Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Gru 2014 02:14 

Turndown napisał(a):
Jedno jest pewne upgrady HH/SPG sa przydzielone rano w dniu twojego przyjazdu i to co robi recepcjonista jak stoisz przed nim kompletnie nie ma znaczenia

Nie jest to zgodne z prawdą gdyż w kilku miejscach dostałem upgrade przed pojawieniem się w hotelu a nawet moja rezerwacja została zmieniona z pokoju standard na apartament.
 Profil Relacje PM off  

#22 PostWysłany: 03 Gru 2014 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 21.9%
niebieski
Turndown napisał(a):
To moze sprecyzujmy poniewaz z statusem Diamond w sieci Hiltona nie udalo mi sie nigdy miec upgrade do suite (osobno sypialnia i osobno pokoj dzienny) nie ma nawet 'obietnicy' czy 'mozliwosci' w zapisach warunkow czlonkostwa o czyms takim, a ale taka 'mozliowsc' jest w SPG.
To dostajesz list od GM czy kartke wydrukowana z informacjami odnosnie przywilejow i co jest dostepne w hotelu ? Odrecznego listu nigdy nie udalo mi sie dostac w sieci Hiltona a w SPG czesto jest odreczny list pisany pewnie przes asystenke i podpisany odrecznie przez GM lub nawet GM przywita goscia przy recepcji, ostatnio na Malcie w Westin Malta to nam sie przytrafilo krotko i zwiezle ale GM przwital nas osobiscie i zyczyl milego pobytu podczas naszego meldowania (przyszedl specjalnie z jakiegos swojego biura).

Nie ma gwarancji czy zapewnienia, ze dostanie sie gdziekolwiek upgrade do suite. Jak pisalam w watku wlasciwym, mialam dwa pokoje zarezerwowane, jeden zwykly najtanszy drugi executive i oba dostaly upgrade do suite, bez pytania, wszystko bylo juz przygotowane jak przyjechalam. Ten zwykly pokoj dostal upgrade do lepszego suite niz ten executive.

W zaleznosci od hotelu moze byc kartka z lista przywilejow, moze byc list od managera w kopercie. Nigdzie nie pisalam, ze jest on odrecznie pisany przez niego.

Ja jestem takim klientem korpo/turysta 50/50. Czesc moich rezerwacji idzie przez firme czesc prywatnie.

#23 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:09 

Zbanowany
@magnat88: czasami w aplikacji pokaze sie wczesniej upgrade, ale mi chodzilo o to ze recepcjonista ma juz przygotowany pokoj dla was jak przed nim stoicie.
@Aga_podrozniczka: masz Golda czy wyzej ? Upgrade do dwupokojowego apartamentu w jakim hotelu sieci Hilton takie cos daja bo sie chetnie wybiore ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:46 

srebrny
Turndown napisał(a):
Upgrade do dwupokojowego apartamentu w jakim hotelu sieci Hilton takie cos daja bo sie chetnie wybiore ;)

Embassy Suites Philadelphia - Center City na ten przykład, a miałem tylko Silver :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Gru 2014 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Turndown napisał(a):
@Aga_podrozniczka: masz Golda czy wyzej ? Upgrade do dwupokojowego apartamentu w jakim hotelu sieci Hilton takie cos daja bo sie chetnie wybiore ;)

viewtopic.php?p=472527#p472527

#26 PostWysłany: 05 Gru 2014 12:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Cos na temat systemow hotelowych. Mialam zarezerwowany pokoj z bocznym widokiem na rzeke, zrobilam checkin online. Nastepnego dnia zmienilam typ pokoju na stronie Hiltona. Dostalam potwierdzenie mailem. Dzwonilam do hotelu potwierdzic to i powiedzianomi , ze przypisano mi nowy pokoj zgodnie z moja zmiana.

Po przyjsciu do hotelu, w systemie ciagle mialam ten pokoj na ktory mialam checkin i nie widzieli w ogole tego, ze zmienilam rezerwacje. Powiedziano mi tez, ze strona pokazuje typy pokojow, ktorych nie ma w hotelu. W zwiazku z tym w recepcji negocjowalam konkretny pokoj i dostalam w koncu Family Room z balkonem i widokiem na rzeke, o co mi chodzilo. Hotel Hilton Docklands w Londynie, nie polecam dopoki nie zrobia remontu i nie zmienia go na Double Tree wiosna 2015. Wzielam go tylko dlatego, ze byl najtanszy w okolicy.

#27 PostWysłany: 07 Gru 2014 02:41 

Zbanowany
Przeciez z tymi rezerwacjami pokoi to jak z wypozyczalniami samochodow, rezerwujesz TYLKO typ samochodu a nie model.
A upgradu nie bylo ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 07 Gru 2014 23:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie bylo na co upgradowac. Sama zmienilam sobie rezerwacje do pokoju z widokiem na rzeke, w potwierdzeniu maila bylo Junior King Suite, a w rezerwacjach Hiltonach ciagle stary typ pokoju. Gosc w recepcji powiedzial, ze ten Junior Suite, to wcale nie ma widoku na rzeke, pokoje na stronie nie pokrywaja sie ze stanem faktycznym i moze mi dac Family Room. Ja nie zamierzam ponownie zatrzymywac sie w tym hotelu, bo jest w ciezkim stanie zuzycia. Skonczy sie sezon Christmas Parties i ceny hoteli na Canary Wharf powinny wrocic do normy.

#29 PostWysłany: 13 Gru 2014 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Sorry za post pod postem. Czy online checkin wyklucza upgrade? Mam dylemat czy robic online checkin, gdy jest dostepny czy darowac sobie i liczyc, ze dostane upgrade przy checkin w hotelu? Online checkin ma te zalete, ze mozna wybrac sobie pokoj i nie ma loterii.

#30 PostWysłany: 16 Gru 2014 19:22 

niebieski
Hej, mam Golda i kiedyś niezależnie od typu pokoju, który miałem zarezerwowany, nawet z takiego najtańszego zwykle otrzymywałem upgrade do executive room z dostępem do lounge, a od pewnego czasu mam wrażenie, że sieć wprowadziła ograniczenia i proponuje upgrade tylko o poziom wyżej i bez wstępu do saloniku. Gdy dopytywałem o dostęp do saloniku, to zaproponowano mi zmianę kategorii pokoju za opłatą. Hm, skoro proponują pokój executive za opłatą oznacza to że ten typ pokoi jest dostępny czyli teoretycznie powinienem dostać go w ramach upgrade`u, a nie za dodatkową opłatą. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
pozdrawiam:-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 16 Gru 2014 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.0%
srebrny
Aga_podrozniczka napisał(a):
Sorry za post pod postem. Czy online checkin wyklucza upgrade? Mam dylemat czy robic online checkin, gdy jest dostepny czy darowac sobie i liczyc, ze dostane upgrade przy checkin w hotelu? Online checkin ma te zalete, ze mozna wybrac sobie pokoj i nie ma loterii.

Byłem w ten weekend w Hiltonie.
Online miałem do wyboru tylko pokoje Standard, wiedziałem że przyjadę tuż przed północą, więc nie liczyłem na wiele mimo Golda, ale nie zrobiłem check-inu. Przyjeżdżam do hotelu grubo po 11 i tam niespodzianka upgrade do executive bez żadnego zająknięcia (+lounge of course) i jeszcze komentarz "zastanawialiśmy się czy Pan przyjedzie. Parę osób pytało i chciało pana pokój".
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Gru 2014 19:45 

niebieski
romiso napisał(a):
Hej, mam Golda i kiedyś niezależnie od typu pokoju, który miałem zarezerwowany, nawet z takiego najtańszego zwykle otrzymywałem upgrade do executive room z dostępem do lounge, a od pewnego czasu mam wrażenie, że sieć wprowadziła ograniczenia i proponuje upgrade tylko o poziom wyżej i bez wstępu do saloniku. Gdy dopytywałem o dostęp do saloniku, to zaproponowano mi zmianę kategorii pokoju za opłatą. Hm, skoro proponują pokój executive za opłatą oznacza to że ten typ pokoi jest dostępny czyli teoretycznie powinienem dostać go w ramach upgrade`u, a nie za dodatkową opłatą. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
pozdrawiam:-)

Bywa różnie, chyba nie ma w tym konsekwencji, o czym świadczy to, co oferują Złotym np. w Hilton Warszawa.

Są natomiast spisane zasady:

"If you are an HHonors guest with Gold status, you and up to one additional registered guest in the same room will be granted complimentary access to the Executive Floor Lounge only if you receive a room upgrade to the Executive Floor or an upgrade to a room type that confers Executive Floor Lounge access benefits.
If you are an HHonors guest with Diamond status, you and up to one additional registered guest in the same room will always enjoy complimentary access to the Executive Floor Lounge, even if you do not receive a room upgrade to the Executive Floor."

I z tego co piszesz, hotel ich nie złamał w Twoim wypadku. Wszystko więc zależy od dobrej/złej woli hotelu lub konkretnej osoby na recepcji. :evil:
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Gru 2014 20:09 

Ja miałem dziwny pobyt w Hiltonie Warszawa w ten weekend. Mam tylko Silver więc kiedy dostałem ofertę 'eStandby Upgrade', aplikowałem o pokój Executive. Na miejscu dowiedziałem się że nic z tego bo obłożenie i w ogóle, a poza tym to aplikowałem o podwyższenie dla jednej osoby a jest nas para (zawsze myślałem że wynajmuje się pokój a 2 osoba jest od Silver 'gratis'). Ale pan na recepcji radośnie zaćwierkał że teraz mi podwyższy przy zameldowaniu (oczywiście drożej o 60 zł od oferty online). Zgodziłem się i poprosiłem o 'srebrne' późniejsze wymeldowanie. Pan potwierdził i zażądał 380zł...mimo wcześniejszej opłaty pobytu i potwierdzenia tejże. Potem tłumaczył się, że jakieś dwa systemy mają i to dlatego. Oczywiście następnego dnia okazało się, że późniejsze wymeldowanie nie zostało jednak wprowadzone do systemu. Ogólnie hotel zrobił na mnie słabe wrażenie (mój pierwszy pobyt w tym Hiltonie). Jedzenie w Executive Lounge zimne w bemarach, obsługa pukająca o 10 żeby sprawdzić czy wchłonąłem coś z minibaru, sprzątaczka pukająca o 12.30 pytająca o której się wyprowadzamy, obsługa niby poprawna ale nikt nie zapytał czy może coś jeszcze dla mnie zrobić/pomóc/czy miałem udany pobyt, smrodek z kanalizacji w pokoju Executive... Do tego myślałem, że jak mam dostęp do Lounge to śniadanie mogę zjeść też w restauracji (ale to raczej ja źle zrozumiałem warunki pobytu). Ogólnie jakoś tak...miałem wrażenie, że w pensjonacie w Kogutkowie Górnym lepiej by się mną zajęli. Znam lepsze hotele 4/5 gwiazdek i lepsze Hiltony.
 PM off  

#34 PostWysłany: 16 Gru 2014 20:13 

Zbanowany
Przeciez juz pisalem ze warunki czlonkostwa mowia o upgradzie jedna klase wyzej od tego co zostalo zarezerwowane w miare dostepnosci (a tego nigdy nie sprawdzisz), i pisalem ze jak dostaniesz upgrade do pokoju gdzie sa jakies przywileje to powinny one przyslugiwac rowniez tobie. Ale Pan moderator porozrywal watek i dalej glupie wypowiedzi padaja lub zadania na recepcji hoteli.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 17 Gru 2014 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.3%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ja miałem dziwny pobyt w Hiltonie Warszawa w ten weekend. Mam tylko Silver więc kiedy dostałem ofertę 'eStandby Upgrade', aplikowałem o pokój Executive. Na miejscu dowiedziałem się że nic z tego bo obłożenie i w ogóle, a poza tym to aplikowałem o podwyższenie dla jednej osoby a jest nas para (zawsze myślałem że wynajmuje się pokój a 2 osoba jest od Silver 'gratis'). Ale pan na recepcji radośnie zaćwierkał że teraz mi podwyższy przy zameldowaniu (oczywiście drożej o 60 zł od oferty online). Zgodziłem się i poprosiłem o 'srebrne' późniejsze wymeldowanie. Pan potwierdził i zażądał 380zł...mimo wcześniejszej opłaty pobytu i potwierdzenia tejże. Potem tłumaczył się, że jakieś dwa systemy mają i to dlatego. Oczywiście następnego dnia okazało się, że późniejsze wymeldowanie nie zostało jednak wprowadzone do systemu. Ogólnie hotel zrobił na mnie słabe wrażenie (mój pierwszy pobyt w tym Hiltonie). Jedzenie w Executive Lounge zimne w bemarach, obsługa pukająca o 10 żeby sprawdzić czy wchłonąłem coś z minibaru, sprzątaczka pukająca o 12.30 pytająca o której się wyprowadzamy, obsługa niby poprawna ale nikt nie zapytał czy może coś jeszcze dla mnie zrobić/pomóc/czy miałem udany pobyt, smrodek z kanalizacji w pokoju Executive... Do tego myślałem, że jak mam dostęp do Lounge to śniadanie mogę zjeść też w restauracji (ale to raczej ja źle zrozumiałem warunki pobytu). Ogólnie jakoś tak...miałem wrażenie, że w pensjonacie w Kogutkowie Górnym lepiej by się mną zajęli. Znam lepsze hotele 4/5 gwiazdek i lepsze Hiltony.

a tez się zastanawiałem nad tym upgradem ze eStandby...chcieli 109 PLN za pokój Ecec z dostępem do saloniku (też mam tylko Silver), widze że dobrze że nie wziąłem :)

mi za late check-out krzyknęli 200, Tobie 380...kto wie o co chodzi? ;)

ogólnie jak za 10PLN to super, jak za więcej - to wolę jechać do Józefowa - tam z goldem mam zawsze upgrade, nawej jak nie ma wolnych pokoi Exec to się starają podnieść standard zwykłego (donoszą kosmetyki, włączają PayTV), no i fajniejszy widok z okna, basen i sauny, tylko dżakuzi mniejsze ;)

#36 PostWysłany: 17 Gru 2014 02:41 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.5%
srebrny
Też byliśmy w zeszły weekend z wiadomej promocji. Pokój na mnie, żona ma Silver, a nocowała teściowa. Pan w recepcji połączył rezerwację z kontem żony, dał wyższy standard i późne wymeldowanie o 14:30. Bez dopłat, nawet nie miałem pojęcia, że jakieś powinny być. Z udogodnień korzystaliśmy tylko z Biedronki ;-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości