Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska-Kanary
#1 PostWysłany: 12 Sie 2010 02:51 

Witam,
poszukuję lotu na termin 17-18-19 września na kierunku Wrocław (Poznań, Kraków, Berlin) - La Gomera (Tenerife Sur).
Ryanair raczej odpada, bo potrzebne jest przewiezienie sporej ilości bagażu... I bez przesiadek, chyba, że takie do 2 godzin.

Pomożecie?
:-)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Polska-Kanary
#2 PostWysłany: 14 Sie 2010 18:45 

Nikt nie ma pomysłu?

#3 PostWysłany: 15 Sie 2010 07:07 
Awatar użytkownika

jeśli nie Ryanairem to chyba jedyna tańsza opcja to szukanie w biurach podróży samych biletów...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Sie 2010 09:57 

Loty: 88
Kilometry: 221 788
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
A ja bym proponował lot na Teneryfę i potem promem, pamiętam, że jest ich tam parę i pływają do wielu miejscowości. Musiałbyś tylko poszukać. Z Teneryfy lata też linia http://www.bintercanarias.com/index.php nie jest niestety tania, dlatego lepszym rozwiązaniem jest prom, który kosztuje 15-20 euro, zależy jeszcze gdzie będziesz wsiadał i dokąd płynął.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Sie 2010 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
wydaje mi sie ze autor raczej docelowo chce leciec na teneryfe (sur), a tam juz sobie poradzi :) Wiemy przeciez dobrze, ze tanio na gomere sie nie doleci.

probowalem cis wyszukac via ryanair (bo wydaje mi sie ze i tak nic taniej nie znajdziesz), ale nawet ryanem ciężko.. Troche pozno juz na wrzesien jesli chodzi o teneryfe i niezłe ceny.. Jest jedynie opcja przez bruksele na lanzarote - da(ło) sie doleciec za 2x7€ z krk http://analyzair.com/fly/CRL/ACE/092010
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Sie 2010 11:14 

Loty: 88
Kilometry: 221 788
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Racja, nie zwróciłem uwagi, w takim wypadku pozostaje opcja jaką wymieniłeś, przelot na każdą inną wyspę jest dużo droższy, co prawda prom z lanzarote będzie płynął kilkanaście godzin, ale sam bym taką opcję wybrał.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Sie 2010 21:26 

Jak napisałam wcześniej Ryan nie wchodzi w grę, bo pozwala przewieźć tylko jedną torbę (15 kg lub 20 kg). A ja potrzebuję przewieźć 2 x 20 kg. Niekoniecznie ja, tylko moja mama. Płynie samotnie przez Atlantyk jachtem i musi trochę sprzętu wziąć z Polski. Ryan nawet nie ma opcji dokupienia drugiej torby.

#8 PostWysłany: 15 Sie 2010 21:58 
Awatar użytkownika

Ze strony Ryanair :

Opłaty za bagaż rejestrowany* - (Każdy pasażer jest uprawniony do odprawienia maksymalnie 2 sztuk bagażu)

1 Torba - (15kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 15 €
1 Torba - (15kg) szczyt sezonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 20 €
1 Torba - (15kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 20 €
1 Torba - (20kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 25 €
1 Torba - (20kg) szczyt sezonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 30 €
1 Torba - (20kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 30 €
2 Torba - (15kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 35 €
2 Torba - (15kg) szczyt szonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 40 €
2 Torba - (15kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 40 €
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Sie 2010 22:12 

Amazi napisał(a):
(...) moja mama. Płynie samotnie przez Atlantyk jachtem (...)

Pozdrawiam mamę! SZACUN!!! :shock:

#10 PostWysłany: 15 Sie 2010 22:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Klaudyna85 napisał(a):
Ze strony Ryanair :

Opłaty za bagaż rejestrowany* - (Każdy pasażer jest uprawniony do odprawienia maksymalnie 2 sztuk bagażu)

1 Torba - (15kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 15 €
1 Torba - (15kg) szczyt sezonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 20 €
1 Torba - (15kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 20 €
1 Torba - (20kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 25 €
1 Torba - (20kg) szczyt sezonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 30 €
1 Torba - (20kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 30 €
2 Torba - (15kg) - za sztukę bagażu/za lot w jedną stronę 35 €
2 Torba - (15kg) szczyt szonu - wszystkie loty w lipcu i sierpniu 40 €
2 Torba - (15kg) wszystkie loty do/z Wysp Kanaryjskich (z wyjątkiem hiszpańskich lotów krajowych) 40 €

klaudyna - tylko że te 2 sztuki to mogą mieć łącznie 15 kg, a nie 2x15 kg, więc nie sądzę żeby autora wątku ta opcja interesowała
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Sie 2010 02:47 

Właśnie, tak jak rw30 napisał/a. Nie chodzi o ilość sztuk bagażu, tylko o wagę. Niestety Ryanair obecnie pozwala przewieźć w ogóle tylko 1 szt bagażu 15 kg lub 20 kg (w zależności od opłaty). Jak się robi rezerwację to już nie ma opcji 2 szt bagażu.

Jeśli chodzi o Ryana to mam obcykane. Poszukuję jakiejś innej linii lotniczej, która ma względnie tanio i najlepiej bez przesiadek (dlatego napisałam, że może być Berlin, bo dojazd jest prosty). Jeśli znajdziecie coś ciekawego, to bardzo proszę o pomoc!

remi - tak, też bym się tego nie podjęła. Przede wszystkim sama ze sobą bym 2 dni nie wytrzymała, a co dopiero miesiąc...

#12 PostWysłany: 16 Sie 2010 08:29 
Awatar użytkownika

sprawdz airberlin

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości