Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rzym w kwietniu
#1 PostWysłany: 26 Lis 2014 04:04 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
  • Lotnisko z naciskiem na północny zachód Polski, oraz Berlin.

Dokąd
  • Rzym, tutaj lotnisko nie odgrywa już większej roli

Data wylotu
  • 16.04.2015

Data powrotu
  • 22.04.2015

Długość pobytu
  • 6 dni, elastycznie +/- 1 dzień

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • easyjet(SHF) 120e z berlina, rayanair(WMI) 330 zł, W6(WAW) 480zł(nie mam WDC)

Dodatkowe informacje
  • Witajcie!

W kwietniu wybieram się do Rzymu. Generalnie obserwuję ceny od dłuższego czasu jednak dzisiaj trochę się zaniepokoiłem.
    Mianowicie w połowie października można było zobaczyć ceny WMI-CIA w marcu za 88 zł, kwiecień mniej więcej po 180zł. Czekając na spadek cen kwietniowych zauważyłem, iż ceny lotów w tym terminie nie spadają, natomiast cena lotów marcowych skoczyła już o około 400%. Czy to oznacza, że cena na kwiecień będzie już tylko rosnąć? Zaniepokojony tym co zobaczyłem, zdecydowany jestem już teraz kupić bilety, jednak wolałbym przed zakupem poradzić się bardziej doświadczonego grona forumowiczów. Okres pobytu można raczej minimalnie modyfikować jednak nie więcej niż jeden w ostateczności dwa dni pobytu.

Jestem ze Szczecina, tak więc najlepszym rozwiązaniem byłby lot z, TXL, POZ, WMI, ewentualnie GDN.

Na ten moment najbardziej opłacalna wydaje się oferta rayanaira. Odrzucam landrynę ze względu na mały bagaż, lecimy z małym dzieckiem, tak więc zmuszeni jesteśmy zabrać nieco więcej niż rzeczy niezbędne.
    Stąd moje pytanie, zaczekać jeszcze z kupnem biletów, czy brać z miejsca to co jest?
    Może jakieś sugestię innej drogi przedostania się tam w dobrej cenie niż WMI-CIA?
    Za wszelkie porady będę niezmiernie wdzięczny, pozdrawiam! :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Rzym w Kwietniu
#2 PostWysłany: 26 Lis 2014 04:38 

Na teraz najtaniej z wskazanych przez ciebie lotnisk masz loty z Berlina:
za wyszukiwarką skyscanner bezpośrednie:

Kod:
ODLOTY - 15 kwietnia 2015
Alitalia
AZ423

11:00    TXL Berlin Tegel    Wylot    2 h 10 min
13:10    FCO Rzym Fiumicino    Cel podróży
Przylot: 15 kwietnia 2015 Czas trwania podróży: 2 h 10 min

Podróż powrotna
POWRÓT - 22 kwietnia 2015
Alitalia
AZ422

14:20    FCO Rzym Fiumicino    Wylot    2 h 10 min
16:30    TXL Berlin Tegel

linia tradycyjna, a więc bagaż rejestrowany w cenie łącznie za 385 zł/osoba

za wyszukiwarką azair:

Kod:
Wylot Śr 2015-04-15 09:45 Berlin TXL… 11:55 Rzym FCO… 2:10 h / bez przesiadek 209 zł

Historia cena lotu Śr 09:45 Berlin TXL… 11:55 Rzym FCO… Germanwings Live price! 209 zł Kup bilet

Powrót Śr 2015-04-22 12:35 Rzym FCO… 14:40 Berlin TXL… 2:05 h / bez przesiadek 209 zł

Historia cena lotu Śr 12:35 Rzym FCO… 14:40 Berlin TXL… Germanwings Live price! 209 zł Kup bilet

Całkowita cena: 419 zł

tania linia Lufthansy, a że od czasu do czasu rzucają kody obniżające ceny również z Niemiec...

Szukasz lotów na czas po świętach, w środku tygodnia a więc wszystko wskazuj, że w Ryanair na 6-8 tygodni przed lotem stanieją i to sporo do cen z teraz

Na wyszukiwarce skyscanner ustaw sobie alert cenowy, ale myślę że obecna cena bezpośrednich Alitalią z Berlina jest do przyjęcia
 PM off  

Temat postu: Re: Rzym w Kwietniu
#3 PostWysłany: 26 Lis 2014 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Ja też wybieram się do Rzymu w kwietniu, dobre ceny będą pewnie koło stycznia-lutego, a może i ciut później. W ubiegłym roku dobrą cenę na Paryż w kwietniu złapałem pod koniec stycznia. Myślę więc, że warto poczekać jak radzi kolega gorny77. Nie ma co się niepokoić i bukować na hurra teraz.

-- 26 Lis 2014 13:41 --

Ja też wybieram się do Rzymu w kwietniu, dobre ceny będą pewnie koło stycznia-lutego, a może i ciut później. W ubiegłym roku dobrą cenę na Paryż w kwietniu złapałem pod koniec stycznia. Myślę więc, że warto poczekać jak radzi kolega gorny77. Nie ma co się niepokoić i bukować na hurra teraz.

Temat postu: Re: Rzym w kwietniu
#4 PostWysłany: 26 Lis 2014 22:57 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Dziękuję że ostudziliście mój zapał :)
Szczególnie sugestię, odnośnie Alitalii, sam jeszcze miesiąc temu śledziłem tę ofertę, a teraz kompletnie o niej zapomniałem...
Najprawdopodobniej ze względu na tani jak i szybki dojazd ze Szczecina do Berlina oraz duży bagaż, zdecyduję się właśnie na nich.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości