Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2768 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 139  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 16 Lis 2014 10:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Beniasty napisał(a):
U mnie to samo, 3 kupione a na 4 już nie było kodu :(. Czy to już po zabawie ?, to jest jakieś ograniczenie na 24h ?

Allegro twierdzi, że w ciągu doby można wykorzystać 5 kuponów, kolejne 5 kuponów można wykorzystać po upłynięciu 24h od pierwszej płatności z dnia poprzedniego. Nieudane płatności również wliczają się do tej puli, a potem są zwracane do ponownego wykorzystania. Tylko ciekawe czy jak zapłacę 4 płatność bez kuponu to uznają to za nieudaną płatność i zwrócą kasę czy przekierują na drzewo :D

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#622 PostWysłany: 16 Lis 2014 10:51 

doładowali mi w końcu karty bzwbk :)
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 16 Lis 2014 12:10 

Zbanowany
niebieski
Mnie allegro zrobilo w ciula. Ostatni raz kuponu na darmowa dostawe uzylem w czwartek. Dzis dokonalem kolejnego zakupu i wyswietla sie informacja, ze naduzywam kuponu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#624 PostWysłany: 16 Lis 2014 12:51 

niebieski
Komornik napisał(a):
Mnie allegro zrobilo w ciula. Ostatni raz kuponu na darmowa dostawe uzylem w czwartek. Dzis dokonalem kolejnego zakupu i wyswietla sie informacja, ze naduzywam kuponu.

Moja zona kupiła 4 rzeczy i dostała bana na 14 dni. Niestety allegro się przeliczylo z promocją i niesprostali polskiej "tworczosci", to teraz się ratują nawet wbrew regulaminowi.
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:05 

Loty: 25
Kilometry: 69 443
Krajów: 5 / 2.3%
jesion83 napisał(a):
Moja zona kupiła 4 rzeczy i dostała bana na 14 dni. Niestety allegro się przeliczylo z promocją i niesprostali polskiej "tworczosci", to teraz się ratują nawet wbrew regulaminowi.

Dziwne... W ciągu ostatnich 24 godzin zrobiłem 4 zakupy, w każdym przypadku wybrałem kuriera i każda płatność przeszła bez problemu. Kupowałem normalne produkty za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych. Może mają jakiś automat wyłapujący tanie artykuły z drogą przesyłką?

#626 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:27 

Miał ktoś taką sytuację?

płaciłem kartą bzwbk, na koncie 20zl

kupiłem klej za 20zł i wybrałem bezpłatna przesyłkę. Pieniądze z karty ściągneli (tzn. zablokowali, bo nie mam już dostępnych 20zł), a po chwili płatność PayU została anulowana i ani nie ma pieniędzy na karcie, ani nie wrzucili mi ich na konto PayU na allegro. hmm...
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:32 

U mnie tez po 2 udanych tranzakcjach dostałem e-maila ze jednak tranzakcję odrzucili, a pieniadzy nie mam juz na karcie, coś kręcą na tym allegro

#628 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:33 

Nie miałem takiej sytuacji na allegro, ale może po prostu skończy się tak, że za kilka dopiero dni zejdzie blokada z karty i środki na nią wrócą. Niejednokrotnie miałem taką sytuację przy płatności kartę - odrzucona, środki zablokowane i po 7 dniach blokada znikała.

emo94 napisał(a):
Miał ktoś taką sytuację?

kupiłem klej za 20zł i wybrałem bezpłatna przesyłkę. Pieniądze z karty ściągneli (tzn. zablokowali, bo nie mam już dostępnych 20zł), a po chwili płatność PayU została anulowana i ani nie ma pieniędzy na karcie, ani nie wrzucili mi ich na konto PayU na allegro. hmm...
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:38 

niebieski
emo94 napisał(a):
Miał ktoś taką sytuację?

walczę z takim samym problemem od 05.11 - maile z allegro że sprawę wyjaśniają, strasznie długo,
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:51 

Loty: 96
Kilometry: 142 200
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Dla mnie to, co robi Allegro jest niepoważne. Ich głównym celem jest przecież promocja aplikacji mobilnej, do której wiele osób przez ostatnie lata się zraziło, bo była jedną wielką katastrofą. Teraz zrobili nową, bardzo dobrą IMHO aplikację i żeby zatrzeć złe wrażenie i skłonić użytkowników, ze po prostu można kupować coś przez telefon, wprowadzili szereg promocji i kuponów. Jasno określili zasady promocji w regulaminie. Sztab księgowych na pewno co do grosza liczył ile mogą na to przeznaczyć, a analitycy jak dobrać wysokość i zastosowanie kuponów, by im się to opłaciło. Niestety Allegro nie wywiązuje się z warunków promocji. Jest to działanie niezgodne z prawem i nie możemy go tolerować. Ktoś powie, że cwaniactwem jest sprzedaż np. bonów do Tesco. Dla mnie jest to uczciwa oferta. Sprzedający otrzymuje 26 zł ((1zł za 15 zł bon + 25 zł za przesyłkę), z tego musi zakupić bon na 15 zł, dodatkowo opłacić prowizję do allegro oraz wysłać nam listem poleconym priorytetowym bony. Łącznie ma z tego 5-7 zł zysku przed opodatkowaniem. Zyskują wszyscy, my mamy bony za 1zł, sprzedający ma zysk, a allegro promocję app na telefony. Tak jak nie miałem nigdy przekonania do kupowania czegoś przez telefon oprócz Google Play, to teraz kupuję naprawdę sporo rzeczy przez telefon, jest to wygodne i tak samo szybkie jak na komputerze.

W związku z tym osobom, które Allegro nie pozwala na obniżenie kosztów wysyłki za pomocą VISA, proponuję przede wszystkim reklamację do allegro oraz zgłoszenie sprawy do Rzecznika Praw Konsumenta. Nie możemy pozwolić, by kolos w postaci Allegro myślał, że może robić, co chce.
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:02 

Wyluzuj, napisali, że wdrożenie aplikacji mobilnej ma dalej formę testu, masz też napisane, że dana promocja np. VISA może skończyć się przed określonym czasem (oni tez mają określony pułap, na który zgadzają się dać ograbić, choć zapewne nie myśleli, że "Polak aż tak potrafi" ;) )
 PM off  

#632 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:08 

Loty: 96
Kilometry: 142 200
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Czym innym jest skończenie się przed czasem poparte odpowiednim komunikatem tak, że już nikt nie może kupić z rabatem, a zupełnie czymś innym jest ograniczanie ludzi po jednym zakupie z komunikatem że naduzywaja promocji. Nie mylmy dwóch rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:14 

No to się skarż, gdzie tylko masz ochotę, w sumie allegro nie ma prawa i Ci tego nie zabrania. Jednak większość tu oburzonych radzę przeczytać w ogóle regulamin korzystania z allegro o np. możliwości otrzymania ostrzeżeń i za co, by ewentualnie być gotowym na stoczenie "wojny" z ich prawnikami jak kilku za niestosowanie się do ich regulaminu korzystania otrzyma zastrzeżenie kont
 PM off  

#634 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:28 

niebieski
Czy zatem promocja VISA się skończyła? Chciałem coś kupić, ale nie wiem czy warto odpalać aplikację. :roll: Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:34 

kamwad napisał(a):
Czy zatem promocja VISA się skończyła? Chciałem coś kupić, ale nie wiem czy warto odpalać aplikację. :roll: Dziękuję

minute temu zrobilem 2 transakcje z karta wieć działa
 Profil Relacje PM off
kamwad uważa post za pomocny.

#636 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:37 

kamwad napisał(a):

atc_damian napisał(a):
zupełnie czymś innym jest ograniczanie ludzi po jednym zakupie z komunikatem że naduzywaja promocji.

z tego co tu piszą blokują po trzech transakcjach z kuponem VISA w ciągu 24 godzin
 PM off
kamwad uważa post za pomocny.

#637 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:47 

zgadza sie wczoraj na innym koncie zablokowali darmowe wysylki po 3 płatnościach.
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Anonymous napisał(a):
kamwad napisał(a):

atc_damian napisał(a):
zupełnie czymś innym jest ograniczanie ludzi po jednym zakupie z komunikatem że naduzywaja promocji.

z tego co tu piszą blokują po trzech transakcjach z kuponem VISA w ciągu 24 godzin

Po trzech transakcjach 1 zł + 25 zł.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 16 Lis 2014 14:56 

Astrid napisał(a):
Anonymous napisał(a):
kamwad napisał(a):

atc_damian napisał(a):

Po trzech transakcjach 1 zł + 25 zł.

nie do końca ja zrobilem 15+15, 18+14 , 13+16,5 i ban
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 16 Lis 2014 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
malyy123 napisał(a):

nie do końca ja zrobilem 15+15, 18+14 , 13+16,5 i ban

To dziwne. Ja wczoraj zrobiłam 4 transakcje, ogólnie 17 i nadal mogę korzystać z darmowej wysyłki.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2768 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 139  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości