Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: EU -> Kuba
#1 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:55 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski

Dokąd
  • Havana lub Varadero

Data wylotu
  • 07.02.2015

Data powrotu
  • 22.02.2015

Długość pobytu
  • 14-17 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • z MXP i DUB Air Canada za ok 2500zł

Dodatkowe informacje
  • Chcemy spędzić 2 tygodnie w zimie na Kubie :-) Szukam wszystkich możliwych kombinacji, najtaniej znalazłem 2500zł z Mediolan Malpensa i Dublina za ok 2500zł. Ale to wciąż dużo + doloty...

Do max 2500zł mogę zapłacić za osobę.

Daty mogą być inne, wylot na początku lutego powrót max koniec marca.

Dzięki z góry za pomoc.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: EU -> Kuba
#2 PostWysłany: 16 Lis 2014 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Z Kubą jest ten problem że zarówno ITA, jak i wszystkie kayaki, ze względów polityczno-gospodarczych zaprzeczają istnieniu Kuby jako takiej, więc ciężko znaleźć tani lot. Pozostaje stary dobry Aerofłot, ale tutaj jest to wydatek rzędu 3000 zł z Warszawy i 2800 zł z Pragi, więc powyżej twoich widełek.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lis 2014 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
Krajów: 1 / 0.5%
niebieski
ostatnio patrzę na takie połączenie choć biorę też pod uwagę inne terminy i z okolic polski najtaniej widziałem w przyszłym roku za 2300 areoflot z warszawy ale to już nieaktualne. Poza tym jedynie czartery ale tu bilety tanie są bezpośrednio przed odlotem i niekoniecznie będą pasować daty.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lis 2014 09:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie widziałem, że niektóre strony nie "widzą" nawet lotnisk VRA i HAV... No nic dzięki, zobaczymy na przestrzeni miesiąca może coś się wyklaruje.

PS Mimo, że w wyszukiwarkach pokazuje loty i ceny Air Canada, sprawdziłem na ich stronie i jak chce się szukać biletów do VRA i HAV to nie chce przejść dalej do pokazania cen, tylko jest info, że w sprawie lotów na Kubę skontaktuj się z biurem telefonicznie lub na miejscu :?

#5 PostWysłany: 16 Lis 2014 09:47 

Jetairfly z Brukseli. Condor z Fra/Muc. Ten drugi można łączyć a jednym bilecie z pl ale bedzie drogi.

Air Canada tez z Bru i z Fra. Zaleta Air Canada jest taka ze dają za darmo karty turysty do wypełnienia a to zawsze oszczędność 25€ na osobę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Lis 2014 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Lx13 napisał(a):
Jetairfly z Brukseli. Condor z Fra/Muc. Ten drugi można łączyć a jednym bilecie z pl ale bedzie drogi.

Air Canada tez z Bru i z Fra. Zaleta Air Canada jest taka ze dają za darmo karty turysty do wypełnienia a to zawsze oszczędność 25€ na osobę.

I co z tą kartą, nie trzeba jej wcześniej załatwiać w Wawie??

#7 PostWysłany: 16 Lis 2014 13:27 

No właśnie ze nie. Sam sie naciąłem na 4 karty załatwione w Europie. Lecę sobie samolotem z Toronto do Havany i pani chodzi i pyta komu karta komu. Miała cały plik w ręku. Pamiętaj ze wylatując z Kuby bulisz kolejne 25€ za wyjazd od osoby.

Jesli masz watpliwości to zadzwoń do infolinii Air Canada ale w Polsce lub Europie lub w Kanadzie. Wystrzegaj sie infolinii która cię przekieruje do teleservisu w USA bo oni jak usłyszą nazwę Kuba to nic ci nie powiedzą. Serio, mimo tego ze Air Canada lata na Kubę normalnie.

Mogę ci podać jeszcze jeden tip. 3 lata temu miałem wykupiony lot i pobyt na Kubie via Jetairfly i chyba biuro Thomas Cook. Płaciłem 25€ za kartę ALE nie płaciłem opłaty wyjazdowej. Normalnie po check in obok stała babka z biura i każdemu dawała równowartość 25€ w CUC i potem sie szło do kasy i wpłacało. Normalnie komedia której nie powstydził by sie sam Bareja.

Podsumowywujac, szukaj takiego lotu gdzie być może nie będziesz musiał dopłacać. Moim zdaniem latając na Kubę z Europy najlepiej brać Air Canada lub Jetairfly. Jesli chodzi o ten drugi to pamiętaj ze lot do VRA jest tzw z międzylądowaniem po drodze do Cancun. Tzn lot laduje w VRA, wywala ludzi i bierze w ich miejsce powracających. Potem leci do Cancun i znowu zamiana. Niezły burdel z miejscami sie robi tzn właściwe miejsca zajmuje sie dopiero wracając z Cancun :) No i w Cancun nie wolno wyjsć z samolotu. Tez niezły cyrk bo ekipa sprzątająca lata miedzy pasażerami którzy wracają do Europy. Dodaj do tego ze klimatyzacja nie działa i jest ekstra. Cyrk niesamowity ale cena przystępna. Spytałem sie załogi po co to. Podobno kiedyś ludzie sie rozlazili po lotnisku i był problem.

Co do Air Canada. Można kupić bilet z opcja krótkiego pobytu w samej Kanadzie. Często bez dopłaty do biletu lub z naprawdę niewielka. Loty via YYZ i YUL.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lis 2014 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki Lx13, właśnie kombinuję żeby trafić w Toronto przy okazji na mecz NBA :-D Można wykombinować nockę w Toronto i powrotnie w Montrealu.

Czy pamiętasz ile płaciłeś za bilety? 2500zł z Mediolanu + doloty (z WRO) to wciąż dużo, ale z tego co widzę to rzadko na Kubę są dobre ceny.

#9 PostWysłany: 16 Lis 2014 23:35 

650€ z Brukseli via Toronto do Havany. Ale to było w samym środku sezonu wakacyjnego przełom lipiec/sierpień. Wiem ze teraz proponowane połączenie to Bru-YUL-Hav lub VRA. Powrót zawsze via YYZ.

Szukałbym z Brukseli.

Edit:
Właśnie sprawdziłem. Ceny mocne. Do VRA 714€ a do Hav 936€. Hmmm... W sumie z Kanady to szczyt sezonu jest i walentynki przy okazji. Chyba nie pomogę z cena.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości