Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Gru 2014 00:13 

Dokąd
  • Lizbona

Data wylotu
  • 25.05.2015

Data powrotu
  • 04.06.2015

Długość pobytu
  • ok 10 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1248 żł

Dodatkowe informacje
  • Hej wszystkim. To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że robię wszystko dobrze.
    Zamierzam polecieć ze swoją dziewczyną w przyszłym roku do Lizbony. Wybraliśmy termin 25.05-04.06. Termin można delikatnie przesunąć jeśli będzie taka potrzeba. Wylot w zasadzie z dowolnego miejsca w Polsce. Każda osoba weźmie bagaż rejestrowany o wadze 15 kg (chyba wystarczy). Zleży nam na locie bezpośrednim (no chyba, że z przesiadką będzie sporo taniej). Znalazłem lot bezpośredni (ryanair z Warszawy) za 624 zł (bilet) + 189,5 zł (bagaż rejestrowany do i z powrotem 15 kg) + 48 zł (rezerwacja miejsc do i z powrotem) = 861,5 zł za osobę. Czy trzeba doliczyć jeszcze jakieś opłaty do tej ceny? Czy właśnie teraz jest dobry okres na rezerwację biletów w tym kierunku na ten termin?

Bilet: 624 zł,
    Bagaż 15 kg do i z: 189,5 zł,
    Wybór miejsc do i z: 48 zł,
    Całość dla jednej osoby: 861,5 zł
    Całość dla dwóch osób: 1723 zł.

Bardzo proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Gru 2014 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
nie płać za rezerwację miejsc bo nie ma potrzeby

zacznij dziewczynę uczyć przez te pół roku które do wylotu zostało że 10 kilo w podręcznym + torebka wystarczy na tydzień

no i zbytnio za wcześnie na ten termin raczej moim zdaniem - sam zacząłbym się interesować w marcu dopiero jakoś, myślę że zmieścisz się w 600-700zł za 2 osoby.
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#3 PostWysłany: 10 Gru 2014 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Dorzucę jeszcze propozycję z Berlina - TAPem bezpośrednio i z bagażem rej. w cenie od 640 zł. Na lotnisko SXF zajedziecie bezpośrednio Polskim Busem z wielu miast w Polsce.

Załączniki:
sxf_lis.png
sxf_lis.png [ 40.42 KiB | Obejrzany 981 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:39 

Dziękuję za sugestie. Rozumiem, że mimo wszystko korzystniej będzie poczekać do lutego/marca, żeby zarezerwować lot. Dobrze myślę? ;)
o obecnie cena to ok 1700 zł za dwie osoby z bagażem (ryanair z Warszawy) i ok 1200 zł (TAP z Berlina).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:44 

W Ryanair optymalne ceny przeważnie są na 6-8 tygodni przed lotem, przy czym jest to nowy kierunek tego przewoźnika i do końca nie wiadomo jak będą kształtować się ceny (nie zapominaj o lotach wizzair z Warszawy Chopin, kształtowanie cen podobnie jak w Ryanair, w cenie mały bagaż podręczny ale rejestrowany to aż 32 kg i zapewne wystarczy jeden na 2 osoby)

ps. ale 1700 zł to jak dla mnie drogo w tych datach i trzeba czekać, co najwyżej w tej cenie kupisz później u tradycyjnego przewoźnika z bagażem rejestrowanym w cenie np. wyszukane na skyscanner:
Kod:
ODLOTY - 24 maja 2015
Austrian Airlines
OS8506
   Realizowany przez LOT
17:25    WAW Warszawa-Okęcie    Wylot    1 h 20 min
18:45    VIE Wiedeń    Cel podróży
          Połączenie na lotnisku    Połączenie    1 h 10 min
TAP Portugal
TP1273

19:55    VIE Wiedeń    Wylot    3 h 35 min
22:30    LIS Lizbona    Cel podróży
Przylot: 24 maja 2015 Czas trwania podróży: 6 h 05 min
Podróż powrotnaPOWRÓT - 3 czerwca 2015
Brussels Airlines
SN3816

12:25    LIS Lizbona    Wylot    2 h 35 min
16:00    BRU Bruksela    Cel podróży
          Połączenie na lotnisku Długie oczekiwanie    Połączenie    4 h 50 min
Brussels Airlines
SN2559

20:50    BRU Bruksela    Wylot    2 h 05 m

1 486,00 zł Dane szacunkowe
Ekonomiczna
2 osoby dorosłe

PM off  

#6 PostWysłany: 16 Gru 2014 07:48 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Zdecydowanie opcja Berlina jako miasta wylotu jest godna rozpatrzenia. Tym bardziej, że z Warszawy można się dostać bezpośrednio pociągiem za dobrą cenę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:38 

Dziękuję za sugestie. Powiedzcie mi jeszcze jedno. Przed chwilą zauważyłem, że cena do Lizbony w tym terminie podskoczyła. Jak zakładałem ten temat to był to koszt 312 zł, a teraz jest 375 zł. Czy to oznacza, że ceny w podanym terminie będą już tylko rosły, czy jest jeszcze szansa na spadek cen?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:53 

niebieski
o ile to ryanair to szansa na spadek jest ogromna :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
chcesz mieć spokój to kup teraz i ciesz się wyjazdem

możesz też sprawdzać co kilka dni i stresować się jak cena wzrośnie, ale posłuchaj nas - cena będzie spadać i rosnąć do marca-kwietnia kilkanaście razy i a na końcu będzie na poziomie połowy tego co teraz jest :)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#10 PostWysłany: 16 Gru 2014 19:09 

Ja kupiłam bilety z Modlina do Lizbony(wylot koniec maja) jakoś we wrześniu/pażdzierniku. Za 2+2 (dorośli+dzieci)zapłaciłam wtedy ok 1500zł. Uważam, ze cena będzie się zmieniała tak jak mówili poprzednicy-w górę i w dół. Jaka ostatecznie będzie nikt nie jest w stanie powiedzieć.
Poza tym naprawdę niepotrzebny jest bagaż rejestrowany. Dacie radę spakować się do bezpłatnego bagażu, a w sumie dwóch :) Ewentualnie gdybyście chceli przewieźć jakieś butelki (np.porto)czy inne rzeczy rozpatrzcie kupno 1szt bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Gru 2014 19:48 

tu masz przyklad zachowania ceny, szkoda ze tylko od 6 tygodni do 0 ale mimo wszytsko ladnie pokazuje jak Ryan sie waha ;)
http://www.bbc.co.uk/news/business-22882559
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość