Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#1681 PostWysłany: 09 Gru 2014 13:45 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
1. Tak. Potwierdzenia na kursy walut raczej nie znajdziesz.
2. Nie. Na debetowej nie zbierasz punktów.
3. Tak. Wszystkie zasady jak w normalnym WDC.
4. Tak. Za darmo WDC Standard.
 Profil Relacje PM off
semizkum lubi ten post.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#1682 PostWysłany: 10 Gru 2014 10:36 
Awatar użytkownika

niebieski
walerek napisał(a):
Czy ktoś otrzymał dodatkowe punkty za zakup biletów kartą Przejściową w okresie do końca września?
Ja złożyłem reklamację na przyznanie tych punktów.
Czekałem, czekałem i otrzymałem takie wyjaśnienie:
Wyjaśniamy, że za transakcje dokonane Kartą Mastecard Standard do 30.09.2014 na stronie Wizzair.com nie było podwójnych punktów. Zgodnie z regulaminem promocji od tych transakcji liczony był 1 punkt za każde 5PLN. Podwójne punkty za transakcje wykonane na stronie wizzair.com zaczęły być naliczane po aktywacji Karty Mastercard Wizzair.
Oczywiście złożyłem ponownie reklamację.
Co innego mi mówili w czerwcu a co innego teraz robią.

zulu napisał(a):
większość pewnie czeka do stycznia na przelew 2 partii punktów - wtedy się okaże jak to wygląda

Kiedyś poruszany był ten temat i pisałem już w październiku, że żadnych dodatowych punktów nie będzie. Przytoczona powyżej odpowiedź na reklamację tylko to potwierdza, tak że ja wcale nie czekam na styczniowe "bonusowe" punkty.

maczala1 napisał(a):
Tak jak wszyscy dostałem również to pismo o "dodatkowych punktach" tylko nie jest ono do końca precyzyjne i można je różnie interpretować. Oczywiście na pierwszy rzut oka wygląda na to, że są to faktycznie "dodatkowe punkty" i taką informację udzielali niektórzy konsultanci na samym początku. Po ostatniej rozmowie z konsultantem jednak odniosłem wrażenie, że jest to tylko sprytny zabieg marketingowy. Konsultant zasugerował, że należy to rozumieć następująco. Cały program partnerski rusza dopiero w momencie aktywowania docelowej karty Wizz. Od tego momentu naliczane są dopiero wszystkie profity określone w regulaminie (czyli 5 zł = 1 pkt, transakcje Wizz x 2, powitalne 500 pkt). Te punkty będzie można przelewać co miesiąc po zleceniu telefonicznym. I teraz dopiero będzie najlepsze. Owa wspomniana promocja i "dodatkowe punkty" polegała na tym, że wcześniejsza tymczasowa karta Silver uprawniała niejako dodatkowo (czyli jeszcze przed właściwym programem partnerskim) do zbierania profitów (w tym przypadku tylko 5 zł = 1 pkt i nic więcej). Te punkty mieli przelać automatycznie, co zrobili z lekkim opóźnieniem.
Ponieważ mają tam całkowity bajzel i każdy udziela innych informacji na razie nie wiadomo jak jest naprawdę ale to co usłyszałem ostatnio wydaje się pokrywać z faktami (brak naliczenia podwójnych punktów dla transakcji Wizz kartą Silver).
Image

Ostatnio edytowany przez maczala1, 10 Gru 2014 11:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1683 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Może tak a może i nie. Nie podpierał bym się pismem ale regulaminem a tam była taka informacja.
 Profil Relacje PM off  

#1684 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale w regulaminie było mniej więcej to samo, co w piśmie. Pewnie zostało to specjalnie tak niejasno sformułowane, żeby zachęcić niezdecydowanych.
 Profil Relacje PM off  

#1685 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Dlatego spokojnie czekam a potem w razie czego "zapytam" bank o "interpretacje". Będzie to świadczyło o wiarygodności banku a nawet nawet nie dostanę tego 1 zł to i tak nie będę płakał.
 Profil Relacje PM off  

#1686 PostWysłany: 11 Gru 2014 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Regulamin regulaminem, ale list z banku powinien mieć większą wartość niż papier do tyłka. Te listy to nic innego jak przyrzeczenie publiczne. "Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać" (art. 919 KC).

#1687 PostWysłany: 12 Gru 2014 09:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@Raphael
Chyba nie do końca zrozumiałeś o czym pisałem w kwestii interpretacji pisma. Oni wcale nie wycofują się z przyrzeczenia, tylko jest ono niejasno napisane. Kwestia do rozstrzygnięcia, czy specjalnie tak napisali żeby ludzi wprowadzić w błąd, czy po prostu tak im wyszło z powodu pośpiechu, przy wprowadzaniu programu lojalnościowego. Oczywiście większość ludzi zrozumiała pismo korzystnie dla siebie, bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły ale konsultant banku przedstawił mi wersję interpretacyjną banku. Jak widać trzymają się na razie swojej wersji i co im zrobisz. Pójdziesz z tym do sądu, skarżąc ich, że według Ciebie obiecali więcej bonusów, niż dali ?
 Profil Relacje PM off  

#1688 PostWysłany: 12 Gru 2014 10:01 

niebieski
Ciekawostka - przed godziną 8:00 nie dało się przelać punktów "bo system jeszcze przetwarza".

#1689 PostWysłany: 12 Gru 2014 15:40 

srebrny
sluchajcie, 3 pytania :

1. czy dostane punkty za transkacje w internecie ?
2. czy dostane punkty za transakcje zagranica ?
3. dzisiaj podpisalem umowe i odeslalem kurierem. kiedy dostane karte ?

pozdrawiam

michcioj
 Profil Relacje PM off  

#1690 PostWysłany: 12 Gru 2014 16:07 

michcioj napisał(a):
sluchajcie, 3 pytania :
1. czy dostane punkty za transkacje w internecie ?

TAK, za transakcje bezgotówkowe w sklepach internetowych, za wykonane przelewy i płatności sprytnym billem, żabką

michcioj napisał(a):
2. czy dostane punkty za transakcje zagranica ?

TAK, j/w za transakcje bezgotówkowe, do tego po atrakcyjnych bankowych kursach walut

michcioj napisał(a):
3. dzisiaj podpisalem umowe i odeslalem kurierem. kiedy dostane karte ?

podpisanie umowy obecnie o niczym nie znaczy, często osoby otrzymują negatywną ostateczną decyzję (samo rozpatrzenie 14-30 dni)
Gdy jednak otrzymasz w/w kartę i masz obecnie wdc, to po aktywowaniu karty z automatu je przedłużą o rok, ale na zasadach standard 1+1
 PM off  

#1691 PostWysłany: 12 Gru 2014 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
1. tak
2.tak
3. około tygodnia się czeka tak mniej więcej na kartę od chwili gdy otrzymasz informację sms że została przyznana

Co do przelewania punktów z mojego doświadczenia muszę pochwalić drugi miesiąc i znowu z dnia na dzień - w poniedziałek telefon w wtorek koło 11 punkty na koncie wizz
 Profil Relacje PM off  

#1692 PostWysłany: 12 Gru 2014 17:41 

srebrny
Anonymous napisał(a):
podpisanie umowy obecnie o niczym nie znaczy, często osoby otrzymują negatywną ostateczną decyzję (samo rozpatrzenie 14-30 dni)

bez sensu, podczas weryfikacji wstepna ocena byla pozytywna, bo przenosze karte z innego banku, ale ok poczekam na decyzje poprostu.
 Profil Relacje PM off  

#1693 PostWysłany: 12 Gru 2014 19:49 

Podczas sporządzania wniosku o kartę też konsultant powiedział mi, że decyzja banku jest pozytywna. Po kilku dniach kurier przyniósł umowę do podpisu. Od momentu przysłania kurierem umowy do momentu przysłania SMS z informacją, że wniosek został rozpatrzony pozytywnie minął tydzień, później po ok tygodniu przyszła karta.
 Profil Relacje PM off  

#1694 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:07 

niebieski
Czy ktoś z Was ostatecznie otrzymał podwójne punkty za transakcie kartą "przejściową" na stronie Wizzair?
Miesiąc temu składałam reklamacje dotyczącą właśnie braku podwójnych punktów i do dziś nie mam odpowiedzi. Tydzień temu powiedziano mi, że reklamacja jest w trakcie rozpatrywania.
I znów cisza....
Czy to juz przesądzone, że tych punktów nie dostaniemy? U mnie byłaby to strata ok. 100 zł, więc gra warta świeczki
 Profil Relacje PM off  

#1695 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:18 

A więc:
- kilka osób co najmniej złożyło reklamację w tej sprawie, póki co odpowiedź mówi że podwójnie NIET, ale skierowali sprawę do rozpatrzenia zapewne przez Pana, który owe pismo podpisał i myślą co z fantem zrobić
- okres promocyjny pkt x 2 z tego co pamiętam miał dotyczyć tego kwartału, który obecnie trwa (01.10.2014r.-31.12.2014r.), czyli jest jeszcze trochę czasu (reklamacje napisane i czekamy, póki co co mnie bardziej niepokoi nie piszą co w przyszłym roku bo trochę się zmienia na rynku kart kredytowych i maksymalnych prowizji jakie otrzymują z transakcji)
 PM off  

#1696 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:47 
Awatar użytkownika

niebieski
yaris21 napisał(a):
Czy ktoś z Was ostatecznie otrzymał podwójne punkty za transakcie kartą "przejściową" na stronie Wizzair?
Miesiąc temu składałam reklamacje dotyczącą właśnie braku podwójnych punktów i do dziś nie mam odpowiedzi. Tydzień temu powiedziano mi, że reklamacja jest w trakcie rozpatrywania.

W moim poście na tej stronie jest odpowiedź. Według banku podwójne punkty za transakcje Wizz obowiązują dopiero przy docelowej karcie Wizz.
 Profil Relacje PM off  

#1697 PostWysłany: 15 Gru 2014 11:56 

Według banku to miały być podwójne pkt, przy czym mowa jest o tym tylko i wyłącznie w w/w zeskanowanym żółtym piśmie podpisanym przed dyrektora d/s kart kredytowych.
Obecnie regulamin, odpowiedzi na reklamację nic o pkt x 2 nie mówią, na reklamacje w tej sprawie lakonicznie odpisują jedynie, że ktoś tam sprawę bada (reszta w moim poście wyżej)
 PM off  

#1698 PostWysłany: 15 Gru 2014 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@gorny77
Mieszasz trochę w temacie.
Podwójne punkty za transakcje na stronie Wizz na pewno obecnie obowiązują i są na bieżąco naliczane, co zostało wielokrotnie potwierdzone.
Spór dotyczy podwójnych punktów za transakcje na stronie Wizz robionych przejściową kartą Silver oraz dodatkowego punktu za wszystkie inne transakcje w ramach tej słynnej "promocji". Stanowisko banku w sprawie promocji jest takie:

Cały program partnerski ruszył dopiero w momencie aktywowania docelowej karty Wizz. Od tego momentu naliczane są dopiero wszystkie profity określone w regulaminie (czyli 5 zł = 1 pkt, transakcje Wizz x 2, powitalne 500 pkt). Te punkty można przelewać co miesiąc po zleceniu telefonicznym. Owa wspomniana promocja i "dodatkowe punkty" polegała na tym, że wcześniejsza tymczasowa karta Silver uprawniała niejako dodatkowo (czyli jeszcze przed właściwym programem partnerskim) do zbierania profitów (w tym przypadku tylko 5 zł = 1 pkt i nic więcej).
 Profil Relacje PM off  

#1699 PostWysłany: 15 Gru 2014 12:19 

a to faktycznie, są dwa problemy wynikające z nie naliczaniem pkt x 2:
- maczala pisze o pkt x 2 za transakcje na stronie wizz wykonanych zastępczą kartą mastercard silver
- w moich postach piszę o pkt x 2 za wszelkie transakcje bezgotówkowe Raiffeisen wizzair wykonane w IV kwartale 2014r. co wynika z treści przesłanego w/w zeskanowanego pisma

Teraz jest jasno wyjaśnione?

-------------------------------------------------
Co do konsultantów nie podejmuję tematu, bo ich niewiedza mnie akurat przeraża (co najwyżej proste zlecenie przesłania pkt, reszta czynności stosunkowo prostych jak np. odświeżenie salda konta czy też podanie wiążących informacji ich przerasta).
Ja w każdym bądź razie jak chcę fachowo coś załatwić poza przelaniem pkt jestem zmuszony iść do oddziału, akurat mam blisko

Ostatnio edytowany przez Roku 22 Gru 2014 10:39, edytowano w sumie 2 razy
Łączenie postów.
 PM off  

#1700 PostWysłany: 17 Gru 2014 10:34 

Witam,
Czekam na kartę, mam już dostęp do konta elektronicznego na stronie Raiffeisen Bank. Czy mogę już korzystać z WDC ? Czy należy jakoś podpiąć konto w Wizz Air z kontem w banku ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kameander oraz 10 gości