Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2015 08:40 
Awatar użytkownika

Wczoraj wracaliśmy z z córka (2 lata i 10 miesięcy) z Rzymu wizzarem. Tosia złe znosi ladawańia dlatego zawsze jest u mnie na kolanach zapieta dodatkowym pasem. Nigdy nie miałam problemu z uzyskaniem tego pasa, jednak tym razem zonk. Pani poinformowała mnie, ze pasa mi nie wyda, ze pasy nie sa atestowane, ze ona nie weźmie odpowiedzialności i ostatnie, ze przepisy jej zabraniają. Skończyło sie na tym ze tosia wpadła w furię, wdrażała mi sie na kolana, kurczowo trzymając i zawodząc, lądowała w ogóle nie przypietą :( czy słyszeliście o takich przepisach? Nigdzie w regulaminach nie mogę znaleźć :(
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 02 Sty 2015 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Tosia Skarżyńska napisał(a):
Skończyło sie na tym ze tosia wpadła w furię, wdrażała mi sie na kolana, kurczowo trzymając i zawodząc, lądowała w ogóle nie przypietą :( (

Jeśli ty nie potrafisz zapanować nad swym dzieckiem, to czemu obwiniasz za to linie lotnicze i stewardessę?!

#3 PostWysłany: 02 Sty 2015 09:34 

Ale chyba Tosia nikogo nie oskarża tylko zadaje pytanie i to całkiem normalne. Też jestem ciekawy co to za przepisy przeszkodziły stewardesie wydać ten pas dla dziecka...

#4 PostWysłany: 02 Sty 2015 09:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziecko miało pasy we własnym fotelu. Uważasz, że każdy kto się boi lądowania może bezkarnie wskakiwać drugiemu na kolana?! Załóżmy, że mam 17 lat, podróżuje ze swoim 18 letnim chłopakiem i też chcę mu siedzieć na kolanach podczas lądowania, bo to takie romantyczne. Przecież jestem jeszcze dzieckiem i pas mi się należy;-)

#5 PostWysłany: 02 Sty 2015 09:46 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Poza tym skoro dodatkowe pasy są przeznaczone dla dzieci do lat dwóch, to nic dziwnego, że stewardessa nie chciała ich wydać - jeśli by coś się stało z dzieckiem, to ona byłaby winna, a nie rodzic.
Nie wiem czy są na to jakieś przepisy, ale w zupełności rozumię jej postawę - zresztą dziecko jest o wiele bezpieczeniejsze we własnym fotelu, a nie na kolanach rodzica, nawet jeśli ma poniżej 2 lat.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#6 PostWysłany: 02 Sty 2015 10:07 

elwirka napisał(a):
Dziecko miało pasy we własnym fotelu. Uważasz, że każdy kto się boi lądowania może bezkarnie wskakiwać drugiemu na kolana?! Załóżmy, że mam 17 lat, podróżuje ze swoim 18 letnim chłopakiem i też chcę mu siedzieć na kolanach podczas lądowania, bo to takie romantyczne. Przecież jestem jeszcze dzieckiem i pas mi się należy;-)

Dzieci w Wizzair są do 14 lat.
Widać, że nie masz swojego dziecka i nie rozumiesz o co tak naprawdę chodzi Tosi.

sranda napisał(a):
Poza tym skoro dodatkowe pasy są przeznaczone dla dzieci do lat dwóch, to nic dziwnego, że stewardessa nie chciała ich wydać - jeśli by coś się stało z dzieckiem, to ona byłaby winna, a nie rodzic.
Nie wiem czy są na to jakieś przepisy, ale w zupełności rozumię jej postawę - zresztą dziecko jest o wiele bezpieczeniejsze we własnym fotelu, a nie na kolanach rodzica, nawet jeśli ma poniżej 2 lat.

Ciekawe czemu stewardessa nie czuła się w obowiązku przypilnowania i "rozkazania" dziecku siedzenia w czasie lądowania na swoim fotelu i przypięcia swoim pasem? W końcu to należy do jej obowiązków, czyż nie?
I teraz przez decyzje o nie wydaniu tego pasa, mamy taką oto sytuacje, że dziecko WOGÓLE nie było przypięte w czasie lądowania i stewardessa nie zareagowała na tę sytuacje.

#7 PostWysłany: 02 Sty 2015 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
a od kiedy to stewki latają po pokładzie podczas lądowania i sprawdzają czy wszyscy są przypięci??

to że dziecko było nie przypięte to wina rodzica, prosta sprawa - przepisy są jakie są, skoro pas jest dla dzieci do lat 2 to koniec kropka...

a wszystko bierze się stąd że w niektórych modelach rodziny to ogon merda psem...

/sam mam dziecko/

#8 PostWysłany: 02 Sty 2015 11:03 

Przepisy przepisami a życie swoje. Moje doświadczenie jest takie, że stewardessy były po prostu miłe i raz kiedy mój mały był na etapie dużej samodzielności i wszystko robił "sam" to stewardessa po prostu przyniosła małemu podstawek pod pupę i zapięła go na swoim fotelu a mały miał mniej niż 2 lata. I nie było to poprzedzone jego krzykiem, płaczem czy czymś takim. Po prostu o to poprosiłem i wystarczyło.
Widocznie Tosia trafiła na służbistkę. I wychowanie dziecka nie ma tu nic do znaczenia. To chyba normalne, że 2 letnie dziecko bało się lądowania i chciało być przy rodzicu.
Ale tak, macie racje, że przepisy mówią o niemowlakach do lat 2.

Ps. U mnie przy każdym locie stewardessy latały po całym samolocie i pilnowały czy pasy są zapięte. Może standard jest inny.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 02 Sty 2015 11:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Sty 2015 11:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli rozumiem że stewki podczas lądowania nie siedziały na swoich miejscach przypięte pasami?? co to za linie ?

Przygotowanie pokładu do lądowania do nie to samo co lądowanie...Co może stewka zrobić jak w czasie końcowego podejścia ktoś odepnie pas? :)

#10 PostWysłany: 02 Sty 2015 11:15 
Awatar użytkownika

srebrny
TMB napisał(a):

Dzieci w Wizzair są do 14 lat.
Widać, że nie masz swojego dziecka i nie rozumiesz o co tak naprawdę chodzi Tosi.

Mam trójkę. A ty nie rozumiesz, co to ironia;-)

#11 PostWysłany: 02 Sty 2015 12:28 
Awatar użytkownika

Przyznaje, ze czasem nie umiem zapobiec, ze moje dziecko placże, zwłaszcza kiedy sie boi i kiedy coś je boli - w samolocie bolą ja uszy. Wtedy po prostu przytyłam malucha i jakoś dajemy radę. Gorzej jak nie mogę przytulić. Sa rożne dzieci, jedne spokojne inne mniej. Jednakże wciąż nie mogę dotrzeć do tego przepisu zabraniającego przypiecia maluszka, który nie skończył jeszcze trzech lat pasem dodatkowym. 14 letnie dziecko znacznie różni sie od niespełna 3 latka, dlatego argument, typu co by było gdyby każdy, jest mało udany :( wiadomo, ze z dziećmi lata sie trudniej, takimi malutkiemu, dlatego zastanawia mnie, czy była to zwykła niezyczliwosc, czy zwyczajnie urzędowa niemoc, przepisami obwarowane.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Sty 2015 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
A to nie chodziło o to, że na kolanach można przewozić tylko dzieci do lat dwóch? Bo takie regulacje są.
 Profil Relacje PM off
oqrde lubi ten post.

#13 PostWysłany: 02 Sty 2015 13:04 
Awatar użytkownika

niebieski
No właśnie o to chodzi, niemowlak na kolanach, potem już na swoim miejscu...

#14 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:56 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Tosia skoro Twoje dziecko ma problemy przy lądowaniu z uszami zamiast ją tulić może lepiej zapobiec dolegliwościom , wystarczy podać Małej cukierki lub płyn w butelce

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości