Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:12 

Witam,
Mam nadzieję że piszę we właściwym dziale/miejscu - mianowicie chciałbym podpytać użytkowników forum o ich doświadczenia z kupnem (i realizacją przez linie lotnicze) biletów za pośrednictwem airtickets24.com.

Pośrednika poleciło mi momondo.com, skusiłem się bo oczywiście proponowali najkorzystniejszą cenę, niższą niż taka np. (znana i zaufana, ech) Expedia.

Zapłaciłem karta kredytową za przelot liniami SAS na trasie WARSZAWA-PHOENIX (z 2 przesiadkami po drodze w obie strony). Wylot w lutym 2015.

Bilet elektroniczny na maila doszedł, ale coś mnie tknęło i zacząłem (po fakcie) czytać opinie o airticket24.com i znalazłem mnóstwo negatywnych co muszę przyznać napędziło mi nielada stracha, ponieważ bilety zakupiłem 3 (dla siebie, żony i rocznego synka), z trudem wynegocjowałem 3 tygodnie urlopu w pracy i nie chciałbym żeby nagle po drodze przed wylotem coś poszło nie tak....

Teraz już sam nie wiem co robić - czy czekać cierpliwie do lutego i trzymać kciuki żeby wszystko poszło ok, czy anulować rezerwację i toczyć długi bój (sądzac po opiniach w sieci ile czasu innym to zabiera) o odzyskanie pieniędzy?

Z góry dzięki za wszelkie opinie i sugestie!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Tak naprawdę o każdym pośredniku znajdziesz wiele złych opinii. Wynika to z tego, że opinie piszą ludzie, którzy mieli jakiś problem. Ci, którzy polecieli bez problemu zwykle nie piszą nic, a jest ich miażdżąca większość.
Z pośrednikami najczęściej wynikają problemy przy jakichś zmianach lotów itp, ale też nie jest powiedziane, że zawsze wtedy będzie coś nie tak. Masz bilet, wszystko potwierdzone, więc niczym się nie przejmuj, tylko ciesz, że lecisz. Swoją drogą i tak prawdopodobnie nie masz możliwości anulowania tej rezerwacji, więc nie masz innego wyjścia.
shiver lubi ten post.

#3 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:30 

dzięki za odpowiedź, wydaje się rozsądna i z pewnością jest tak jak piszesz, jakkolwiek czekam jeszcze na głosy osób które również korzystały z usług airtickets24 (zwłaszcza na dalszych dystansach jak ten) i wszystko przebiegło bezproblemowo, co pozwoli ostatecznie uspokoić moje zszargane nerwy ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Pośrednik jak każdy inny, właścicielem jest bodajże e-travel z Grecji.
Z Grecji jest wielu podobnych pośredników, pewnie ze względów podatkowych.
Kupowałem u nich 3 razy, 2 razy poleciałem bez żadnych przygód.
Ostatnio zakupione bilety do Goa okazały się po kilku zmianach nie do użycia (pomieszane loty).
Napisałem do nich na adres mailowy zawarty w otrzymanym potwierdzeniu biletu, odpowiedzieli za kilka dni.
Profesjonalnie poprosili o moje preferencje zmian, bo oryginalnie rezerwowane odcinki nie były już możliwe.
Po mojej odpowiedzi, co mi pasuje, wystawili nowy bilet według życzenia.
Zerknij też tu: zakup-w-tripsta-airtickets24,8,5443&p=32480&hilit=airtickets24+opinie#p32480
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:40 

tak, wiem kto za tym stoi, zrobiłem już małe śledztwo internetowe ;)

Wątek przez ciebie podlinkowany również czytałem już wcześniej.

Taka myśl - czy jest sens kontaktować sie z linią lotniczą (SAS) i pytać ich czy dostali kasę od przewoźnika i czy na pewno wszystko jest w porządku itp?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lis 2014 18:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, że nie ma sensu.
Sprawdź swoją rezerwację np. na http://www.checkmytrip.com albo u Lufthansy i śpij spokojnie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lis 2014 20:20 

OK, wszystko sie zgadza dzieki :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lut 2016 05:12 

niebieski
Witam. Mam numer rezerwacji od airtickets24.com oraz dwa numery e-biletów, ale nie stronie linii lotniczej (air europa) oraz checkmytrip.com nie znajduje mi rezerwacji. Co może być nie tak?

EDIT:
Odpowiem sam sobie. Trzeba wprowadzić inny numer niż ten od airtickets24.com, który widnieje przy WYLOT (na niebiesko zaznaczone)

Załączniki:
2016-02-15_0416.png
2016-02-15_0416.png [ 72.25 KiB | Obejrzany 3496 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości