Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1761 PostWysłany: 28 Gru 2014 22:45 

niebieski
Blackyy napisał(a):
Jakis czas temu przeczytalem caly ten watek - nie pamietam czy byla odpowiedz na moje pytanie a nie mam czasu szukac. Czy placac za zakupy na Allegro przy wyborze metody platnosci "karta platnicza" rowniez naliczane sa punkty?

Tak, liczą się wszystkie transakcje wykonywane kartą, za wyjątkiem transakcji quasi-cash, opisanych na tym wątku 02 Lipca 2014 o 20:18. (allegro się do nich nie zalicza).

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1762 PostWysłany: 28 Gru 2014 22:59 

niebieski
Blackyy napisał(a):
Jakis czas temu przeczytalem caly ten watek - nie pamietam czy byla odpowiedz na moje pytanie a nie mam czasu szukac. Czy placac za zakupy na Allegro przy wyborze metody platnosci "karta platnicza" rowniez naliczane sa punkty?

Tak
 Profil Relacje PM off  

#1763 PostWysłany: 30 Gru 2014 18:22 

niebieski
Dostałem kartę od kuriera. Jak ją aktywować nie mając dostępu do R-Online?
 Profil Relacje PM off  

#1764 PostWysłany: 30 Gru 2014 18:26 

dzwoniąc tel. 22 549-99-99 (na stronie Raiffeisen klikając u góry na "Logowanie" masz potem wariant "Pierwsze logowanie")
 PM off
dyzio1 uważa post za pomocny.

#1765 PostWysłany: 30 Gru 2014 18:29 

niebieski
Dzięki. Wcześniej dojrzałem ten nr na karcie. Zanim znów spróbuję aktywować muszę poczekać 3 dni, żeby umowa dotarła do banku.
 Profil Relacje PM off  

#1766 PostWysłany: 30 Gru 2014 18:36 

zarówno karta i umowa po jej zatwierdzeniu docierają zwykłą pocztą, po wstępnej akceptacji kurier przywozi umowy do podpisania i wręcza mu się kserokopie stron dowodu osobistego (nie wiem dlaczego i na co masz czekać, dostałeś kartę to ją aktywujesz, ja to tak pamiętam)
 PM off  

#1767 PostWysłany: 31 Gru 2014 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Regularnie korzystam z tej karty, od kilku dni zauwazylem, ze srodki dostepne nadzwyczaj szybko sie kurcza. Wczoraj dzwonilem do banku i pani prosila zebym dal im dzien na zakonczenie wszystkich transakcji swiatecznych. Dzis sprawdzam i bez zmian, brakuje 5k zl. Telefon do banku i konsultant rowniez widzi to co ja i nie wie czemu tak jest, podsumowal to jedynie krotkim "przykro mi".
 Profil Relacje PM off  

#1768 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:11 

niebieski
Ale tłumaczenie. Księgowanie nie wpływa na dostępne środki tylko na saldo przecież. Chyba że robiłeś zbliżeniówki hurtowo. Podejrzane mocno... Nie wiem czy nie zastrzegałbym.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 08 Sty 2015 00:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1769 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:22 
Awatar użytkownika

Zblizeniowki byly na lacznie kilkadziesiat zl, wiec odpada. Wg mnie wyglada to tak jakby transakcje z okresu swiatecznego, ktore zostaly juz zaksiegowane wciaz wisialy rowniez w blokadach (niewidocznych dla nikogo) automatycznie pomniejszajac stan dostepnych srodkow. Kwotowo pasowaloby wlasnie na cos takiego.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 08 Sty 2015 00:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1770 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
nie wiem czy ci to cos pomoze

przyklad praktyczny:
poniedzialek - kupuje bilet wizz 500pln
wtorek - 500 pln blokada
sroda - 500 pln znika z blokad nie pojawia sie na wyciagu
czwartek - bez zmian
piatek - 500 pln pojawia sie na histrii transakcji zaksiegowanych

czyli sroda i czwartek 500 znika ani nei ma w blokadach ani w historii
 Profil Relacje PM off  

#1771 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Wg mnie wyglada to tak jakby transakcje z okresu swiatecznego, ktore zostaly juz zaksiegowane wciaz wisialy rowniez w blokadach (niewidocznych dla nikogo) automatycznie pomniejszajac stan dostepnych srodkow. Kwotowo pasowaloby wlasnie na cos takiego.

Różnych nietypowych przypadków już doświadczyłem z tą kartą ale tekiego myku nie stwierdziłem ani razu. U mnie wszystkie transakcje świąteczne są już zaksięgowane i wszystko się ładnie zgadza.
Coś podobnego występowało tylko w przypadku dokonania zwrotu środków na kartę. Dostępne środki same się nie aktualizowały tylko musieli "ręcznie" odświeżyć stan karty.

correos napisał(a):
czyli sroda i czwartek 500 znika ani nei ma w blokadach ani w historii

To jest standard w przypadku tej karty.
Paweł ma inny przypadek, bo transakcje sie już zaksięgowały a tak jakby dalej były w niewidocznych blokadach.

Ostatnio edytowany przez maczala1 31 Gru 2014 12:33, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1772 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:30 

Jak wszystko jest ok w "saldo" to nic nie blokuj. Problem, przynajmniej u mnie jest z "Dostępne środki", bo coś co wisi w "płatności odrzucone" powoduje, iż saldo dostępnych środków nie jest na bieżąco odświeżane, dopiero jak po miesiącu kasują płatności prawidłowo wcześniej zaksięgowane z "płatności odrzucone" trzeba zadzwonić na infolinię Raiffeisen lub najlepiej pójść do oddziału i poprosić o wykonanie odświeżenia "dostępne środki" (kilka dni tak zrobiłem, tym razem telefonicznie po odświeżeniu wszystko się zgadza mimo że nie widziało ok. 1400 zł), oczywiście przez 1-2 dni nie widzi bieżących blokad przed ich zaksięgowaniem.
 PM off
shiver uważa post za pomocny.

#1773 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam często kupę podwójnych transakcji w "płatnościach odrzuconych", a zawsze dostępne środki się zgadzały zaraz po zaksięgowaniu prawidłowych transakcji. Widać z tego, że ten problem wsytępuje jakoś losowo.
Podobny problem występuje u mnie (chyba u wszystkich) tylko w przypadku dokonania zwrotu środków na kartę.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 31 Gru 2014 12:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1774 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:41 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Jak wszystko jest ok w "saldo" to nic nie blokuj. Problem, przynajmniej u mnie jest z "Dostępne środki", bo coś co wisi w "płatności odrzucone" powoduje, iż saldo dostępnych środków nie jest na bieżąco odświeżane, dopiero jak po miesiącu kasują płatności prawidłowo wcześniej zaksięgowane z "płatności odrzucone" trzeba zadzwonić na infolinię Raiffeisen lub najlepiej pójść do oddziału i poprosić o wykonanie odświeżenia "dostępne środki" (kilka dni tak zrobiłem, tym razem telefonicznie po odświeżeniu wszystko się zgadza mimo że nie widziało ok. 1400 zł), oczywiście przez 1-2 dni nie widzi bieżących blokad przed ich zaksięgowaniem.

Konsultant odswiezal recznie i pojawiala mu sie poprawna kwota ale tylko na chwile i zaraz wracala nieprawidlowa. Oddzwanial teraz i mowil, ze pracuja nad tym i moze jeszcze dzis rozwiaza problem. Moze :D
 Profil Relacje PM off  

#1775 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:01 

Nie rób sobie nadziei, mi tez tak konsultantka bardzo się starała i tylko spowodowała, że jeszcze więcej środków zablokowała. Dopiero jak w "płatności odrzucone" było czysto konsultant odświeżył prawidłowo (nie on, zadzwonił do kogoś, by to uczynił)
 PM off  

#1776 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:06 
Awatar użytkownika

A mozna cos zrobic/uzyskac jesli bank ze swojej winy (bo ja tu mojej winy nie widze) nie udostepnia calych srodkow wynikajacych z umowy ? Np. wyjezdzam teraz na kilka dni i praktycznie zostaje bez srodkow nawet do preautoryzacji karty w hotelach.
 Profil Relacje PM off  

#1777 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:19 

michal.pppp napisał(a):
Jakiś czas temu złożyłem reklamację na z powodu nieterminowego przelania punktów w październiku. Podałem ich regulamin i faktyczną datę przelewu. Jako rekompensatę zażyczyłem sobie 100% extra wartości tego opóźnionego przelewu. Pierwsze pismo z przeprosinami i taki tam bla, bla, bla. Dopiero po drugiej reklamacji dostałem odpowiedź, że przelewają 50% punktów extra:) Skoro już przyznali się do błędu to chyba złożę kolejną reklamację:)
Jak ktoś miał podobne opóźnienie to warto próbować

Tu masz opisany jedyny przypadek, że jak jest się stanowczym składając reklamację to można z Raiffeisen coś ugrać.
Jedyne co Ci mogę zaproponować, to jeżeli masz wolne środki nadpłacić je na konto swojej karty kredytowej, składając jednocześnie reklamację z wnioskiem o rekompensatę np. w pkt wizzair za nie odświeżanie na bieżąco kwoty "dostępne środki" (choć tak do końca nie wiemy, czy ta nie odświeżona kwota nie jest dostępna np. wiemy, że mamy dostępne 5000 zł, nie odświeżone "dostępne środki" pokazuje tylko 2500 zł i czy możemy dokonać zakupów za 5000 zł czy też jak pokazuje 2500 zł?)
 PM off  

#1778 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:28 
Awatar użytkownika

No i naprawili :) Co do tego czy faktycznie bylo tyle dostepne co pokazywal system czy jednak wiecej (prawidlowa kwota) to nie mialem jak sprawdzic, bo nie zrobilem dzis tak duzej transakcji, zeby sie o tym przekonac.
 Profil Relacje PM off  

#1779 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:32 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Krajów: 7 / 3.3%
ja dostałem kiedyś 500pkt na wizz bo były duże problemy z przelaniem pkt (czekałem chyba kilka tygodni mimo kilkukrotnego przelewania pkt nie pojawiały sie na koncie)

Ale mam inne pytanie. Robiłem 28.12 transakcje w euro (zaksięgowana 29) i wychodzi przelicznik 4.39 zł. To chyba trochę duże w kontekście tego co czytałem w tym wątku - że kursy są bardzo dobre. Czy to mniej więcej tak powinno być czy jednak dość dużo?
 Profil Relacje PM off  

#1780 PostWysłany: 31 Gru 2014 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 187 865
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
ja również dostałem ok. miesiąc temu 500 pkt w ramach rekompensaty za długi czas oczekiwania na środki na koncie wizz, oczywiście uprzednio składając reklamację.
Zleciłem 22 grudnia przelew środków na konto wizz, do dzisiaj kasy na koncie nie ma :/
Wczoraj pani na infolinii poinformowała, że są małe problemy, ale do końca roku środki powinny się pojawić na koncie. Zobaczymy...

@goryczka
Myślę, że wszystko jest okej, to jakieś 10 gr więcej niż średni kurs NBP.

Ostatnio edytowany przez Robertos 31 Gru 2014 13:46, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości