Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Sty 2012 14:23 

Cześć, ja mam zamiar w przyszłym tygodniu kupić 4 bilety w ryanie i chciałbym uniknąć tej opłaty. Czy jak jutro pojadę do Auchan i wyrobię tą kartę to jak szybko stanie się ona aktywna bym mógł kupić bilety w ryanie? Poniedziałek, wtorek, środa ? Oszczędzam jednorazowo 200zł więc nawet jak lada moment zmienią się warunki i będzie tylko ryan cash passport to i tak mi się oplaci? Bo rozumiem że dzisiaj ta karta auchan skarbonka dalej dziala w ryanie bez opłat ?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#42 PostWysłany: 06 Sty 2012 14:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Działa w Ryanairze bez opłat o ile podróż nie zaczyna się w UK lub we Włoszech.

#43 PostWysłany: 06 Sty 2012 15:13 

@wilanowiak
Idziesz do sklepu, podpisujesz umowę i dostajesz od razu aktywną kartę. Dodatkowo możesz ją od razu załadować dając pieniądze osobie, która Cię obsługuje. Pieniądze trafiają na konto natychmiast.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 06 Sty 2012 15:39 

opac napisał(a):
@wilanowiak
Idziesz do sklepu, podpisujesz umowę i dostajesz od razu aktywną kartę. Dodatkowo możesz ją od razu załadować dając pieniądze osobie, która Cię obsługuje. Pieniądze trafiają na konto natychmiast.

Dzięki, rozumiem że nawet jak dam kwotę 3000zł ( bo tyle mnie wyniosą 4 bilety do Alicante ) to od razu te 3000zł trafi na konto i jeszcze tego samego dnia będę mógł kupić bilety w Ryanie.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 06 Sty 2012 20:04 

niebieski
Pamiętaj o limicie płatności (500zł).

#46 PostWysłany: 06 Sty 2012 20:44 
Moderator forum

alav , 5000 (pięć tysięcy złp)
zob post SiGGe na 3 str tego wątku

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Sty 2012 21:09 

niebieski
O, super. Nie wiedziałem o tym. Sądziłem, że limit transakcyjny wynika z prawa unijnego.

#48 PostWysłany: 06 Sty 2012 21:42 

prawo unijne mówi że nie można zrobić większej płatności kartą prepaid niż 500zł ?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Sty 2012 22:15 

niebieski
Coś tak mi się obiło o uszy, że jest limit 150 euro na transakcje takimi kartami. Może mi się pomyliło:)

#50 PostWysłany: 07 Sty 2012 00:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Limit na Ryanair Cash Passport to... £3000. ;-) A to też przecież karta typu MasterCard Prepaid.

#51 PostWysłany: 07 Sty 2012 14:22 

Dziś rano wyrobiłem sobie karte w auchan, wplaciłem 3000zł, po 2 godzinach oplaciłem 4 bilety z krk do alicante bez prowizji.
Zaoszczędzone 200zł. Wszystko szybko i sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 11 Sty 2012 19:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Tą kartą można posługiwać się za granicą ?

Bo też mam skarbonkę auchan, a np. chce mieć zawsze przy podróży kartę na wypadek nieprzewidzianej sytuacji gdyby mi gotówka była potrzebna to przewalutuje gotówkę np. na EUR czy SEK itd. ??
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 11 Sty 2012 21:18 

Przecież to karta Mastercard, działa na całym świecie, wszędzie gdzie można użyć kart Mastercard.
Poczytaj tu: http://www.swiataccord.pl/userfiles/file/przew_mc.pdf
Edit: chyba kiedyś były karty Skarbonka bez funkcji płatniczej (nie Mastercard Skarbonka), oczywiście tymi starymi kartami nigdzie się nie da zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 14 Sty 2012 16:47 

wczoraj kartą skarbonki zapłaciłem za bilety znajomych do Alicante i z powrotem w ryanie, wszystko szybko, sprawnie i bez prowizji :)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 15 Sty 2012 15:18 

Co jest z ta karta,chce kupic bilety do londynu,z podatkow gdy chce nia zaplacic mnie nie zwalnia tylko z oplaty administracyjnej,no wiec jak to z nia jest?prosze o odp kto cos wie.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 15 Sty 2012 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Z podatków żadna karta nie zwalnia...
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 15 Sty 2012 15:29 
Moderator forum

katarina napisał(a):
Co jest z ta karta,chce kupic bilety do londynu,z podatkow gdy chce nia zaplacic mnie nie zwalnia tylko z oplaty administracyjnej,no wiec jak to z nia jest?prosze o odp kto cos wie.

Właśnie tak jest jak piszesz i jw krasnal - karty MC prepaid jak dotychczas zwalniają z opł.admin. Ryana (w-g warunków przewoźnika)
Podatki jedynie czasami przewoźnik bierze na siebie gdy oferuje bilety w promocji ,
w ograniczonej ilości i w ograniczonym czasie.
Poczytaj więcej na stronie f4f , 'biblię pasażera' i inne artykuły
i na forum viewtopic.php?f=181&t=8367

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 15 Sty 2012 15:34 

Ale jestescie kochani ja pisze ponownie a wy juz odp,serdecznie dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 25 Lut 2012 17:57 

Czy przy zapłacie za bilety Ryana z użyciem karty Skarbonki Auchan wpisujecie zamiast imienia i nazwiska "Karta Płatnicza Auchan" czy normalnie swoje dane? Ja wczoraj płaciłam tą kartą pierwszy raz za zakupy na Allegro i wpisałam normalnie swoje dane, po czym normalnie pobrało kasę. Nie wiem, więc o co chodzi z tym Ryanairem. Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii ?

mod A: przenoszę z wątku [Neteller]
niezupełnie wiem, o co chodzi, skoro było 'normalnie'
- o zaspokojenie ciekawości co robią inni "skarbonkowcy"?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 25 Lut 2012 20:27 

LosAngeles18 napisał(a):
Czy przy zapłacie za bilety Ryana z użyciem karty Skarbonki Auchan wpisujecie zamiast imienia i nazwiska "Karta Płatnicza Auchan" czy normalnie swoje dane? Ja wczoraj płaciłam tą kartą pierwszy raz za zakupy na Allegro i wpisałam normalnie swoje dane, po czym normalnie pobrało kasę. Nie wiem, więc o co chodzi z tym Ryanairem. Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii ?

mod A: przenoszę z wątku [Neteller]
niezupełnie wiem, o co chodzi, skoro było 'normalnie'
- o zaspokojenie ciekawości co robią inni "skarbonkowcy"?

było normalnie przy zapłacie za zakupy Allegro, ale nie wiem, czy tak samo idzie z Ryanair, bo były jakieś wskazówki, żeby pisać "Karta Płatnicza Auchan" i chciałam wiedzieć, czy przy zapłacie za Ryanair wchodzi, gdy wpiszemy swoje imię i nazwisko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 86 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość