiedziała mu, że teraz to niemożliwe, bo safety demonstration i że później. Jegomość, rad nie rad, usiadł i nie podejmował więcej prób. Kiedy samolot znalazł się na wysokości przelotowej rozpoczął się catering. A że siedziałem w ostatnim rzędzie to chwilę poczekać musiałem, bo stewardessy zaczęły z przodu. W końcu nadeszła kolej na jegomościa. I zażyczył on sobie wódki. Stewardessa zaś, że niestety, ale nie mają alkoholu. Jegomościa to nie uraczyło i zaczął coś mamrotać. I wtedy stewardessa odparowała Az ne razbiram ciganski. Tłumacząc na polski – nie mówię po cygańsku; jest to, delikatnie mówiąc, obraźliwe. Jegomościa zatkało na dobre i zakończył walkę o alkohol.
Zaraz potem przyszła kolej na mnie. I miałem ochotę na wino. Nie pozostało mi nic innego jak tylko bezgłośnie wypowiedzieć wine. Stewardessa pojęła w lot i nawet uznała, że nie ma sensu dawać mi jednego kubka skoro można od razu dwa.

Kolejny lot, ATH - SOF, samolot pełen. Stewardessa rozdaje napoje i jeden z pasażerów pyta: Może li edna chasha cherveno vino? [Czy mogę kieliszek czerwonego wina?] CC na to, z uśmiechem na twarzy, Ne i poszła dalej. Mina pasażera bezcenna.

Kumpel swojego czasu latał często FB z BRU do SOF i raz podczas rozdawania żarcia CC zaczęły się kłócić, wyzywać i obrzucać tym, co na wózku miały. Musiał pojawić się kapitan i przywołać je do pionu.

Generalnie FB mi bardzo odpowiada z uwagi na ceny lotów z SOF do TXL, często można obrócić za mniej niż 150 EUR.
Informacja odnośnie code-share'ów jest dostępna na stronie https://www.air.bg/en/news/er-berlin-za ... lgariia-er
 PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2015 14:45 

niebieski
panlukasz, a sprawdzają wielkość podręcznego i jego ilość? Walizka od FR + dodatkowa torba z laptopem może być dla nich problemem?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Sty 2015 14:47 

niebieski
Mi sprawdzali w Burgas na lotnisku. Bagaż 23 kg plus podręczny standard ale jak chciałem dołożyć parasol słoneczny to już kazali 20 Euro dopłaty, a parasol wartości 7 leva. Żona miała 2 torebki i luz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2015 15:19 

07_Zgłoś.Się napisał(a):
panlukasz, a sprawdzają wielkość podręcznego i jego ilość? Walizka od FR + dodatkowa torba z laptopem może być dla nich problemem?

W Berlinie czy Atenach niczego mi nie sprawdzali. W Sofii na czekinie dają przywieszki, że luggage approved. Przy czym nie sądzę by robili aferę z powodu torby z laptopem.
 PM off  

#13 PostWysłany: 12 Sty 2015 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 53.6%
srebrny
Gdzie naliczacie mile za loty Bulgarian Air?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości