Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 22 Lis 2014 23:55 

BusinessClass:
A ja myślę że Ryanair nie zrezygnuje z możliwości zarobku, tyle że jedynie zmiana odpłatnie za pośrednictwem infolinii (tak jak przy zmianie miejsca wcześniej wykupionego)
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#282 PostWysłany: 22 Lis 2014 23:59 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 58 / 27.1%
Zbanowany
Anonymous napisał(a):
BusinessClass:
A ja myślę że Ryanair nie zrezygnuje z możliwości zarobku, tyle że jedynie zmiana odpłatnie za pośrednictwem infolinii (tak jak przy zmianie miejsca wcześniej wykupionego)

No właśnie, aż mi się to dziwne wydało, że się nie da... A dostałem miejsca przy oknie, klaustrofobicznie się tam czuję...

#283 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:05 

BusinessClass napisał(a):
Anonymous napisał(a):
BusinessClass:

No właśnie, aż mi się to dziwne wydało, że się nie da... A dostałem miejsca przy oknie, klaustrofobicznie się tam czuję...

A to zapewne ktoś ładnie poproszony z osób na pokładzie chętnie się zamieni, o ile będzie komplet bo jak nie to w ogóle nie ma tematu
 PM off  

#284 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:07 

Jestem ciekawy jak to się skończy. Zakładając, że niecały samolot się odprawił, "machloje" przez infolinię powinny być możliwe (wplótł bym to w model biznesowy będąc decydentem w FR). Jeśli cały się odprawił, to po zabawie. Daj znać jak poszło.
 PM off  

#285 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Anonymous napisał(a):

Jestem ciekawy jak to się skończy. Zakładając, że niecały samolot się odprawił, "machloje" przez infolinię powinny być możliwe (wplótł bym to w model biznesowy będąc decydentem w FR). Jeśli cały się odprawił, to po zabawie. Daj znać jak poszło.

Doszedłem do tego etapu:
https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... ChangeSeat

ale jak klikam miejsca premium, to nic się nie dzieje... Mnóstwo wolnych miejsc na obu odcinkach...

#286 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:16 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Anonymous napisał(a):
BusinessClass:

A to zapewne ktoś ładnie poproszony z osób na pokładzie chętnie się zamieni, o ile będzie komplet bo jak nie to w ogóle nie ma tematu

Wchodź na pokład jako ostatni, w okolicach Twojego miejsca (tył lub przód). Jak jest full to sorry Romek - bez dialogu się nie obędzie 8-). Grunt to posadzić tyłek jako ostatni i nie na miejscach "premium". Stewki nie wnikają w takich "pacjentów".
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Image

#288 PostWysłany: 23 Lis 2014 00:34 

niebieski
Jak masz blisko na lotnisko z którego operuję FR to wybierz się tam, ładnie uśmiechnij (mając pod względem, że mamy czasy gender). Kto jak to, ale Ty na pewno sobie poradzisz 8-)
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 23 Lis 2014 17:07 

niebieski
witam mam dość nietypowy problem, w sumie to nawet nie problem co bardziej ciekawość i chęć posiadania takiej wiadomości na przyszłość, na stronie FR jest takie info: "Poprawa niedużych pomyłek w ciągu 24 godzin: Pasażerowie, którzy dokonają rezerwacji lotów na stronie Ryanair.com, objęci zostaną 24 godzinnym okresem ochronnym od momentu dokonania rezerwacji, aby poprawić niewielkie błędy (np.: złą pisownię nazwisk, niepoprawny kierunek/datę lotu) w swojej rezerwacji" - próbuję odnaleźć takie zapisy w ogólnych warunkach przewozu, nie ma tego tam albo nie potrafię znaleźć, w przeciwieństwie do Wizza gdzie jest coś podobnego „Klient lub osoba dokonująca rezerwacji jest zobowiązana do podania Wizz Air pełnego imienia i nazwiska Pasażera zgodnie z Dokumentem Podróży Pasażera, do wykorzystania w czasie podróży. Jeśli Klient nie wykona powyższego obowiązku podczas rezerwacji lub w ciągu 2 godzin od dokonania rezerwacji za pośrednictwem Telecentrum, za korektę nazwiska Pasażera zostanie pobrana opłata z tytułu zmiany nazwiska. Wysokość opłaty dostępna jest na Stronie Internetowej lub w Telecentrum Wizz Air”. chodzi mi o doprecyzowanie czy wpisanie w miejscu nazwiska imienia i na odwrót kwalifikuje się pod ten zapis, problem obecnie jest czysto teoretyczny, już tak kiedyś leciałem, ale chciałbym wiedzieć czy gdyby się taki błąd powtórzył to czy się nadaje do zmiany u nich w wyznaczonym czasie, a dokładniej mam na myśli świadome błędne wpisanie danych podczas rezerwacji u pośrednika,
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 01 Gru 2014 22:20 

Hej,

Nie widziałem nigdzie tematu dot. dokumentów w Ryanair więc stworzyłem nowy temat mam nadzieje, że nie przeoczyłem :). Mam pytanie dość nietypowe odpowiedź wydaje mi się oczywista ale chcę się upewnić. Będę leciał ze znajomym Słowakiem krajówką do Gdańska jednak jego dowód osobisty jest popękany więc mogą się przyczepić. Paszport oczywiście akurat mu się skończył jednak na stronie piszą, że może być prawo jazdy jednak czy obowiązuje to także jego czy jedynie obywateli RP ? Wydaje mi się, że on też może na to lecieć ale nie mam 100% pewności więc wolę się upewnić ma ktoś jakieś podobne doświadczenie ?

#291 PostWysłany: 01 Gru 2014 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Prawo jazdy wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 01 Gru 2014 22:30 

A testowałeś to już z jakimś obcokrajowcem :D ?

#293 PostWysłany: 01 Gru 2014 22:38 

HON fly4free
Shcott napisał(a):
Będę leciał ze znajomym Słowakiem krajówką do Gdańska jednak jego dowód osobisty jest popękany więc mogą się przyczepić. Paszport oczywiście akurat mu się skończył jednak na stronie piszą, że może być prawo jazdy jednak czy obowiązuje to także jego czy jedynie obywateli RP ? Wydaje mi się, że on też może na to lecieć ale nie mam 100% pewności więc wolę się upewnić ma ktoś jakieś podobne doświadczenie ?
możesz podać linka
krasnal napisał(a):
Prawo jazdy wystarczy.
aby na pewno?

tu regulamin FR dot. akceptowanych dokumentów, brak info o prawie jazdy
http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... mentation/
zresztą ostatnio przy odprawie wro-wmi było wyraźnie zaznaczone, że prawo jazdy nie jest akceptowane
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 01 Gru 2014 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-musze-miec-wize/
Cytuj:
Paszport
Krajowy dowód tożsamości
Prawo jazdy

Nic nie pisze o podziale na obywateli Polski/nie-Polski (jak w przypadku Hiszpanii), więc domyślam się, że Słowaków też to dotyczy.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 01 Gru 2014 23:03 

HON fly4free
krasnal napisał(a):
http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-musze-miec-wize/
Cytuj:
...
Prawo jazdy
Nic nie pisze o podziale na obywateli Polski/nie-Polski (jak w przypadku Hiszpanii), więc domyślam się, że Słowaków też to dotyczy.
rzeczywiście tak to należałoby rozumieć
a ktoś z was już leciał z prawem jazdy?
ostatnio (tydzień temu), gdy robiłem odprawę, zwróciłem uwagę na objaśnienia i dałbym sobie coś uciąć, że poniżej listy akceptowanych dokumentów był dopisek, że prawko nie jest akceptowane
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 02 Gru 2014 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
W krajówkach prawo jazdy jest wystarczające - byłem świadkiem jak zarówno w WMI jak i GDN kkiedy bez problemu akceptowano przy odprawie prawo jazdy.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 02 Gru 2014 09:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Wchodź na pokład jako ostatni, w okolicach Twojego miejsca (tył lub przód). Jak jest full to sorry Romek - bez dialogu się nie obędzie 8-). Grunt to posadzić tyłek jako ostatni i nie na miejscach "premium". Stewki nie wnikają w takich "pacjentów".

Na szczęście okazało się, że jak lecisz z Legią, to nie ma numeracji miejsc, tylko jak na Żylecie - kto gdzie chce ;)

A co do samego Ryanair - leciałem 1szy raz od 7 lat. Plastikowy koszmar. Jeśli jeszcze kiedykolwiek w to wsiądę to tylko dopłacając za rząd przy wyjściu awaryjnym...

Ostatnio edytowany przez BusinessClass, 02 Gru 2014 22:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 03 Gru 2014 01:07 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
czy dokupował ktoś bagaż rejestrowany po zakupie biletów? O ile jest to droższa opcja?
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 03 Gru 2014 01:16 

http://www.fly4free.pl/ryanair-drozszy- ... estrowany/

http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... ionalfees/

a najlepiej samemu wejść na zarządzaj rezerwacją i sprawdzić, bo sezon decyduje jaka jest cena
 PM off  

#300 PostWysłany: 03 Gru 2014 19:33 

Loty: 1
Kilometry: 4 027
Krajów: 2 / 0.9%
Powie mi ktoś czy jak się odprawię przez internet i wydrukuję kartę pokładową to czy tą ową kartę mogę wydrukować w kolorze czarno białym ? czy koniecznie musi być kolor ? Proszę o potwierdzone informację najlepiej ze strony przewoźnika :) szukałem ale nie znalazłem :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości