Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Gru 2014 22:51 

• Polska — Wrocław, Poznań, Warszawa, Katowice [opcjonalnie Kraków i inne]

Dokąd
  • Walencja [lub Barcelona]

Data wylotu
  • 22.01.2015

Data powrotu
  • 26.01.2015

Długość pobytu
  • 4-7

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • około 400 najtaniej

Dodatkowe informacje
  • Drodzy Forumowicze,

Planuję wraz z bliską mi osobą kilkudniowy urlop w Hiszpanii, moim ukochanym miejscu, może to być nawet pięć dni, może zbliżyć się do tygodnia, byleby zaliczyć podane niżej punkty wycieczki.

Opcją numer jeden jest wyjazd do Walencji, by zobaczyć dwa mecze:
    24.01 [Elche-Barcelona]
    25.01 [Valencia-Sevilla]

Kiedy przylecimy bądź też wylecimy, nie ma to znaczenia. Byleby być danego weekendu w okolicach miasta pomarańczy i dolecieć tam jak najtaniej, najpewniej znacie różne ciekawe połączenia przez inne miasta, by wyszło najkorzystniej. Przy okazji mile widziane polecenie jakiegoś punktu, gdzie wynajmę samochód na 2-3 dni po jak najmniejszej linii oporu finansowego.

Opcja numer dwa to już inny termin i dotyczy Barcelony, nieco mniej mi na niej zależy, ale również przyjmę z uśmiechem:
    11.01 [Barcelona-Atletico]
    13.01 [Espanyol-Valencia]

Jak wspomniałem, wszelkie daty wylotów/powrotów wedle ceny niech sprzyjają, byleby to nie przekraczało mocno tygodnia, a zarazem pozwoliło obejrzeć oba mecze w godzinach wieczornych.

Za wszelką pomoc i porady będę wdzięczny. W obu przypadkach. O ile opcja barcelońska jest łatwa do wyczajenia, tak do Walencji jest wiele różnych rozwiązań, w których możecie mi pomóc - jak przelecieć przez inne miasto, by wyszło taniej. Wszystkiego dobrego! Pozdrawiam oraz życzę spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Gru 2014 23:09 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Moja propozycja:

WMI- BGY - VCL - BGY - WMI za ~274 PLN

Po drodze niestety nocka w Bergamo, za to w drodze powrotnej cały dzień, żeby wyskoczyć na zakupy do Oriocenter lub Citta Alta na pizzę :)

-- 25 Gru 2014 22:22 --

Jeszcze inna opcja, nawet minimalnie taniej:

WMI - CRL - VCL -CRL - WAW ~267 PLN

+ bez nocek w podróży
+ dodatkowy dzień w Walencji (a nawet prawie dwa dni)
+ przynajmniej w jedną stronę lądujecie w WAW
+ minimalnie taniej

- ciasna przesiadka, zwłaszcza pierwsza
- jeden lot operowany przez Wizzair, co przy zasadach dotyczących bagażu całkowicie zmienia plan pakowania

Ja bym chyba zrobił tak, żeby do Walencji lecieć przez Charleroi, a wrócić przez Bergamo.

Załączniki:
wmi.png
wmi.png [ 10.72 KiB | Obejrzany 662 razy ]
crl.png
crl.png [ 14.91 KiB | Obejrzany 662 razy ]
waw.png
waw.png [ 11.24 KiB | Obejrzany 662 razy ]
wmi.png
wmi.png [ 15.49 KiB | Obejrzany 685 razy ]
BGY.png
BGY.png [ 15.05 KiB | Obejrzany 685 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Gru 2014 02:18 

@ciacho_majonez [lub inni]

Bruksela -> Walencja, to nie jest zbyt ryzykowne? Jestem mało doświadczonym podróżnikiem i zdaję sobie sprawę, że niektórzy dawali radę z pięć razy krótszymi przesiadkami, ale pamiętajmy, że samoloty różnie mają się z przylatywaniem na czas.

11:35 w Brukseli planowo, 12:55 kolejny lot do Walencji. Dam radę czy odpuścić sobie stresy i postawić na noc na lotnisku w Mediolanie? Pamiętam, że kiedyś komfortowo godziny były przez Londyn, ale ceny pewnie droższe.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Gru 2014 02:26 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Będzie stres. Pisząc o tym co bym wybrał pomyliło mi się i myślałem że to pierwsza przesiadka w Charleroi jest bezpieczna. Przy jakimkolwiek większym opóźnieniu plan się sypie i zostajesz na lodzie.

Możesz posprawdzać przez Londyn i inne miasta, ja zerknąłem akurat na te dwa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Gru 2014 13:17 
Awatar użytkownika

srebrny
1:20 w Charleroi to jest bardzo bezpieczna przesiadka, nawet jak się o godzinę pierwszy samolot spóźni to powinna się udać - a godzinne opóźnienia w Ryanie to rzadkość

ktoś z tutejszego forum kiedyś próbował w Charleroi przesiąść mając 10 czy 15 minut na przesiadkę i prawie mu się udało
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość