Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:01 

Dokąd
  • Berlin SXF

Data wylotu
  • 16.12.2014

Długość pobytu
  • kilka

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 304zł

Dodatkowe informacje
  • Hey, słuchajcie nie znam się za bardzo na szukaniu lotów. Natomiast znalazłem najtańszy z Antalyi lot do Berlina SXF (tylko to lotnisko mnie interesuje) za 304zł w 1 stronę na skyscanner. Cenę tą oferuje linia Corendon. Ewentualnie bodajże 2 dni później za podobną cenę polecimy linią Onur Air. Problem jest taki, że jak patrzę na loty na oficjalnej stronie linni lotniczych, to nie ma połączenia na nich pomiędzy Antalya a Berlin SXF, jednak Skyscanner podaje to połączenie i wskasuje jakąś inną stronę z możliwością zakupu biletu. W związku z tym nie wiem jak mam to rozumieć. :( Mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć jak to działa? Wydawało mi się, że najbezpieczniej jest kupować bilet z oficjalnej strony linni.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:10 

niebieski
nie zastanawiaj się tylko kupuj ten bilet i już.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:17 

Zbanowany
Skyscanner pokazuje CI na pewno droge z przesiadka,
rozwin szczegoly polaczenia w skyscanner i zobacz czy nie ma przesiadki.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:21 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Wszystko się zgadza. Niektóre linie lotnicze sprzedają bilety na samoloty innej linii lotniczej, z którą mają podpisaną umowę na Codeshare.
W tym przypadku fizycznie lot jest realizowany przez Onur Air, ale linia Corendon sprzedaje bilet na ten sam samolot pod swoim imieniem, oferując lepszą cenę - tak się zdarza.

W dodatku mi na stronie Corendon ten lot również się wyświetla, z informacją.
15:35 - 18:00
Antalya - Berlin-Schoenefeld
8Q 739 - Onur Air ,
co znaczy, że będzie wykonywany przez linię lotniczą Onur Air. Można śmiało kupować.
 Profil Relacje PM off
macieym uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:23 

Dziękuję bardzo :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:25 

Za niewiele drożej bo za ok. 350 zł masz bezpośredni lot airberlin, chyba go bym wybrał
 PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale przecież ten lot, który znalazł też jest bezpośredni. W dodatku tańszy i na lotnisko SXF, czyli to, które go interesowało.
 Profil Relacje PM off

#8 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:34 

czyli ma wybór, zrobi jak uważa (może niepotrzebnie napisałem co ja bym wybrał)
 PM off  

#9 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, zrozumiałem, że podobnie jak Turndown sugerujesz, że tamten lot jest z przesiadką.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:42 

Dziękuję Wam bardzo. Gdy nacisnę "sprawdź lot" na skyscanner to przełącza mnie na stronę linni corendon i lot jest dostępny. Natomiast jeżeli chcę wyszukać lot bezpośrednio przez corendon.com to nie widać połączenia pomiędzy tymi lotniskami. To jakaś specjalna zagrywka? Czemu tak jest?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Coś musisz robić nie tak. U mnie znajduje ten lot bezpośrednio na corendon.com.

edit: Na corendon.com znajduje bez problemu, za to na onurair.com nie da się wybrać Berlina. Ale nie roztrząsałbym tego za bardzo i zrobił tak jak radził tomasz.tomczuk w pierwszym poście - w systemach linii często panuje bałagan i wychodzą podobne kwiatki.
 Profil Relacje PM off

#12 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:52 

A widzisz, bo ja byłem na stronie http://www.corendon-airlines.com
Myślałem, że to jest ich strona. Też wygląda jak oficjalna. Możesz sprawdzić?
Na corendon.com faktycznie jest ten lot.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lis 2014 01:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Podążając za wikipedią i wnioskując po językach dostępnych na tych stronach podejrzewam, że strona http://www.corendon-airlines.com jest oficjalną stroną linii Corendon Airlines, natomiast strona corendon.com jest stroną linii Corendon Dutch Airlines, będącej holenderskim oddziałem tej poprzedniej. Jak widać tylko ta druga oferuje ten lot. Prawdą jest, że mogliby trochę poprawić współpracę między oddziałami :)
 Profil Relacje PM off

#14 PostWysłany: 19 Lis 2014 01:10 

Dzięki :) czyli bezpiecznie jest kupować ten bilet?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lis 2014 01:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli pytasz o bezpieczeństwo w tym serwisie to raczej nie ma się czego obawiać. Linie prawdziwe, strona oficjalna, dodatkowo skyscanner tam przekierowuje. Jeżeli natomiast chodzi o sam lot to musisz poczytać o linii Onur Air. Mają dwie gwiazdki, opinie różne. Ewentualnie tak jak pisał gorny77 można polecieć bardziej pewną linią airberlin, ale trochę drożej i nie na SXF tylko na TXL. Jeżeli bardziej Ci odpowiada SXF to ja bym brał.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość