Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sie 2014 03:35 

Witam,
Przed chwilą zarezerwowałem bilet Qatar Airways do Bangkoku. Próbuję teraz dodać dane pasażera i nie wiem jak to zrobić. Rok temu mogłem dodać dane pasażera przez zakłądkę "advance passenger details", a teraz tej zakładki po prostu nie ma i widzę tylko zakładkę modyfikuj. Pokazują mi się tylko dane 1 pasażera (razem z nr paszportu), natomiast nie ma żadnych danych drugiego pasażera prócz imienia, nazwiska i nr qmiles. Przy rezerwacji podawałem nr qmiles pierwszego i drugiego pasażera. Czy może być tak że oni sobie po prostu ściągnął dane z konta qmiles?

Czy spotkał się już ktoś z was z takim problemem?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 31 Sie 2014 07:35 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Nie ma problemu :-) Te dane nie sa potrzebne w kazdym wypadku, wiec nie przejmuj sie

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2014 17:27 

mam podobnie niby mam bilet, ale jeszcze nikt nie chciał ode mnie nic z paszportu czy to normalne ????
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2014 10:21 

mikus2323 - dzwoniłam przed chwilą na infolinię do QATAR i Pani mi wyjaśniła, że dane wszelakiego rodzaju będa ode mnie chcieli przy check- in online, wcześniej nie muszę się o nic martwić
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lis 2014 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Do tej pory latałem tylko wizz'em i nie do końca jestem obyty z zasadami panującymi u innych przewoźników. Będziemy lecieć do Bangkoku Qatar'em z bagażem rejestrowanym. Czy powinienem odprawić się online? (póki co nie widzę takiej opcji) Czy mogę odprawić się normalnie na lotnisku, okienko, nadanie bagażu itd? Generalnie czy muszę odprawiać się online? No chyba, że odprawa na lotnisku wiąże się z kosztami...

#6 PostWysłany: 15 Lis 2014 14:48 

Można on-line, można za darmo na lotnisku - http://www.qatarairways.com/global/en/checking-in.page
 PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
@refiko

To jest tak, że w takich sytuacjach masz wydzielone stanowisko odprawy, przy którym tylko zostawia się bagaż. I jak jesteś odprawiony online to podchodzisz do takiego "baggage drop", przy którym z reguły nie ma kolejki. A do standardowej odprawy kolejki z reguły są.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Odprawiam się online, drukuję karty pokładowe, na lotnisku w odpowiednim miejscu pozostawiam swój bagaż i przy gate'ie sprawdzą mi moją kartę i paszport i FRU?

#9 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:36 

Pominąłeś tylko security ;) Reszta się zgadza :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Tak miałem ostatnio w A3. W Qatar podobnie powinno być:
Kod:
Enhance your experience and save time at the airport by checking-in online. Choose your seat, print your boarding pass, and use the fast-bag-drop counters at the airport to check-in your luggage with ease.

http://www.qatarairways.com/global/en/checking-in.page
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości