Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1721 PostWysłany: 20 Gru 2014 01:01 

Tak niewiarygodnego banku jeszcze nie miałam przyjemności poznać z autopsji. Mam umowę na piśmie, że nie będę płacić za ubezpieczenie, gdy przez 2 miesiące płatności będą na 1000 zł. Warunki spełniłam, opłaty pobierają. Na reklamacje, już dwie, nie odpowiadają od 2 miesiące, choć we własnym regulaminie mają 30 dni. Ciągle są rozpatrywane - ich własne niewywiązanie się z umowy. Pracownicy w oddziale nic nie wiedzą, nie mają dostępu do istotnych informacji, sami narzekają, bo w końcu siedzą tam, by tylko przekazać, że jeszcze nie ma odpowiedzi. TO ja wiem .. Nie ma możliwości kontaktu z osobą odpowiedzialną za rozpatrzenie, bo oni nie wiedzą, kto to rozpatruje... jeszcze niejedno szydło wyjdzie z worka. Mam nadzieję, że umowa wizzair z RPB długo nie potrwa. :?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1722 PostWysłany: 20 Gru 2014 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Dar01 napisał(a):
Mam umowę na piśmie, że nie będę płacić za ubezpieczenie, gdy przez 2 miesiące płatności będą na 1000 zł.
Możesz podać który to paragraf i w całości zacytować?

#1723 PostWysłany: 21 Gru 2014 15:36 

Loty: 254
Kilometry: 667 834
Krajów: 57 / 26.6%
Witam,
moje obecne członkostwo trwa do 20-02-2015 (jeszcze z Citi)
Czy aplikując o KK w Raiff. moje obecne członkostwo zostanie anulowane, a w jego miejsce wejdzie darmowe roczne od daty podpisania umowy o KK??
Czy czekać na zakończenie obecnego okresu i wtedy aplikować o kartę?
 Profil Relacje PM off  

#1724 PostWysłany: 21 Gru 2014 15:39 

Termin i zakres wdc zostanie zmieniony dopiero po aktywacji karty, choć podobno można pisać do wizzair (kilka postów wcześniej taka informacja) o przywrócenie starego wdc z starym czyli tym co masz terminem wdc
 PM off  

#1725 PostWysłany: 21 Gru 2014 20:47 

Raiffeisen Polbank ma isc pod mlotek. Czy ktos zna wiecej szczegółów kto miałby ich kupić? Ja chyba wstrzymam się z kartą aż się to wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#1726 PostWysłany: 21 Gru 2014 21:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
belz44 napisał(a):
Raiffeisen Polbank ma isc pod mlotek. Czy ktos zna wiecej szczegółów kto miałby ich kupić? Ja chyba wstrzymam się z kartą aż się to wyjaśni.

To może potrwać jeszcze 1-2 lata, więc lepiej chyba nie czekać :)
 Profil Relacje PM off  

#1727 PostWysłany: 21 Gru 2014 22:16 
Awatar użytkownika

belz44 napisał(a):

Na razie to jest tylko spekulacja, nie wiadomo czy prawdziwa. W każdym bądź razie jeśli nawet faktycznie mieliby sprzedać polski oddział, to nie jest szybki proces, taką decyzję musi po drodze klepnąć parę podmiotów.

Pod młotek idzie na pewno BGŻ [kupuje go BNP Paribas], Meritum [przejmie go Alior]. Oficjalnie chęć sprzedania ogłosili też właściciele BPH.
 Profil Relacje PM off  

#1728 PostWysłany: 21 Gru 2014 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
belz44 napisał(a):

No to do zobaczenia gdzieś tak ok. 2016 ;)
 Profil Relacje PM off  

#1729 PostWysłany: 22 Gru 2014 00:17 

ok, dzięki za wyjaśnienie, myślałem że to jest już na bardziej zaawansowanym etapie :)
 Profil Relacje PM off  

#1730 PostWysłany: 22 Gru 2014 01:18 

Dwa tygodnie temu był kurier z dokumentami do podpisania. Od tego czasu cisza. Ktoś tak miał?
 Profil Relacje PM off  

#1731 PostWysłany: 22 Gru 2014 02:53 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Krajów: 10 / 4.7%
Mi sie po takim mniej wiecej okresie oczekiwania (w koncu zadzwonilem na infolinie) okazalo, ze moj wniosek zostal odrzucony - ale nie byl mi pan/pani w stanie powiedziec dlaczego. W oddziale sie dowiedzialem, ze to na 100 procent wina mojej historii kredytowej, a raczej jej braku.
Nie mowie, ze tak jest w Twoim przypadku lecz mozesz zadzwonic i zapytac, czy juz Twoje dane przeanalizowali i przyznali badz odrzucili wniosek.

A moje pytanie brzmi:
Czy ktos z forum, kto wnioskowal o karte kredytowa i jej nie otrzymal z powodu braku historii w bik, aplikowal ponownie i ja w koncu otrzymal?

Ps. Przepraszam za brak polskich znakow, kiepsko sie na telefonie pisze.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

#1732 PostWysłany: 22 Gru 2014 07:26 

Problem był często poruszany pod koniec poprzedniego kwartału, z tego co pamiętam wielu z odrzuconymi wnioskami karty przyznali po przejściu się do oddziałów Raiffeisen
 PM off  

#1733 PostWysłany: 22 Gru 2014 12:01 
Awatar użytkownika

Chciałbym zapytać o jedną niejasność która mnie dręczy:
Zawsze spłacałem kartę z lekką nadpłatą i ta nadpłata rosła.

I w ten sposób po ostatniej spłacie karty miałem saldo zadłużenia -7,50zł
W tym miesiącu miałem do spłaty 1892zł, a wpłaciłem wyjątkowo bez nadpłaty a nawet mniej bo równe 1890zł.
Czyli o 2zł mniej od zadłużenia i stąd moje pytanie:

Czy przy wcześniejszej nadpłacie, wszystko jest ok ? Czy muszę te 2zł dopłacić żeby mi nie naliczyli jakiś odsetek ?
Saldo zadłużenia pokazuje -5,50zł ale moje zmieszanie jest podyktowane tym że spłaciłem minimalnie mniej niż się zadłużyłem i nie wiem jak oni to traktują mimo wcześniejszej nadpłaty.
 Profil Relacje PM off  

#1734 PostWysłany: 22 Gru 2014 12:07 

Zasady są wyjątkowe proste: od kwoty zadłużenia o 23:59 w ostatnim dniu rozliczeniowym 0,18% odsetek (żadnych bonusów nie ma i nie może być od nadpłaty, bo to karta kredytowa i im raczej zależy by się zadłużać, gdyż na tym mają spory jeśli nie największy zarobek)
 PM off  

#1735 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:01 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Zasady są wyjątkowe proste: od kwoty zadłużenia o 23:59 w ostatnim dniu rozliczeniowym 0,18% odsetek (żadnych bonusów nie ma i nie może być od nadpłaty, bo to karta kredytowa i im raczej zależy by się zadłużać, gdyż na tym mają spory jeśli nie największy zarobek)

To co w sumie robić z tą nadpłatą jak nie można z niej korzystać ?
Dziwne bo na wyciągu dostałem minimalna kwota spłaty to 0,00 zł
Saldo zadłużenia -5,50zł

Wydawało mi się że kiedyś można spłacić zadłużenie pomniejszone o kwotę wcześniejszej nadpłaty, a Ty sugerujesz że raczej tego nie wolno.
 Profil Relacje PM off  

#1736 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:06 

Łopatologicznie (bez urazy):
- to - 5,50 zł mówi tylko, że mając limit zadłużenia np. 4000 zł masz potencjalnie do wydanie 4005,50 zł
- reszty nie komentuję, bo ja za nie wiem o co ci chodzi, być może ktoś bardziej doświadczony się wypowie
 PM off  

#1737 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:07 

niebieski
gorny77 chyba odpowiedział na inne pytanie ;)

Możesz nadpłacać KK do woli. Nic Ci nie przepada. Nadpłacając możesz zabezpieczyć się przed pobraniem przez bank 0,18% zadłużenia na koniec okresu rozliczeniowego na ubezpieczenie. Jedni piszą, że nie warto nadpłacać, bo te pieniądze na byle lokacie zarobią więcej. Ja zawsze nadpłacam nawet kilkaset zł i mam spokój.

#1738 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:09 

Nie, odpowiedź dotyczy tego samego postu (ale widać muszę sobie odpocząć od tego tematu, bo ja akurat wiem co to jest karta kredytowa...)
 PM off  

#1739 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:13 

Potwierdzam, jest tak jak pisze shiver. Każda nadpłata będzie zaliczona na poczet zadłużenia.
 Profil Relacje PM off  

#1740 PostWysłany: 22 Gru 2014 13:18 

Mela napisał(a):
Potwierdzam, jest tak jak pisze shiver. Każda nadpłata będzie zaliczona na poczet zadłużenia.

"na poczet przyszłego zadłużenia"

shiver i mela dajcie znać czym wasze wyjaśnienia różnią się od mojego tekstu?
Kod:
to - 5,50 zł mówi tylko, że mając limit zadłużenia np. 4000 zł masz potencjalnie do wydanie 4005,50 zł
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości