Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Gru 2011 01:43 

Witajcie :)
proszę o pomoc w znalezieniu lotu łączonego na/z karaibów. Znalazłam wyloty Condorem i Klm poniżej 1500 na Portoryko, natomiast problem mam z powrotnym lotem. Wylecieć mogę po 24.01 a powrót z Panamy pod sam koniec lutego, ewentualnie wcześniej z Hondurasu, Nikaragui lub Kostaryki. Szukałam też tanich lotów na BVI lub Dominikanę bo w tych okolicach rozpoczynam rejs.
Baaardzo proszę o pomoc znalezieniu taniego sposobu dotarcia na miejsce (i powrotu również, choć żal) :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 30 Gru 2011 10:31 

srebrny
Hej,

najtańszym rozwiązaniem będzie lot przez USA. Do Panamy, Kostaryki i Hondurasu lata najtaniej Spirit Air, który czasami robi promocje typu 0.01USD za lot. Im wcześniej zarezerwujesz tym będzie taniej...
Latają do Fort Lauderdale na Florydzie, a stamtąd możesz już spokojnie znaleźć tani lot z Miami do Europy lub lecieć dalej Spiritem i z innego amerykańskiego miasta znaleźć tańsze połączenie.
Robiłem podobną trasę w zeszłym roku i Spirit Air mogę zdecydowanie polecić, na security w Ft. Lauderdale była straaaszna kolejka i spóźniliśmy się na przesiadkę do NYC - linia bez mrugnięcia okiem przebookowała nas na kolejny lot za 2h. W drugą stronę z powodu brzydkiej pogody straciliśmy połącznie do Panamy (a następny lot za 3 dni!), analogicznie bez mrugnięcia okiem mogliśmy zmienić lotnisko na San Jose w Kostaryce. Przed lotem czytałem tragiczne opinie o tej linii ale zdecydowanie się z nimi nie zgadzam, jak widać z powyższego opisu. :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Gru 2011 16:12 

Dzięki opo :)
będę szukać dalej, choć od 2 h grzebię i nadal ceny mnie nie pocieszają -suma za lot do USA + spirit nadal powyżej 3 tys.
Jest jakaś sensowna wyszukiwarka lotów łączonych?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Gru 2011 17:28 

srebrny
Hej,

napisz dokładnie jakie loty Cię interesują, bo powiem szczerze już nie rozumiem za bardzo. :)
Skąd dokąd i kiedy masz tego Condora, jakich lotów Ci brakuje?

Widziałeś promocję Spirit:
Just book by 11:59 PM ET on January 1, 2012 and enter 50OFF (all caps, no spaces) in the Promotion Code box on the home page when booking your flight to save $50 off* your roundtrip purchase for travel from January 6, 2012 through February 14, 2012.

Przynajmniej w jedną stronę masz szansę załapać się na lot za pół ceny.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Gru 2011 17:48 

Promocję na spiricie widziałam ale działa tylko w 2 strony. Odnośnie Condora mam 24.01 gdn - fra-sju za ok 1300zl. Powrót planuję z Panamy i na ten moment jest 106 USD spiritem do FLL, tylko loty z MIA do Pl powyżej 2 tys w jedną stronę. Expedia dała mi fajny łączony za ok 400 GBP tylko czas na przesiadki bardzo krótki i obawiam się, że nie zdążę. Z PTY do MIA dokupiłabym osobno tylko w innym terminie, bo lataja co drugi dzień (nie znalazłam wyszukiwarki, która uwzględniałaby spirita)

Total price for this trip: £384.00
I have a voucher.
Book online or CALL 0871 222 9483 Call cost
Book to collect 200 points Details

1 Review the flight details
Traveling to San Juan
flight Tue 24-Jan-12
flight
Gdansk (GDN)
Depart 08:15
to Frankfurt (FRA)
Arrive 10:05
Terminal 1
515 mi
(829 km)
Duration: 1hr 50mn
LOT-Polish Airlines
Flight: 359
Economy/Coach Class , Snack, E75
flight
Frankfurt (FRA)
Depart 12:45
Terminal 1
to Philadelphia (PHL)
Arrive 15:50
Terminal A
3,936 mi
(6,334 km)
Duration: 9hr 5mn
US Airways
Flight: 701
Economy/Coach Class , Lunch, AIRBUS INDUSTRIE A330-300
flight
Philadelphia (PHL)
Depart 17:45
Terminal A
to San Juan (SJU)
Arrive 22:26
Terminal B
1,580 mi
(2,543 km)
Duration: 3hr 41mn
US Airways
Flight: 741
Economy/Coach Class , Food For Purchase, Boeing 757-200
Total distance: 6,031 mi (9,706 km)
Total duration: 14hr 36mn (19hr 11mn with connections)
Traveling to Gdansk
flight Thu 1-Mar-12
flight
Miami (MIA)
Depart 08:15
to Charlotte (CLT)
Arrive 10:23
653 mi
(1,051 km)
Duration: 2hr 8mn
US Airways
Flight: 1106
Economy/Coach Class, Boeing 737-400
flight
Charlotte (CLT)
Depart 11:20
to Philadelphia (PHL)
Arrive 12:55
Terminal B
449 mi
(723 km)
Duration: 1hr 35mn
US Airways
Flight: 1106
Economy/Coach Class, Boeing 737-400
flight
Philadelphia (PHL)
Depart 16:25
Terminal A
to Frankfurt (FRA)
Arrive 06:15 +1 day
Terminal 1
3,936 mi
(6,334 km)
Duration: 7hr 50mn
US Airways
Flight: 700
Economy/Coach Class , Dinner, AIRBUS INDUSTRIE A330-300
flight Fri 2-Mar-12
flight
Frankfurt (FRA)
Depart 10:50
Terminal 1
to Gdansk (GDN)
Arrive 12:30
515 mi
(829 km)
Duration: 1hr 40mn
LOT-Polish Airlines
Flight: 360
Economy/Coach Class , Snack, E75
Total distance: 5,553 mi (8,937 km)
Total duration: 13hr 13mn (22hr 15mn with connections)

W tej konfiguracji condora nie ma, bo łącznie i tak taniej wychodzi, tylko te godziny przerażają
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Gru 2011 18:19 

jednak spirit PTY-FLL (MIA) 188 USD połowa to podatki :cry:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Gru 2011 19:07 

srebrny
niezła cena, a przesiadkami nie przejmuj się, bo jesteś na jednym bilecie, więc jak się opóźni coś to linia lotnicza zapewni Ci dalszą podróż.
Przesiadki na lotach wewnątrz USA są generalnie łatwe i szybkie, tam samoloty są jak u nas PKSy, więc bardzo dużo ludzi ma takie krótkie przesiadki. Do tego loty pomiędzy miastami są częste, więc w przypadku opóźnienia pewnie za 2h masz kolejny lot...

Spróbuj jeszcze poszukać np. przez NYC (a dalej Spiritem), z Polski jest dużo połączeń, więc cena może być niższa. Popatrz również na Alitalie z Miami, często mają dobrą cenę ale niestety długi stopover w Rzymie.
Niestety wylot jest za niecały miesiąc, a to oznacza że niestety ceny już nie będą promocyjne. Szkoda, że wczoraj nie szukałaś połączenia, może udałoby się kupić NYC LOTem za ok. 1500zl. Spirit ma promocję również na OW ale wylot musi być w określonym terminie, który u Ciebie się nie łapie (powrót), więc taniej jest szukać połaczeń OW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości